Dodaj do ulubionych

pytanie do admina

11.01.05, 12:06
Aha, niewierzący i antyklerykałowie zazwyczaj NIE NAPADAJĄ I NIE OBRAŻAJĄ
wierzących i klerykałów na tym forum.
===============================================
Ciekawe.Jakimi kryteriami kierujesz sie decydujac ewent. , czy dany post
jest , czy nie jest obrazliwy dla wierzacych?
Kilka postow w watku dot. Niepolakanego Poczecia NMP ma , dla katolików,
charakter obraźliwy.
Obserwuj wątek
    • tom1111 Re: pytanie do admina 11.01.05, 12:10
      źdźbło u bliźniego widzisz , a belki w swoim oku nie dostrzegasz ?
      smile
    • 0golone_jajka Re: pytanie do admina 11.01.05, 13:34
      Chodzi mi o to, że zazwyczaj niewierzący nie obrażają wierzących pisząc jacy to oni są głupi, debilni itd itp. Nic nie możemy poradzić zaś na to, że nasze stwierdzenie, że boga nie ma, ba, nawet pisanie bóg z małej litery czy stawianie Biblii obok Kamasutry kogoś obraża. My nie obrażamy personalnie naszych rozmówców.
      Post obraźliwy zawiera słowa powszechnie uznane za obraźliwe bądź też obraźliwe sformułowanie kierowane pod adresem intrerlokutora.

Dam przykład:
      boga nie ma, a jak jest to jest ślepy, głuchy i okrutny - to nie jest obraźliwe

wszyscy wierzący w boga są na niższym stopniu rozwoju gdyż naturalną konsekwencją postępu jest odrzucenie boga - teze ryzykowna i ocierająca się o obrażanie

wierzysz w boga, więc jesteś debilem, idiotą i kretynem - zdecydowanie obraźliwe

Jasno się wyraziłem?
      • czyzunia Re: pytanie do admina 11.01.05, 14:34
        czytając biblię w żadnym liściku nie ma nic obrazliwego. matka jezusa jest
        skromną zydowską kobieciną, której zdarzyło się urodzić synka, uwaznaego przez
        ludków za przygłupa wioskowego. i ani grosza wiecej nie ma o tej kobiecinie.
        a że wojtyła jakoś dziwnie kocha tę żydówkę, to nie zmaczy że każde inne od
        wojtyłowego slowa ma obrażac czyjeś, przepraszam za wyrażenie ,uczucia.
        • mr_pope Re: pytanie do admina 11.01.05, 17:12
          A Twoja mama jest skromną polską kobieciną.
          • czyzunia Re: pytanie do admina 11.01.05, 18:37
            ależ q...a ,ja nie jestem bogiem. cholera, a może?
            • wcalenietakimaly Re: pytanie do admina 12.01.05, 03:58
              czyzunia napisał:

> ależ q...a ,ja nie jestem bogiem. cholera, a może?

Uklony dla mamusi. Czy juz "w niebo wstapila"?
              • czyzunia Re: pytanie do admina 12.01.05, 13:32
                dzieki za ukłony. ja jeszcze nie wiem czy jestem to jak moja jarecka juz
                mogłaby wstąpić.
            • mr_pope Re: pytanie do admina 12.01.05, 16:04
              Więc Twoja mama nie jest skromną kobieciną?
        • sliwka1977 Re: pytanie do admina 12.01.05, 18:39
          czyzunia napisał:

> czytając biblię w żadnym liściku nie ma nic obrazliwego. matka jezusa jest
          > skromną zydowską kobieciną, której zdarzyło się urodzić synka, uwaznaego
          przez
          > ludków za przygłupa wioskowego. i ani grosza wiecej nie ma o tej kobiecinie.
          > a że wojtyła jakoś dziwnie kocha tę żydówkę, to nie zmaczy że każde inne od
          > wojtyłowego slowa ma obrażac czyjeś, przepraszam za wyrażenie ,uczucia.

Hehehehehe, i znowu przypomniał mi się "Żywot Bryana" Mony Pythona smile)
          • czyzunia Re: pytanie do admina 12.01.05, 19:41
            popeńku. czy ona skromna-nie wiem. skromny to jestem ja-zastanawiam sie -nie
            mam pewności ,jak będe wiedział to jej powieem że ma być skromną kobieciną.
            • ogolone_jajka Re: pytanie do admina 12.01.05, 20:48
              kurde, jakoś zawsze kojarzyłem czyzunię z kobietą.... mylące te nicki, oj mylące
              • czyzunia Re: pytanie do admina 12.01.05, 22:09
                tak na mnie kiedyś mówił moj trener siatkówki/spójnia warszawa p strycharzewski
                powszechnie zwany stryjo- przesympatyczna jednostka-żubr wileński/ i tak już
                zostało.
            • mr_pope Re: pytanie do admina 12.01.05, 23:57
              To o Marii wiesz, że skromna kobiecina a o swojej matce takich rzeczy nie umiesz
              powiedzieć? Wstyd, że lepiej znasz postać historyczną niż własną rodzicielkę.
              • czyzunia Re: pytanie do admina 13.01.05, 14:11
                popie, to nie jest twoja zasrana brocha.zaczynasz sie robić upierdliwy, i jak
                koniecznie chcesz nie musimy z sobą wcale gadac.i nie chcij żebyma ja zaczął
                coś o twojej mameńce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka