Dodaj do ulubionych

poczytajcie sobie:)

11.08.06, 09:08

miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3543075.html
mnie g...no obchodzi że te brudasy rok temu grały,bo wtedy polską rządził
czerwony motłoch,ale czasy się zmieniły i jak powiedział Premier Jarosław
Kaczyński "będzie w polsce PORZĄDEK" całe szczęście że PiS się umacnia w
sondażach bo trzeba to całe szambo posprzątaćsmile

"Z punktu widzenia kreta nieba nie ma.......a z punktu widzenia nieba kret to
kretyn"
Obserwuj wątek
    • grgkh Na czym polega wolność? 11.08.06, 09:33
      Na czym polega wolność?

Właśnie na tym, że wolno robić WSZYSTKO, byle nie krzywdzić.

Ograniczanie wolności to nadmiar władzy, która jest egzekwowana z korzyścią dla
      kogoś, a to już jest krzywda (nieuzasadnione wykorzystywanie).

Kiedyś trzeba będzie posprzątać szambo, które teraz robi PiS (chyba że nie
      zdążymy, bo wcześniej nastąpi koniec świata).
      • jacktheripper1 Re: Na czym polega wolność? 11.08.06, 09:44
        a kto tu mówi o wolności????ja się nie wstydze że dla mnie ideałem jest państwo
        frankistowskie......czerwonych krótko trzymano za mordę,zboczenców reedukowano
        w obozach pracy,a popaprańcy siedzieli tam gdzie ich miejsce czyli w pierdlusmile
        mam nadzieję że tak będzie i u nas choć przyznaję,że niestety nie będzie to
        łatwe i raczej w takiej formie jak Wielki Caudillio Francisco Franco tego
        dokonał pewnie nie będzie to możliwe,no ale coż zawsze trzeba walczyć o idee.smile
        • grgkh Re: Na czym polega wolność? 11.08.06, 09:47
          Ile masz lat?
          • vitmik Re: Na czym polega wolność? 11.08.06, 09:49
            franco był dobrym przywodca narodu.
            dzieki niemu hiszpanie nie sa takimi dziadami jak my i reszta naszej czesci
            europy
          • jacktheripper1 Re: Na czym polega wolność? 11.08.06, 09:53
            27,oczywiście że franco był wybitnymn wodzem
            • grgkh Re: Na czym polega wolność? 11.08.06, 10:25
              27...

Nie pamiętasz PRLu, nie widziałeś go na własne oczy. Bezkarność i bezczelność
              funkcjonariuszy państwowych i partyjnych. Pogarda, którą okazywali tym, którzy
              nie byli wśród nich. Kartki na żywność i talony na samochody. "Załatwianie
              sobie" różnych rzeczy. Reglamentacja mieszkań. Kolesiostwo, układy. Poniżające
              płaszczenie się przed kacykami partyjnymi i związkowymi. Nowomowa w radio i TV.
              Ograniczenia w dostępie do prawdziwych informacji. Masówki w zakładach pracy
              popierające bratnie sojusze i potępiające zachodnich imperialistów. Człowiek
              sprowadzany przy pomocy systemu do roli uniżonego sługi, któremu system raczył
              coś dawać.

Ku temu znów zmierzamy. Na horyzoncie już widać totalitaryzm, władzę, która wie
              wszystko lepiej i za obywatela pomyśli i zrobi wszystko, a obywatel ma się
              zamknąć. Tej władzy nie wolno skrytykować, bo jej spadną notowania, bo ona ma
              status świętości, ajk pieprzony kartofel, o którym napisali dziś w GW, że się
              przeżegnał.

CO MNIE TO OBCHODZI?

Ja nie mam prawa wyrazić swojej opinii o nim, a muszę czytać, że on klęka i się
              żegna? Zarozumiały uzurpator ma mnie mówić, co ja mam myśleć i jak mam robić?
              Świat schodzi na psy. Nie znoszę kłąmstwa, a kacze stado w każdym zdaniu
              kłamie. Traktuje mnie jak durnia, który nie rozumie, albo jak śmiecia, z którym
              nie należy się liczyć. Jestem dla niego NIKIM. Pogardza mną. Tobą też.
              • crazy.berserker Re: Na czym polega wolność? 11.08.06, 10:33
                Dobrze grgkh mówi!

