Dodaj do ulubionych

taka mala prosba

24.11.06, 02:14
Ostatnimi czasy w naszym pieknym kraju rozpoczela sie na nowo dyskusja na temat aborcji. Prym w tej narodowej debacie wioda (co jest w koncu najzupelniej..logiczne) przede wszystkim mezczyzni i "matki polki" dla ktorych antykoncepcja nie rozni sie niczym od, dajmy na to, gwaltu czy zabojstwa. Szanuje opinie tej, wielce szacownej grupy, niemniej nadal wierze ze wolnosc wyboru, jest w Polsce mozliwa. Tak sie sklada ze zyje w kraju (katolickim w rownym z RP procencie) gdzie aborcja jest legalna do 12 tygodnia ciazy). Procent aborcji w stosunku do narodzin zywych dzieci jest przy tym porownywalny do sytuacji polskiej.
Prosze wiec (przygotowana z gory na oskarzenia i obelgi)o podpisanie petycji przeciw "nowelizacji" naszej konstytucji (tzn stawianiu "zycia" zygoty powyzej zycia kobiety): www.federa.org.pl/podpisy/
Dodam ze nie jestem czlonkiem grupy organizujacej protest.
Obserwuj wątek
    • vitmik Re: taka mala prosba 24.11.06, 07:32
      jak u nas będzie taki poziom życia jak w Irlandii gdzie nie dość ze są małe
      podatki, niskie bezrobocie, tania siła robocza, 4 mln ludzi a nie 40 mln i nie
      mają poyebanego tworu zwanego u nas zusem, to moze podpiszę wtedy ten apel.

ktoś musi pracowac po to, by za 20,30 lat ci co teraz pracują mogli nie umrzeć
      z głodu albo zimna, bo ich emerytury, przy tak małym wskazniku obecnych
      urodzin, będą znikome lub nie bedzie ich w ogóle.

tutaj nie chodzi o swiatopogląd tylko o ekonomię

• xxara Re: taka mala prosba 24.11.06, 07:48
        Z radoscia podpisalam.
      • xxara Re: taka mala prosba 24.11.06, 07:49
        Zakaz aborcji nie ma zadnego wpywu na liczbe urodzin. Sprawdzono to w ielu
        krajach. Ulegasz katolickiej propagandzie
        • w_miklasz Re: taka mala prosba 24.11.06, 08:48
          od czasu kiedy wprowadzono pełną możliwość aborcji we Francji w 1975, liczba
          imigrantów wzrosła o kilkaset %. Dlaczego? bo rząd na to pozwolił wiedząc, że
          ktoś będzie jednak musiał pracować na emerytury. teraz maja tam 5 mln arabów i
          murzynów bo bez nich miliony starszaych francuzikow nie mialoby z czego zyc.

to smao jest w uk,holandii,belgii, szwecji, włoszech
          • grgkh Re: taka mala prosba 24.11.06, 09:49
            Przykład Francji jest chybiony. Jest to jedno z byłych państw kolonialnych i po drugiej stronie sadzawki zwanej Morzem Śródziemnym, najbardziej chyba w Algerii, ale przecież i na całym ziemskim globie, problem OBYWATELSTWA francuskiego wiązał się z przynależnością do tej wielkiej struktury. Przepływ ludności, początkowo od metropolii do kolonii i terenów zależnych, a potem w drugą stronę nie mógł być odcięty i to jest jasne dla każdego, kto się tym tematem choć trochę interesował. Kolonialnymi były także pozostałe wymienione przez Ciebie państwa europejskie, ale również Hiszpania i Portugalia, które skolonizowały przede wszystkim znaczną część Ameryki zwanej obecnie łacińską. A teraz z podobnych choć nie identycznych przyczyn odbywa się ruch w odwrotną stronę.

Miejsce zamieszkania zmienia się gdy można liczyć na poprawę warunków życia, a ich poprawa skutkuje rezygnacją ze spontanicznego rozmnażania się, bo bardziej atrakcyjne staje się korzystanie z tych lepszych warunków niż uciążliwość opieki nad potomstwem. I tego mechanizmu w rozmiarach całych społeczeństw nie da się zatrzymać.

Z najbliższego nam terenu zainteresuj się historyczną polonizacją dawnych ziem litewskich, ruskich i ukraińskich oraz germanizacją naszych obecnych ziem zachodnich. I spróbuj sobie poszukać przyczyn tych zjawisk.
          • bloodysunday99 Re: taka mala prosba 27.11.06, 18:18
            w_miklasz napisał:

> od czasu kiedy wprowadzono pełną możliwość aborcji we Francji w 1975, liczba
            > imigrantów wzrosła o kilkaset %. Dlaczego? bo rząd na to pozwolił wiedząc, że
            > ktoś będzie jednak musiał pracować na emerytury. teraz maja tam 5 mln arabów i
            > murzynów bo bez nich miliony starszaych francuzikow nie mialoby z czego zyc.
            >
            > to smao jest w uk,holandii,belgii, szwecji, włoszech

To jest bzdura i katolicki belkot....
    • grgkh Re: taka mala prosba 24.11.06, 09:52
      Podpisałem.
    • adam81w Re: taka mala prosba 24.11.06, 20:20
      tez podpisalem.
    • kociak40 Re: taka mala prosba 25.11.06, 01:25
      podpisałem
      • jdbad Re: taka mala prosba 25.11.06, 18:49
        Ja też.
        • bloodysunday99 Moje zdanie o petycjach i kaczkach 27.11.06, 18:28
          A ja nie podpisze bo nie bede prosil "Pana Prezydenta" o nic. I chociaz moge
          uwazac ze jest to bardzo sympatyczna inicjatywa, to nic nie zmieni sam fakt ze
          Polska ma jeden z najbardziej faszystowsko-nacjonalistycznych rzadow - wybranych
          przez takich samych wyborcow, i ze trzeba zmienic mentalnosc sredniego Polaka, a
          tutaj moj podpis NIC ABSOLUTNIE nie zdziala. Pan Prezydent moze mnie serdecznie
          pocalowac w dupe, razem ze swoim braciszkiem i katoministrami, ktozy chca
          zachamowac przemoc w szkolach - ale sa dumni z tego ze bija swoje wlasne dzieci.

Idiotyzm Polski nie zna granic.
          • vitmik bloody,ale to ty mieszkasz w kraju 27.11.06, 18:43
            gdzie neonazisci legalnie działają i sa wybierani do regionalnych parlamentow,
            maja swoje radia, wiec o co chodzi z tym naszym faszystowskim panstwem?

i dlatego tez Dania, ktora jako liberalna skandynawia dosc dawno temu
            zalegalizowala aborcje na zyczenie, musiala zapraszac muslimow i polaków (czego
            ty jestes tez przykladem)zeby ktos mogl pracowac na obecne emerytury a teraz
            wam sie ta zaraz rozbestwila i strach wieczorem chodzic po wiekszych miastach,
            prawda?

• bloodysunday99 Re: bloody,ale to ty mieszkasz w kraju 27.11.06, 20:35
              vitmik napisał:

> gdzie neonazisci legalnie działają i sa wybierani do regionalnych parlamentow,
              > maja swoje radia, wiec o co chodzi z tym naszym faszystowskim panstwem?
              >

Widzisz Witul, Ty jak zwykle - wiesz tyle co zjesz. Te radio o ktorym mowisz,
              nawet nie dosiega waszemu Radiu Maryja do kolan, u nas samo insyuowanie ze Zydzi
              czy homoseksualisci sa mniej wartosciowi, czy reprezentuja jakis tam problem -
              jest karalne. Nie do pomyslenia jest aby jakikolwiek polityk cos takiego
              powiedzial publicznie, a Johnny Hansen, wlasciciel radia w Greve trzyma sie po
              stronie prawa, bo wszystkie oczy (uszy) na niego patrza.

> i dlatego tez Dania, ktora jako liberalna skandynawia dosc dawno temu
              > zalegalizowala aborcje na zyczenie, musiala zapraszac muslimow i polaków (czego

Dania nigdy mnie nie zaprosila, emigrowalem sam, i nie wiem jakie Ty czytales
              statystyki, ale nie slyszalem jeszcze aby ilosc aborcji miala decydujacy wplyw
              na nasilenie ludnosci w naszym kraju. Tym bardziej ze wiekszosc plodow
              usuwanych, sa usuwane przez kobiety ktore nie maja odpowiednich warunkow
              zyciowych aby wychowac dziecko, emigrantow, narkomanow, nastolatek itd. Sa za to
              statystyki ktore mowia o tym ze aborcja NIE jest stosowana jako srodek
              antykoncepcyjny. Moze KK mowi cos innego, ale oni raczej slyna z manipulowania i
              rozprzestrzeniania dogmatow, watpie czy mozna im wierzyc.

Poczytaj sobie m.in. tutaj:

www.berlingske.dk/grid/indland/artikel:aid=824112
              www.berlingske.dk/grid/indland/artikel:aid=582814

> ty jestes tez przykladem)zeby ktos mogl pracowac na obecne emerytury a teraz
              > wam sie ta zaraz rozbestwila i strach wieczorem chodzic po wiekszych miastach,
              > prawda?

Prawda. Sa to tez nieuki, dogmatycy, fanatycy religijni i smierdziele ktorzy
              zrobia wszystko aby tylko nie isc do pracy. Wsrod polakow w Danii i Szwecji jest
              bardzo wysoki procent bezrobotnych alkoholikow, ale wiekszosc z nich to katolicy
              ktorych mozna spotkac pod polskim kosciolem kazda niedziele poobwieszanymi
              krzyzykami. Amen.
        • wanda43 Re: taka mala prosba 27.11.06, 20:05
          i ja
    • alex.x Re: taka mala prosba 27.11.06, 19:46
      Zygoto - tak mówisz do swojego dziecka ?
      chyba że jesteś nawiedzona małolatą to przepraszam
      \
      jeśli masz choc 1 dziecko - to proponuję abyś je od dziś zwała ZYGOTĄ czy
      ZYGOTKĄ, bo rozumiem że wg Ciebie ono było dłuższy czas ZYGOTĄ

Proponuję też abyś uswiadomiła swemu potomkowi że z czystym sumieniem byś ją
      lub jego wyskrobała gdyby tylko tak Ci się chciało, bo masz wolność wyboru co z
      nim / nia będzie

Najpierw powiedz dziecku jaki masz pogląd, że żyje bo mu się fuksło (może nawet
      uratowała je ustawa ?) bo matka bez zmrużenia oka by je wyskrobała, nawet
      namawiała do tego inne. Ciekawe jak zmieni się stosunek dziecka do Ciebie, jak
      usłyszy że mamusia nie zawsze je tak kochała i z powodzeniem dała by je z
      siebie wyskrobać bo przecież pan doktor powiedział że jest tylko nic nie
      znaczącą zygotą !
      • wanda43 Re: taka mala prosba 27.11.06, 20:08
        Sa tacy,co woleliby byc tą wyskrobaną zygotą,zamiast zyc teraz w nędzy u upokozeniu.Zygota nie ma swiadomosci, czlowiek ma.
        • alex.x Re: taka mala prosba 27.11.06, 21:10
          to moze zostawiłabyś im prawo decydowania czy chcą żyć czy nie chcą
          tak by było uczciwiej
          dla milionów ludzi WANDA 43 ze swoim stanem posiadania uchodzi za skarajną
          nędzarkę czy to znaczy że w przypływie współczucia mogą oni zadecydować o
          Twoim życiu, bo tak by wynikało z twojego toku rozumowania, dla nich jest
          niezrozumiałe jak ty ze swoją nędzą możesz być szczęśliwa

Chyba nie wątpisz że są miliony bogatszych od Ciebie
    • alex.x Re: taka mala prosba 27.11.06, 19:57

to oczywiście jest tylko moja mała prośba do Ciebie
      abyś czasem nie odebrała tego jako obelgę na które tak jesteś naszykowana bo
      przecież generalnie się z tym zgadzasz
      więc warto aby wiedziało też dziecko, warto byc wobec dziecka uczciwym

Przypomnę Ci że choc tego nie pamiętasz to wedlug swojego słowniczka sama byłaś
      ZYGOTĄ, podziękuj mamusi że nie skorzystała z pomysłu który propagujesz
      (bo na pewno w ciązy - jak kazda kobieta w tym stanie - nie czuła się najlepiej)
      • xxara Re: taka mala prosba 27.11.06, 20:41
        Dzis rano zjadlam zygote. Obiecuje ze na kazde zaplodnione jajko bede tak mowic.
        • kiki_kaka_kuku Re: taka mala prosba 27.11.06, 21:07
          Czy plemniki, którym się... nie udało.
          Idą po swojej męczeńskiej śmierci do nieba ? sad

Bardzo proszę o wyważone opinie uncertain
          • xxara Re: taka mala prosba 27.11.06, 21:13

Jesli ich wlasciciel byl ochrzczony i uprawial seks malzenski, to raczej tak.
            No, chyba ze uzywal prezerwatywy...

make peace not PIS
            • kiki_kaka_kuku Re: taka mala prosba 27.11.06, 21:27
              Kiedyś zamknąłem kilka w słoiku i próbowalem karmić marchewką bo mi ich żal
              było.

Niestety zdechły zanim znalazłem dla nich jajo sad
              • zoltra Re: taka mala prosba 28.11.06, 15:42
                Podpisałam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka