Dodaj do ulubionych

Apel do księży

18.12.16, 10:53
Do księży . Chciałam zapytac dlaczego ksieza nie chcą widziec tej obłudy ,buty i fałszu naszej władzy ,dlaczego siedza jak mysz pod miotłą?.Od roku przestalam chOdzic do koscioła moze mi ktos poleci kosciol/we W roclawiu/ z kazaniem dla normalnego czlowieka a nie ciagle podpuszczanie i polityka.
Obserwuj wątek
    • kociak40 Re: Apel do księży 18.12.16, 11:17
      "Chciałam zapytac dlaczego ksieza nie chcą widziec tej obłudy ..." - 55firo

Z prostej przyczyny, księża nie żyją z pracy użytecznej, przynoszącej dochód dla państwa ale jak pasożyty. Tam skąd pieniądze, tam ich serce. Po co sobie zawracasz głowę i chcesz tracić czas na jakieś kościoły, księży, magie i czary? Od roku (jak piszesz) podjąłeś właściwą decyzję. Nie ma "normalnych" wśród księży, każdy ksiądz to złodziej, żyje tylko z oszustwa naiwniaków.
      Jeżeli należysz do ludzi z potrzebami wiary, masz do dyspozycji "Biblię" i swój rozum. Jesteś Ty i Bóg, żaden pośrednik nie jest potrzebny. Bóg jest dla wszystkich, w każdym miejscu i czasie.
      • pocoo Re: Apel do księży 18.12.16, 11:45
        kociak40 napisał:
        >...każdy ksiądz to złodziej, żyje tylko z oszustwa naiwniaków.

Nie ma znaczenia nazwa Kościoła.Zwierzchnicy księży,pastorów,pracowników bożych czy jakichkolwiek bożych sług napominają ich,aby zmuszali wiernych do "dobrowolnych datków" dla boga.Każdy duchowny jest naciągaczem , złodziejem i absolutnie nie jest im wstyd ględzić o "wdowim groszu" i wyciągać ostatnie pieniądze od biednych.Wszystko dla wszechmocnego boga,któremu wciąż mało.Wszystko dla boga ,którego nikt nie widzi a jego obiecanki w nieskończoność i ich spełnienie już...tuż...obiecują za pieniądze cwaniacy.Za darmo bez ofiary? W której religii?
        • kociak40 Re: Apel do księży 18.12.16, 17:25

"Każdy duchowny jest naciągaczem , złodziejem i absolutnie nie jest im wstyd ględzić o "wdowim groszu" i wyciągać ostatnie pieniądze od biednych." - pocoo

Taka jest prawda. Ten pieniądze oszczędza, kto unika księdza.
          • pocoo Re: Apel do księży 19.12.16, 09:59
            kociak40 napisał:

> Taka jest prawda. Ten pieniądze oszczędza, kto unika księdza.
            >
            "Pierwej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne,niż bogacz do królestwa niebieskiego".
            Jakim trzeba być pazernym gnojkiem wyzutym całkowicie z przyzwoitości,aby wciskać ludziom oddawanie majątków "bogu",jako warunek wejścia do królestwa.
            Ewangelie są wypełnione nakazami oddawania pieniędzy.Nie ma księgi w Nowym Testamencie,aby o tym nie pisano.Banda darmozjadów.
            Ananiasza i Safirę apostołowie zabili dla przykładu ,aby inni nie oszukiwali tylko wszystko im oddawali.O Przepraszam,bóg to małżeństwo za kłamstwo zabił.Ciekawe dlaczego oszczędził apostołów,którzy sporo mieli na sumieniu.Jaki bóg,tacy słudzy i Biblia.
    • uzdrowicieljasnowidz Re: Apel do księży 21.12.16, 22:01
      Ja osobiście polecam spacery po parku i lesie. W naturze człowiek może mieć najlepsze połączenie z PANEM STWORZYCIELEM. Kościół to instytucja, która upada i panowie w sukienkach o tym wiedzą.
      A Włochy za tolerowanie ciemnoty kościelnej na swoim terenie mają skutki zwrotne.
      Zawsze mogę doradzić uzdrowiciel-jasnowidz.pl
      • kociak40 Re: Apel do księży 21.12.16, 22:57
        " Kościół to instytucja, która upada i panowie w sukienkach o tym wiedzą." - uzdro......

Panowie w sukienkach mają gorące poparcie u samego Lucyfera.
    • 55firo Re: Apel do księży 22.12.16, 07:23
      Bardzo dziękuje za dotychczasowe wpisy.Pozdrawiam. Chętnie poczytam jak sobie radzicie zeby byc pogodnym duchowo.
      • kociak40 Re: Apel do księży 22.12.16, 10:27

"Chętnie poczytam jak sobie radzicie żeby być pogodnym duchowo. " - 55firo

Zawsze trzeba być na takim poziomie, z którego nie można spaść.
        Jedyny problem, że potrzeby szybciej tyją, niż rozciąga się budżet i wspomnieniami można żyć ponad stan.
      • pocoo Re: Apel do księży 23.12.16, 00:33
        55firo napisała:

> Chętnie poczytam jak sobie
        > radzicie zeby byc pogodnym duchowo.

Nie włączam telewizora,Nie słucham wiadomości nawet podczas jazdy samochodem.Omijam ludzi.
        • 55firo Re: Apel do księży 23.12.16, 09:00
          Tak tez do tego doszłam,ze nie warto pozniej jestem cała roztelepana i niespokojna no ale z drugiej strony to chyba moja taka natura.Pozdrawiam
          • kociak40 Re: Apel do księży 23.12.16, 09:23

"pozniej jestem cała roztelepana i niespokojna " - 55firo

Do szczęścia najbardziej potrzebni są kominiarze i guziki.
            • pocoo Re: Apel do księży 23.12.16, 13:54
              kociak40 napisał:

> Do szczęścia najbardziej potrzebni są kominiarze i guziki.
              >
              Już ja widzę to szczęście na twarzach żon kominiarzy.
              Może być i kominiarz ,byle mnie kochał szalenie i ja jego.
              • kociak40 Re: Apel do księży 23.12.16, 17:10

"byle mnie kochał szalenie i ja jego" - pocoo

Nawet wypalona szalona miłość dymi jeszcze przez wiele lat.
                • pocoo Re: Apel do księży 23.12.16, 21:56
                  kociak40 napisał:

> Nawet wypalona szalona miłość dymi jeszcze przez wiele lat.
                  >
                  I uwędzić można się na maksa,i wyschnąć na wiór.
                  • kociak40 Re: Apel do księży 24.12.16, 10:31
                    pocoo napisała:

> I uwędzić można się na maksa,i wyschnąć na wiór.

Zazwyczaj ten, kto umiera z miłości - żyje długo.
                    • pocoo Re: Apel do księży 24.12.16, 12:28
                      kociak40 napisał:
                      > Zazwyczaj ten, kto umiera z miłości - żyje długo.

Zazwyczaj.
                      Ten kto umiera z miłości -życie kończy samobójstwem.
                      Chyba nie zdajesz sobie z tego sprawy.
                      Lekarstwem na miłość jest miłość? Nieprawda.
                      "Kocha się raz.Potem drugi i trzeci i znów". Nieprawda.
                      Istnieje miłość ta jedna,jedyna ,najczęściej dlatego,ze jest niespełniona.
                      Nawet nie umiem wyobrazić sobie miłości z równoważną wzajemnością.Może mam zezowate szczęście.
                      • kociak40 Re: Apel do księży 24.12.16, 13:04
                        "Chyba nie zdajesz sobie z tego sprawy" - pocoo

Być może, że po latach płomiennej miłości zostajemy jak zwęglony knot z wypalonej świecy. Nie miałem takiego doświadczenia. Uważam, że miłość przemija, a małżeństwo zostaje. Najczęściej miłość nas opuszcza, a my pozostajemy. Chyba każda miłość potrzebuje witamin w postaci pieniędzy. Są wypadki, jak w każdej regule, że miłość się rodzi nagle, a umiera całe życie.
                        • pocoo Re: Apel do księży 24.12.16, 15:34
                          kociak40 napisał:
                          > Uważam, że miłość przemija, a małżeństwo zostaje.

Prawdziwa miłość, ta jedyna nie przemija,nie umiera ,nawet jeżeli jesteśmy w innym związku i mamy dzieci,wnuki...

>Najczęściej miłość nas opuszcza, a my pozostajemy.

Jaka to miłość? Może nas opuścić namiętność,szaleństwo,ale nie miłość.
                          Sclavus,który zniknął ma takie szczęście.

> Chyba każda miłość potrzebuje witamin w postaci pieniędzy.

Nie.Kiedyś byłam młoda,piękna i bardzo biedna.Minęły lata.Nie jestem stara,nie jestem brzydka i nie jestem biedna.O mojej miłości nie napiszę,gdyż to smutna miłość.

>Są wypadki, jak w każdej regule,
                          > że miłość się rodzi nagle, a umiera całe życie.
                          >
                          Tak.Są takie wypadki.
                          Czy wiesz,jak czuje się dotyk miłości?
                          Czy wiesz jaką przyjemność sprawić może ruch powietrza od gestu dłoni osoby ukochanej?
                          Warunek.Musi to być miłość wzajemna pełna uwielbienia i pragnień.
                          Niepoprawna ze mnie romantyczka.
                          • kociak40 Re: Apel do księży 24.12.16, 16:45
                            "Sclavus, który zniknął ma takie szczęście." - pocoo

Co się stało, że Sclavus tak nagle zniknął z tego forum?
                            • pocoo Re: Apel do księży 24.12.16, 18:50
                              kociak40 napisał:

> Co się stało, że Sclavus tak nagle zniknął z tego forum?
                              >
                              Niektórym nie podobały się jego wpisy.
                              Chciałabym aby wrócił.Mądry facet i nie lubi jak nim jakiś cham pomiata.Dla mnie cham jest nikim,a dla Sclavusa nie.
                              • kociak40 Re: Apel do księży 26.12.16, 19:57

"Dla mnie cham jest nikim, a dla Sclavusa nie." - pocoo

Człowiek podobnie jak meble, wtedy jest stylowy, kiedy jest stary.
                                • pocoo Re: Apel do księży 27.12.16, 01:01
                                  kociak40 napisał:

> Człowiek podobnie jak meble, wtedy jest stylowy, kiedy jest stary.
                                  >
                                  Cham do śmierci chamem pozostanie.
                                  Ludzie się zmieniają.chamy nigdy.
                                  • kociak40 Re: Apel do księży 27.12.16, 01:10

"Cham do śmierci chamem pozostanie." - pocoo

Cham, że jest nieporządnym człowiekiem ma doskonałe alibi.
                                  • kociak40 Re: Apel do księży 27.12.16, 20:32

"Cham do śmierci chamem pozostanie." -pocoo

Cham, do którego odnosimy się po chamsku, darzy nas szacunkiem.
                                    • pocoo Re: Apel do księży 27.12.16, 21:55
                                      kociak40 napisał:

> Cham, do którego odnosimy się po chamsku, darzy nas szacunkiem.
                                      >
                                      Zgadza się.Jeżeli do chama powiem"przepraszam pana bardzo",to oberwę w "lampę" za kpiny.
                                      Dawniej każdego,absolutnie każdego gnoja i chama potrafiłam sprowadzić do parteru.Teraz ich unikam.
                              • kociak40 Re: Apel do księży 27.12.16, 20:36

"Mądry facet i nie lubi jak nim jakiś cham pomiata." - pocoo

Bez etykiety nawet butelka nie ma wyglądu, a co dopiero towarzystwo.
                                • pocoo Re: Apel do księży 27.12.16, 22:00
                                  kociak40 napisał:
                                  > Bez etykiety nawet butelka nie ma wyglądu, a co dopiero towarzystwo.
                                  >
                                  Tak.Ja bardzo się zmieniłam.Obecnie zbyt prostacki język,niechlujstwo językowe lub zachowanie urągające podstawom dobrego wychowania, odrzuca mnie na dużą odległość.
                                  • kociak40 Re: Apel do księży 27.12.16, 22:28

"zachowanie urągające podstawom dobrego wychowania, odrzuca mnie na dużą odległość." - pocoo

Tam gdzie rządzi chamstwo inteligencja jest na indeksie.
    • privus Re: Apel do księży 31.12.16, 01:29
      Po prostu naśladują swoich apostołów. Który to z nich zajął się później jakąś sensowną pracą użyteczną oprócz wciskania kitu czy handlu odpustami? I wszystko to w ramach obowiązującego w tej religii sumienia smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka