lena_ziemkiewicz 05.12.05, 19:49 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3049698.html Gdzieś tam są jeszcze myślącu ludzie! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kociak40 Re: Niesamowite! 05.12.05, 20:41 Ja już dawno, jeszcze za życia JP2, wiedziałem, że to pierwszy kandydat do piekła. Wystarczyły mi tylko własne spostrzeżenia. Teraz mam potwierdzenie swgo osądu, co mnie bardzo cieszy. Odpowiedz Link
0golone_jajka Cud! 05.12.05, 20:55 Po prostu cud. Jakiemu świętemu należy go przypisać? Swoją drogą, że oni się odważyli podważać świętość JP2? U nas by to nie przeszło. Zaraz by ich ekskomunikowali a MW by im poprzebijała opony (oby tylko) Odpowiedz Link
chelseaa Re: Do Chelseaa n/t Kociaka 05.12.05, 21:05 kociak40 Co papież winien odpowiedzieć? > a nawet to co napisałem wyżej - "Krzyż, ktory ofiarowałem narodowi, tylko naród > może usunąć!" lub coś w podobie, tysiące odpowiedzi, każda mogła być dobra, > tylko milczenie było najgorszą możliwością. Mnie osobiście jak to widziałem, > wstyd było za papieża, zrobił się w jednej chwili "malutki" ale widać taki był. nie dostrzegłeś wszystkiego . o tym poniżej . Odpowiedz Link
kamajkore zaiste... :) 05.12.05, 21:15 ale w żadnych wiadomościach tego jeszcze nie usłyszałam - a wy? Odpowiedz Link
marysia75 Re: zaiste... :) 05.12.05, 23:04 kamajkore napisała: > ale w żadnych wiadomościach tego jeszcze nie usłyszałam - a wy? > Ja slyszalam, nie w Polsce. Oglosili nawet petycje przeciwko beatyfikacji: permanent.nouvelobs.com/europe/20051205.OBS7711.html Odpowiedz Link
nick_penis Co to za różnica? 06.12.05, 09:45 Mogą Wojtyłę ogłosić świętym, mogą go ogłosić miss mokrego podkoszulka, to ich sprawa. Zdecydowanie mi to zwisa. Odpowiedz Link
kamajkore Re: Co to za różnica? 06.12.05, 10:16 nick_penis napisała: > Mogą Wojtyłę ogłosić świętym, mogą go ogłosić miss mokrego podkoszulka, to ich > sprawa. Zdecydowanie mi to zwisa. To kim go ogłoszą mi też zwisa - chciałabym jednak, że jeśli już muszą trąbić o jego 'dokonaniach' i uwielbieniu (?) jakim darzą go ludzie, to trochę obiektywizmu przydałoby się. Tworzone jest fałszywe wrażenie, że wszyscy go kochali i coś mu zawdzięczają. Ten fałsz mi jakoś nie zwisa... Odpowiedz Link
nick_penis Re: Co to za różnica? 06.12.05, 10:20 Ha, ha. Podniosę Cię może na duchu: Ja go nie kochałem. Był (i jest) mi obojętny. Nie mój cyrk, nie moje małpy. Odpowiedz Link
kamajkore Re: Co to za różnica? 08.12.05, 09:43 No kurcze, ale ta cała Polska to jeden KATOcyrk, a ja jeszcze w nim mieszkam Jak się wyniosę, to może też powiem, że małpy nie moje...? Odpowiedz Link
mamalgosia teologowie 06.12.05, 11:38 Znaczy po prostu osoby, które ukończyły studia teologiczne... Ze mną na roku był facet, który już jest po drugim rozwodzie - no i przecież też teolog. Jak to o niczm nie świadczy Odpowiedz Link
mosze_singer Re: teologowie 07.12.05, 22:20 mamalgosia napisała: > Znaczy po prostu osoby, które ukończyły studia teologiczne... Ze mną na roku > był facet, który już jest po drugim rozwodzie - no i przecież też teolog. Jak > to o niczm nie świadczy nijak to o nim nie świadczy i co ma piernik do wiatraka? Odpowiedz Link
0golone_jajka Re: teologowie 07.12.05, 22:43 Taka sion2 na przykład tez po teologii a z potępieniem nieochrzczonych dzieci nijak się zgodzić nie mogła. Odpowiedz Link