Dodaj do ulubionych

ZGROZA!!!!!!!

11.02.07, 20:11
Dzisiaj w TV Polsat słucham:92% dzieci ma próchnicę,ponad 50% skrzywienia
kręgosłupa,gabinetów lekarskich nie ma,pielęgniarek w szkołach nie ma-NIE MA
BO NIE MA PIENIĘDZY!!!Za to w skali roku podatnik wykłada około 1,5 miliarda
złotych na katolicką indoktrynację małolatów zwaną nauką religii.Z tego co
dzisiaj słyszałem sutannowi pod wodzą B16 modlili się o zdrowie
chorych.Modlili się!!!!!Och mać jego w te i nazad!!!!
Obserwuj wątek
    • grgkh Inne religie nie są lepsze 11.02.07, 20:47
      Mam takie samo odczucie.

A odczucie ogromnej niesprawiedliwości wywołuje we mnie fakt, że wystarczy, iż taki dostojnik powie, co nalezy robić, by było to "dobre" (bo pewnie nikt z katolików tego nie wie i nie poczuwa się na codzień do takich reakcji), a wywołuje to spazm wzruszenia, ekstazę prawdy spływającej od namaszczonego przez Boga, orgazm kontaktu z boskim ideałem. Media aż ociekają fałszywą słodyczą. I od razu przypominam sobie z jaką nienawiścią o analogicznych akcjach, kierowanych tym samym, ludzkim, humanitarnym odruchem, mówiono w kościele o Owsiaku i Kotańskim.

Jak zły sen. Ogrom ludzkiej ślepoty i zapatrzenie w autorytet Boga. Ludzkie automaty. Jak w hinduiźmie, w systemie kastowym, też ustanowionym niegdyś w imieniu bogów: "Niedotykalna" kobieta.gazeta.pl/wysokie-obcasy/1,53581,3892524.html
      Religia zawsze pozostanie tylko systemem wykorzystującym zapatrzenie w ideał, który nie istnieje do rządu dusz.
      • dunajec1 Re: Inne religie nie są lepsze 12.02.07, 02:57
        Niestety jeszcze dluuuugo tak bedzie,kiedys to pie...olnie,tylko kiedy?
    • brak.polskich.liter Re: ZGROZA!!!!!!! 12.02.07, 11:18
      Zdziwiona? W panstwie wyznaniowym priorytety sa ustawione tak a nie inaczej. Na
      lekcje religii w szkolach publicznych finansowane z publicznych funduszy, na
      swiatynie opatrznosci itd przeca musi byc, a ze na opieke zdrowotna dla dzieci
      nie starczy... Coz, niewazne, czy Polska bogata, czy biedna, grunt, ze
      katolicka, nie?
      tongue_out
    • wanda43 Re: ZGROZA!!!!!!! 12.02.07, 13:33
      Co tam brak opieki medycznej w szkolach!
      Opieki medycznej tej podstawowej juz prawie wogole nie ma.W mojej obecnej miescinie na 19 tys.ludzi w piatek byl jeden internista.Do ginekologa przyjmujacego 2x w tygodniu po 2 godz. dostac sie nie mozna,bo przyjmuje only 5 kobitek z czego pierszenstwo maja ciezarne,wiec reszta nie ma sznas.Stomatolog? Marzenie, aby sie dostac.O czym my mowimy,jaka opieka, jaka profilaktyka?
      Gowno i tyle.
    • luty10 faktycznie ZGROZA! 12.02.07, 16:55
      siedzicie tutaj juz pare lat, piszecie w kolko to samo...
      moze zrobcie cos w koncu zamiast narzekac...zorganizujcie ruch oporu albo
      antykleryklna organizacje...
      • kociak40 Re: faktycznie ZGROZA! 12.02.07, 18:29
        Nic się nie zrobi, potrzeba na to czasu. Właśnie dzisiaj stojąc na przystanku
        autobusowym (jakaś kraksa? autobusu nie było ~40 minut) słuchałem rozmowy dwu
        kobiet w starszym wieku, które przez cały czas oczekiwania na autobus,
        rozmawiały o modlitwach. Które litanie najlepiej łaczyć razem, jakie inne
        modlitwy dołączać aby skutek był wprost "piorunujący", kiedy najlepiej
        odmawiać , w jakim czasie i porze dnia itd. Okazuje się, że odpowiednie
        łączenie modlitw poprawia ich skuteczność, jak grzyby do bigosu, poprawiają
        smak. Jedna, zwierzała się drugiej, że długie modlitwy zmawia rano, później
        idzie na zakupy, gotuje obiad i w trakcie odmawia krótkie. Chyba według rytmu -
        szybko, szybko, wolno. Jak w rytmie tanga. Nie chciałem się wtrącać do rozmowy,
        chociaż miałem chęć przekazać im, ze ja znam takie łączenie modlitw, że żaden
        świety się im nie oprze. Chociaż już sie rozleniwił w Niebie i cudów nie robi,
        to po takim połaczeniu i skierowaniu tych modlitw do niego, dostaje takiego
        wigoru, że cuda robi "aż miło". Z takimi ludzmi nie ma co dyskutować, są jak
        konie z klapkami na oczach czy uszach. Dałem sobie spokój.
        • luty10 Re: faktycznie ZGROZA! 12.02.07, 19:57
          Panie Kociak, Pan wie, ze ja Pana bardzo cenie, a Pan chce mi tu wcisnac, ze te
          dwie nafaszerowane zdewociala ideologia kobiety, sa od Pana w jakis sposob
          silniejsze...
          jezeli uwaza Pan, ze nic nie da sie zrobic, to prawda, nic nie da sie zrobic.
          Na co Pan liczy? na ich wymarcie? toz Pana tez smierc nie ominie i moze sie Pan
          nie doczekac, a czas takich spraw nie zalatwia...
          • radzimir11 Re: Polacy, prosze...tak?:) 13.02.07, 00:02
            luty10 napisał:

> Panie Kociak, Pan wie, ze ja Pana bardzo cenie, a Pan chce mi tu wcisnac, ze
            > te dwie nafaszerowane zdewociala ideologia kobiety, sa od Pana w jakis sposob
            > silniejsze...

kociak nic nie wciska, kociak tylko podswiadomie czuje, ze dwie, nawet starsze
            kobiety wypelnione po brzegismile chrzescijanska "nauka" i fanatyczna miloscia do
            Boga, moglyby byc bardzo niebezpieczne dla blizniego, nawet jesli ten ma 192cm
            wzrostu bez kapeluszasmile
            kociak wreszcie czuje, ze z dwoja zlegosmile, wolaby pokopac sie z koniem, niz
            dyskutowac z tymi paniami, bo w tej pierwszej potyczce mialby jeszcze jakies
            szanse, by ujsc calosmile W tej drugiej, mialby z duza doza prawdopodobienstwa
            marne szanse. Zostalby uduszony, jak amen w pacierzuwink) Poleglby na przystanku
            "wolnosc"smile A po co mu TO? Za jakie "grzechy" mialby narazac swoje zdrowie, a?

> jezeli uwaza Pan, ze nic nie da sie zrobic, to prawda, nic nie da sie zrobic.

Da sie zrobic, to juz sie robi. Krople swiatla krusza powoli wielowiekowa skale
            napompowana wodasmile. Ta "skala", opierajaca sie od poczatku na bzdurach i
            fantazjach prostych pasterzy, staje sie coraz bardziej przegnila. Jeszcze
            troche, jeszcze jedno pokolenie, no moze dwasmile, i rozsypie sie w drobny mak.
            Cierpliwosci potrzeba...no moze i jeszcze deczko swiatla...Tak! Wiecej swiatla
            prosze!smile)

> Na co Pan liczy? na ich wymarcie?

Dokladnie tak. Trzeba poczekac, az to pokolejnie wymrze smiercia naturalnasmile
            Nie ma innego wyjscia. Tlumaczenie komus na piec minut przed dwunasta, ze zyje
            w swiecie iluzji, jest skazane na porazke. Musimy poczekac na nowe pokolenia.
            One juz sie rodza.

>toz Pana tez smierc nie ominie i moze sie Pan
            >nie doczekac, a czas takich spraw nie zalatwia...

Rzeczywiscie, czas takich spraw nie zalatwia, bo "czas" nie istnieje.
            "Czas", to tylko wymysl, iluzja, jakich ludzki umysl dla swoich potrzeb,
            stworzyl wielesmile
            "Te"smile sprawy zalatwia swiadomosc, ktora na szczescie jest coraz wieksza, z tym,
            ze wsrod innych, co bardziej cywilizowanych narodowosci, wydaje sie jakby
            "ciut"wink wyzsza, niz u naszych rodakow. Ale, powoli, powoli... Religia w koncu
            przegra i odejdzie w nieslawie z terytorium Polski wraz ze swoimi magikami -
            oszustami, obiecujacymi za mamone cuda na kijusmile. Zabraknie jej i amunicji, i
            owiec, i owsasmile Ludzkosc, jesli chce zyc w pokoju i milosci, musi wyleczyc sie z
            religijnej choroby. Powoli budzi sie taka swiadomosc. Jestem przekonany, ze
            swiatlo oswiecenia dotrze i pod polskie strzechy.

Im mniej religii, tym wiecej milosci, wiecej pokoju, wiecej czlowieka, wiecej
            Boga, zaprawde, powiadam Wam...Nadejdzie taki czas, ze i wiekszosc Polakow to
            zrozumie. Poki co, sa ciezko przestraszeni milosiernym chrzescijanskim strachem
            na wroblesmile, ale z czasem podniosa glowy, powstana z kolan. Jestem pelen wiary
            w boska istote i jej godnosc, ktora jak na razie skutecznie zabija religia.
            Mysle, ze to sa jednak ostatnie jej podrygismile

Polacy, prosze, obudzcie sie z iluzji...otworzcie oczy...spojrzcie na swiat bez
            strachu, ktory zakodowali w Waszych umyslach zwykli iluzjonisci, szarlatani i im
            podobni. Swiat jest taki piekny, Wy jestescie piekni, tylko szamani wmowili Wam,
            ze brzydcy, ze brudni, ze smiertelni, ze wreszcie grzesznismile A to nieprawda,
            jestescie wszyscy, jak jeden maz, boscysmile TU I TERAZ...Obudzcie sie...

radzimir11 - od zawsze boskismile
            • grgkh Re: Polacy, prosze...tak?:) 13.02.07, 02:01
              Przyczłapał dziś do mnie na czwarte piętro bez windy jakiś biedny dziadek. Na
              wstępie wyciągnął kartkę z tekstem, gdzie było wyzczególnione, czego i dlaczego
              potrzebuje. Z kartką łatwiej niż powtarzać wciąż ten sam tekst. Nie wyglądał na
              pijaka toteż zasiliłem go drobną kwotą na opłatę czynszu i żywnością. Ucieszył
              się bardzo i podziękował mi czymś w rodzaju: niech mi to Bóg wynagrodzi.
              Oczywiście natychmiast zripostowałem, że Boga nie ma, że to wymysł ludzi itd.
              Nie próbował ze mną dyskutować i chyba nie należał do grona moherowych beretów.
              A teraz zastanawiam się, czy dobrze zrobiłem podważając jego pewność, co
              istnienia nadistoty? W skali wierzącej części ludności całego świata niewielki
              to byłby wyczyn wyprostować takiego dziadka, ale to i tak więcej niż nic. A i
              to cieszy, że może on od tej pory mówić w swoim otoczeniu, jak porządnymi
              ludźmi są ateiści smile. A pewnie to też więcej niż bierne słuchanie rozmów
              dewotek o skuteczności pacierzy.

Czasem, bez wysiłku i planowania, można co nieco dla popularyzacji ateizmu
              zrobić... smile
      • aziza_kama Re: faktycznie ZGROZA! 12.02.07, 19:31
        luty10 napisał:

> siedzicie tutaj juz pare lat, piszecie w kolko to samo...
        > moze zrobcie cos w koncu zamiast narzekac...zorganizujcie ruch oporu albo
        > antykleryklna organizacje...

Tu nie trzeba póki co nawet antyklerykalnej organizacji... Narzekaktoś, że
        katabasy przyłażą do domu "po kolędzie" i wyciągają kasę - nie wpuszczać, nie
        dawać pieniędzy! Denerwuje kogoś, że plotą brednie w kościołach - przestać
        chodzić na msze i robić frekwencję. Nie posyłać dzieci na religię.
        Zaprotestować, kiedy ocena z religii staje się najważniejsza. To tylko parę
        przykładów. W końcu księża zrozumieją, że ludzie nie są ich głupimi owieczkami
        tylko normalnie myślącymi ludźmi, którzy nie dają sobie wciskać ciemnoty.
        Najbardziej wkurza mnie hipokryzja sporej grupy społeczeństwa - na co dzień
        narzekają na pazerność kleru, a w niedzielę grzecznie maszerują do kościółka i
        oczywiście - dają na tacę. I dopóki nie przestaniemy jako społeczeństwo być
        hipokrytami, dotąd kler będzie robił z nami, co zechce. Taka smutna prawda,
        niestetysad((
        • delju Re: faktycznie ZGROZA! 13.02.07, 00:05
          Padło tu zdanie: więc coś zróbmy to ten szajs zmienić.MOzna coś
          zrobić,oczywista,tylko trzeba mieć bardzo dużo zdrowia a efektów nie
          widać.Ludzie są zniechęceni,panuje marazm i obojętność.Opiszę swoje przygody
          /akurat nie dotyczą sutannowych/.Okolo 5 lat temu władca miasta /nieduże-12
          tysięcy owieczek/wpadł na pomysł by uszczęśliwić nas ekologicznym
          ogrzewaniem.Kotłownię przerobiono na gazowo olejową,połozono ok 7 km rur
          preizolacyjnych wydając 4 mln zł.Mialo być superol,czyściutko,ciepło no i w
          miarę niedrogo.Jako ,że trzy kolejne zimy były nietypowe,nie bylo widac efektów
          tegoż ogrzewania.Przyszła zima 2005/2006 i okazało sie ,że połowa ciepła idzie w
          gwizdek grzejąc krecie dupy.Na całym biegu rur wytopiona warstwa śniegu i lodu
          grubości do pół metra!!!!.szerokości 2 do 3 metrów.Czyli placimy cały rok /latem
          dostarczana jest ciepła woda/za grzanie tysięcy metrów sześciennych
          ziemi.Zrobiłem fotki i z paroma kumplami zrobiliśmy szum.jako ,że pan burmistrz
          zrobił z nas głupków złozylismy w lutym 2006 r doniesienie do prokuratury.We
          wrześniu przyszły opinie biegłych:Cała inwestycja nadaje sie na złom albo do
          kapitalnego remontu i aby było ciekawiej,biegli orzekli,że w ogóle nie powinno
          jej być!!!Skopane jest wszystko.Od projektu wziętego z sufitu,po spierzone
          wykonawsto,brak audytu energetecznego itp.mówiąc krotko 4 bańki poszły w błoto.
          Efekt jest taki,że prokuratura do DZISIAJ prowadzi postepowanie,przy czym my
          płatnicy nie zostaliśmy uznani za stronę !/władca ma wszystko w dupie ,a my
          płacimy dalej!!!Próbowaliśmuy uruchomić lokalną prasę,gdzie tam.Są takie
          powiązania że wszyscy nas oleli.Ja zostalem wrogiem publicznym nr 1 a psy
          wieszają na mnie również ci dla ktorych min ja z kolesiem wyciagnęlismy to
          bagno.Myslę ,że jest to dobry przykład na działalnośc społeczną w IV tej RP.

PS W kwestii sutannowych:przylazł po szmal /to się mówi po kolędzie/więc
          poprosiłem go o okazanie świadectwa ,że był lustrowany.Pierdyknął drzwiami i
          tyle go widziałem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka