mocz.piwosza 30.12.17, 20:35 czemu tak uparcie wszystkie religie nadają temu pierwiastek męski i ustanawiają go facetem? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kociak40 Re: Bóg... jaka płeć? 30.12.17, 21:55 mocz.piwosza napisał: > czemu tak uparcie wszystkie religie nadają temu pierwiastek męski i ustanawiają > go facetem? Zapewne dlatego aby uniknąć babskiego gadania. Kobiety mają dłuższe i cieńsze struny głosowe (nie przechodzą mutacji głosu) i przy wydechu mogą o ponad 40-50% więcej wydać dźwięków głosowych. Dużo mniej męczą się mową niż mężczyźni i dlatego są tak gadatliwe. Lepiej nie ryzykować bogiem-kobietą, żaden facet nie miałby tz. "ostatniego słowa". Odpowiedz Link
pocoo Re: Bóg... jaka płeć? 02.01.18, 09:32 kociak40 napisał: > Zapewne dlatego aby uniknąć babskiego gadania. Gadanie mojej synowej jest złe i zabić może niejednego.Faceci ogólnie wypowiadają więcej słów niż kobiety. > Lepiej nie ryzykować bogiem-kobietą, żaden facet nie miałby tz. "ostatniego sło > wa". Znam boginie piękne, wyniosłe , dostojne, dobre i okrutne, ale nie znam gadatliwej. Bóg Jahwe to facet ( stworzył Adama na swoje podobieństwo) i dlatego taki niekumaty.Tylko po co mu penis? Boska tajemnica. Odpowiedz Link
pocoo Re: Bóg... jaka płeć? 02.01.18, 10:30 Czy boga Jahwe stworzył homoseksualista? Dlaczego biblijny bóg Jahwe jest mizoginem? Dlaczego Marii nie zapłodnił sam tylko in vitro? Czyżby Kościół katolicki walczył z bogiem? Odpowiedz Link
pocoo Re: Bóg... jaka płeć? 25.01.18, 12:08 Bachus , to facet i rozumiem dlaczego. Atena, bogini mądrości jest kobietą. Wyskoczyła z głowy Zeusa i pozostało mu jedynie rzucanie gromami z jasnego nieba. Ech ci boscy faceci. Odpowiedz Link
kociak40 Re: Bóg... jaka płeć? 27.01.18, 08:10 "Bachus , to facet i rozumiem dlaczego." - pocoo Grecki bóg płodności, dzikiej natury, winnej latorośli i wina. Reprezentował upajający i dobroczynny wpływ wina. Obecnie ma też dużo swoich wiernych, najczęściej spotykam ich przed sklepami z alkoholem. Nawet nie raz wspomagam ich wiarę drobnym datkiem. Mnie najbardziej podoba się grecka bogini - Temida. Jest to bogini prawa, praworządności i sprawiedliwości. To niedościgły wzór prawdziwej sprawiedliwości, której pragnie ludzkość. Ma opaskę na oczach, co symbolizuje bezstronność, i wagę w ręku jako symbol oceny czynów ludzkich jakie człowiek popełnił za swego życia w stosunku do innych ludzi i całej przyrody. Ta bogini powinna być wzorem dla wszystkich Bogów jacy są w użyciu we współczesnych religiach. Prawdziwa sprawiedliwość nie może uwzględniać lizusostwa i podchlebiania się bóstwom ale oceniać wyłącznie czyny ludzkie skierowane do innych ludzi i całej przyrody. Jehowa mógłby się uczyć od Temidy prawdziwej sprawiedliwości, tak samo jak Pan Bóg katolicki. Odpowiedz Link
pocoo Re: Bóg... jaka płeć? 27.01.18, 09:19 Słyszałam wiele razy, że bóg Jahwe będzie ważył nasze uczynki dobre i złe na takiej wadze, jaką ma Temida.Czy równowaga jest brana pod uwagę? Odpowiedz Link
kociak40 Re: Bóg... jaka płeć? 27.01.18, 10:17 pocoo napisała: > Słyszałam wiele razy, że bóg Jahwe będzie ważył nasze uczynki dobre i złe na ta > kiej wadze, jaką ma Temida.Czy równowaga jest brana pod uwagę? To, że będzie ważył nasze uczynki na takiej wadze jaką ma Temida, to jeszcze zbyt mało. Musi mieć jeszcze opaskę na oczach aby nie ważyć odniesień do siebie samego. Odpowiedz Link
pocoo Re: Bóg... jaka płeć? 27.01.18, 12:26 kociak40 napisał: > To, że będzie ważył nasze uczynki na takiej wadze jaką ma Temida, to jeszcze zb > yt mało. > Musi mieć jeszcze opaskę na oczach aby nie ważyć odniesień do siebie samego. > A może chociaż troszeczkę obiło się Tobie o uszy, że bogu z miłości wolno wszystko. Jest werset, że "serce człowieka pojąc nie może, co przygotował bóg tym, którzy go miłują". Więc przygotował... Odpowiedz Link
pocoo Re: Bóg... jaka płeć? 27.01.18, 09:32 Dlatego, że każdemu bogu przyczepiono penisa, tylko po co? Ci , którzy takich bogów wymyślili, to mali ludzie, którzy w ten sposób podnosili swoje ego. Odpowiedz Link
kociak40 Re: Bóg... jaka płeć? 27.01.18, 12:21 "Dlatego, że każdemu bogu przyczepiono penisa, tylko po co?" - pocoo Żeby bardziej podobał się boginiom. Odpowiedz Link
pocoo Re: Bóg... jaka płeć? 27.01.18, 12:28 kociak40 napisał: > Żeby bardziej podobał się boginiom. > Na tych posągach to takie mikre...ale może "wariat"? Odpowiedz Link
pocoo Re: Bóg... jaka płeć? 27.01.18, 12:47 Ulepił bóg człowieka... Po wywaleniu ludzi z raju rzekł;"Rozradzajcie się i rozmnażajcie, napełniajcie ziemię i czyńcie ją sobie poddaną". Nie było żadnych norm moralnych i żadnych zasad współżycia seksualnego. Ludzie sami robili to, co im sprawiało frajdę. Homoseksualizm istniał od zarania dziejów. Co było dobre, a co złe ? Co wyuzdane , a co po bożemu? Wszyscy "pieprzyli" się ze wszystkimi tak, jak im podpowiadała prymitywna fantazja.Kazirodztwo, gwałty, wynaturzenia. Alleluja , chwała panu. Odpowiedz Link
broceliande Re: Bóg... jaka płeć? 20.06.18, 16:53 No niby jest kobietą tak, jak i mężczyzną. ale jakoś nie mam wątpliwości, że Bóg monoteistyczny jest mężczyzną, a ja jestem gorszą wersją człowieka. Kiedyś tata pokazał mi ten obraz i przepadło. Kiedy myslę o Bogu - czasem się jednak zdarza, widzę tego kolesia. pl.wikipedia.org/wiki/Urizen_stwarzaj%C4%85cy_%C5%9Bwiat#/media/File:Europe_a_Prophecy,_copy_D,_object_1_(Bentley_1,_Erdman_i,_Keynes_i)_British_Museum.jpg Odpowiedz Link
kociak40 Re: Bóg... jaka płeć? 20.06.18, 20:08 "Kiedy myślę o Bogu - czasem się jednak zdarza, widzę tego kolesia." - broceliande Osoby mocno wierzące wyobrażają sobie Boga w postaci osobowej, bo do takiej wyobraźni chcą kierować swoje modlitwy, które w kółko klepią. Nawet wiedzą w jakiej pozycji klepać te modlitwy aby miały największe przyspieszenie unoszenia. W pozycji tz. "leżenie krzyżem" i to na kamiennej posadzce są najszybsze. Klęk na obu kolanach już daje wolniejsze unoszenie tak ~ 70%. Na jednym kolanie to tylko max 50 %. Modlitwy zmawiane w pozycji stojącej i siedzącej są znaczenie wolniejsze w dotarciu do adresatów. Te ostatnie, siedzące, uzależnione są od tego na czym się siedzi. Twardy stołek bez oparcia jest najlepszy. Siedząc w wygodnym fotelu modlitwy maja już bardzo małą prędkość, kręcą się i nie mają prędkości wznoszenia. Najgorzej jest z pozycją leżenia w łóżku, tu nawet częściej zaśniemy niż dobrniemy do - Amen. Te modlitwy mają docierać do różnych świętych lub do samego Boga, który jest facetem z brodą w średnim wieku, nie starzeje się i broda mu więcej nie rośnie, bo nie ma czym się golić. Odpowiedz Link
broceliande Re: Bóg... jaka płeć? 20.06.18, 20:48 Modlitw do tego boga w ogóle nie rozumiem, niezależnie od przyjmowanej pozycji. Należy modlić się do bogów i bogiń, którzy sprzyjają, obiecują jakieś wsparcie, mają dziedziny, w ktorych są dobrzy. A ten co? Od wszystkiego i od niczego. Nie sprzyja, pogarsza sytuację. Jeśli zsyła chorobę, cierpienie, to jest jego tajny plan i nie mnie oceniać boskie zamiary. Albo, że niby nie ześle cierpienia, którego nie potrafiłabym unieść. Nie można się na niego zezłościć. Nie rozumiem jego popularności. Odpowiedz Link
suender Re: Bóg... jaka płeć? 05.07.18, 19:40 broceliande 20.06.18, 20:48 > Modlitw do tego boga w ogóle nie rozumiem, To jest mały pikuś, że nie rozumiesz. Najważniejsze jest, że On ludzkie modlitwy rozumie! Pozdr. Odpowiedz Link
kociak40 Re: Bóg... jaka płeć? 05.07.18, 21:41 "Najważniejsze jest, że On ludzkie modlitwy rozumie!" - suender Rozumienie i słuchanie ludzkich modlitw to największa specjalność Pana Boga. Odpowiedz Link
pocoo Re: Bóg... jaka płeć? 22.09.18, 10:25 kociak40 napisał: > Rozumienie i słuchanie ludzkich modlitw to największa specjalność Pana Boga. > Raczej podglądanie, podsłuchiwanie i mieszanie w mózgach. Bóg zna myśli ludzkie.Skąd? Cały czas ma wgląd w zawartość ludzkich czaszek na całym świecie. Wszechpotężny i wszechwiedzący. I co? Wie, co ludzie myślą w czasie modłów, podczas bzykania, w czasie umierania...Widzi radość i rozpacz. Stara się, aby ludzi ogarniała czarna rozpacz, gdyż wtedy więcej zapłacą pośrednikom za cudowne obiecanki. Co za bagno. Odpowiedz Link
kociak40 Re: Bóg... jaka płeć? 22.09.18, 13:46 "Raczej podglądanie, podsłuchiwanie i mieszanie w mózgach." - pocoo Noszenie kul, perpetuum mobile i wielkie upodobanie do słuchania tych samych modlitw, to największa specjalność Pana Boga. Odpowiedz Link
kociak40 Re: Bóg... jaka płeć? 22.09.18, 22:26 Do pocoo Wyraziłem własny pogląd. Nawet własnej żonie nie przyznaje zawsze racji, tylko ona o tym nie wie. Odpowiedz Link
kociak40 Re: Bóg... jaka płeć? 07.07.18, 15:01 broceliande napisała: > Nie ma na to żadnego dowodu. > Takie "dowody" fabrykuje suender, a jest jak zgrana płyta, nikt nie chce go słuchać. Odpowiedz Link
marykal Re: Bóg... jaka płeć? 04.07.18, 14:06 Witaj "kociak40". Przeczytałam kilka Twoich postów głównie o tematyce religijnej i dochodzę do wniosku iż albo jesteś bardzo człowiekiem cynicznym albo poszukującym osób, które przekonają Cię w sposób dla Ciebie (to bardzo istotne DLA CIEBIE) racjonalny o istnieniu "czegoś" co może zadecydować o życiu i śmierci człowieka. Tak naprawdę bardzo chcesz wierzyć ale kłóci się z Twoim "PTI". Oczywiście jest to moja subiektywna ocena i wcale nie musisz się z nią zgadzać...ba nawet nie chcę abyś się zgadzał/ała. Pozdrawiam M. Odpowiedz Link
kociak40 Re: Bóg... jaka płeć? 04.07.18, 20:17 "Witaj "kociak40". Przeczytałam kilka Twoich postów głównie o tematyce religijnej i dochodzę do wniosku iż albo jesteś bardzo człowiekiem cynicznym ..." Witaj "marykal". Żart jest najbardziej potrzebny w sprawach poważnych, a do takich zalicza się religia. Każdego droga życia, od czasu do czasu, wymaga remontu, stąd mój cynizm Odpowiedz Link