the_dzidka 24.07.06, 13:22 www.okiem.pl A najzabawniejszy jest test: www.okiem.pl/ciekawostki/test_duzy.htm Kiedy wypełni się test i kliknie "oceń", pojawia sie między innymi rada: "kliknij 'wytłumacz' i zobacz, jak powinien być wypełniony ten test" No pięknie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
seth.destructor Re: Ale wesoła stronka ;) 24.07.06, 14:23 Homeopatia, aromaterapia, irydologia, bioenergoterapia - conajmniej jedna z tych metod jest dobra i skuteczna Są to metody związane z ezoteryzmem, magią i zjawiskami sprzecznymi z chrześcijaństwem.:^) Kult obrazów przybliża nas do Boga, bo tak naprawdę jest to kult Boga dzięki obrazowi. :^P Arka Noego jest przenośnią, jakich wiele w pierwszych księgach Biblii. Noe nie był postacią historyczną, a na pewno jego podróż ze zwierzętami na pokładzie. Tak naprawde noe byla kobieta a Arka samochodem? Masoneria nie rządzi światem, jednak poszczególni masoni mieli i mają znaczny wpływ na losy państw piastując ważne urzędy a jednocześnie będąc wiernymi pewnym ideom - antychrześcijańskim. :^) To O. Rydzyk to mason? Odpowiedz Link
vitmik co za bzdura ;) 24.07.06, 14:23 czyściec istnieje bo tak jest napisane w II księdze machabejskiej. no dobra w pierwszej części "mein kampf" jest napisane że masoni i zydzi rządza światem. i co, jest to prawda? a pytanie o kobiety kapłanki? odpowiedz- równouprawnienie oznacza utratę tożsamości. poyeby pisały te odpowiedzi i tyle Odpowiedz Link
seth.destructor Re: co za bzdura ;) 24.07.06, 15:07 oszolomy, oszolomy.... zeby nie widziec, jak glupio to wyglada? Jak trafi sie ktos na rozdrozu to ucieknie... Odpowiedz Link
adam81w Re: Ale wesoła stronka ;) 24.07.06, 15:44 w tescie na religijnosc umieszczono takie pytanie tzn opcje z ktora mozna sie zgodzic albo i nie " zydzi sa odpowiedzialni za polityke swiatowa " . a to jest tez fajne " swiat zostal stworzony 6000 lat temu " Odpowiedz Link
tombra7 Re: Ale wesoła stronka ;) 24.07.06, 16:01 ja chyba się nie nadaję do tych chrześcijan,oto mój wynik: Prawde powiedziawszy zrobiłeś test bardzo źle. może o to Ci chodziło. W każdym razie ilość błędów jest znaczna. W szczegółach: Atrakcyjne dla Ciebie są te stanowiska które są relatywne. Nie podoba Ci się że zasady mogą określać moralność czynów. Ulegasz opinii środowsk liberalnych, które są cząsto głęboko sprzeczne z katolickim punktem widzenia. Ulegasz niesprawdzonym koncepcjom paranukowym, które pod pozorem nowych spojrzeń są sprzeczne z duchem katolickim. To atrakcyjne ale podstępne metody. Powinieneś lepiej poznać jakie koncepcje związane są z nurtem New Age i zwryfikować swoje poglądy. Twoja pobożność nie jest zbyt głęboka. Jeśli chcesz iść sprawdzoną, dobrą drogą, powinieneś skutecznie realizować wiarę na co dzień. Zwróć uwagę na praktykę, modlitwę, bycie zgodnym z zasadami. Twoja religijność przejawia skrzywienia w kierunku protestantyzmu, lub sekt związanych z tym nurtem. To Twoja prywatna sprawa ale nie świadczy o szukaniu poprawnej drogi katolickiej. Może jesteś pod wpływem środowisk, które mają na bakier z religią katolicką, choć nazywają się katolikami. zainteresuj się głębiej swoją wiarę w dogmaty i zasady życia katolickiego. Twoja ogólnawiedza (przyrodnicza, historyczna) nie jest bardzo zaawansowana. Może to być; drogą; do łatwego uwierzenia w niesprawdzone teorie a w chwilach trudnych otworzyć; możliwość; na atak sekt. Powoduje to również;, że daje się; wiarę; róż;nym niby-naukowym szarlatanom. Ogólnie: Jest raczej źle. Może trzeba niektóre sprawy trochę przemyśleć. Naciśnij przycisk -wytłumacz- i poczytaj jak powinien być wypełniony test. To, myślę, pomoże zorientować się co można by konkretnie poprawić. Poszukaj także wyjaśnienia wątpliwości na naszych stronach. Odpowiedz Link
patchwork30 Re: Ale wesoła stronka ;) 24.07.06, 19:28 Zeszlam mam dokladnie taki opis jak Ty. Moja wiedza przyrodnicza jest do niczego. Szkoda, ze jestem genetykiem huehuehue. No i z zamilowania homeopatka. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Ale wesoła stronka ;) 24.07.06, 19:59 Ja miałam dokładnie to samo, i STRASZNIE się przejęłam Odpowiedz Link
0golone_jajka Re: Ale wesoła stronka ;) 24.07.06, 20:50 Ja mam też ten sam opis ale popełniłem "tylko" 60 błędów ) Odpowiedz Link
adam81w Re: Ale wesoła stronka ;) 24.07.06, 20:57 ja mialem 46 bledow ale gdzieniegdzie chyba nic nie zaznaczylem bo juz nie mialem sily czytac tych glupot . Odpowiedz Link
wanda43 Re: Ale wesoła stronka ;) 24.07.06, 16:08 Nie widze w niej nic wesolego.A test tendencyjny. Odpowiedz Link
nelsonek HAHAHAHAHA 24.07.06, 22:26 Organizm człowieka pulsuje w takt biorytmów (3 różne): Teoria związana z numerologią, niemająca żadnych przesłanek naukowych Odpowiedz Link
bastiatan Wyszło mi... 25.07.06, 06:54 Ogólna ilość błędów (120 pytań)---59---; W pytaniach związanych z relatywizmem (50 pytań)---30---; W pytaniach związanych z New Age (24)---5---; Błędy dotyczące praktyki religijności (20)---19---; Skrzywienia w kierunku protestantyzmu (32)---23---; Błędy dotyczące wiedzy ogólnej (15)---6---; Prawde powiedziawszy zrobiłeś test bardzo źle. może o to Ci chodziło. W każdym razie ilość błędów jest znaczna. W szczegółach: Atrakcyjne dla Ciebie są te stanowiska które są relatywne. Nie podoba Ci się że zasady mogą określać moralność czynów. Ulegasz opinii środowsk liberalnych, które są cząsto głęboko sprzeczne z katolickim punktem widzenia. Ulegasz niesprawdzonym koncepcjom paranukowym, które pod pozorem nowych spojrzeń są sprzeczne z duchem katolickim. To atrakcyjne ale podstępne metody. Powinieneś lepiej poznać jakie koncepcje związane są z nurtem New Age i zwryfikować swoje poglądy. Twoja pobożność nie jest zbyt głęboka. Jeśli chcesz iść sprawdzoną, dobrą drogą, powinieneś skutecznie realizować wiarę na co dzień. Zwróć uwagę na praktykę, modlitwę, bycie zgodnym z zasadami. Twoja religijność przejawia skrzywienia w kierunku protestantyzmu, lub sekt związanych z tym nurtem. To Twoja prywatna sprawa ale nie świadczy o szukaniu poprawnej drogi katolickiej. Może jesteś pod wpływem środowisk, które mają na bakier z religią katolicką, choć nazywają się katolikami. zainteresuj się głębiej swoją wiarę w dogmaty i zasady życia katolickiego. Twoja ogólnawiedza (przyrodnicza, historyczna) nie jest bardzo zaawansowana. Może to być; drogą; do łatwego uwierzenia w niesprawdzone teorie a w chwilach trudnych otworzyć; możliwość; na atak sekt. Powoduje to również;, że daje się; wiarę; róż;nym niby-naukowym szarlatanom. Ogólnie: Jest raczej źle. Może trzeba niektóre sprawy trochę przemyśleć. Naciśnij przycisk - wytłumacz- i poczytaj jak powinien być wypełniony test. To, myślę, pomoże zorientować się co można by konkretnie poprawić. Poszukaj także wyjaśnienia wątpliwości na naszych stronach. To chyba dobra rekomendacja mojej skromnej osoby. Odpowiedz Link
bastiatan Re: Wyszło mi... 25.07.06, 06:55 Zaraz, zaraz, a może oni mają tylko dwie odpowiedzi: test 100% po ich myśli - jesteś OK, jeden błąd - jesteś j.w. Odpowiedz Link