Dodaj do ulubionych

Islam = szambo

22.03.06, 22:21
Nikt nigdy nie przekona mnie, że jest inazej. Zawsze będę pogardzać
islamusami. Garnitury gładka gadka i tak nie zrobią z nich ludzi.

serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,3229297.html
Nie jestem jakąś wielką zwolenniczką chrześcijaństwa, ale jeżeli dorosły
człowiek wybiera taką religię, to dlaczego nie? Ale islamusom prawo wyboru
nie mieści się w ich śmierdzących brudnych łbach i karzą śmiercią za zmianę
religii. Jak długo jeszcze Europa będzie tolerować tych brudasów i łożyć na
nich grube miliardy. Afganistan, Irak, czy nawet podobno cywilizowana Arabia
Saudyjska są dowodami, ze to nigdy nie będą ludzie.
Obserwuj wątek
    • edico Re: Katolicyzm = ??? 23.03.06, 00:23
      Wpisz tutaj swoje pobożne życzenia crying(

PS. Wcale bym się nie zdziwił, gdyby np. któryś z polskich Tatarów wytoczył
      proces o obrazę uczuć religijnych.
      • vitmik Re: Katolicyzm = ??? 23.03.06, 07:06
        jesli by to zrobil to ma jak w banku ze abw i policja zacznie baczniej sie
        przygladac jego narodowosci w Polsce. i bardzo dobrze. bo islam to wrzod na
        dupie europy. i nie mowcie mi ze sa jacys liberalni,oswieceni muzulmanie
      • lena_ziemkiewicz Re: Katolicyzm = ??? 23.03.06, 07:53
        Może jeszcze powinnam ubrać się w szmaty, żeby nie razić ich uczuć religijnych?
        Jakoś nie słyszałam ich protestów po WTC, Madrycie, Londynie. A jak
        opublikowali obrazki mohameda, to od razu zaczęli szczekać. Polskie islamusy są
        na razie niegroźne i grzeczne, bo na szczęście jest ich malutko. Gdyby było ich
        kilka procent, to byłoby tak samo źle jak w Holandii, Francji, Włoszech i
        Anglii.
        • vitmik Re: Katolicyzm = ??? 23.03.06, 08:25
          stadionowe bojowki dałyby sobie z nimi szybko rade. ostro,bezwzglednie i
          konkretnie.
    • taus Re: Islam = szambo 23.03.06, 08:53
      Lena, wydaje mi się, że oni są opuźnieni o kilkaset lat względem
      chrzęscijaństwa tzn u nich jest dopiero 14 wiek (bodajże 1384 rok),
      wg naszego kalendarza w tym czasie katolicy prowadzili wojny krzyżowe, ipalili
      na stosach nie tylko innowierców, ale również inncyh chrześcijan, któży mieli
      choćby troche inne zdanie w sprawach doktryny wiary smile
      Zobaczysz za jakieś 500 lat, będą mieli coś w rodzaju Soboru watykańskiego
      (sobóe mekkeński ??), i do głosu dojdzie łagodniejsza wersja islamu smile
    • mala_cholera Re: Islam = szambo 23.03.06, 10:03
      Wczoraj gadalam z kolega z grupy, jest Turkiem. Znam go pare tygodni i dopiero
      wczoraj sie dowiedzialam, ze jest zonaty. Tyle ze nieszczesliwie. 2 lata temu
      poznal na swoim slubie swoja zone. Kuzyni pojechali po nia do Turcji. Jego zona
      nawet nie mowi po niemiecku. Siedzi w chacie i pierze mu skarpetki, prasuje,
      sprzata, gotuje, czasem sie z nim kocha. On imprezuje z nami czesto, a ona
      siedzi w chacie. A niech by sprobowala gdzies wyjsc. Jak on jej rzuci spodnie
      na lozko, to znaczy, ze ma ja wyprasowac. Chore! Ale wiecie co? W dupie ja mam.
      Nie jest mi jej szkoda. Nawet sobie mysle, dobrze ci tak! Sama daje sie tak
      traktowac i jeszcze meczy go zeby zrobili dziecko. Powiedzialam mu, ze ja na
      jej miejscu bym mu palca srodkowego pokazala i tyle byloby dyskusji. On na to,
      ze chcialby, zeby ona tak zrobila, ale nawet na to ja nie stac. Smutne, ze tacy
      ludzie jeszcze istnieja.
    • jack71 Re: Islam = szambo 23.03.06, 10:28
      oglaszam swoj wielki powrót...tak wiem ze sie cieszyciesmile
      chcialem wypowiedziec swoj glos w tej sprawie...otóż zgadam sie z
      lena...problem polega tylko na jednej zasadniczej kwestii,spróbuje go uwypuklić
      na przykladzie Francji.Szczerze mowiac ( pewnie sie tego nie spodziewacie po
      moich poprzednich postach) to naprawde szanuje konstytucyjna świeckość i
      laickość deklarowana przez rodaków Sartra....ale.....ostatnio czytalem
      w "Gazecie Wyborczej" bardzo ciekawy artykul o patriarchacie ( jak macie ochote
      to poszukacjcie go na stronach gazety).Statystyki mowia ze statystycznym
      modelem francuskiej inteligenckiej rodziny jest 2+1 czyli dwójka inteligentów z
      jednym dzieckiem ( z dwóch dobrych materialow genetycznych powstaje
      jednen),taka sytuacja nie zapewnia nawet zastępowalności pokolenia.W
      muzułmańskich rodzinach przecietnie jest od 6 do 8 dzieci...liczba muzułmanów
      szybko rośnie.Narazie mają swoje dzielnice,sklepy....wkrótce powstaną
      szkoły,jeszcze pożniej partia polityczna której elektorat będzie się zwiększał
      wraz ze wzrostem muzułmańskiej populacji....i wyobrażcie sobie partię np "al
      fatah" która dostaje sie do francuskiego zgromadzenia narodowego i zglasza
      projekt ustawy np o "dostosowaniu kodeksu karnego republiki francuskiej" do
      szariatu moje pytanie jest nastepujące czy laickość i pełna tolerancja
      światopoglądow sprawdza sie w starciu z grupą która tych ideałow nie
      podziela>>proszę tym razem o rzeczową dyskusjęsmile
      • taus Re: Islam = szambo 23.03.06, 11:39
        Na marginesie, al-fatah jest świecki.
      • adam81w Re: Islam = szambo 23.03.06, 14:23
        jack71 ty nas prosisz ??? nie osmieszaj sie . zebysmy cie normalnie odbierali
        tu na forum to bedziesz musial popracowac . Poza tym mysle ze jestes jakas
        prowokacja .

----
        co do tego co napisales . Mi sie tez nie podoba ze tylu muzulmanow przybywa w
        Europie . Natomiast zagrozenie o ktorym piszesz tzn ze do parlamentu dostanie
        sie jakas partia ultramuzulmanska i zacznie zadac jakis specjalnych przywilejow
        dla siebie jest chyba niemozliwe ze wzgledu na to ze wczesniej to ugrupowanie
        musialoby zmienic konstytucje . Problem , ktory opisales wskazuje na to ze
        potrzeba w kazdym panstwie unii by walczyc o neutralnosc swiatopogladowa panstw
        bo wtedy wszyscy beda mieli rowne prawa i zadna grupa spoleczna nie bedzie
        wywyzszana . Wskazuje to takze na to ze trzeba walczyc o rozdzial panstwa od
        kosciola (kazdego) oraz o to zeby kosciol nie mieszal sie do polityki .
        Poza tym straszysz nas tym ze do parlamentu mogla by sie dostac ultra ,
        skrajnie muzulmanska partia . Tymczasem do obecnego sejmu polskiego dostala sie
        ultrakatolicka , skrajna partia czyli LPR . Potem jej hasla i sposob dzialania
        przejela rzadzaca najwieksza partia PIS . Wiem ze to nie jest taka sama skala
        zagrozenia ale jednak to jest ten sam fanatyzm religijny tylko inaczej
        nasilony .
        • jack71 Re: Islam = szambo 23.03.06, 14:51
          adam nie wiem ale chyba popelniasz tautologie.....wlasnie Francja jest
          przykładem rozdziału kościola od państwa, i mimo to nasilaja się tam pewne
          tendencje,z konstytucja to się zgodze z tym będą mieli problem,co nie zmienia
          faktu,że będą forsować pewne ustawy a są dziedziny których konstytucja nie
          normuje w sposób jednoznaczny poza tym zgodnośc ustaw z Konstytucja ocenia we
          Francji Rada Konstutucyjna której większośc składu powoluje Zgromadzenie
          Narodowe zawsze sędzią moze zostac jakiś Abdullah Ommar al Hamidsmile
          • adam81w Re: Islam = szambo 23.03.06, 15:23
            no i bardzo dobrze ze jest przykladem panstwa z rozdzialem panstwa od
            kosciola . To dziala tylko na korzysc panstwowosci i porzadku . Uwazam ze
            Francja dobrze sobie radzi . Nie zauwazam nasilania sie tam pewnych tendencjii .
            Urzednicy kosciola katolickiego , czlonkowie rzadu polskiego ktorzy sa
            jednoczesnie w Opus dei codziennie forsuja pewne ustawy i jakos to wiekszosci
            POlakow nie przeszkadza .
            Nie rozumiem co masz przeciwko zasiadaniu Abdullaha Ommar al Hammida w radzie
            konstytucyjnej . W Trybunale stanu w Polsce zasiasc moze ultrakatolik ( nie
            wiem czy ksiadz nie moglby w nim zasiasc ? ) . to tak jakby zasiasc mial jakis
            Abdullah Ommar al Hammid . W koncu jesli mamy cos przeciwko zasiadaniu
            muzulmanina w radzie orzekajacej zgodnosc ustawy z konstytucja to tak samo
            powinnismy miec cos przeciwko zasiadaniu katolika w tej samej radzie .
            Wychodziloby na to ze w takiej radzie zasiasc moze tylko ateista lub agnostyk .
    • morbius1 Re: Islam = szambo 23.03.06, 13:46
      przyjecie dyplomatyczne u busha. glowny gosc - arabski szejk. po protokolarnych
      wymianach uprzejmosci usiedli goscie przy kawie i cygarach. tematy rozmow
      przesunely sie bardziej w kierunku "zycie prywatne". "moj syn" - zagail szejk -
      " niezmiernie chetnie oglada gwiezdne wojny, ma tez gry komputerowe o gwiezdnych
      wojnach. niedawno usiadlem z nim razem i pokazywal mnie swoje skarby. co mnie
      jednak uderzylo, to fakt, ze w gwieznych wojnach graj amerykanie, europejczycy,
      chinczycy, rosjanie a nie ma ani jednego araba. dlaczego?". bush - "alez to
      proste, film rozgrywa sie w przyszlosci".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka