Dodaj do ulubionych

Jaja z kościoła

• nelsonek Re: Jaja z kościoła 16.10.06, 21:18
      Rozmowa pomiedzy Balcerkiem a Aniolem w ostatnim odcinku serialu "Alternatywy 4":

Balcerek: Wiesz pan, że nasz konstruktor nowego robota mąci? Tak, dla pani Ewy. No i powiada, że teraz ten robot się będzie po knajpach rozbierał, a oni będą tylko w chacie siedzieć i szmal rachować. No i co? Sprytnie to wykombinowali, nie?
      Aniol: To trąci oszustwem! Jako takie jest niezgodne z prawem.
      Balcerek: Zgodne czy niezgodne i tak już z tego nic nie będzie. Mówił mi jeden kuzyn, co to w Ameryce był... Znaczy jak mógł mówić, bo on się tam w tej Ameryce przez pomyłkę na kacu kwasu solnego napił... Więc jak mógł mówić, to mi opowiedział, że ichni konstruktor też wymyślił takiego robota-kobitę. Podobno była jak żywa! Ale jednego nie przewidział. Otóż jak tę pudernicę udaną w miasto puścił, to po jakimś czasie ona z brzuchem wróciła. I nawet się wyskrobać nie dała, bo powiada że jest praktykująca.
    • bruner4 Katolicki regulamin odbywania stosunków płciowych 19.11.06, 20:18
      www.hasiok.com/connect.php?id=2577
    • 999s Re: Jaja z kościoła 20.11.06, 03:04
      Było sobie razu pewnego dwoje bardzo dobrych i bardzo pobożnych ludzi- on i ona.
      Bardzo się kochali, lecz niestety zmarli i nie zdąrzyli się pobrać. Jak, że byli
      zacnymi kludźmi wyladowali w raju. Po kilku dniach facio przychodzi do Boga i mówi :
      -Panie Boże jest nam tu dobrze, ale bardzo chcelibyśmy się pobrać, bo za życkia
      żeśmy nie zdąrzyli
      Bóg na to:
      - pomyślę o tym przyjdź za 10 lat

Facio przeszedł po 5. 10, 20, 30 latach w końcu po 50 latach Bóg mówi "Zgoda",
      facio z facetką pobrali się ale coś było nie teges więc po miesiącu facio znów
      zwraca się do Boga:
      -Panie boże ta kobieta jest nie do życia proszę daj nam rozwód!
      Na to bóg zagniewany:
      - Idioto! 50 lat szukalismy w raju księdza wiesz ile potrwa znalezienie prawnika
      !?!
    • adam81w Re: Jaja z kościoła 20.11.06, 16:03
      Babcia pyta wnusia jakie ma stopnie z religii.
      - trzy szóstki babciu - odpowiada wnuczek
    • peperoncino Re: Jaja z kościoła 22.11.06, 11:23
      Młody ksiądz w parafii ma po raz pierwszy udzielać spowiedzi. Ponieważ proboszcz wyjeżdża, zostawia młodemu listę grzechów i odpowiadających im pokut.
      Do konfesjonału przychodzi młoda kobieta.
      - Wybacz mi Ojcze bo zgrzeszyłam. Miałam grzeszne myśli o mężczyźnie.
      Ksiądz sprawdza w ściądze: "grzeszne myśli - 1 zdrowaśka".
      - Na dodatek patrzyłam na nagiego mężczyznę
      Ksiądz sprawdza: "nagi mężczyzna - 3 zdrowaśki".
      - I dotykałam jego genitalii
      Ksiądz sprawdza: "dotykanie genitalii - 5 zdrowasiek".
      - Na koniec zrobiłam mu loda
      Ksiądz sprawdza - nic o robieniu loda. Sprawdza jeszcze raz - nic. Ale po kościele przechadza się kościelny, więc pyta - Panie kościelny, co proboszcz daje za robienie loda?
      - Snickersa.
    • peperoncino O nowym Papieżu 22.11.06, 11:46
      W czasie 2 Wojny Światowej esesman złapał młodego człowieka, przystawia mu lufę pistoletu do skroni, już-już naciska spust, gdy nagle otwiera się niebo i odzywa się głos:
      - Oszczędź go!
      - Dlaczego miałbym to zrobić? - pyta esesman
      - Oszczędź go! On kiedyś będzie Papieżem!
      - Zgoda, ale pod jednym warunkiem: zaraz po nim będę ja!

i jeszcze jeden:

Po wyborze Benedykta XIV, na placu Św. Piotra odbywa się msza święta. Po mszy Papież wyciąga plik kartek na których ma zapisane błogosławieństwo w różnych językach i pozdrawia pielgrzymów:
      - God bless You! - Amerykanie i Anglicy szaleją. Z boku podnosi się tysiące polskich flag pozdrawiających Papieża. Papież wertuje plik w poszukiwaniu polskiego tłumaczenia.
      - Gott Sei mit Ihnen! - Niemcy i Austriacy szaleją. Z boku podnosi się jeszcze więcej polskich flag, Polacy skandują "Papa, Papa". Papież przesukuje kieszenie.
      Papież powtarza błogosławieństwo w innych językach, Polacy coraz bardziej domagają się błogosławieństwa dla nich. Papież spanikowany, wreszcie odnajduje w kieszeni spodni pożółkłą kartkę z tekstem napisynym fonetycznie po polsku:
      - Obronntzy Westerplatte, poddajtzie sie!
    • krzyc_h HISTORIE BIBLIJNE 30.11.06, 11:08
      Znalezione dawno temu(w 2004) na forum o2:

[24.03] 18:37 HISTORIE BIBLIJNE
      Jahve pobrużdżonymi dłońmi chłopa pańszczyźnianego z wysiłkiem urabiał glinę.
      Uśmiechał się znad siwej brody do własnych myśli.
      - Uczynię człowieka na swoje podobieństwo - dumał, a jego fantazja podążyła w
      daleką przyszłość i na oblicze Jahve padł cień. Wszechwiedzący zasępił się na
      myśl o grzechu, wojnach, inkwizycji....

- Ale może tego nie zrobią? W końcu daję im wolną wolę - pocieszył się obłudnie.

Wyprostował spracowane plecy, przeciągnął się, aż zatrzeszczało w przedwiecznych
      kościach i wziął się za ostateczne kształtowanie.

- Michał Anioł to przy mnie cienki bolek - zachichotał, ale zaraz przywołał się
      do porządku - jaki Michał Anioł?! - skarcił się w myślach - przecież ludzie będą
      mieli wolną wolę i losy świata są w zasadzie nieznane - zastanowił się, bo coś
      mu tu nie pasowało, ale już po chwili machnął ręką na natrętne wątpliwości:

- Co tam będę dumał, w końcu jestem Bogiem i wszystko co czynię, dobre jest.

Podniósł ulepione gliniane ciało i przytknął usta do glinianych warg. A kiedy
      własnym oddechem wtłoczonym do glinianych płuc, dokańczał akt stworzenia,
      przemknęła mu myśl, by darować człowiekowi nieco więcej rozumu, nieco więcej
      silnej woli, by nie poddał się kuszeniu Węża.... ale w tym momencie gliniane
      ciało drgnęło, poruszyło się i Jahve ucieszony sukcesem, szybko zapomniał o
      podrasowaniu swojego dzieła.

- Owoców z drzewa, które jest w środku ogrodu, nie wolno wam jeść! - po co ja im
      to mówię, przecież jestem Bóg wszechwiedzący i dobrze wiem, że i tak zeżrą?
      - Ot, zagwozdka - zadumał się - skoczę chyba do Gabriela po wino, bo jak mówią
      "bez wódki nie rozbierzesz" - z odległej przyszłości trafiło do jahvowej głowy
      znane powiedzenie, lecz nie jest to żadna sensacja, bo w końcu Bóg stoi ponad
      czasem, który sam stworzył.
      __________________________________________________________________________

- Wstawaj opoju! - boska stopa z roozmachem pobłogosławiła ciało upitego w trzy
      dupy archanioła Gabriela.

- Na chuj ja stworzyłem drożdże? - zapytał Jahve sam siebie.

Gabriel podniósł się z wysiłkiem, czknął i zasalutował:

- Jezuita Gabriel melduje się na rozkazz!

- Jaki jezuita debilu? Jezuitów jeszcze niie ma i może nie będzie, bo ludzie
      mają wolną wolę i teoretycznie losy świata są nie znane! Rozumiesz?!

- Nie... - wybąkał archanioł - nie rozumiem, skoro wiesz o Panie, że ludzie
      założą zakon jezuitów, bo jesteś wszechwiedzący, to jakim sposobem mogą go nie
      założyć?

- To problem nie na twój żołnierski łeb - uciął dyskusję Jahve - masz wykonywać
      rozkazy, a nie myśleć, jasne?

- Tak jest! Słucham.

- Widzisz to drzewo w środku ogrodu? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • krzyc_h HISTORIE BIBLIJNE cd 30.11.06, 11:09
        [24.03] 18:38 HISTORIE BIBLIJNE
        Gabriel mętnym wzrokiem podążył w kierunku pokazanym przez wskazujący boski
        palec...

- To, z którego owoców pędzisz jabcoka w takich ilościach, że już niewiele ich
        na drzewie zostało. - objaśnił dokładniej Jahve.

- Aaa.... to wiem Panie, wiem; no i nibby co z tym drzewem?

-Ano to, że weźmiesz miecz i będziesz go ppilnował, bo dałem moim milusińskim
        trochę za mało rozumu i wiem, że Wąż ich skusi na jedzenie.

- Jaki wąż Panie? - zadziwił się Gabriiel.

- Szatan idioto! Teraz to jest Szatan, a Wąż to on będzie potem, jak mi
        dzieciaki jabłko zjedzą i mu łapy poutrącam; antycypuję sobie trochę. Zresztą
        nieważne. Miecz do łapy brać! Pod drzewo pilnować marsz!

- Jawohl! - czknął ponownie Gabriel i chwiejnym krokiem ruszył w kierunku
        wskazywanym przez tablicę z napisem:

_______________________________EDENZENTRUM_________________________
        _______________________ACHTUNG! EINTRITT VERBOTEN! __________________

- Po co ja to robię? - zastanowił się Jahve, przecież wiem, że i tak Gabriel
        ulula się w sztok i całe to pilnowanie, można będzie o kant dupy potłuc.

- Po co ja pilnuję tego kretyńskiego drrzewa, skoro nieomylny Stwórca
        powiedział, że mu i tak "dzieci jabłko zjedzą"? - zastanawiał się Gabriel,
        gryząc kolejne jabłko.
        - Dobre na kaca - skwitował refleksyjnie.

- Bóg wie, że gdy spożyjecie owoc z teggo drzewa, otworzą się wam oczy i tak jak
        Bóg będziecie znali dobro i zło - Szatan uśmiechnął się i rozpostarł szeroko
        swoje opalizujące czernią skrzydła, wspaniale harmonizujące z brązowym kolorem
        jego skóry. Dobrze wiedział, bestia, jak wywrzeć efekt na płci pięknej.

- Przecież Bóg zabronił nam spożywać owwoców z tego drzewa - Ewa podniosła
        czarująco brwi, patrząc Szatanowi zalotnie w oczy. Cóż, Adaś nie najgorszy, ale
        nie ma takich cudnych skrzydeł, ani takich diabelskich ogników w ślepkach,
        rozmarzyła się - zresztą Gabriel siedzi pod drzewem i pilnuje.

- Zabronił, zabronił! - zirytował się anioł - a kto będzie wiedział? Co do
        Gabriela, to pewnie znów schleje się, jak niekoszerna świnia i nawet jeryhońską
        trąbą go nie obudzisz.

- Co to jest "jeryhońska trąba"? - zaciekawiła się niewiasta.

- Nieważne, chodźmy już, a nie pożałujeesz.... - uśmiechnął się i znacząco
        mrugnął okiem.

- Widzisz? Zdążyliśmy w ostatniej chwilli, bo zostało już tylko jedno! Ten opój
        niedługo wszystkie owoce Edenu na wino przefermentuje, a co nie przefermentuje
        to na kaca zeżre - Szatan z pogardą popatrzył na chrapiącego Gabriela.
        - Hmm.... naprawdę dobre, lepsze niż tee lepiące się do palców figi - Ewa z
        rozkoszą smakowała soczysty miąższ dojrzałego owocu - Może zostawię trochę dla
        Adama?

- A pewnie, że zostaw. Głupi on bo głupi, ale też i głupiemu coś od życia się
        należy.

- No to teraz macie przejebane! - zzwrócił się Jahve do dwójki wystraszonych
        golasów i stojącego za nimi Anioła, który zdawał się być obojętny. Stwórca
        postanowił więc i jego postraszyć:
        - Bądź przeklęty wśród wszystkich zwierząt domowych i polnych; na brzuchu
        będziesz się czołgał...

- Panie! Coś ci się popieprzyło, bo ja nie należę do zwierząt polnych, a tym
        bardziej domowych - wszedł mu w słowo Szatan.

- Zamknij dziób i słuchaj! I proch będziesz jadł po wszystkie dni twego
        istnienia. Wprowadzam nieprzyjaźń między ciebie a niewiastę, pomiędzy potomstwo
        twoje a potomstwo jej...

- O! To ja będę miał potomstwo? - ucieeszył się Szatan.

- DOŚĆ! - Jahve nie wytrzymał nerwowo i rozdarł się tak, że jego głos 7 razy Raj
        okrążył, a echo głosu to nawet 7 razy po 7.

Dwójka nagusków aż skuliła się, a Adam to nawet siknął ze strachu. Bóg groźnie
        przeciągnął wzrokiem od prawej do lewej, spojrzał groźnie, otworzył usta i już
        chciał podjąć przemowę, kiedy....

__________________________________________________________________________

- Zabiję tego Czarnucha! Zabiję na śmierć! - darł się wniebogłosy, biegnąc i
        wywijając mieczem, jeszcze nie całkiem wytrzeźwiały Gabriel - zjedli mi ostatnie
        jabłko, które trzymałem na nasionka! Ty cholerny Czarnuchu! Ty kusicielu! -
        archanioł podniósł miecz z oczywistym zamiarem, zmniejszenia Szatanowi wzrostu
        co najmniej o głowę.

Jahve już opanowany, spokojnie wysunął stopę nieco w bok i Gabriel wyłożył się
        jak długi...

- I Ty Jahve przeciwko mnie? - zadzziwił się Gabryś, plując rajskim piaskiem,
        który wpadł mu przy upadku do otwartej gęby - żebym ja się na brzuchu czołgał i
        piasek żarł na oczach tego Czar.... tego.... - anioł zająknął się i rozpłakał.

- Po pierwsze: opanuj się idioto - łagodnie zwrócił się do Gabriela Stwórca - po
        drugie: nie nazywaj go Czarnuchem, bo rasizmu jeszcze ludzie nie wymyślili, a
        może i nie wymyślą, bo przecież mają wolną wolę.

- Choć ja oczywiście wiem, że wymyślą - dodał cichutko, tak by nikt nie słyszał.

- A wy - zwrócił się następnie do ludzkoanielskiej trójcy - wynocha stąd, bo z
        poważnej sprawy szopka się już robi. Pa, pa! Raus!

Szatan wziął za ręce dwójkę ludzi i pociągnął ich w kierunku bramy.

- C'est la vie - powiedział na odchhodnym, niewiadomo, czy do Boga, czy do siebie.
      • krzyc_h HISTORIE BIBLIJNE 3 30.11.06, 11:10
        [24.03] 18:39 HISTORIE BIBLIJNE

Gabriel siedział pod figą i pociągał z dzbana.
        - Kurcze blade.... Czarnuch ma rozrywkii, zabawy, fruwa sobie tu i tam, kawał
        świata zobaczy, życia użyje, potomstwo spłodzi, a mi co zostało? - rozczulił się
        nad sobą - Ta figa, co w jej cieniu słońce mnie nie dojdzie i ten dzban
        wierny... - i kopnął z pogardą zardzewiały, na nic już nie potrzebny miecz.

- Na co mi to żelastwo? To taka nagrodaa za moją wierną służbę? - Gabriel
        pociągnął długi łyk i skulił się, nie wiedzieć czemu do embrionalnej pozycji
        (choć przecież nie przechodził tego stadium rozwoju, co niewątpliwie dowodzi
        prawdziwości kreacjonizmu) i mocno przytulił do piersi dzban - Czarnuch, pewnie
        panienki tuli - chlipnął. Jego cichy oddech powoli zmieniał się w pochrapywanie.
        _____________________________________________________________________________

Jahve bardzo się spracował. Musiał po wygnaniu stworzyć wiele nowych rzeczy, by
        uprzyjemnić życie ludzkości: choroby, pasożyty, pioruny, cierń i oset - na płody
        roli, trzęsienia ziemi, potopy, klechów i polityków... i mnóstwo innych fajnych
        rzeczy służących rozrywce Stwórcy.
        - Ale jestem pomysłowy - z zadowoleeniem skwitował swoją pracę - mogłem co
        prawda, stworzyć to wszystko od razu, bo przecież wiedziałem, że ich z Raju
        przegonię, ale cóż, jakichś reguł trzeba przestrzegać, choćby były tylko na pokaz.

Wyciągnął się na posłaniu z chmur i zadumał nad Wężem, który tam, gdzieś,
        kiedyś.... pod postacią Belzebuba wskazuje karawanom oazy, a górnikom żyły
        metali; pod postacią Prometeusza uczy ludzi ogień krzesać; pod postacią Maryji
        ochrania płaszczem opieki narody przed plagami sypiącymi się z nieba; pod
        postacią Lucyfera naucza matematyki; a jako Mitra czy Horus odkupuje winy....

- Oj, Wężu, Wężu - szepnął do siebiie Jahve - już ja cię strącę do Szeolu,
        przybiję do skały, sępy ci na wątrobę naślę, i dzieci twoje porażę śmiercią. A
        wszystkie Kościoły poznają, że ja jestem ten, co przenika nerki i serca; zgaszę
        twoje światło, zburzę twoje rzymskie świątynie i dam każdemu z was według
        waszych czynów.

- Wiem, że tak zrobię, bom wszechwiedzący,, choć mógłbym tego nie robić, bo mam
        wolną wolę. Ale skoro wiem, że tak zrobię, a tego nie zrobię, to czy będę
        wszechwiedzący? A jeśli nie zrobię, choć wiem, że zrobię, to czy mam wolną wolę?
        - Jahve myślał coraz senniej i senniej - ... o co tu kurwa chodzi?... -
        wyszeptał chyba już przez sen, lecz kto to może wiedzieć na pewno....
        ____________________________________________________________________________

Jahve spał. I spało wszelkie stworzenie, nawet wiatr ucichł i tylko delikatnym
        oddechem chłodził boskie ciało. Jahve śnił. A śniły mu się ofiary całopalne z
        jagniąt i baranków, słodki zapach palonego mięsa miły jego nozdrzom, i
        najwspanialszy zapach palonej córki Jefte, która miała pecha wyjść jako pierwsza
        przed dom jego. Miała pecha...? Jahve uśmiechnął się przez sen z psikusa, jaki
        sprawił Jeftemu i oblicze jego ogarnął błogi spokój.
    • adam81w Jak sie modla feministki? 10.12.06, 21:20
      w imie ojca i syna i ducha swietego awoman smile
    • belos Re: Stare 11.12.06, 22:00
      Co to: czarne, wisi i powiewa? Odp: Ksiądz po kolędzie wink
    • grzrzybek Re: Jaja z kościoła 06.02.07, 15:15
      wprawdzie nie z kosciola, a z obecnej wladzy jaja... ale daje tutaj, skoro juz
      jest niepowazny watek smile

www.youtube.com/watch?v=F_Oxtn000L8
      nie znam niemieckiego, ale jesli ten kawalek rzeczywiscie ma taki tekst, to
      pogratulowac komus trafnego skojarzenia smile)
    • radzimir11 Re: Jaja z kościoła 06.02.07, 16:25
      Ale za to niedziela, ale za to niedziela,
      niedziela bedzie dla nas!
      NO! smile
      www.youtube.com/watch?v=1f0QOymSpeA
    • adam81w Re: Jaja z kościoła 28.04.07, 17:29
      To wszystko o muzyce ostatnio mnie zabiło big_grin ]

ZAGROŻENIA ZWIĄZANE ZE SŁUCHANIEM ZŁEJ MUZYKI

Aby otrzymać odpowiedź na pytanie w jakim stopniu muzyka oddziałuje na
      człowieka, trzeba dokonać podziału tego zagadnienia na trzy płaszczyzny:
      fizyczną, psychiczną i duchową:

1.FIZYCZNA

Strona rytmiczna ostrej muzy bazuje na tzw. beacie. Wywołane przez gitary basowe
      niskie tony, połączone z beatem powodują szereg zmian w płynie
      rdzeniowo-kręgowym, który kieruje wydzielaniem hormonów. Rezultat -
      rozregulowanie hormonów seksualnych i nadnercza, zmiana wskaźnika insuliny we krwi.

Badania prowadzone nad muzyką rockową graną w różnych przedziałach głośności
      wykazały efekty: zmianę pulsu i oddechu, podniesiony poziom wydzielania w
      gruczołach dokrewnych. Kiedy melodia się podnosi - krtań ściąga się; kiedy
      melodia opada - rozluźnia się. Przemiana materii i poziom cukru we krwi ulega
      modyfikacjom, serce uderzające średnio 70-80 razy na min. w czasie słuchania
      rocka przyspiesza do 120-130 uderzeń.

Szczególnie interesująca jest reakcja wydzielania adrenaliny, co może
      doprowadzić do jej zbyt wysokiego poziomu. Organizm wtedy nie może jej
      pożytecznie przetworzyć, więc zostaje przetworzona na adrenochrom. Jest on
      środkiem zmieniającym stan świadomości, jak LSD, psylocybina.

2. PSYCHICZNA

Badania doskonałych amerykańskich psychiatrów McRaterta i Balinsa wykazały
      zmiany w organizmie spowodowane słuchaniem ostrej muzyki:

- zmiana reakcji emocjonalnych, od frustracji do gwałtowności
      - utrata kontroli świadomości, refleksu, zdolności koncentracji
      - znaczne zmniejszenie kontroli inteligencji i woli przez podświadomość
      - podniecenie powodujące euforie, łatwe uleganie sugestiom, histeriom, halucynacjom
      - stan hipnotyczny
      Właśnie między innymi ze względu na te czynniki A.S. LaVey (główny kapłan
      Kościoła Szatana w USA) wybrał ten rodzaj muzyki do podstawy doktryny czcicieli
      szatana.

3.DUCHOWA

Skoro muzyka oddziałuje na stronę fizyczną i psychiczną człowieka, mogąc
      uaktywniać lub dezintegrować niektóre jej wymiary, stąd też może wpływać na
      wymiar religijności. Nie da się prowadzić intymnego kontaktu z Bogiem w formie
      modlitwy przy dźwiękach ostrej muzyki - nie aktywuje ona ducha. Co najwyżej może
      choro obrazować przeżycia duchowe, ale nigdy do nich nie doprowadzi. Ze względu
      na nienaturalne zmienianie procesów biologicznych w organizmie, jest sprzeczna
      ze słowami Boga, który jest daleki od wszelkich wynaturzeń i złych ingerencji w
      naturę.

KWESTIA OSTREJ MUZYKI CHRZEŚCIJAŃSKIEJ.

Trzeba sobie uświadomić, że Bóg, który dał człowiekowi wolną wolę, pragnie aby
      Go przyjmować w wolności. Jeśli podsumujemy powyższe rozważania możemy
      stwierdzić, że słuchając ostrej muzyki jesteśmy w stanie, w którym łatwo ulegamy
      manipulacjom, sugestiom, szczególnie przez tekst piosenek. Z tego wynika, że
      słuchając "chrześcijańskiego rocka" nie przyjmujemy Boga w wolności, ale pewne
      rzeczy są nam „wpajane” manipulacyjnie. Muzyka otwiera podświadomość człowieka,
      który w niekontrolowany sposób przyjmuje „śpiewane” doktryny - czyli w przypadku
      kapel chrześcijańskich - „Boga”. To nie jest chrześcijańskie! Nie możemy w ten
      sposób przyjmować Jezusa, gdyż nie czynimy tego w wolności ale w wyniku manipulacji.
      A kto jest specjalistą od manipulowania ludźmi, to my już dobrze wiemy - szatan!
      [ha! prawda!]

Nie ma sensu się rozpisywać, gdyż trzeba by było przepisać wiele książek. Jeśli
      ktoś chciałby sobie poczytać o zagrożeniach wypływające z słuchania muzyki,
      niech zgłosi się do animatora Pawła i niechaj sobie pożyczy którąś z książeczek:

+ "Satanizm, Rock, Narkomania, Seks"
      Antoni J. Nowak OFM; Redakcja Wydawnictw Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego;
      Lublin 200
      Dużo, dużo informacji, historia odmian rocka, okładki płyt, symbole, tłumaczenia
      tekstów, spis zespołów.

+ "Diabelskie Bębny"
      John Rockwell; Oficyna Wydawnicza "Vocatio"; Warszawa 1997
      Krótkie opisy kapel, super dużo tłumaczeń tekstów.

+ To Już Było", "Rock - Rytmiczne spętanie ducha"
      Ks. Andrzej Zwoliński
      Historia rocka i jego odmian, tłumaczenia tekstów, spis ok. 400 kapel!!!

[A to już przesada. Tylko siedzieć i się śmiać...]

PONIŻSZE NAZWY TO TYLKO NIEKTÓRE Z KAPEL / WYKONAWCÓW,
      KTÓRYCH PRZESŁANIE, SPOSÓB ŻYCIA JEST ANTYCHRZEŚCIJAŃSKI,
      ANTYKLERYKALNY BĄDŹ STRICTE SATANISTYCZNY.
      (spis wykonany na podstawie tekstów, okładek płyt/kaset, zachowania na scenie,
      wideoklipów, wypowiedzi dla czasopism, artykułów odnoszących się do sposobu
      życia wymienionych wykonawców)

10CC
      666
      Abaddon
      Abattor
      AC/DC
      Accident Experiment
      Aerosmith
      Alan Parsons Project
      Alice Cooper
      Aliens
      Altar
      Anfall
      Angel Witch
      Antestor
      Aphrodotes Child
      Apokalyptica
      April Wine
      Arcadia
      Archeron
      Arcturus
      Axel Rudi pell
      Bad Company
      Bad Religion
      Bananarama
      Banshees
      Barren Cross
      Bathory
      Battleaxe
      Beastie Boys
      Behemoth
      Benson, George
      Bernie Taupin
      Black Flag
      Black Knight
      Black Oak Arkansas
      Black Sabbath [hmm]
      Black Widow
      Blackhorse
      Blackmore, Richie
      Blaspherion
      Blitzkrieg
      Blondie
      Bloodgood
      Blue Oyster Cult
      Bolan, Marc
      Bow Wow Wow
      Bowie, David
      Brown, Arthur
      Brujera
      Burzum
      Buzzcocks
      Cacophony
      California, Randy
      Catamenia
      Celtic Frost
      Cheap trick
      Children of Bodom
      Christ Agony
      Cirith Ungol
      Cloven Hoof
      Canibal Holocauste
      Cooper, Alice
      Coven
      Creature
      Crimson Moonlight
      Cronos
      Cultus Sainguine
      D.A.F.
      Damned
      Dark Tranquillity
      Darkwell
      De Garmo and Key
      Dead Kennedy's
      Death
      Decapitated
      Deep Purple
      Def Leppard
      Defaced Creation
      Demon
      Denver, John
      Deranged
      Derringer, Rick
      Destruction
      Diamond, King
      Diamond Head
      DID
      Dies Irae
      Dimmu Borgir
      Dio, Ronnie James
      Dr. Hook
      Dr. John
      Dragon
      Duran Duran
      Dying Fetus
      Earth, Wind and Fire
      Earth Shakers
      Edge of Sanity
      Electric Light Orchestra
      Elton John [hahaha! bo co... bo jest homoseksualistą?]
      Erickson, Roxy and The Aliens
      Exciter
      Exorcist
      Faith No More
      Fallen Angel
      Fate
      Galas, Diamanda
      Generation X
      Golgotha Grand Funk Railroad
      Great White
      Grim Reaper
      Grzegorz Kupczyk
      Guernica Y Luno
      Guitar Pete`s Axe Attack
      Gun Club
      Gun's N' Roses [no nie...]
      Habakuk
      Hagen, Nina
      Hallow's Eve
      Hanoi Rocks
      Head, Murray
      Heathen
      Hellhammer
      Hellion
      Helstar
      HIM
      Hole
      Hooker, John Lee
      Horde
      Ideal
      Iggy Pop
      Iron Angel
      Iron Maiden
      Izrael
      Jackson, Michael [ :696: ]
      Jagger, Mick
      Jefferson Starship (Jeferson Airplane)
      Jethro Tull
      Joplin, Janis
      Journey
      Judas Priest
      Jumpin' Jesus
      Kat
      King Diamond
      Kiss
      Korn
      Kristoferson, Kris
      Lawless, Blackie
      Led Zeppelin
      Lennon, John
      Limbonic Art
      Lindenberg, Udo
      Linkin Park [ indifferent ]
      Lizzy Borden
      Loggins, Kenny
      Lost Soul
      Lou Reed
      Lucifer` s Friend
      Madonna [hyhy...]
      Malmsteen, Yngwie
      Manowar
      Manson, Marlyn [a gdzie "i"? jak ktoś pisać nazw nie potrafi... no tak big_grin szatan
      wcielony, uwielbiam go]
      Mantas
      Marillion
      Marley, Bob
      Marylin Manson [nie potrafią poprawnie napisać...]
      McCartney, Paul and Linda [no nie mogę... bo się z Michaelem i z Beatlesami
      zadaje? :586: ]
      Megadeth
      Meat Loaf
      Mercury, Freddy
      Mercyful Fate
      Messiah
      Metallica
      Mike and The Mechanics
      Moody Blues
      Moonspell
      Morbid Angel
      Morbit Angel
      Morrison, Jim
      Morrison, Van
      Mothers of invention
      Motley Crue
      Motorhead
      Napalm Death
      Napalm Rave
      Nazareth
      Nickelback
      Nicks, Stevie
      Nightwish
      Nine Inch Nails
      Nirvana
      Nocturnal Rites
      Nuclear Symphony
      Nugent, Ted
      Obituary
      Omen
      Osbourne, Kelly
      Osbourne, Ozzy
      Over Kill
      Overdrive
      Petra
      Pink Floyd
      Plant, Robert
      Plastic Ono Band
      P.O.D. (Payable On Death)
      Poison
      Possessed
      Pretty Maids
      Presley, Elvis
      Protector
      Queen [no tak... to przez ten biseksualizm?]
      Queensryche
      Racer X
      Rammstein
      Raven
      Rea, Chris Rebaellium
      Reed, Lou
      R.E.M.
      REO Speedwagon
      Richard, Keith
      RNPL
      Rock Goddess
      Rose, Axel
      Roth, David Lee
      Rotting Christ
      Rush
      Run D.M.C.
      Runemagic
      Saint Vitus
      Samael
      Samurai
      Santana
      Satan
      Satan Jokers
      Savoy Brown
      • adam81w Re: Jaja z kościoła 28.04.07, 17:33
        Saxon
        Schenker, Michael
        Schneider, Fred and
        Sctum
        Sepultura
        Sex Pistols
        Shadows Fall
        Siekiera
        Silverchair
        Sinead O'Connor
        Siouxie
        Skyclad
        Slayer
        Slick, Grace
        Slider
        Slipknot
        Smith, Patti
        Sodom
        Soilwork
        Soulfly
        Spinal Tap
        Spirit
        SS 2666
        Staind
        Starr, Ringo
        Steel Warriors
        Steppenwolf
        Stevens, Cat
        Sting (Gordon Summer)
        Stormwind
        Strenght
        Stryper
        Styx
        Supertamp
        System of a Down
        T.Rex
        Tankard
        Taupin, Bernie
        Terrordrome
        Tesla
        Texas Chainsaw Massacre
        The 69 Eyes
        The Almighty
        The Boneless Ones
        The Clash
        The Dead Boys
        The Dead Lights
        The Doors
        The Eagles
        The Exorcist
        The Fore Merchants
        The Firm
        The Fixx
        The Godz
        The Greatful Dead
        The Honeydrippers
        The Police
        The Rolling Stones
        The Shake Society
        The Strangles
        The Velvet Underground
        The Who
        Thunderdoom
        Turniquet
        Trio
        Turbo
        Twisted Sister
        Tygers of Pan Tang
        UK Subs
        Uriah Heep
        Utopia
        Vader
        Vai, Stevie
        Van Halen
        Vanelli, Gino
        Venom
        Village People
        Vomitory
        W.A.S.P.
        Walsh, Joe
        Warlock
        Willie and The Poor Boy
        Witchmaster
        X-Mal Deautschland
        XTC
        Yes
        Yngwie Malmsteen
        Yoko Ono
        Zappa, Frank

[zabrakło w takim razie Georga Michaela... a co z Scissors Sisters? :619: )

NAGRANIA POWYŻSZYCH ZESPOŁÓW,
        ICH PŁYTY, KASETY, OKŁADKI, KOSZULKI, NASZYWKI ITP.
        NALEŻY BEZZWŁOCZNIE ZNISZCZYĆ!!!
        (najlepiej spalić z dala od domostw)

HIDDEN MESSAGES IN ROCK 'n' ROLL

Michael Jackson:"Thriller" album
        Piosenka:"Beat it"
        Normalnie:"They'll kick you, then they'll beat you, then they'll tell you it's
        fair, so beat it, but you want to be bad, just

beat it, yea, beat it."
        Od końca:"I do believe it was Satan (zniekształcone), who's in me".

Rolling Stones:"Tatoo You" album
        Piosenka:"Tops"
        Normalnie:"I'm sorry for a breath of your sweet love."
        Od tyłu:"I love you, said the Devil."

Led Zeppelin:"Zoso" album
        Piosenka:"Stairway to Heaven"
        Normalnie:"There's still time"
        Od tyłu:"My sweet Satan"

AC/DC:"Dirty Deeds" album
        Piosenka:"Love At First Feel"
        Normalnie:"Why don't you let me in? Let's get something
        going before mom and dad get hom. Love at first feel, love at first
        feel."
        Od tyłu:"We serve the Devil, enjoy it, sinners, we serve
        the Devil, whip it, we serve the Devil."

[A jak napiszemy słowo"Love" od tyłu to co nam wychodzi "Evol" czyli prawie
        "Evil" :] ]
        • adam81w Re: Jaja z kościoła 28.04.07, 17:34
          Z cyklu polska prasa religijno-katolicka donosi...

W poprzednim numerze pisaliśmy o początkach i korzeniach muzyki rockowej i
          reggae. Zwrócono też uwagę na rolę środków

halucynogennych w twórczości idoli muzyki młodzieżowej. Informacje zostały
          zaczerpnięte z książki szwedzkiego dziennikarza -

Thomasa Arurotha, który po swoim nawróceniu interesował się zagadnieniami muzyki
          młodzieżowej, studiował jej historię,

gromadził doniesienia prasowe i wywiady. Dociekania te zaowocowały książką,
          której szwedzki tytuł brzmi: "Dina harpors

buller".

W tym odcinku znajdują się przede wszystkim informacje o tzw. hard rocku i
          przedstawicielach tego kierunku muzyki. Omówione

są również powiązania tej twórczości z satanizmem oraz destrukcyjny wpływ na
          młodzież treści przekazywanych w otworach.

Hard rock
          Hard rock to nie tylko pewien rodzaj muzyki, której się słucha, lecz także
          zjawisko oddziałujące na wszystkie zmysły. Artyści

noszą ubrania z czarnej skóry, mają długie włosy, mocny makijaż i metalowe
          bransolety na rękach.

Hard rock został zapoczątkowany pod koniec lat 60-tych przez sławną grupę "Led
          Zeppelin". Muzyka jest ciężka i oparta głównie

na brzmieniu gitary. Niestety, właściwie już od początku jego istnienia, artyści
          bard rockowi byli silnie związani z

okultyzmem. Twórczość "Led Zeppelin" znajdowała się pod silnym wpływem
          celtyckiej magii, którą szczególnie interesował się

gitarzysta grupy, Jimmi Page. Jego "idolem" był Aleister Crowley, założyciel
          współczesnego ruchu satanistycznego. Page kupił

nawet posiadłość Crowley'a, gdzie za pomocą seansów próbował kontaktować się z
          duchami zmarłych. Był on również właścicielem

największej księgarni z literaturą okultystyczną w Anglii. Sławna piosenka
          zespołu "Led Zeppelin","Schody do nieba",

odtwarzana od tyłu, wyraźnie oddaje cześć szatanowi. "Led Zeppelin" nie
          przyznawał się otwarcie do satanizmu; żeby wyśledzić

w ich tekstach słowa na temat szatana, trzeba odtwarzać piosenki od tyłu. Za to
          zespoły takie jak "Black Sabbath" czy "Iron

Maiden" już na okładkach swoich płyt wyraźnie deklarują to, za czym się
          opowiadają (lub też kto za nimi stoi). Natomiast

solista grupy "Led Zeppelin", Robert Plant, wydał w 1991 r. płytę solową, której
          tematem wiodącym jest medytacja i

zen-buddyzm.

Koncerty grupy "Black Sabbath" przypominają religijne rytuały, podczas których
          zamiast oddawać cześć Bogu, oddaje się ją

szatanowi. W trakcie "czarnej mszy" jaka się odbywa na scenie, muzycy piją krew
          zmieszaną z moczem - zamiast wina.

Grupa "Iron Maiden" również wcale się nie kryje ze swoimi skłonnościami do
          satanizmu. Otwarcie śpiewa o Lucyferze (np.

"Moonchild" z płyty "Seventh Son of Seventh Son").

Do klasyków muzyki hard rockowej należą też takie sławy jak: Alice Cooper, "Deep
          Purple", "Motley Crue" i "AC/DC". Pośród

nich również panuje szczególne zainteresowanie szatanem i okultyzmem.

Jedną z gwiazd tego rodzaju muzyki jest też grupa "Guns N'Roses". Ich płyta pt.
          "Apetite for destruction" odniosła wielki

sukces w 1989 r. Ich koncerty są zdominowane przez gwałt, wandalizm i bójki,
          które doprowadziły do aresztowania i poranienia

wielu ludzi. Sam lider grupy, Axl Rose, ma za sobą przeszłość kryminalną z
          niezliczoną liczbą aresztowań włącznie.

Niektóre piosenki śpiewane przez artystów hard rockowych otwarcie zachęcają do
          samobójstwa (np. "Suicide Solu- tion" Ozzy'ego

Osbourna), co spowodowało właśnie samobójstwo wielu młodych ludzi słuchających
          tych utworów. Dwóch nastolatków bez przerwy

słuchało piosenki zespołu "Judas Priest" pt. "Beyond the Realms of Death",
          której słowa przekonały ich, że śmierć jest

jedynym rozwiązaniem życiowych problemów. Popełnili samobójstwo - zastrzelili
          się. Zespół "Judas Priest" został za to pozwany

do sądu, ale wygrał sprawę.

Faktem jest, że każdy człowiek sam jest odpowiedzialny za swoje uczynki i w
          związku z tym nie można winić bezpośrednio

muzyków z zespołu za śmierć chłopców. Nie ulega jednak wątpliwości, że niszczący
          wpływ grup rockowych na młodą generację jest

ogromny i nie każdy jest na tyle silny, by się tym złym wpływom przeciwstawić.

Hard rock zachęca młodych do gwałtu i morderstwa. Znane są liczne przypadki,
          kiedy to nastoletni zabójcy działali pod silnym

wpływem którejś z piosenek hard rockowych artystów. Dwóch chłopców na przykład,
          zamordowało rodziców pewnego amerykańskiego

aktora (Patrica Duffy z serialu "Dallas") po intensywnym wsłuchiwaniu się w
          piosenkę grupy "Metallica" pt. "Kill 'Em All"

("Zabij ich wszystkich").

Takie są - w wielkim skrócie - owoce świeckiej muzyki hard rockowej. Styl życia
          muzyków opiera się na przykazaniu z

satanistycznej "biblii", które brzmi: "Twoim jedynym obowiązkiem jest robić to,
          na co tylko masz ochotę".

Wpływ szatana w życiu muzyków
          Czy poza światem hard rocka również istnieją artyści, którzy są satanistami?
          Oczywiście, że tak. Za przykład może nam

posłużyć grupa "The Eagles" odnosząca wielkie sukcesy w latach 70-tych. Okładka
          jednej z ich płyt przedstawia hotel w San

Francisco, o którym opowiada jedna z piosenek. Nie byłoby w tym nic szczególnego
          gdyby nie fakt, że w hotelu tym odbywały się

"nabożeństwa" Pierwszego Kościoła Szatana w San Francisco. Na okładce płyty
          widać najwyższego kapłana tego kościoła, Anton'a

La Vey'a. Piosenka zaś, która była znanym przebojem, opowiada o czarnej mszy
          odbywającej się w tym hotelu, gdzie jednym z

rytuałów jest "zabijanie Bestii" (szatana), która jest nieśmiertelna. Sam Anton
          La Vey grał również rolę szatana w znanym

filmie Romana Polańskiego pt. "Dziecko Rosmary". Jest on także autorem biblii
          satanistycznej, która została sprzedana co

najmniej w 400.000 egzemplarzy.

Beatlesi byli pod wielkim wpływem innego sławnego satanisty - Aleister'a
          Crowley'a, mimo że zmarł on w 1947 r. jego zdjęcie

znajduje się na okładce płyty pt. "Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band". Darryl
          Hall z zespołu pop "Hall & Oates" przyznaje,

że A. Crowley miał na niego bardzo silny wpływ; to samo mówi Ozzy Osbourne,
          który napisał piosenkę na cześć zmarłego pt.

"Mr.Crowley" (z takimi min. słowami: "Zwodziłeś ludzi swoimi czarami / Czekałeś
          na to, co powie ci szatan").

Znanym faktem jest, że wiele grup muzycznych stosuje tzw. "backmasking" czyli
          ukryte przesłanie, które można usłyszeć jedynie

wtedy, gdy gra się płytę od tyłu. Oznacza to, że całkiem niewinna piosenka z
          nieszkodliwą treścią ma zupełnie .inne znaczenie

przy odtwarzaniu jej od tyłu. Za przykład może nam posłużyć fragment wspomnianej
          już wyżej piosenki grupy "Led Zeppelin" pt.

"Stairway to Heaven" ("Schody do Nieba"): "Tak, istnieją dwie drogi, którymi
          możesz pójść, ale zawsze masz czas by wybrać

inną niż ta, którą teraz kroczysz" (już tutaj wyraźnie widać wpływ szatana, gdyż
          to on właśnie chce ludzi oszukać i zwieść

mówiąc im, że mają jeszcze dużo czasu by wybrać wąską drogę zbawienia). Ten sam
          fragment wysłuchany od tyłu brzmi: "Już nie

ma dla mnie ucieczki. To jest mój słodki szatan. Kroczy jego drogą, to on daje
          mi słowa i moc ". 'Blectric Light Orchestra",

David Bowie i grupa "Queen" również stosują (stosowali) "backmasking" - również
          wiele innych zespołów.

Znana piosenkarka z grupy "Fleetwood Mac" nie ukrywa faktu, że jest czarownicą,
          a w swoich utworach zajmuje się wywoływaniem

demonów (przykład stanowi piosenka "Gold Dust Woman", która była wielkim
          przebojem w 1977 r.).

Znany murzyński śpiewak (dość często pokazywany w polskiej telewizji) Stevie
          Wonder [no nie...] zajmuje się medytacją, a

swoje nowe płyty wydaje dopiero po sprawdzeniu własnego horoskopu, tak aby
          ukazały się w najkorzystniejszym dla niego okresie

(który wyznacza odpowiednia konstelacja gwiazd). Cat Stevens pisze piosenki na
          temat buddyzmu sam będąc metafizycznym

spirytystą nawróconym na islam. "buran buran" na
          • adam81w Re: Jaja z kościoła 28.04.07, 17:45
            Cat Stevens pisze piosenki na temat buddyzmu sam będąc metafizycznym spirytystą
            nawróconym na islam. "buran buran" na okładce jednej ze swoich płyt przedstawia
            symbole, jakich używają sataniści (np. symbol chiromancji i "dziewięciu
            przykazań szatana"), pochodzące z biblii satanistów. Grupa "Pink Floyd" cytuje
            "Księgę Cieni", która jest używana przez satanistów obok satanistycznej biblii.

Grupy takie jak "Rush", "Venom" czy "Motley Crue" przedstawiają pentagram na
            okładkach płyt lub jako "dekorację świetlną" podczas koncertów. Pentagram jest
            jednym z symboli, jakim posłu- gują się sataniści; ma on również zastosowanie w
            białej magii. Służy do wywoływania demonów. Podobnie rzecz się ma z "Deep
            Purpłe" (podczas swoich koncertów demonstrują zdolność przenoszenia przedmiotów
            za pomocą myśli).
            Szwedzka grupa "Army of Lovers", która ostatnio zdobyła popularność również w
            Polsce, stanowi kolejny przykład zespołu bezpośrednio związanego z ruchem
            satanistycznym. Lider tej grupy, Alexander Bard, jest członkiem szwedzkiego
            kościoła satanistycznego, w którym pełni rolę jednego z kapłanów.

Grupy "Kiss", "AC/DC", "Black Sabbath" i Ozzy Osbourne od samego początku swego
            istnienia były wspierane finansowo przez kościół satanistyczny, po zawarciu
            odpowiedniej umowy (bez oficjalnego kontraktu). Przez cały czas swego istnienia,
            zespoły, które zadebiutowały dzięki satanistom pracującym w branży muzycznej;
            miały dług wobec kościoła satanistycznego i był on inkasowany po każdym
            koncercie. Ich zależność od kościoła nie mogła być zerwana. Stąd też wiele
            samobójstw jakie miały miejsce wśród muzyków, którzy nie byli w stanie spłacić
            długu i wyrwać się z więzów (przykład stanowi perkusista zespołu "Led Zeppelin"
            - John Bonham i gitarzysta zespołu "The Rolling Stones" Brian Jones).

Hard rock jest jedną z najważniejszych przyczyn, z powodu których młodzież coraz
            liczniej interesuje się satanizmem i eksperymentuje w dziedzinie praktyk
            okultystycznych. Istnieją tysiące płyt hard rockowych (w tym też heavy
            metalowych, thrash, black metalowych itp.), których okładki zawierają symbole
            satanistyczne , a teksty piosenek dosłownie uczą i pokazują jak należy wywoływać
            demony i odbywać satanistyczne rytuały. (c.d.n.)"

Co to ja jeszcze kiedyś czytałam? Aha, słuchanie rocka sprawia, że popuszcza się
            mocz.
            • adam81w Re: Jaja z kościoła 28.04.07, 17:49
              A teraz: to co tygryski lubią najbardziej czyli... Rydzyk szoł! big_grin

1. W urzedach pocztowych znajduja sie specjalne druki o nastepujacej tresci: Cel
              Radio Maryja Dar dla Radia Maryja w Toruniu Bank Pocztowy SA I oddzial w Toruniu
              131263-61580-27006-100-0/0
              2. My, katolicy, bierzemy taki druk do reki!
              3. Wypelniamy go na kwote 1 grosza i wysylamy na rzecz Radia Maryja.
              4. W urzedzie moga nie chciec przyjac jednego grosza, ale wtedy trzeba sie
              klocic, bo pocztowcy nie maja prawa odmowic przyjecia naszego wsparcia na rzecz
              naszej ulubionej stacji radiowej.
              5. Za nami staje nasz kolega i tez wplaca 1 grosz. (UWAGA: Nie placimy nic za
              przezkaz, poniewaz placi za niego odbiorca - taka jest umowa radia z poczta!).
              6. Za naszym kolega staje jego kolega i rowniez wplaca 1 grosz.
              7. Powtworzyc punkt 6 mozliwie wiele razy.
              8. Dla przykladu: 120 znajomych, to 120 groszy. Kazdy wplaca 3 razy, czyli 360
              groszy (3,60 PLN)
              9. Za kazdy z przekazow Radio Maryja placi poczcie oplate ok 3,60 PLN - 3,60 x
              360 = 1296 PLN, oplaty pocztowej zaplaconej przez radio Na ile wspomoglismy
              radio? 1296 PLN odjac wplacone przez nas 3,60 PLN, daje 1292,40 PLN dlugu Radia
              Maryja dla poczty Czyz to nie wspaniale?
              I Ty mozesz wspomoc rozglosnie!
              PS. Wspomagac Radio Maryja moga rowniez niewierzacy

Ofiary spadły o połowę. To nie może długo trwać, bo się poddamy - alarmuje
              dyrektor Radia Maryja o. Tadeusz Rydzyk.
              Informacje o złej kondycji finansowej swojej stacji redemptorysta podał w
              czwartek w nocy podczas spotkania na żywo ze słuchaczami toruńskiej rozgłośni.

Słuchaczy są miliony, a ofiarodawców tysiące - ubolewał.
              Kłopoty - według dyrektora Radia - wynikają z rosnących kosztów nadawania
              programu i sprzętu oraz coraz mniejszych wpłat od słuchaczy.

Z Niemiec, z Zachodu przyszło na nasze konto tylko coś ponad 30 tys. euro za
              2004 rok - oznajmił.

Mimo to nie wstrzymano prac przy budowie centrum Polonia in Tertio Millennio w
              Toruniu przy Porcie Drzewnym. O. Rydzyk oznajmił, że rozpoczęło się meblowanie
              kampusa akademickiego. Kampus to trzy budynki - łącznie ponad 15 tys. m kw.
              Koszt budowy ponad 40 mln zł.

Jesienią ub.r. o Rydzyk ujawnił, że roczny koszt funkcjonowania Radia Maryja i
              telewizji Trwam to 24 mln zł.

i główny punkt wieczoru: kawałki audycji Radia Maryja... delektujcie się big_grin
              (moja ulubiona to ta o amerykanizacji big_grin)

s49.yousendit.com/d.aspx?id=2BUHRRORSDR4F0U5949DJ09E5M
            • adam81w Re: Jaja z kościoła 28.04.07, 17:51
              Zbiór tekstów z jej ulubionego radia, a także złote myśli Tadeusza R.
              Enjoy wink

Telefon do RM: - Od trzech miesięcy słucham wyłącznie Radia Maryja. Wyrzuciłem
              telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł
              zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę
              wolnym człowiekiem.

Ekspert RM: - Muzyka techno w takim samym, a może nawet większym stopniu co
              narkotyki, uzależnia. Wywołuje bowiem w organizmie podobne reakcje chemiczne.
              Prowadzi też do rozwiązłości seksualnej.

Słuchaczka: - Pół emerytury będę oddawać dla mojego ukochanego Radia Maryja.
              o. Jerzy: - To pięknie. A ile ma pani tej emerytury?
              o. Rydzyk w Rozmowach Niedokończonych:
              - Podchodzi do mnie taka mała dziewczynka... no może miała z dziesięć lat i
              opowiada, że na początku wakacji przyszli do niej do domu koledzy i koleżanki i
              zaproponowali: założymy bandę. I założyli... podwórkowe kółko różańcowe. Takie
              wspaniałe dziecko...

telefon do RM: - Od kilku lat postanowiłam walczyć z tymi wstrętnymi
              wulgaryzmami w języku polskim. Na przykład idę przez park i słyszę, jak młodzi
              ludzie - tacy po trzynaście, czternaście lat - co drugie słowo tylko [cenzura] i
              [cenzura]. No to podchodzę do nich i mówię: "Ja wam, gówniarze jedni, zaraz nogi
              z [cenzura] powyrywam". I wie ksiądz, że to skutkuje...

Słuchaczka: - Skąd się w Polsce bierze ten antysemityzm? Ja jestem właśnie
              takiego pochodzenia...
              o. Jacek: - Współczujemy pani wszyscy...

transmisja mszy z udziałem ojca Rydzyka:
              - Ile tu dzieci koło mnie! A tu taka mała dziewczynka... Ile masz lat? No co,
              nie umiesz mówić? Ile masz lat? Nie powiesz księdzu? No, ile masz lat? Głupie
              jakieś to dziecko, czy co?

Słuchacz: - Postanowiłem w następnych wyborach głosować na Platformę Obywatelską.
              o. Rydzyk: - No to pan cierpi na schizofrenię. Trzeba się przebadać, a ja pana
              na razie wyłączam.

- Ludzie pokazują palcami, jakim ja samochodem jeżdżę. Że mercedesem klasy S. A
              niby czym mam jeździć? Na krowie mam jeździć? Głupoty takie gadają... Mogę na
              krowie, ale gdzie ja bym tę krowę trzymał w Radiu Maryja?

Słuchacz: - Ja już pięć godzin do was dzwonię i dopiero teraz się dodzwoniłem.
              Chciałbym zaprotestować przeciwko temu, że wy tak bez przerwy na tych Żydów
              nadajecie...
              o. Rydzyk: - No to niech pan sobie następne pięć godzin jeszcze do nas podzwoni.

Słuchaczka: - Ja mieszkam w Żarach i poszłam zobaczyć ten Przystanek tego
              Owsiaka. To jest, proszę ojca, diabelstwo... mówię ojcu: diabelstwo. Tam piwo
              leje się strumieniami i wszyscy ze wszystkimi się... no nie wiem, jak to
              powiedzieć, żeby ojca nie obrazić... no, [cenzura] się.
              o. Jacek: - No, teraz to dopiero pani obraziła i mnie, i Pana Boga. Trzeba było
              powiedzieć: uprawiają deprawację.

fragmenty bezpośredniej relacji z Przystanku Woodstock:
              Jest nas tu na Przystanku Jezus bardzo dużo... bardzo dużo katolickiej, pięknej,
              wspaniałej młodzieży. Rozglądam się i widzę coś około pięćset osób. A dookoła
              tłum... ze dwieście tysięcy młodych ludzi w rękach szatana. Widziałem
              dziewczyny, nagie dziewczyny z kartkami: "Oddam się za pięć złotych". Mój
              Boże... Jak one siebie cenią... za pięć złotych... To jest chyba jakaś gorsza
              kategoria ludzi. Tu są tysiące smutnej, bardzo smutnej młodzieży. I oni wszyscy
              się śmieją.

Ekspert RM: - Miłość do Boga można wyrażać w rozmaity sposób. Na przykład można
              postanowić sobie: dziś nie nażrę się czekolady jak świnia.

Słuchaczka: - Ja się tego nie wstydzę. Mam siedemdziesiąt lat i wszystkim mówię,
              że jestem dzieckiem Radia Maryja i ojca Rydzyka.
              o. Jacek: - No, wie pani... To ostatnie stwierdzenie może być ryzykowne...

Młoda słuchaczka RM:
              - Odmawialiśmy koronkę do Najświętszego Serca, a do domu przyszedł pijany tatuś
              i zaczął kląć. Potem usnął... No to mamusia położyła na nim obrazek z Panem
              Jezusem. Od tego czasu już nigdy nie widziałam pijanego tatusia.
              o. Jacek: - Przestał pić?
              Młoda słuchaczka RM:
              - Nie wiem, bo w ogóle gdzieś zniknął.

- Mam właśnie w ręku program SLD. Nie wiem, czy ja te ręce potem domyję...

dobranocka w RM:
              - Masz na imię Wojtuś? Jak pięknie i bardzo ładnie zaśpiewałeś piosenkę, więc
              mamy dla ciebie nagrodę. Mam w ręku kasetę o podwórkowych kółkach różańcowych.
              Chcesz taką kasetę?
              - Nie!

Słuchaczka: - Mąż sprzedał dosłownie wszystko z domu na wódkę. Ale jak chciał
              już sprzedać radio, na którym słucham Radia Maryja, to się zdenerwowałam.

Słuchaczka: - Tadeusz? Dzień dobry. To ja - Maria...
              o. Rydzyk: - Dlaczego mi pani mówi po imieniu? Ja nie znam żadnej Marii. To
              znaczy jedną znam... ale ona by raczej do mnie nie zadzwoniła.
              - Boję się potępienia, boję się diabła, boję się wszystkiego. Wszędzie jest
              diabeł i mówi do mnie. Już mnie nawet księża nie chcą spowiadać...
              - No nic. Życie jest piękne, ale trzeba się pchać do przodu. Kulturalnie, ale
              pchać. Alleluja!

o. Rydzyk: - Ostatecznym celem homoseksualizmu jest walka z Kościołem i
              zniszczenie Kościoła.

ekspert RM: - Byłem na audiencji u ukochanego Ojca Świętego. Patrzę, Polacy,
              nawet duża grupa. Siedzą sobie na chodniku i czekają na papieża. Patrzę, a oni
              chleją wódę i cieszą się, że ich nikt nie zaczepia. Prosto z butelek pili. Albo
              matki katoliczki... jeżdżą do Niemiec na truskawki i zamiast zbierać, to się tam
              sprzedają, bo to łatwiejszy zarobek. Potem w domu mąż się dziwi: ale ty ciężko
              pracowałaś, że tyle pieniędzy przywiozłaś. A ona nie truskawki zbierała. Potem
              do kościoła idzie i się modli... No... wzór do naśladowania. Z dziećmi za rączkę
              do komunii. Obrzydliwość... Te dzieci są przykrywką dla bydlęcia.

o. Rydzyk: - A ta prostytucja na drogach? Jakież to wstrętne.I popatrzcie, kto
              się koło tych narzędzi diabła zatrzymuje. Popatrzcie... góry mięsa z hormonami-
              bo przecież nie ludzie. Trzeba siać, siać... tak, tak... zwierzęta z hormonami.
              A potem przychodzą z płaczem do księży.

o. Rydzyk: - Wykosztowaliście się na te kiełbasy, na te szynki na święta, a
              teraz co? Nawet na bilet nie macie, by pojechać do Częstochowy.

telefon do RM: - Poszłam do księdza i żalę się, że już nie mam siły, bo
              piętnaście lat żyję pod jednym dachem z pijakiem, a ksiądz westchnął i
              powiedział: "Ty masz jednego pijaka, a ja mam ich całą parafię".

rozmowa na antenie RM: - Ojcze Dyrektorze... mam nowotwora i to złośliwego.
              - To wszystko dla Boga, córko.

ekspert RM: - Czasem w towarzystwie słychać koncert "bąków". Wszystko spowijają
              trujące wyziewy tych gazów. Z punktu widzenia ekologii jest to barbarzyństwo.

telefon do RM: - Miałam do usunięcia ząb... i to mądrości. Bardzo się bałam i
              poszłam do kościoła, i modliłam się: "Panie Jezu, co to będzie, co to
              będzie...". I taka myśl mi wtedy przyszła do głowy: to ja się boję o ból zęba, a
              przecież Jego na tym krzyżu bardziej bolało. No to zaczęłam się modlić i
              ofiarowałam Jezusowi ten ząb. Poszłam do dentystki, a Jezus mi to wynagrodził i
              wcale mnie nie bolało.

ekspert RM: - Masoni są narzędziem szatana, a ich znakiem jest słońce. Zwróćcie
              uwagę, że ten znak starają się umieścić wszędzie. Na przykład w Polsacie się ono
              pojawia i na butelkach wody "Bonaqua", i jako logo partii Unia Wolności. Żebyśmy
              mieli kilkuset takich ojców Rydzyków w Polsce, to nie musielibyśmy się bać
              masonerii.

o. Rydzyk: - Polska stała się terenem misyjnym dla pogan. Ich wysłannikami są
              prostytutki przy drogach. Siać... trzeba siać, siać, siać...

telefon do RM: - Ja sobie taką modlitwę wymyśliłam sama. Mogę powiedzieć?
              - Prosimy...
              - Jak to dobrze, że jesteś, ojcze Rydzyku, jak to dobrze, że ciebie ta mama
              urodziła, niepokalana...

ekspert RM: - To tylko ateiści szukają wszędzie spisków, że wszędzie jest
              spisek, węszą, że wszystko przez ten spisek. A my, katolicy, wiemy, że to
              nieprawda. Wiemy, że jest tylko jeden spisek, na czele którego stoi szatan. I on
              upodobał sobie atak na Polskę, bo Polska jest mona
              • adam81w Re: Jaja z kościoła 28.04.07, 17:55
                bo Polska jest monarchią, bo mamy swoją królową, bo oddaliśmy sięw niewolę Matce
                Bożej.

ekspert RM: - Jest taka książka dla dzieci pod tytułem "Doktor Dolitle". To jest
                straszna książkai jeszcze na dodatek lektura. Ona równa zwierzęta z człowiekiem,
                czyli równa człowieka ze zwierzęciem. To jest doktryna masońska: świnia jest
                taka sama jak i ja.

o. Rydzyk: - Byłem kilka tygodni temu w Paryżu. Wyszedłem wieczorem szukać
                eucharystii. Patrzę, a tu wszyscy się bawią, cały Paryż się bawi. Muzyka,
                kawiarnie, tańce. No szatan, mówię wam, szatan.

słuchaczka RM: - Pierwsze słowa, które usłyszałam na antenie Maria Radyja, to
                znaczy Radia Maryja, to to, jak ojciec Tadeusz powiedział, że katolik to jest
                ciapa. Bardzo mnie to uderzyło i wtedy po raz pierwszy w życiu zaczęłam myśleć.

o. Rydzyk: - Trzeba pić zioła, bo to nie chemia. Ale jak się je pije na przykład
                o północy, stojąc na jednej nodze, to już wtedy zaczyna się okultyzm i diabeł.

rozmowa na antenie RM: - Niech będzie pochwalona Maryja zawsze dziewica. Czy
                będę na antenie?
                - Już pan jest na antenie.
                - A co mi ksiądz za pierdoły opowiada, kiedy mam włączone Radio Maryja i tam
                teraz słyszę ojca dyrektora!
                - Bo jeszcze fale radiowe do pana nie zdążyły dolecieć. I proszę się kulturalnie
                wysławiać.
                - Aha...

słuchaczka RM: - Jak byłam mała, to przychodził do nas taki wysoki ksiądz. Brał
                mnie na ręcei tak gładził po pupce. Teraz jestem duża, ale czasem tak bardzo
                chcę, aby tamten ksiądz znów mnie przytulał i głaskał po pupie.

o. Rydzyk: - Przyjeżdżają tu do Torunia ludzie i mówią: "Jakie to sobie pałace
                budują księża." A to jest ich dziadostwo – tych ludzi dziadostwo i mały mózg.
                Zacofanie!

słuchacz RM: - Chciałem pozdrowić moją zmarłą siostrę. Żeby zawsze była zdrowa.

o. Rydzyk: - Popatrzcie na te kobiety na ulicach. Tak chodzą i się ubierają, jak
                gdyby były prostytutkami. Popatrzcie, ile mamy w Polsce prostytutek. Ulice pełne
                prostytutek... na każdym kroku...

o. Rydzyk: - Mówią niektórzy, że Ojciec Święty jest konserwatystą. Pewno, że
                jest, bo na tych biwakach rozmaitych jadał konserwy, bo je lubi...

telefon do RM: - Ja jestem już babką, mam 75 lat. Tyle lat żyłam z alkoholikiem
                - już zaczynam płakać - i urodziłam z tym alkoholikiem córkę, która wyszła za
                mąż też za alkoholika. Urodzili dziecko, też alkoholika...

telefon do RM: - Postuluję wyrzucenie z nazwy telewizji Polsat liter: pol. Bo to
                nie polskie. I co wtedy zostanie? Sat zostanie. I jak dodamy do tego skrót od
                anteny, zobaczymy całą prawdę Sat-an!

ekspertka RM: - Telewizjai gry komputerowe mogą być przyczyną masturbacji, która
                będzie później przeszkadzała w tworzeniu więzi rodzinnych. Badania na całym
                świecie wskazują, że masturbacja jest główną przyczyną rozwodów na całym świecie.

przypadkowe wejście na antenę dźwiękowca RM zdenerwowanego odgłosami remontuw
                rozgłośni: - [cenzura], [cenzura], przestań wiercić. Jak ja, [cenzura], mogę
                miksy robić w takich, [cenzura], [cenzura] warunkach, do [cenzura]!

rozmowa na antenie RM: - Jak to jest, ojcze? Znajoma chodziła po domach i
                zbierała pieniądze na Radio Maryja i wpadła do piwnicy głową w dół i teraz ma
                wstrząs mózgu i cała poraniona jest...
                - Może źle zbierała...
            • grzrzybek Re: Jaja z kościoła 28.04.07, 18:17
              nie dość, że bzdety, to jeszcze zniesławienia (Bonzo wcale nie popełnił
              samobójstwa, po prostu prowadził niezdrowy tryb życia, o!)

adam81w napisał:

> Co to ja jeszcze kiedyś czytałam? Aha, słuchanie rocka sprawia, że popuszcza się
              > mocz.

akurat to może mieć pewien pośredni związek. w szczególności, kiedy rocka słucha
              się na żywo, na jakimś knajpianym koncercie, przeważnie jest to związane ze
              sporą ilością piwa, no a jak do WC długa kolejka....
              • nelsonek Re: Jaja z kościoła 07.05.07, 18:03
                Czyli ma to zwiazek z piwem a nie z muzyka.

grzrzybek napisała:
                > akurat to może mieć pewien pośredni związek. w szczególności, kiedy rocka
                słuch
                > a
                > się na żywo, na jakimś knajpianym koncercie, przeważnie jest to związane ze
                > sporą ilością piwa, no a jak do WC długa kolejka....
                • stary_zgred1 Re: Jaja z kościoła 06.07.07, 22:23
                  Nie zauważyłam aby gdzieś wcześniej było:
                  www.youtube.com/watch?v=Yp7Gfvbn_Xo
    • markus.kembi Re: Jaja z kościoła 07.07.07, 18:29
      Lubię humor obrazkowy Marka Raczkowskiego. Postaram się wkleić sporą porcję jego
      obrazków na tematy kościelno-religijne:

przekroj.pl/images/stories/26_2007/raczkowski-olej.jpg
      przekroj.pl/images/stories/26_2007/raczkowski_slupy.jpg
      przekroj.pl/images/stories/25_2007/galeria/raczkowski/2.jpg
      przekroj.pl/images/stories/22_2007/galeria/raczkowski3.jpg
      przekroj.pl/images/stories/16_2007/racz_komiks.jpg
      przekroj.pl/images/stories/16_2007/racz_brian.jpg
      przekroj.pl/images/stories/07_2007/raczkowski_4.jpg
      przekroj.pl/images/stories/05_2007/raczkowski_1.jpg
      przekroj.pl/images/stories/04_2007/raczkowski_4b.jpg
      przekroj.pl/images/stories/50_2006/raczkowski_1.jpg
      przekroj.pl/images/stories/48_2006/raczkowski_1.jpg
      przekroj.pl/images/stories/45_2006/raczkowski_4.jpg
      przekroj.pl/images/stories/43_2006/raczkowski_1.jpg
      przekroj.pl/images/stories/36_2006/raczkowski_3.jpg
      przekroj.pl/images/stories/30_2006/raczkowski_4.jpg
      przekroj.pl/images/stories/25_2006/raczkowski_1.jpg
      przekroj.pl/images/stories/25_2006/raczkowski_4.gif
      przekroj.pl/images/stories/23_2006/raczkowski_2.jpg
      przekroj.pl/images/stories/15_2006/raczkowski_4.jpg
      przekroj.pl/images/stories/13_2006/raczkowski_1.jpg
      przekroj.pl/images/stories/04_2006/raczkowski_1.jpg
      przekroj.pl/images/stories/51_05/raczkowski_1.gif
      przekroj.pl/images/stories/36_05/raczkowski_1.jpg
      przekroj.pl/images/stories/35_05/raczkowski_1.jpg
      przekroj.pl/images/stories/35_05/raczkowski_3.jpg
      przekroj.pl/images/stories/34_05/raczkowski_4.jpg
      przekroj.pl/images/stories/30_05/raczkowski_4.gif
      • chelseaa Zamszowe buty 07.07.07, 22:04

• chelseaa Re: Zamszowe buty 07.07.07, 22:05

www.youtube.com/watch?v=vA-DL1hYr3s&mode=related&search=
          • chelseaa Rozmowa z .. 07.07.07, 22:48

pl.youtube.com/watch?v=jFWoMOb9LBc
            • chelseaa Lekcja religii 07.07.07, 23:01

pl.youtube.com/watch?v=8YC7glx90_g&mode=related&search=
              • chelseaa Zza światów 08.07.07, 00:23

pl.youtube.com/watch?v=vsa_xWLOghg&mode=related&search=
                • chelseaa Anielo, mój aniele 08.07.07, 14:54

pl.youtube.com/watch?v=JT9s3tdMozo
                  • chelseaa 3 lata cię podlewam, a ty owocu nie wydajesz 08.07.07, 14:55

pl.youtube.com/watch?v=TVfXl478O8A&mode=related&search=
                    • chelseaa Młodzież Wszechpolska u Wojewódzkiego 08.07.07, 15:48
                      pl.youtube.com/watch?v=5fgxBgUfPG8&mode=related&search=
                      pl.wikipedia.org/wiki/Krzysztof_Bosak
                      • grgkh Re: Młodzież Wszechpolska u Wojewódzkiego 08.07.07, 16:33
                        Bosak jest inteligentnym i wygadanym facetem. Mając dwadzieścia pięć lat zostać
                        posłem na sejm nie jest łatwo i skądś się przecież jego sukces wziął. Są
                        ludzie, którzy mają "wrodzoną", chryzmatyczną łatwość operowania tworzywem
                        językowym, przez co wyprzedzają w kontaktach z innymi o ten jeden krok w
                        szybkości lawirowania kierunkiem rozmowy, nie pozwalają swemu rozmówcy przejąć
                        inicjatywy. To było wyraźnie widać. Dotąd wydawało się, że Kuba taki właśnie
                        jest, ale trafił swój na swego, a Kuba był wyraźnie w gorszej tego dnia formie
                        (może zgubiła go pewność siebie?). Podobał mi się ten pojedynek na słowa.

Ale te fundamentalistyczne poglądy Bosaka, niedopuszczające innych niż jego
                        racji. I zawarta w tych poglądach treść, którą na spokojnie, bez
                        przekrzykiwania się można wygasić i wykazać na czym polegają. Seks pojmowany
                        cukierkowo, jako dodatek do wielkiego uczucia. A wielkie uczucia, fajerwerki,
                        trwają w swej wzniosłości i sile nie przez całe życie, a potem, gdy seks nie
                        jest traktowany jako droga utrwalające te uczucia, ale jako nagroda, tym
                        dokładniej zanikają i tym większą po sobie pozostawiaja pustkę.
                        • chelseaa Re: Młodzież Wszechpolska u Wojewódzkiego 08.07.07, 20:42

grgkh napisał:

> Bosak jest inteligentnym i wygadanym facetem. Mając dwadzieścia pięć lat >zostać
                          > posłem na sejm nie jest łatwo i skądś się przecież jego sukces wziął

Samego zostania posłem, nie uważam za sukces, co innego bycie wybitnym
                          politologiem, czy politykiem.Jak narazie ma on (Bosak)predyspozycje do
                          pozostania popularnym, bo może wygląd, wiek.., jakieś takie uparte tkwienie przy
                          swoich wstecznych poglądach.
                          Jak to powiedziała Masłowska:"przeraża mnie ten młody człowiek(...),usta ma
                          piękne, ale co poza tym?"
                          pl.youtube.com/watch?v=9rezZXw6iy0&mode=related&search=
                          Poza tym, jeżeli Twoim zdaniem facet jest inteligentny, to dlaczego znalazł się
                          w gronie młodzieży wszechpolskiej?
                          A wracając do rozmowy z Kubą,Bosak wyłożył się całkowicie pod koniec programu,
                          kiedy pojawił się Panasewicz.
                          Nie zrozumiał przesłania treści pewnych plakatów, zobaczył tylko napis i już się
                          uprzedził na wstępie i pokazał, jak mizernym jest.
                          Dla mnie jego występ i poglądy są obciachowe, a szczególnie ten tekst, że do
                          sejmu nie może wejść byle kto.
                          No skoro tak,to co te "bylejaki" tam robią , bo głównie tacy w sejmie grzeją stołki.
                          pl.youtube.com/watch?v=H1NTyC9XpMI&mode=related&search=

• grgkh Re: Młodzież Wszechpolska u Wojewódzkiego 08.07.07, 21:49
                            chelseaa napisała:

>
                            > grgkh napisał:
                            >
                            > > Bosak jest inteligentnym i wygadanym facetem.
                            > > Mając dwadzieścia pięć lat zostać posłem na sejm nie jest łatwo
                            > > i skądś się przecież jego sukces wziął

> Samego zostania posłem, nie uważam za sukces, co innego bycie wybitnym
                            > politologiem, czy politykiem.

smile Nie sukces? Sukcesy są na miarę. W świecie polityki te, podane przez Ciebie
                            są oczywiście sukcesami, ale w kategorii kariery ludzkiej pomiędzy innymi
                            ludźmi z pewnością osiągnięcia Bosaka nie są przeciętnością.

> Jak narazie ma on (Bosak)predyspozycje do pozostania popularnym,
                            > bo może wygląd, wiek.., jakieś takie uparte tkwienie przy
                            > swoich wstecznych poglądach.

Myślę, że to głównie sposób jego zachowania się względem innych ludzi,
                            umiejętność kontaktu, w pewnym stopniu - elastyczność ich prezentowania. Mimo
                            swych niezbyt akceptowanych wśród niektórych poglądów, za sprawą samego
                            zachowywania się, jest akceptowany. Same poglądy zaczynają schodzić na dalszy
                            plan.

> Jak to powiedziała Masłowska:"przeraża mnie ten młody człowiek(...),
                            > usta ma piękne, ale co poza tym?"

I o to właśnie chodzi. Trójka jego rozmówców, dzięki spokojowi i wyciszeniu
                            przekrzykiwania się potrafiła Bosaka opanować, nie pozwoliła na powstanie
                            fałszywego wrażenia, że to on ma rację.

Bardzo dobrze, ze znalazłaś i ten jego występ. smile)) Dopiero porównanie obu
                            zapisów daje nieco właściwszą ocenę, zwłaszcza tym, którzy z Bosakiem
                            dokładniej się wcześniej nie zetknęli.

Mnie Bosak nie uczynił swym fanem, bo na poprzedni jego występ patrzyłem (co
                            zresztą tu też podkreślasz) pod względem prawdziwej zawartości tego, co chciał
                            nam przekazać - złe jako dobre lub na odwrót.

> Poza tym, jeżeli Twoim zdaniem facet jest inteligentny,
                            > to dlaczego znalazł się w gronie młodzieży wszechpolskiej?

IQ to zdolność do pewnego rodzaju myślenia, umiejętność rozwiązywania pewnego
                            rodzaju zadań logicznych, błyskotliwość itp. Jest to ogólna ocena sprawności
                            umysłowej. Tego mu nie można odmówić. Poglądy na sprawy społeczne, polityczne,
                            to raczej kwestia moralności, uznanych za swoje zasad. Jeśli opierają się one
                            na dogmatach (które są niepodważalne), to istnieje szansa, że zaskutkuje to
                            tym, co widzimy u Bosaka. I jego obecnością wśród podobnych jemu.

> Dla mnie jego występ i poglądy są obciachowe

Dla mnie też, ale przyznaj, że z Kubą sobie nieźle na początku radził, co nie
                            jest takie proste i niewielu to potrafi. wink
                            • chelseaa Re: Młodzież Wszechpolska u Wojewódzkiego 08.07.07, 22:06
                              grgkh napisał:

> Dla mnie też, ale przyznaj, że z Kubą sobie nieźle na początku radził, co nie
                              > jest takie proste i niewielu to potrafi. wink

Lepper potrafiwink
                              pl.youtube.com/watch?v=DtiajcypxIs
                    • grgkh Re: 3 lata cię podlewam, a ty owocu nie wydajesz 08.07.07, 16:47
                      "...sam dla siebie przestałem być bogiem..."

Biedni ludzie, którym do tego by przestali "sami dla siebie być bogami" jest
                      potrzebne, by ustanowić im idealny obiekt uwielbienia, Pana nad nimi. I nie
                      mogą potem zrozumieć tych, którym tego Pana nie potrzeba, i których z tego
                      powodu gotowi są nazywać gorszymi od siebie. Pozór miłości bliźniego z ukrytą
                      pogardą dla niewiernych. I godne litości, sprowadzające się do aż do
                      nieskończoności zaangażowanie w kult, żyjące samo dla siebie, pasożytnicze,
                      wabiące dobrem, a często prowadzące do zła.

Nie ma ideału.
                • grgkh Re: Zza światów 08.07.07, 17:04
                  9-11 World Trade Center Memorial - Jeff Buckley/Hallelujah
                  pl.youtube.com/watch?v=tznSfXplNRU&mode=related&search=
                  To samo, ale jednak jak inne w swej wymowie. "Chwalmy Pana" w rozumieniu
                  islamskiego fudamentalizmu, które doprowadziło do postawienia Pana Nad Ludźmi
                  ponad tysiącami unicestwionych istnień ludzkich w zniszczonych wieżach World
                  Trade Center...
    • adam81w Re: Jaja z kościoła 29.10.07, 01:44
      Boska Komedia - bez Dantego
      Jarosław Kaczyński zginął w tragicznym wypadku Jest przyjęty w
      niebie przez Św. Piotra, który rzekł mu:
      - "Witamy ! Ale najpierw musimy załatwić drobny problem... . Tak
      rzadko widujemy tu premierów, że nie
      jesteśmy pewni, co mamy z tobą zrobić Szef chce, żebyś spędził jeden
      dzień w piekle i jeden dzień w niebie. Potem będziesz musiał wybrać
      miejsce, w którym będziesz chciał spędzić wieczność."
      - "Ależ ja już zdecydowałem, chcę zostać w niebie" - mówi zaskoczony
      Jarosław
      - "Żałuję, ale mamy swój regulamin.". I św. Piotr prowadzi Jarosława
      do windy, która wiezie go do piekła. Gdy drzwi otworzyły się,
      znalazł się na znakomitym, zielonym polu golfowym, słońce świeci na
      bezchmurnym niebie i jest łagodne 25°C. W dali rysuje się wspaniały
      pawilon klubowy. Przed budynkiem jest jego ojciec, ksiądz Rydzyk i
      premier Jan Olszewski. Jest tu także znaczna część prawicy.
      Wszystkie te piękne postacie zabawiają się, szczęśliwi, ubrani
      elegancko, choć swobodnie (Dior, Versace, Armani, etc.). Podążają na
      jego, spotkanie, ściskają go serdecznie i rozpoczynają się
      wspomnienia z przeszłości i homeryckie debaty (ha! ha!). Zagrali
      przyjacielską partię golfa, potem zjedli wystawny obiad z kawiorem i
      homarem. Diabeł oferuje także lody ..
      - "Wypij jeszcze Margheritę i wypocznij sobie, Jarku".
      "Och, no ... , nie mogę pić, złożyłem przysięgę" - odpowiada
      Jarosław.
      "E tam, mój drogi, tu jest piekło. Możesz jeść i pić wszystko co
      chcesz bez obawy. Od tej chwili będzie tylko coraz lepiej!"
      Kaczyński wypija swój koktajl i zaczyna nabierać przekonania, że
      diabeł jest całkiem sympatyczny. Jest grzeczny, opowiada niezłe
      kawały, lubi zabawne sytuacje itd. Bawili się tak dobrze, że nawet
      nie zauważyli kiedy minął im czas... W końcu nadeszła godzina
      odejścia. Wszyscy przyjaciele uścisnęli go i Kaczyński wsiadł do
      windy wiodącej do nieba. Święty Piotr oczekiwał go przy wyjściu.
      - "Teraz pora na wizytę w niebie." - rzekł mu staruszek otwierając
      drzwi do raju.
      Przez 24 godziny Kaczyński miał teraz przebywać z Turowiczem,
      Giedrojciem, Szczepańskim, Kisielewskim, całym
      bractwem życzliwych ludzi, przechadzających się po Polach
      Elizejskich, rozprawiających na tematy znacznie ciekawsze
      niż pieniądze i traktujących się z kurtuazją. Żadnego złego zagrania
      ani świńskiego kawału; żadnego zachwycającego pawilonu klubowego,
      tylko zwykła jadłodajnia Caritasu. Jako że ludzie ci nie należeli do
      bogaczy, nie znalazł tu
      nikogo dobrze znanego, nikt też w nim nie rozpoznał ważnej
      osobistości ani kogoś wyjątkowego. Gorzej ! Jezus jest kimś w
      rodzaju hippisa, osobą nieodpowiedzialną, która wciąż mówi tylko
      o "wieczystym pokoju" i powtarza w nieskończoność
      komunały bez wyrazu: - "Wygnać przekupniów ze Świątyni", "Trudniej
      będzie bogaczowi wejść do
      mojego królestwa, niż wielbłądowi przejść przez ucho igielne" itd.
      Gdy dzień skończył się, Święty Piotr wrócił ...
      - "No, Jarosławie, teraz musisz wybrać." Kaczyński zastanowił się
      przez minutę i odrzekł :
      - "Nigdy nie przypuszczałem, że dokonam podobnego wyboru. Ech,
      dobra. Stwierdzam, że niebo jest interesujące ale jestem przekonany,
      że będę czuł się znacznie swobodniejszy w piekle, wśród moich
      przyjaciół."
      Święty Piotr odprowadził go aż do windy i Jarosław Kaczyński zjechał
      znowu do piekła. Gdy drzwi otworzyły się, znalazł się w środku
      wielkiej równiny, wypalonej i pustej, pokrytej toksycznymi wylewami
      z szamba i odpadkami przemysłowymi. Z przerażeniem dostrzegł
      wszystkich swoich przyjaciół na kolanach, powiązanych wzajemnie
      łańcuchami, którzy