dunajec1 17.06.22, 01:43 ..Boze Cialo nie swietowal, byl w pracy. A to rzymsko-katolicka diecezja. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dunajec1 Re: Biskup w..... 23.06.22, 22:38 Edico, pomysl troche,od kiedy to urzednicy kosciola maja swieto w niedziele? Toc to ich normalny dzien pracy. Odpowiedz Link
edico Re: Biskup w..... 23.06.22, 22:46 Nie interesuje mnie taki podział ról. Ja też chcę pracować tylko w niedzielę o dobrze żyć Odpowiedz Link
dunajec1 Re: Biskup w..... 24.06.22, 02:36 A kto by nie chcial? Bylo isc do seminarium i uczyc sie oszustwa. Odpowiedz Link
snajper55 Re: Biskup w..... 21.07.22, 10:31 dunajec1 napisał: > Edico, pomysl troche,od kiedy to urzednicy kosciola maja swieto w niedziele? To > c to ich normalny dzien pracy. Czyli przykazania boskie mają w dupie. Także to trzecie: "Pamiętaj, abyś dzień święty święcił." Ale czegoz się nie robi dla mamony. S. Odpowiedz Link
privus Re: Biskup w..... 10.08.22, 23:45 Skoro mamona ma walory rozgrzeszenia, to argumentem nie do zbicia staje się jej zgromadzona ilość Odpowiedz Link
privus Re: Biskup w..... 22.01.23, 16:22 dunajec1 napisał: > Edico, pomysl troche,od kiedy to urzednicy kosciola maja swieto w niedziele? To > c to ich normalny dzien pracy. Jeśli urzędnicy tego Kościoła nie przestrzegają nakazu, by dzień święty święcić, to co się dziwić, że coraz więcej wiernych zaczyna patrzeć na ten Kościół przez palce. Odpowiedz Link
dunajec1 Re: Biskup w..... 24.01.23, 07:00 A moze oni maja niedziele w poniedzialek i wowczas moga pracowac w niedziele?Albo tez jak powiada nowy testament, "cokolwiek zwiazecie na ziemi bedzie zwiazane w niebie....", no i se zwiazali niedziele z poniedzialkiem. Odpowiedz Link