Co to za władza ktora jednych po główce głaszcze a drugich najchętniej
                wrzuciłaby do getta za odmiennosc pogladów? I gdzie sie podziały piękne hasła
                równości i demokracji? - Czy takich ludzi można szanować? - k..wa mać! - NIE
                MOŻNA!
              • jacktheripper1 Re: Na czym polega wolność? 11.08.06, 10:37
                hmm......demos czyli lud......lud czyli motłoch...demokracja czyli rządy
                motłochu.....ja nie uznaję tego ustroju....obecna kultura masowa promuje
                seks,przemoc i latwą konsumpcję a wiesz dlaczego????bo mamy demokrację czyli
                rządy motłochu,kultura zaczyna schlebiać najnizszym instynktom dlatego że jest
                tworzona dla prymitywnego plebsu który ma prawo wyborcze i dużo do
                gadania,kiedyś chlop był zakuty w dyby i robił co do niego należy(nie popieram
                pańszczyzny)a dziś masz chlopa jaka wicepremiera.....a reszta może decydować o
                losach państwa.....popatrz na filmy jakie biją rekordy popularności przecież to
                kultura dla debili i ignorantów.....masówka,kicz i zwierzęce instynkty...to
                jest największe osiagnicie dupokracji.Cenię Franco właśnie za to że zdawał
                sobie z tego sprawę,choć osobiście najbliżej mi do wizji Panstwa Platona...
                • jacktheripper1 Re: Na czym polega wolność? 11.08.06, 10:39
                  mój przedmówca ma racje w jednym.....utóz socjalizm i komunizm to dwie
                  największe glupoty ludzkości,dla mnie najlepszą mieszanką jest ultraliberalny
                  wolny rynek i dyktaturasmile
                  • vitmik Re: Na czym polega wolność? 11.08.06, 11:27
                    wyjąłeś mi to z ust, ultraliberalny rynek owszem, ale moze nie dyktatura bo to
                    po pewnym czasie doprowadzi do tego ze rzadzic bedzie waska kasta a to juz jest
                    krok wstecz.
                    niech rządzą konsuli. wybierani przez pracujacych, inteligentnych (powyżej 100
                    IQ)i płacacych podatki. reszta nie powinna miec prawa głosu, włącznie z klerem
                    oczywiście winkbo to nieroby są.
                  • xxara Ultraliberalny rynek + dyktatura = Chiny 11.08.06, 14:43
                    No to świetnie czułbyś się w Chinach. Jedź tam, mże zmienisz zdanie.
                • grgkh Re: Na czym polega wolność? 11.08.06, 11:02
                  > hmm......demos czyli lud......lud czyli motłoch...

W tym jest odpowiedź na wszystko. Społeczeństwa mają czynić wszystko,
                  absolutnie wszystko i za każdą cenę, by nie zasługiwać na miano motłochu.

A więc? Edukacja i wiedza. To jedyne, co się liczy. Czy obecna władza się pod
                  tym podpisuje?

> seks,przemoc i latwą konsumpcję a wiesz dlaczego????bo mamy demokrację
                  > czyli rządy motłochu,kultura zaczyna schlebiać najnizszym instynktom
                  > dlatego że jest tworzona dla prymitywnego plebsu który ma prawo wyborcze
                  > i dużo do gadania,

No to, k.... m.. niech zaczną dawać pieniądze na edukację, a nie oddają
                  kościołowi budynki bibliotek, budują świątynie jak piramidy i kształacą tabuny
                  egzorcystów.

Seks jest naturą człowieka. Dlaczego w naszej kulturze tak prymitywnie go
                  traktujemy i tak mało o nim wiemy? Czy nie jest to między innymi bezpośrednią
                  konsekwencją odwiecznego stosunku kościoła do seksu? Z jakich państw udaje się
                  werbować najwięcej prostytutek, z Polski czy z Danii lub Szwecji?

A przemoc zależy najbardziej od głębokości więzów społecznych. Ludzie odrzuceni
                  i zepchnięci w nędzę, i patologie są na przemoc najbardziej podatni. Po upadku
                  PRLu kościół miał mnóstwo czasu, by podnieść poziom moralny naszego
                  społeczeństwa. Zrobił to? Dbał tylko o własne urządzenie się, a kasę. A teraz
                  jedyne co kościołowi i władzy dobrze wychodzi to nakręcanie spirali nienawiści
                  i antagonizowanie Polaków.

W konsumpcji nie ma niczego zdrożnego, jeśli oprócz niej istnieją solidne
                  zasady moralne (niezależne od religii). I to o nie należy zadbać, a nie
                  promować powszechną manipulację i zakłamanie. Bill Gates kieruje największą
                  organizacją charytatywną świata, o niewyobrażalnych funduszach, a pochodzi ze
                  strefy konsumpcji. I co z tego?

Zacznij analizować, co od czego zależy naprawdę, a nie powtarzasz jakieś
                  idiotyczne komunały.
                  • jacktheripper1 Re: Na czym polega wolność? 11.08.06, 11:30
                    grgkh napisał:
                    ,,No to, k.... m.. niech zaczną dawać pieniądze na edukację, a nie oddają
                    > kościołowi budynki bibliotek, budują świątynie jak piramidy i kształacą
                    tabuny egzorcystów."
                    I tu mamy przykład socjalistycznego debilnego myślenia,niech państwo
                    da,załatwi,zrobi...martw się koleś sam o własną dupę żadnej darmowej
                    edukacji,słuzby zdrowia popatrz na USA......i porównaj z laico-lewacką
                    Francją...

grgkh napisał:

"Seks jest naturą człowieka. Dlaczego w naszej kulturze tak prymitywnie go
                    > traktujemy i tak mało o nim wiemy? Czy nie jest to między innymi bezpośrednią
                    > konsekwencją odwiecznego stosunku kościoła do seksu? Z jakich państw udaje
                    się werbować najwięcej prostytutek, z Polski czy z Danii lub Szwecji?"

Człowieku ty masz naprawdę poważne problemy z logiką myslenia......znasz
                    stosunek purytanów do spraw seksu?????a to przeciez oni stworzyli
                    najpotęzniejsze państwo świata jakim jest USA.....Argument że z Polski
                    rekrutuje sie wiecęj prostytutek niż krajów skandynawskich jest totalnie
                    bezmyslny...zgoda rekrutuje sie więcej tylko czego to dowodzi?????
                    ano tego że ateistyczno-socjalistyczna ideologia PRL-u doprowadza do takiego
                    gówna jak mamy,gdybyśmy mieli prawdziwy kapitalizm np taki jaki wprowadził
                    Franco po wojnie (przy pomocy ekonomistów min z Opus Dei)w Hiszpanii to nie
                    byłoby emigracji seksualnej czy np słyszałes o amerykankach szukających pracy w
                    laicko-lewackiej francji jako prostytutki?nie wiem...może wyczytałeś to w
                    faktach i mitach.....

• grgkh Re: Na czym polega wolność? 11.08.06, 12:35
                      jacktheripper1 napisał:

> grgkh napisał:
                      > ,,No to, k.... m.. niech zaczną dawać pieniądze na edukację, a nie oddają
                      > > kościołowi budynki bibliotek, budują świątynie jak piramidy i kształacą
                      > tabuny egzorcystów."

> I tu mamy przykład socjalistycznego debilnego myślenia,

Jak już mówisz o debiliźmie, to odnosi się on do Ciebie. A dlaczego?

> niech państwo da,załatwi,zrobi...

Tak. O system edukacyjny nie ma szans zadbać jeden obywatel. To musi być
                      polityka państwa i wyraźnie to miałęm na mysli. A debilizmem jest nie
                      zauważanie tego. No i ja pierwszy nie użyłem tego epitetu. Chyba musiałeś się
                      wkurzyć i zabrakło Ci argumentu, nieprawdaż?

> martw się koleś sam o własną dupę żadnej darmowej
                      > edukacji,

Nic nie mówiłem o darmowej. To sobie już sam wymyśliłeś.

> słuzby zdrowia popatrz na USA......i porównaj z laico-lewacką
                      > Francją...

A u nas Giertych robi uczniom wolne z okazji wizyty papieża, darowuje maturę
                      nieukom, a juz wcześniej ustanowiono "wielkanocne ferie rekolekcyjne". Jak ja
                      chodziłem do szkół, to takich dziwolągów nie było, choć były to czasy, z odrazą
                      wspominanego przeze mnie, PRLu. I dlatego mówię, że edukacja schodzi na psy.
                      Władzy potrzebny jest durny naród, którym można łatwo sterować, an przykład za
                      pomocą religii. Ja moje dzieci wykształciłem i są tego pozytywne wyniki. Radzą
                      sobie świetnie. Również rozumieją cele PiSu. A jak ich sytuacja zmusi, to na
                      pewno potrafią sobie poradzić i za granicą. Z Polski wyjechało w poszukiwaniu
                      pracy juz ponad milion obywateli, tych, którzy najlepiej sobie radzą i
                      najwięcej umieli. Kto został? Jak czeka nas przyszłość? Kto będzie się
                      podatkami składał na emerytury, moją i Twoją? Potrafisz niedebilnie myśleć?

> grgkh napisał:
                      >
                      > > "Seks jest naturą człowieka. Dlaczego w naszej kulturze tak prymitywnie
                      > > go traktujemy i tak mało o nim wiemy? Czy nie jest to między innymi
                      > > bezpośrednią konsekwencją odwiecznego stosunku kościoła do seksu?
                      > > Z jakich państw udaje się werbować najwięcej prostytutek,
                      > > z Polski czy z Danii lub Szwecji?"

> Człowieku ty masz naprawdę poważne problemy z logiką myslenia......

Solidny argument. Potężniejszego juz nie ma.

> znasz stosunek purytanów do spraw seksu????? a to przeciez oni stworzyli
                      > najpotęzniejsze państwo świata jakim jest USA.....Argument że z Polski
                      > rekrutuje sie wiecęj prostytutek niż krajów skandynawskich jest totalnie
                      > bezmyslny...zgoda rekrutuje sie więcej tylko czego to dowodzi?????

Ja Ci mówię o Polsce i jej okolicach, a Ty coś bredzisz o prehistorii USA.
                      W Danii i Szwecji panuje o niebo większa swoboda seksualna i religia nie pełni
                      tam tak wielkiej roli jak w Polsce, a mimo to Dunki i Szwedki nie prostytuują
                      się nagminnie. W Polsce natomiast tendencja jest odwrotna, zarówno w roli
                      religii, jak i ilości Polek w burdelach Europy Zachodniej. Oczywiście na
                      prostytucję największy wpływ ma coś innego, to zauważam, a jest to poziom
                      zycia, ale państwo nasze nie dba o gospodarkę wcale, a to już przekłda się na
                      bezpośrednią zależność, dba natomiast o lizanie dupy klerowi, bo to metoda na
                      utrzymanie się przy władzy. Widzisz jakie mają priorytety? Władza, a nie dobro
                      państwa i jego obywateli.

> ano tego że ateistyczno-socjalistyczna ideologia PRL-u

Jesteś, koleś chory psychicznie, bo nie potrafisz rozróznić ateizmu od
                      komunizmu. W Polsce PRLu, poza okresem początkowym, był nie komunizm, ale
                      raczej delikatna forma socjalizmu kolesiowego. Jedną z jego charakterystycznych
                      cech było nastawanie na kościół, ale jednoczesnie pozwalanie na jego działanie.
                      KK zachował znaczną część swoich dóbr, nie jak w ZSRR, gdzi religię tępiono
                      całkowicie. Widzisz, koleś, ja jestem ateistą i za sprawą takich jak Ty, mam
                      coraz gorsze zdanie o religii. To prawdziwa ideologia ciemnej strony mocy. Ja
                      swoją moralność oceniam dobrze, natomiast religianci, z samej zasady, że nie
                      jestem jednym z nich traktują mnie jak złego. I na to się nie godzę.

> doprowadza do takiego gówna jak mamy,

Do gówna to teraz doprowadza PiS. Za parę, paręnaście lat będzie można to
                      lepiej, z perspektywy czasu oszacować, ale ja umiem to zrobić juz dziś i pewne
                      sprawy przewiduję, bo historią ludzkich poczynań od tysięcy lat interesuję się
                      od dawna.

> gdybyśmy mieli prawdziwy kapitalizm np taki jaki wprowadził
                      > Franco po wojnie (przy pomocy ekonomistów min z Opus Dei)
                      > w Hiszpanii to nie byłoby emigracji seksualnej czy np słyszałes
                      > o amerykankach szukających pracy w laicko-lewackiej francji
                      > jako prostytutki?nie wiem...może wyczytałeś to w
                      > faktach i mitach.....

Naucz się, prymitywie, nie przypisywać swojemu rozmówcy tez, których on nie
                      formułuje (nie intersują mnie Amerykanki i ich możliwość szukania pracy we
                      Francji). FiM sporadycznie czytam i nie jest to złe źródło wiedzy. Czytam
                      wszystko, nie tylko prasę zalecaną z ambony i Tobie polecam tę samą taktykę.

Żaden system nakazowy (a propos Franco i Opus Dei) nigdy i nigdzie się nie
                      sprawdził, i nie idealizuj żadnego z nich. Historia także nigdy nie powtarza
                      się dokładnie tak samo, bo zależy od zbyt wielu czynników naraz, ale w
                      PODOBNYCH warunkach należy się spodziewać możliwości PODOBNEGO jej przebiegu. A
                      najważniejsze, to nie popełniać błędów, które kiedyś już były popełnione.

• jacktheripper1 Re: Na czym polega wolność? 11.08.06, 14:25
                        smilegrgkh dla mnie człowiek który czyta fakty i mity juz jest bagnem umysłowym
                        dlatego nie wdaję sie z toba w polemikę stary dziadziesmilemam w dupie co sądzisz
                        o religii nie mój cyrk nie moje małpy wiem tylko że jestes totalnym przygłupem
                        o poziomie baby ze sklepu mięsnego pozującym na pseudointelektualistę i na
                        koniec powiem ci jeszcze kretynie,z takim betonem umysłowym jak ty nie można
                        dyskutować z wami trzeba postępowac jak Franco z lewakami (jak ci dali maturę
                        jeżeli nazywasz rządy franco po 1950 interwencjonizmem w gospodarke????????on
                        miał miejsce do stagnacji z roku 1949 ale tego w gazecie dla przygłupów fakty i
                        mity nie ma)praca i reedukacja powinienes nosic pustakismile
                        dobra więcej z toba nie dyskutuję podstarzały umysłowy troglodytosmile
                        • grgkh Re: Na czym polega wolność? 11.08.06, 14:53
                          jacktheripper1 napisał:

> smilegrgkh dla mnie człowiek który czyta fakty i mity juz jest bagnem umysłowym
                          > dlatego nie wdaję sie z toba w polemikę stary dziadziesmilemam w dupie co sądzisz
                          > o religii nie mój cyrk nie moje małpy wiem tylko że jestes totalnym przygłupem
                          > o poziomie baby ze sklepu mięsnego pozującym na pseudointelektualistę i na
                          > koniec powiem ci jeszcze kretynie,z takim betonem umysłowym jak ty nie można
                          > dyskutować z wami trzeba postępowac jak Franco z lewakami (jak ci dali maturę
                          > jeżeli nazywasz rządy franco po 1950 interwencjonizmem w gospodarke????????
                          > on miał miejsce do stagnacji z roku 1949 ale tego w gazecie dla przygłupów
                          > fakty i mity nie ma)praca i reedukacja powinienes nosic pustakismile
                          > dobra więcej z toba nie dyskutuję podstarzały umysłowy troglodytosmile

Po coś tu przeszedłeś, przedszkolaczku. Czy nie po to, by wygłosić swoją tezę, opluć innych i wycofać się do swojej piaskownicy, pod opiekę mamusi? No, to pa, pa...

Nie Ty będziesz mi dyktował, co mam czytać. Nie jesteś autorytetem w tej kwestii. O Franco się od początku ani razu nie wypowiadałem, możesz sobie poczytać wcześniejsze posty, jeśli pamięć Cię zawodzi, więc nie wiem, co mi na jego temat zarzucasz, ale coś takiego próbujesz, w swoim zaślepieniu, robić. To nie świadczy dobrze o poziomie Twojej percepcji rzeczywistości.

Masz w dupie mój osąd religii, a religię jak bardzo poważasz? Hę?
                        • lliberte Re: Na czym polega wolność? 11.08.06, 15:54
                          Ja też czytam "Fakty i mity" jacktheripper1 - dlatego nie będę się wdawał
                          z tobą w polemikę ...gówniarzu. Zaś do grgkh brakuje Ci akurat tyle wiedzy
                          ile mnie w stosunku do Einsteina.
                          Ok. więcej z tobą nie duskutuję "zasrany gówniarzu" jesteś za młody i za
                          głupi.
                          • jacktheripper1 Re: Na czym polega wolność? 11.08.06, 19:20
                            widac liberte też jesteż przygłupem,kolejne dziecko chlopów w pierwszym
                            pokoleniu zamieszkałe w mieście.......wracaj do swojej rodzinnej wiochy krowy
                            paść bo takich ludzi jak ty tylko do tego można używać.....i tego właśnie nie
                            trawię w prl-u bo ludzi takich jak grgkh czy rodziny takich jak liberte
                            wyciągnął z ich śmierdzących zapyziałych wioch i dał im iluzję
                            bycia "yntelygentami" (celowo tak napisałem bo to wasza chłopska fonetyka)
                            wystarczy przyjrzeć się np w Empiku jacy ludzie czytają "fakty i
                            mity"......jest to kompilacja wyciosanych ubeckich ryjów o ubogiej mimice
                            twarzy i chamskich mord bab ze spaluniastego sklepu mięsnego( bez atestu
                            Sanepidu)dlatego też uwagi takich dziwolągów jak grgkh i liberte frasują mnie
                            równie jak smród szamba który trzeba ominąć.Jazda do roboty wieśniaki bo żniwa
                            są nie pomagacie rodzinie???smile
                            • grgkh Re: Na czym polega wolność? 11.08.06, 19:24
                              Nawijaj dalej, ładnie Ci idzie... wink
                            • blondgirl Re: Na czym polega wolność? 11.08.06, 19:53
                              Dziwne... Czytam FiM i wcale nie pasuję do Twojego opisu.

Nie pracuję w sklepie mięsnym, moja rodzina nigdy nie mieszkała na wsi (no może
                              jakaś bardzo daleka) i nawet mam wyższe wykształcenie.

Coś ten Twój opis czytelników FiM jest nie pełny.
                              • jacktheripper1 Re: Na czym polega wolność? 11.08.06, 20:03
                                no tak liberte to tez masz nicka jako kobieta???????idz na forum dla
                                transseksualistów?no tak pewnie lubisz czasem jak cie biorą analnie a z
                                ostroźności procesowej powiem tak "droga" blondgirl(która pierwszy raz coś
                                mówisz na tym forum)......blondyna jesteś toć głupiasmile no ale może masz inne
                                atuty napisz na priva może znajdę czas żeby ci odpisać...
                                kłaniam się nisko Kuba Rozpruwaczsmile
                                • blondgirl Re: Na czym polega wolność? 11.08.06, 20:08
                                  > no tak liberte to tez masz nicka jako kobieta???????
                                  masz jakąś manię prześladowczą?

...która pierwszy raz coś
                                  > mówisz na tym forum).
                                  Oj. nie po raz pierwszy...

> napisz na priva może znajdę czas żeby ci odpisać
                                  szkoda mojego czasu dla takiego... mężczyzny jak Ty
                                  • jacktheripper1 Re: Na czym polega wolność? 11.08.06, 20:15
                                    "Oj. nie po raz pierwszy..."
                                    niezłe masz teksty.....nie chcesz pisać na priva...więc dedukuję......na
                                    prawnika jesteś za głupia na prostytutkę za brzydka....pewnie jesteś
                                    p....raczkąsmile praczka z maglasmile
                                    no chyba że jesteś liberte,który siedząc w anclu został przecwelowany przez
                                    kolegów z celi i teraz ma implikacje analne
                                    Twój Kuba
                                  • jacktheripper1 Re: Na czym polega wolność? 11.08.06, 20:21
                                    O mnie: Zwykła, a zarazem niezwykła kobitka...
                                    Ulubiona muzyka: w zależności od nastroju - Cesaria Evora, Nińa Pastori, Lady
                                    Pank, Ira
                                    Ulubione filmy: Wichrowe Wzgórza, Osada,
                                    Hobby: czytanie książek, podróże i... moja praca

masz oryginalną wizytówkę.......smile
                                    uzupełnij ją......"lubię czytać o księżach pedofilach" buhahahaha
                                    przy takim zestawie jak twoja piękna wizytówka lektura gazety tego ubeka
                                    Jonasza pasuje jak biegunka do twoich stringówsmile
                                  • jacktheripper1 Re: Na czym polega wolność? 11.08.06, 20:33
                                    dobra nie chce mi się pisać na tym "filozoficznym" forum,żegnam Państwasmile
                                    powiem wam tylko że jesteście niczym laicki Hezbollah i tak trzeba z wami
                                    rozmawiać bomby,rakiety....dla grzeczniejszych długoletnie więzieniesmile
                                    pozdrawiam waszego Kalifa Ogolone_jajka
                                    mułłów:adama,grgkh,liberte
                                    emira: yggdrasilla
                                    no i Szachidki:lenę i nową blondynę
                                    oby wam się udało zostac męczennikami waszej idei
                                    Wasz Przyjaciel Kubasmile
                                    • lliberte Re: Na czym polega wolność? 11.08.06, 21:51
                                      Na razie d..ku wrócisz i tak pod innym nickiem.Bywaj.
                                      • bruner4 Re: Na czym polega wolność? 11.08.06, 22:05
                                        Na przyszłość proponuje olewać takich niedouczonych szczyli którzy nie mając
                                        nic do powiedzenia przechodzą do inwektyw.Przypuszczam że to jeden z zaciekłych
                                        wrogów tego forum- to dla nas dowód że to co się tu mówi sprawia że tacy jak on
                                        dostają białej gorączki.
    • jacktheripper1 Re: poczytajcie sobie:) 11.08.06, 11:00
      tak naprawdę to z franco diabła zrobiono w prl-u przedstawiając go jako
      faszystę tymczasem:
      "Mimo wcześniejszej współpracy z Hitlerem, we wrześniu 1939 Franco odrzucił
      możliwość ratyfikacji hiszpańsko-niemieckiej umowy kulturalnej, stawiając tym
      samym tamę rozpowszechnianiu w Hiszpanii ideologii faszystowskiej. Wyzwaniem
      dla rasizmu Hitlera było utworzenie przez hiszpańskie Ministerstwo Edukacji w
      1941 żydowskiego przeglądu kulturalnego "Sefarad". W czasie II Wojny Światowej
      ok. 350 000 Żydów przekroczyło Pireneje (na podstawie państwowego dekretu
      przyznającego wszystkim Żydom sefarydyjskim, bez względu na miejsce
      zamieszkania, obywatelstwo hiszpańskie, formalnie było to przywrócenie
      obywatelstwa wszystkim Żydom wygnanym z Hiszpanii w 1592 r. i ich potomkom.). W
      grudniu 1942 Franco zażądał od Niemców uwolnienia wszystkich Żydów
      sefardyjskich oraz zaniechania prześladowań religijnych[...]Hiszpania gen.
      Franco była jedynym krajem zaangażowanym w ratownie Żydów z rąk hitlerowców,
      poprzez nadawanie im masowo obywatelstwa hiszpańskiego. Te działania
      doprowadziły do uratownia min. 46 000 Żydów, głownie Sefardyjczyków. Po wojnie,
      gen. Franco został za to uhonorowany tytułem Sprawiedliwy Wśród Narodów Świata.
      [...]Radykalne reformy wolnorynkowe i liberalizm ekonomiczny, wprowdzony przez
      rząd Franco w połowie lat 50-tych XX wieku, uczyniły z Hiszpanii tygrysa
      gospodarczego, drugie po Japonii najszybciej rozwijające się państwo świata,
      oraz dwunastą światową potęgę gospodarczą."

wszystkie te dane cytuję za wikipedią która trudno podejrzewać o faszyzm...sami
      sprawdzcie
      pl.wikipedia.org/wiki/Francisco_Franco

• bruner4 Re: poczytajcie sobie:) 11.08.06, 12:49
        A mógłbyś powiedzieć które państwo obecnie jest dla Ciebe najbardziej zbliżone
        do ideału?

PS. Co do koncertów rockowych to chciałem dodać że to czarni spowodowali
        likwidacje festiwalu w Jarocinie, komuna zezwalała.
        • xxara Re: poczytajcie sobie:) 11.08.06, 14:56
          Pewnie Chiny - toz to ultraliberalny rynek i dyktatura w jednym.
          Kapitalizm oraz neolibearlizm juz dawno zrozumialy, ze trzeba pomagac
          biedniejszym bo inaczej biedny wezmie pistolet i napadnie na bogatego, okradnie
          go i zabije, lepiej wiec by bogaty sam kopsnął biednemu pare centów, żeby ten
          mógł się najeść i ubrać, warto również dać biednemu dostęp do edukacji. Jeśli
          się wyedukuje ma szanse polepszyć sobie żywot i pracować, a pracując zaczyna
          już tworzyć gospodarke liberalną. To takie ABC... Ludzie, czy poziom edukacji w
          ostatnich latach tab bardzo sie pogorszył? Z takim poziomem wiedzy Polacy
          zawsze będą pośmiewiskiem Europy
          • kociak40 Re: poczytajcie sobie:) 11.08.06, 15:36
            Jeśli rozpatrywać problem, pod względem osiągniętej pozycji gospodarczej w
            świecie i "dobra" własnych obywateli, to jeszcze lepszym przywódcą narodu
            od gen. Franco, był Hitler. Jakby wygrał wojnę (niewiele brakowało), mialby
            tereny od morza Kspijskiego po Atlantyk, niezmierzone bogactwa naturalne,
            pracowity naród i obecnie Niemcy były by pierwszym mocarstwem świata,
            najbogatszym, o najwyższym poziomie życia narodu. Byłby bohaterem, wszędzie
            byłyby jego pomniki, byłby czczony przez naród jako najwięszy wódz.
            tak mało brakowało, trzeba było tylko pod Stalingradem wygrać bitwę w 1942 r.
    • lliberte Re: poczytajcie sobie:) 11.08.06, 16:05
      Oto garść informacji idola jacktheripper1 gen.F.Franco.

Po przejęciu władzy w wyniki wygrania wojny domowej, Franco wprowadził system
      represji, skierowanej przeciwko osobom oskarżonym o przestępstwa wojenne i
      polityczne, ale także przeciw osobom związanym z dawnymi siłami rewolucyjnymi.
      Represje te miały miejsce do połowy lat 40. XX w., (jakkolwiek jeszcze w latach
      60. zdarzały się przypadki represjonowania tylko za sam fakt udziału członka
      rodziny w komunistycznej rewolucji). Działania represyjne miały charakter
      formalnie legalny (w oparciu o tzw. "Prawa naturalne"), choć zdarzały się także
      działania pozalegalne. Do najczęściej stosowanych metod pozalegalnej represji
      należały (do poł. lat 40.):

* bezterminowe uwięzienie przy długotrwałym oczekiwaniu na proces
      * procesy przeciwko przestępcom wojennym prowadzone przed trybunałami
      wojskowymi, bez żadnej możliwości obrony podsądnego
      * "wilcze bilety" - wydawane zwykle członkom rodziny aresztowanego - które
      wiązały się z niemożliwością znalezienie zatrudnienia
      * wymuszanie zeznań torturami
      * liczne wyroki śmierci
      * złe warunki więzień
      * przetrzymywanie przestępców wojennych wraz z pospolitymi kryminalistami
      * przekazywanie dzieci skazanych za przestępstwa wojenne pod opiekę państwa
      - zmienianie ich nazwisk, zacieranie śladów polegające na usuwaniu w kartotekach
      wszelkich informacji o ich pochodzeniu

Według szacowań podanych w petycji do Rady Europy[1] w latach II Wojny Światowej
      średnia liczba osób pozostających w więzieniach mogła wynosić ok 300 000 osób.
      Część z więźniów krótkoterminowo była przetrzymywana w obozach odsobnienia.
      Prawdopodobnie spadek liczby uwięzionych nastąpił dopiero od roku 1953. Osoby
      wychodziły z tzw. "wilczym biletem", trafiały do państwowych przytułków lub po
      prostu na ulicę

źródła: wilkipedia
    • sliwka1977 Re: poczytajcie sobie:) 11.08.06, 20:25
      jacktheripper1 napisał: i jak powiedział Premier Jarosław
      > Kaczyński "będzie w polsce PORZĄDEK"

Co to znaczy "porządek" wg PiS? Założenie obozów dla myślących inaczej niż
      "jedynie słusznie" myślący?
      • donkichol Re: poczytajcie sobie:) 14.08.06, 09:47
        jack, krytykujesz komuchów a jesteś taki sam jak oni. Liberalna gospodarka +
        reżim obyczajowy? Zdecyduj się: albo wolność albo zamordyzm, bo na razie masz
        rozdwojenie jaźni. Tak jak socjaliści, tylko oni na odwrót: reżim gospodarczy i
        wolność obyczajów na pocieszenie. Ja jestem konsekwentny, moja opcja to: wolny
        rynek + wolność osobista = libertarianizm.
        Każdy człowiek jest wolny z natury i żadne państwo łaski mu nie robi, że mu na
        coś pozwoli.
        • donkichol Re: poczytajcie sobie:) 14.08.06, 09:53
          jacktheripper, jak prezydent może zabronić organizacji prywatnej zamkniętej
          imprezy? W ogóle nie powinien mieć takich uprawnień! Jak zrobię w swojej wilii
          koncert blackmetalowy, to też mogą zabronić? A jeśli będzie to impreza
          bezpłatna, dla znajomych? Gdzie jest granica między imprezą "oficjalną" a
          "prywatną", skoro obie organizuje prywatny podmiot?
          • donkichol kolejne pytanie do jacktherippera 14.08.06, 09:59
            jacktheripper, co zrobisz jeśli dojdzie do władzy "nieodpowiedni" prezydent lub
            dyktator i zabroni koncertów twojej ulubionej muzyki disco-polo bo profanuje
            dobry smak? Albo muzyki kościelnej, jako promującej fałszywą i szkodliwą
            pseudo-moralność (stosunek do seksu, nieodpowiedzialna prokreacja, pochwała
            ignorancji i ślepego posłuszeństwa)?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka