Dodaj do ulubionych

Do adminów tego forum

05.04.07, 08:34
Dlaczego skasowaliście wątki gdzie mlot.na czarownice vel pis-owiec vel
demaskator1950 - posługujący się jeszcze innymi nickami,których nie chce mi
się już wymieniać rozwijał swoją "twórczość".
Czy dlatego,że nazwałem go idiotą? przecież i tak określiłem go delikatnie.
Już to kiedyś wyjaśniałem-idiota to termin medyczny.
Nawet dagmama się pomyliła i przyjęła jego podróbkę mojego starego nicka,kiedy
przypomniałem,że ja,to nie ghots25 lecz ghost25,uprzedziłem,że będzie podrabiał
mojego nowego nicka...i tak się stało.
Czy usunęliście ten wątek dlatego,że przytoczyłem jego post,gdzie przepraszał
już mnie na tym forum,że trollował i podszywał się pod moje nicki?

Pisałem kiedyś jako ghost25 i myślę,że pisałem na temat związany z tematyką
tego forum.
Pisałem później jako lliberte i lliberte-ghost25.
Powróciłem tu tylko na chwilę,żeby właśnie powiedzieć,kim jest ten "zakręcony"
gość posługujący się tyloma nickami.Ja,już odpowiedziałem kociakowi...amen
i więcej nie mam zamiaru pisać-mam tyle ciekawych zajęć,że nie starcza mi na
to czasu.
No więc śmiało demaskatorze 1950,ujawnij moje dane,tak jak to zrobiłeś w
przypadku innych uczestników tego forum.Do dzieła.
Jedną mam tylko radę,jak najprędzej skorzystaj z porady psychiatry,może uleczą
cię z choroby psychicznej.

Obserwuj wątek
    • lolek94 Re: Do adminów tego forum 05.04.07, 09:33
      big_grin mniej jadu wiecej przyjazni panowie. smile
    • kociak40 Re: Do adminów tego forum 05.04.07, 11:33
      "Ja,już odpowiedziałem kociakowi...amen
      i więcej nie mam zamiaru pisać-mam tyle ciekawych zajęć,że nie starcza mi na
      to czasu." - julian_apostata vel itd. tyle tych nicków, że trudno się pokapować.

Ryszardzie, odpowiedziałeś mi ... amen czyli niech się spełni, ale co?
      Samo "amen", to jak ogon bez psa. Muszę przyznać, że jak byłeś lliberte i
      przestałeś pisać, forum dużo straciło, jako lliberte-ghost25 już znacznie
      mniej, a jako julian_apostata, to nawet zyskało. Musisz stale przybierać rózne
      nicki? Nie możesz się powstrzymać? Może znowu zmień i zacznij od wyższego
      pułapu, aby był czas na obiżanie lotu?
      • julian_apostata Re: Do adminów tego forum 05.04.07, 12:27
        kociak40 napisał:

> "Ja,już odpowiedziałem kociakowi...amen
        > i więcej nie mam zamiaru pisać-mam tyle ciekawych zajęć,że nie starcza mi na
        > to czasu." - julian_apostata vel itd. tyle tych nicków, że trudno się pokapować
        > .
        >
        > Ryszardzie, odpowiedziałeś mi ... amen czyli niech się spełni, ale co?
        > Samo "amen", to jak ogon bez psa. Muszę przyznać, że jak byłeś lliberte i
        > przestałeś pisać, forum dużo straciło, jako lliberte-ghost25 już znacznie
        > mniej, a jako julian_apostata, to nawet zyskało. Musisz stale przybierać rózne
        > nicki? Nie możesz się powstrzymać? Może znowu zmień i zacznij od wyższego
        > pułapu, aby był czas na obiżanie lotu?
        >

Już to tyle razy tłumaczyłem,(chodzi o zmianę nicków),że nie będę się powtarzał.
        Przepraszam,ale zajmnij się lepiej kotem a nie moją skromną osobą.To moja sprawa
        jeżeli chodzi o zmianę nicków chyba,że sugerujesz,że najpierw muszę się zapytać
        o Twoją zgodę.
        Słowo "amen" oznaczało definitywny koniec wszelkich polemik,po Twoich ostatnich
        postach skierowanych do mnie.
        Zawsze posługuję się tylko jednym nickiem.Proszę o tym pamiętać.
        Założę się,że znowu "coś Cię gryzie".Ja,nie jestem lekarzem więc nie pomogę.

Proszę,przestań spełniać rolę,szefa forum.Zarzucałeś to grgkh,ale sam to robisz.
        Napisałem,dlaczego się odezwałem....dlatego nie martwi mnie Twoja "jadowita"
        wypowiedź.
        Więcej polemizować z Tobą i trollami nie będę.Szkoda na to czasu.

• kociak40 Re: Do adminów tego forum 05.04.07, 13:51
          julian_apostata napisał:

> Już to tyle razy tłumaczyłem,(chodzi o zmianę nicków),że nie będę się
          powtarza
          > ł.
          > Przepraszam,ale zajmnij się lepiej kotem a nie moją skromną osobą.To moja
          spra
          > wa
          > jeżeli chodzi o zmianę nicków chyba,że sugerujesz,że najpierw muszę się
          zapyta
          > ć
          > o Twoją zgodę.
          > Słowo "amen" oznaczało definitywny koniec wszelkich polemik,po Twoich
          ostatnic
          > h
          > postach skierowanych do mnie.
          > Zawsze posługuję się tylko jednym nickiem.Proszę o tym pamiętać.
          > Założę się,że znowu "coś Cię gryzie".Ja,nie jestem lekarzem więc nie pomogę.
          >
          > Proszę,przestań spełniać rolę,szefa forum.Zarzucałeś to grgkh,ale sam to
          robis
          > z.
          > Napisałem,dlaczego się odezwałem....dlatego nie martwi mnie Twoja "jadowita"
          > wypowiedź.
          > Więcej polemizować z Tobą i trollami nie będę.Szkoda na to czasu.
          >

Julian_apostata, to bardzo szanowna i prawa osoba, stwierdzam to
          autorytatywnie - kociak40, tylko trochę nerwowa. Podszywają się pod jego
          nicki "wesołkowie" (np. w słowie julian - dwa ll) i to nie on pisze, on się
          tylko denerwuje. Piszesz, że nie chcesz polemizować ze mną, traktujesz mnie na
          rowni z trollami, szkoda. Niedawno była dyskusja w temacie teorii Einsteina, o
          czasie, masie, sile itd. które są zmienne od prędkości. Ciekawy temat, a Ciebie
          nie było, wolisz walczyć z trollami. Ja tylko podziwian Twoje umiejętności,
          możesz zmienić nicka (jak brudną koszulę) i już nie można poznać kto pisze.
          Zazdoszczę tego, ja nawet jakbym zmienił nicka, to nie potrafię inaczej pisać,
          zaraz byłbym rozszyfrowany, widać za głupi jestem. Tu żaden lekarz już mi nie
          pomoże, za poźno, muszę się z tym pogodzić. To nie ja administratoruje postami,
          choć dano mi takie uprawnienia (pewno dla próby, czasowe), nigdy żadnych postów
          nie kasuję, o co mnie posądzasz.
      • esaul1981 Re: Do adminów tego forum 05.04.07, 13:10
        Pan kociak40 ma rację,"julian apostata" rzuca obelgi i wyklina wszystkich
        naokoło.Co to za żul?.Powinni go zabanować jego i tych prowokatorów jak
        demaskatro1950 i młot na czarownice.
    • wanda43 Re: Do adminów tego forum 05.04.07, 13:10
      Dwa wątki skasowalam ja jeszcze zanim sie zorientowalam,ze ty teraz jestes julian-apostata.
      1- bracia zaintonujmy
      2- wygramy tę walkę
      Skasowalam,bo podszywaczy nie znosze tak jak kapusiow.
      A z nickami przestal bys szalec.Skoro zapominasz hasla,to sobie zapisz, zamiast znikac i pojawiac sie pod innym.
    • wanda43 Re: Do adminów tego forum 05.04.07, 13:59
      nie widzisz,ze on ma w nicku dwa "l"?To podszywacz.
    • julian_apostata Re: Do xxary,wandy43 i kociak40 05.04.07, 16:14
      To już moja ostatnia wypowiedź,to nie jakiś szantaż tylko autentyczny fakt.

Do xxary.....

Byłaś jedną osobą,która odpisała mi na e-maila dlaczego zlikwidowałem swoje forum.
      Byłaś jedną osobą,która wyraziła mi z tego powodu wyrazy współczucia i
      zrozumienia.Dziękuję Ci xxaro za to.Powody,które podałem,były prawdziwe-dodam
      tylko,że nic się nie zmieniło,stąd nie mam ochoty i czasu brać czynnego udziału
      na forum.Mówłem chyba o tym,że zlikwidowałem forum i swojego nicka
      lliberte-ghost25.Jeszcze raz Ci dziękuję xxaro,za zrozumienie mnie.

Do wandy43........

Napisałaś tak.....Dwa wątki skasowalam ja jeszcze zanim sie zorientowalam,ze ty
      teraz jestes julian-apostata.
      1- bracia zaintonujmy
      2- wygramy tę walkę
      Skasowalam,bo podszywaczy nie znosze tak jak kapusiow.
      A z nickami przestal bys szalec.Skoro zapominasz hasla,to sobie zapisz, zamiast
      znikac i pojawiac sie pod innym

Wyjaśniałem Ci już kiedyś sprawę zmiany nicków,tu nie chodzi tylko o
      hasła.Napisałem Ci,że zlikwidowałem konto lliberte-ghost 25.Chętnie wróciłbym
      do mojego nicka ghost25,pod którym pisałem najdłużej,lecz po prostu nie mogę-ten
      nick jest juz zajęty.To tyle.
      Piszesz żebym przestał szaleć z nickami.....hmmm,czy nie potrafisz zrozumieć
      dlaczego likwidując konto nie mogę już powrócić pod tym samym nickiem?
      Z tego samego powodu,troll podszywający się pod mój nick musi dodawać np.dwa"l"
      przy "julian" czy poprzednio trzy "l" pod lliberte,lub "ghots" zamiast "ghost25"
      To naprawdę takie trudne do zrozumienia?
      Oczywiście znowu popełniłem błąd,że podobnie jak kociaka,nie zapytałem się Ciebie
      o zgodę,czy mogę zmienić nicka.No,cóż sorry.
      Gwoli ścisłości dodam,że ujawniając jedną i tę samą osobę posługującą się
      jednocześnie wieloma nickami,od razu napisałem,tak-to
      ja,lliberte,lliberte-ghost25......a obecnie julian_apostata.Więc nie trzymałem
      nikogo w niepewności.Dlatego zapytałem się dlaczego skasowaliście cały wątek.

Do kociaka40

Napisałeś....

Piszesz, że nie chcesz polemizować ze mną, traktujesz mnie na
      rowni z trollami, szkoda. Niedawno była dyskusja w temacie teorii Einsteina, o
      czasie, masie, sile itd. które są zmienne od prędkości. Ciekawy temat, a Ciebie
      nie było, wolisz walczyć z trollami.

Nie,nie traktuję Cię na równi z trollami.Nie wolę walczyć z trollami,właśnie
      fizyka,to jeden z tematów,które potrafią mnie jeszcze zainteresować.Ale to nie
      jest forum o fizyce.Mówiąc o lekarzu,nie myślałem wcale złośliwie...myślałem,że
      dokuczają Ci znowu kamienie nerkowe- a wtedy stajesz się
      "upierdliwy",przepraszam za kolokwializm.Nie posądzałem Cię również o kasowanie
      wątku.

Życzę Wam wszystkim,których tu wymieniłem wszystkiego dobrego w tej "zakręconej"
      myślę,że dla Was również rzeczywistości.I tyle tu mnie było,ile trzeba było.

• wanda43 Re: Do xxary,wandy43 i kociak40 05.04.07, 20:27
        Cos ty sie taki drazliwy zrobiles!Rysiu!Wyluzuj,to tylko forum.Zycie i IV RP wystarczająco kopie nas w d...
        • bloodysunday99 Re: Do xxary,wandy43 i kociak40 06.04.07, 22:26
          A tak wogole, julian_apostata to wspanialy nick, i tez chce byc
          julianem_apostata. Czy moge zmienic? Czy bede mogl zaczac swoje wirtualne zycie
          od nowa?

Zgadzam sie z Wanda, Rysiu. Proponuje trzymac sie nicka w przyszlosci, bo w
          koncu ktos pomysli ze cos jest nie tak.
          • julian_apostata Re: Do xxary,wandy43 i kociak40 06.04.07, 23:31
            bloodysunday99 napisała:

> A tak wogole, julian_apostata to wspanialy nick, i tez chce byc
            > julianem_apostata. Czy moge zmienic? Czy bede mogl zaczac swoje wirtualne zycie
            > od nowa?
            >
            > Zgadzam sie z Wanda, Rysiu. Proponuje trzymac sie nicka w przyszlosci, bo w
            > koncu ktos pomysli ze cos jest nie tak.
            >

Ja,się nie zgadzam...........już pisałem zawsze występuję po jednym nickiem.
            Wyjaśniałem też dlaczego musiałem zmieniać nicki.Nigdy nie kryłem swojego
            "imagu" - nigdy nie trollowałem.Wanda nie ma racji,jej wypowowiedź jest pełna
            hipokryzjii.Była adminką tego forum i tygodniami "wisiały"wątki,które mnie
            w sposób chamski obrażały.Baz reakcji ze strony adminów czy też założyciela
            tego forum.
            Co sobie ktoś pomysli,mnie nie interesuje.Ja,jestem sobą.
            Admini tego forum,są do .................

• grgkh Re: Do xxary,wandy43 i kociak40 07.04.07, 01:31
              Rysiu, teraz to i ja parę słów do tej rozmowy dodam.

Każdy z nas, jako omylny człowiek ma prawo do błędów i zachowania, którego być
              może potem żałuje. Ale co było, jest już przszłością, której nie da się
              zmienić. Ja na swoją... spuszczam wodę.

Ty w tej chwili próbujesz niektórych z nas oceniać, ale sam, na (być może) zbyt
              impulsywną lub spowodowaną chaosem związanym ze zmieniającymi się nickami
              krytykę siebie oburzasz się. To nie ma sensu. Czy przychodzimy tu po to, by za
              sprawą jakiegoś marnego prowokatora pozwalać sobie na skakanie sobie do oczu?
              Przecież to właśnie jest jego celem.

Ja tu jestem z jednego, głównego powodu - ze względu na sprzeciw jaki we mnie
              budzi osaczająca nas zewsząd religia. I tylko po to, i dlatego. Nie dbam o
              jakąś tam opinię, ani o towarzystwo, którego nie mogę być pewien. Nie jest mi
              to potrzebne.

A Ty? Czy też nie po to tu się pojawiłeś? Dajmy spokój obrażaniu się i czyńmy
              to, co może być pożyteczne. A że potrafisz tak działać, to już nie raz
              pokazałeś. Jeśli jeszcze znajdujesz w sobie "ducha walki" to... go "nie gaś" wink

A tamten wątek? To od początku do końca pyskówka i nie na temat. Po co ją
              ciągnąć? Co w niej jest wartego przechowywania? Najważniejszy jest cel, dla
              którego istnieje to forum. I TO niech będzie najbardziej eksponowane.

pzdr
              • julian_apostata Re: Do xxary,wandy43 i kociak40 07.04.07, 08:39
                Zbyszku !

Masz sporo racji,jednak mnie pozostaw przynajmniej mały ułamek racji.Wiesz od
                kiedy,pisałem już na forum-jeszcze przed Tobą.Sprawę zmiany nicków,również Ci
                tłumaczyłem,a pozatym,mogę chyba zmieniać nicki" nie "chcem ale muszem",trzymając
                się terminologii geniusza,który przeskoczył przez płot.

Oburza mnie w pewnym stopniu ta krytyka,szczególnie ocena Andrzeja,który pisze
                że to forum dużo by zyskało,kiedy zacząłem pisać jako julian_apostata.
                Twierdzi,że gdy pisałem jako lliberte i przestałem to forum dużo straciło,
                jako lliberte ghost,już znacznie mniej.

Ale posty pisze jedna i ta sama osoba,po co więc krytykować za zmianę nicka
                czy nie lepiej zająć się polemiką? Dla mnie,podobnie jak dla Ciebie wolność
                polega na możliwości dokonywania wyborów,swobodnej,nieskrępowanej.
                Tym bardziej,że na samym początku,napisałem,że pod moim nowym nickiem jest
                lliberte i lliberte-ghost25.

Jeszcze jedna rzecz,godna uwagi.Wiesz,że już od dłuższego czasu nie pisałem
                też byłeś jedną z osób ,do których wysłałem e-maila z wytłumaczeniem,dlaczego
                zlikwidowałem swoje forum i swoje konto lliberte-ghost25.Napisałem,że być może
                jeszcze wrócę na forum.Likwidując konto musiałem zmienić nicka.
                Odezwałem się tylko dlatego,że nie mogłem się już powstrzymać,żeby nie ujawnić
                tego trolla i prowokatora w jednej osobie.
                Pis-owiec,mlot.na czarownice,demaskator1950,esauł, i wiele innych nicków,to
                jedna i ta sama osoba.
                Wiedziałem,że on mnie zaatakuje...przytoczyłem post,gdzie mnie przepraszał,że
                podszywał się pod moje nicki i trollował.
                Ale nie wiedziałem,że Wy będziecie mieć do mnie pretensje o zmianę nicka.

Dlatego,masz rację-ja,również nie dbam o opinię o mnie,ani o towarzystwo,którego
                nie mogę być pewien.

Pozdrawiam serdecznie.
                • julian_apostata Re: Do xxary,wandy43 i kociak40 07.04.07, 09:46
                  Małe sprostowanie:kociak40 napisał:

Muszę przyznać, że jak byłeś lliberte i
                  przestałeś pisać, forum dużo straciło, jako lliberte-ghost25 już znacznie
                  mniej, a jako julian_apostata, to nawet zyskało.

Ja,napisałem..

> Oburza mnie w pewnym stopniu ta krytyka,szczególnie ocena Andrzeja,który pisze
                  > że to forum dużo by zyskało,kiedy zacząłem pisać jako julian_apostata.

Powinno być,forum by zyskało gdybym przestał pisać julian_apostata.

Twoją ocenę....zostawiam bez komentarza.

• wanda43 Re: Do xxary,wandy43 i kociak40 07.04.07, 12:15
                    Nazwanie mnie hipokrytką,to jak danie w pysk.Dziekuje ci.Tego sie nie spodziewalam.
                  • kociak40 Re: Do xxary,wandy43 i kociak40 07.04.07, 15:19
                    Nic z tego nie rozumiem, dlaczego te nicki zmieniasz?
                    Pani Wanda43, jak sama pisze, poczuła się jakbyś jej "w pysk dał".
                    Ten siarczysty policzek jaki wymierzyłeś Pani wandzie43, to zrobiłes jako
                    ghost25, lliberte, lliberte-ghost25, julian_apostata, czy jeszcze może kto inny?
                    • julian_apostata Re: Do xxary,wandy43 i kociak40 07.04.07, 15:41
                      kociak40 napisał:

> Nic z tego nie rozumiem, dlaczego te nicki zmieniasz?
                      > Pani Wanda43, jak sama pisze, poczuła się jakbyś jej "w pysk dał".
                      > Ten siarczysty policzek jaki wymierzyłeś Pani wandzie43, to zrobiłes jako
                      > ghost25, lliberte, lliberte-ghost25, julian_apostata, czy jeszcze może kto inny
                      > ?

Zawsze,jako jedna i ta sama osoba.Jeżeli nie wiesz jak się zachować...zachowaj
                      się przynajmniej przyzwoicie.Policzek....? wolne żarty.I g..... Was to
                      obchodzi.Guzik Was to obchodzi,że ja zmieniam nicki..To jest moja sprawa i mój
                      wolny wybór.Kiedy ja stanąłem w obronie wandy43,jako derby6...Ty się nawet nie
                      zajaknąłeś....
                      zamilcz więc i teraz.Od wzniosłości do śmieszności tylko jeden krok...powiedział
                      kiedyś Napoleon Bonaparte. Nie rozmśmieszj mnie.
                      I przestań mnie umoralniać.Zajmnij się swoim kotem a wanda swoim psem.

• kociak40 Re: Do xxary,wandy43 i kociak40 07.04.07, 16:17
                        To byłeś też jako derby6? powinni wprowadzić opłatę od zmiany nicka,
                        np. 100 zł, to by Cię "uspokoiło". Jak mogę coś doradzić w tej materii, to pod
                        jednym nickiem pisz, wyrażaj swoje opinię, a pod drugim komentuj to,
                        oczywiście - pozytywnie. Byłby dość ciekawy układ. Bywa tak czasami, że
                        człowiek potrzebuje pogadać z jakimś mądrym człowiekiem, i wtedy najlepiej z
                        samym sobą.
                    • julian_apostata Re: Do xxary,wandy43 i kociak40 07.04.07, 16:33
                      kociak40 napisał:

> Nic z tego nie rozumiem, dlaczego te nicki zmieniasz?
                      > Pani Wanda43, jak sama pisze, poczuła się jakbyś jej "w pysk dał".
                      > Ten siarczysty policzek jaki wymierzyłeś Pani wandzie43, to zrobiłes jako
                      > ghost25, lliberte, lliberte-ghost25, julian_apostata, czy jeszcze może kto inny
                      > ?

Odpowiem jeszcze raz i kończę dyskusję w tym temacie.Kiedy zwrócił się do
                      Ciebie troll,o znanych nickach.......zwróciłeś się do niego...Szanowny Panie
                      lutzow.Wierz mi długo musiałem wycierać monitor,gdyż ze śmiechu go "poparskałem"
                      Taki jesteś,cenię Cię lecz czasami jesteś takim samym hipokrytą jak i wanda.
                      Zarzuciłem jej już kiedyś dlaczego nie usuwa postów,które w chamski sposób mnie
                      obrażają....i wiesz co odpowiedziała? ....zostawia to jako dowód,chamskiego
                      zachowania się na tym forum.
                      Dlaczego więc skasowała posty,gdzie ja nazwałem
                      trolla...idiotą ? Nadgorliwość czy hipokryzja?A może jedno i drugie.
                      Nie wspomnę już o innym adminie tego forum....,który powiedział jak "strasznie
                      walczy z trollami".Sam nie miał czasu "bywać" na tym forum,gdyż jego
                      uwagę,zajmowały inne fora.A potem okazał walecznośc,która mnie "powaliła na nogi"

To właśnie Wy.....admini tego forum,wychodowaliście trolla,a nie ja.To zauważyła
                      np.xxara.
                      Dlatego Andrzej,daj sobie "luz"pytając mnie pod jakim nickiem występuję.
                      Zawsze pod jednym. Amen.

• julian_apostata Re: Do adminów tego forum 07.04.07, 16:49
      Andrzeju!

Mój ojciec jako ślązak,musiał służyć w armii niemieckiej.Ojciec mojego
      ojca,czyli mój dziadek,służył w armii austriackiej,potem w Legionach
      Piłsudskiego,brał udział w trzech powstaniach śląskich.
      Już to kiedyś cytowałem...ale powtórzę raz jeszcze ...słynną pieśn"My,pierwsza
      brygada" trochę ją sparafrazuję.......

4. Nie chcemy dziś od was uznania,

Ni waszych mów ni waszych łez,

Już skończył się czas kołatania

Do waszych serc, je..ł was pies........My,pierwsza brygada....

Teraz naprawdę żegnam Was.
      • grgkh Re: Do adminów tego forum 07.04.07, 19:12
        Rysiu, muszę powtórzyć, co powiedziałem...

Forum jest miejscem wypowiedzi. Dla mnie tylko tym pozostanie. Moim celem jest wypowiadanie tego, co uznałem jako prawdę. Jestem jej rzecznikiem, a może nawet... niewolnikiem. Wypowiadając prawdę, zwalczam fałsz. Nie jestem wtedy osobą, jestem wyłącznie wypowiedziami, które tu się pojawiają.

Nie obchodzi mnie, kto i jakich nicków używa. Faktem jest, że wprowadza to trochę zamieszania przy identyfikacji autora, ale to prywatna sprawa każdego kto tak robi, a mnie nic do powodów takiego postępowania. Akceptuję to, bo akceptuję ludźmi takimi, jacy są. A Twoje wypowiedzi zawsze sobie ceniłem, niezależnie od tego, jak je podpisywałeś.

Pamiętajmy, jeśli uważamy religię za obłudną i niewolniczą ideologię, jeśli nam się nie podoba to, co w tej chwili z religią na świecie się dzieje, jeśli uważamy, że ktoś powinien coś z tym zrobić, jeśli o tym wiemy i potrafimy to sformułować, to nie unikajmy okazji do wypowiedzi na tym forum. Każdy głos i każda okazja się liczy. To przecież bardzo dobra możliwość dotarcia do innych i uświadomienia im tego, czego z innych źródeł może nie usłyszą. Kropla drąży skalę. To jest nasz cel, tę skałę trzeba wydrążyć do końca, a - wierzę w to - bez religii będzie nam lepiej.

Jeśli chcesz - pozostań, jeśli Cię to znużyło - odpocznij, ale Twoja obecność na tym forum jest potrzebna. Jest potrzebna sprawie - oporowi wobec agresywności religii, która ma za zadanie uczynić z nas wszystkich bezmyślnych niewolników. Ta "sprawa" domaga się naszej aktywności, a jak tragiczne mogą być skutki zaniechania i bezczynności (np. wyborców), to widać po jakości obecnego życia politycznego i społecznego w Polsce.

Pozdrawiam Cię
        • volteire25 Re: Do adminów tego forum 08.04.07, 09:06
          grgkh napisał:"Każdy głos i każda okazja się liczy. To przecież bardzo dobra
          możliwość dotarcia do innych i uświadomienia im tego, czego z innych źródeł
          może nie usłyszą. Kropla drąży skalę. To jest nasz cel, tę skałę trzeba
          wydrążyć do końca, a - wierzę w to - bez religiibędzie nam lepiej."

Witaj grgkh,nie zgodzę się z Twoją opinią,gdyż np ja gdy Cie czytam to czuję
          że "kał mi się waży",często też po skończeniu czytania Twoich postów zbiera mi
          się na potężnego bełta,powtrzymuję się tylko dlatego że obsmerfił bym swój
          nowy,drogi monitor(na który Ty pewnie musiałbyś odkładać ze 3
          pensyjki).Pozdrawiam Cie i życzę wszystkiego najlepszego z okazji wiosny.

"Fakty i Mity to ścierwo które czytają tylko upośledzone stare pryki i garstka
          młodych narkomanów"
          • jotkajot49 Re: Do adminów tego forum 08.04.07, 10:14
            >czuję że "kał mi się waży"<
            <zbiera mi się na potężnego bełta<
            Dobry gastrolog powinien sobie z tym poradzić. A swoją szosą trzeba dbać
            o swój organizm, jeść mniej tłusto, więcej marchewki i koperku. Mniej
            gapienia się w monitor, więcej spacerów. Doradzałbym wycieczki rowerowe, chociaż
            rozumiem, że występujące przy tych dolegliwościach hemoroidy uniemożliwiają
            rozkoszowanie się kontaktem z naturą.
          • lollard Re: Do adminów tego forum 08.04.07, 11:56
            Mój przedmówca ma rację.To dolegliwości,z którymi gastrolog poradzi sobie.
            Gorzej przedstawia się sprawa Twojej"główki",tu konieczna wizyta u innego lekarza.

"Fakty i Mity to ścierwo które czytają tylko upośledzone stare pryki i garstka
            młodych narkomanów"

Ile przeczytałeś numerów "Fakty i mity"- "mity" pisze się z małej litery.
          • grgkh Re: Do adminów tego forum 08.04.07, 11:57
            volteire25 napisał:

> grgkh napisał:"Każdy głos i każda okazja się liczy. To przecież bardzo dobra
            > możliwość dotarcia do innych i uświadomienia im tego, czego z innych źródeł
            > może nie usłyszą. Kropla drąży skalę. To jest nasz cel, tę skałę trzeba
            > wydrążyć do końca, a - wierzę w to - bez religii będzie nam lepiej."

> Witaj grgkh,

Witaj wink

> nie zgodzę się z Twoją opinią,

Masz prawo. Ja tu piszę także dlatego, że "nie zgadzam się z religijną monokulturą, która nas zalewa jak tsunami".

> gdyż np ja gdy Cie czytam to czuję że "kał mi się waży",

Zalecam wizytę u lekarza specjalisty. Szczególnie niebezpieczny i trudny do wczesnego rozpoznania jest nowotwór odbytnicy. Dbaj o siebie. Może przestań "mnie czytać"? smile

> często też po skończeniu czytania Twoich postów zbiera mi
            > się na potężnego bełta,

Po co się umartwiasz? Nie mogę tego zrozumieć? Czyżby zalecenie religii, że kto się wiecej nacierpi, ten będzie "lepiej" zbawiony? A zabrudzić mieszkanie, kompa, klawisze, a może Twój ulubiony monitor? Bez sensu. A może w bezsensie widzisz sens?

> powtrzymuję się tylko dlatego że obsmerfił bym swój
            > nowy,drogi monitor(na który Ty pewnie musiałbyś odkładać ze 3
            > pensyjki).

To nieistotne. No więc masz swoją satysfakcję: nie możesz znaleźć argumentu na odparcie pradwy zawartej w zacytowanym tekscie, więc przynajmniej monitor masz lepszy (tak podejrzewasz). Niech Ci będzie. Nie będę Ci jej odbierał.

> Pozdrawiam Cie i życzę wszystkiego najlepszego z okazji wiosny.

I wzajemnie. I ja też Ci tego samego życzę. To najbezpieczniejsza forma rewanżu, prawda?

> "Fakty i Mity to ścierwo które czytają tylko upośledzone stare
            > pryki i garstka młodych narkomanów"

"Fakty i Mity"... Czasem nie mam sił, by to czytać. Tak wiele tam odczarowania świętości i dobra, które są celem istnienia religii i totalitarnego systemu politycznego, chcącego się na niej w Polsce opierać. Mniejsza o komentarze i interpretacje, ale te FAKTY. Potem wystarczy już tylko SAMODZIELNIE pomyśleć.

A przy okazji, czy mógłbyś wyjaśnić skąd Ci się wzięła chęć na taki jak masz tu nick? Przecież to jest jakaś sugestia. Czy to dla "zmylenia przeciwnika" czy tkwi w tym jakiś głębszy zamiar?
          • xxara Re: Do adminów tego forum 08.04.07, 19:05
            >swój nowy,drogi monitor(na który Ty pewnie musiałbyś odkładać ze 3
            > pensyjki).

A mój monitor jest tak drogi, że muszę dla niego zatrudniać oddzielnego
            ochroniarza i gdy go włączam wszystkie inne monitory w promieniu 20 m palą się
            ze wstydu.
      • kociak40 Re: Do adminów tego forum 07.04.07, 21:04
        Ryszardzie

Odpowiem Ci inaczej niż grgkh, chociaż jego odpowiedz dla Ciebie jest Ci
        bliższa. Dlatego atakują Cię trolle, bo z Twoich wypowiedzi na tym forum widać
        wielkie przejmowanie sie rolą jaką chcesz pełnic w przekazie i "udowadnianiu",
        że Boga nie ma. To jest niemożliwe. Z takiego forum jak to, trzeba "korzystać"
        w sposób z "przymrózeniem oka", inaczej traktować, mniej poważnie. Forum, to
        przypadkowi ludzie, tak jak na przystanku autobusowym. Możesz tu uzyskać pewne
        informacje, które zaliczysz do wiedzy, ale wiedzy innej - wyłącznie
        informacyjnej. To, że dowiesz sie o jakiejś dacie, z jakiegoś wydarzenia np.
        historycznego, której nie znałeś, masz tylko informację. Co innego jest wiedza,
        ktorą trzeba rozumieć, co innego znajomość daty, a co innego np. rozumieć
        dlaczego aby działała lodówka asorbcyjna i "mroziła", musi mieć grzałkę, która
        grzeje. Poswięcając czas na forum, musisz się liczyć ze stratą czasu, rób tak
        aby ten stracony czas, był przyjemny, był swoistą rozrywką. Raczej nie bierz
        przykładu z grgkh, bo jesteś zbyt nerwowy, ale ze mnie, ktory pisze byle co,
        aby pisać. Napisałeś, że jestem "upierdliwy", a to moja specjalność i cieszę
        się, że to zauważyłeś. Nie obrażaj się na nikogo, nawet na trolli, pisz co
        chcesz dla przyjemności, rozwijaj się ponad wiek, obecność Twoja na tym forum
        też ma swój urok, nawet jak tak nicki zmieniasz. Nowa identyfikacja Ciebie, też
        będzie atrakcją na forum. I to byłoby na tyle.
      • xxara Re: Do juliana 07.04.07, 21:20
        Nie moge wyslac do Ciebie maila (adresat nieznany?), kliknij moj adres a ja
        wysle Ci maila zwrotnego, ok?
        • kociak40 Re: Do juliana 07.04.07, 21:57
          xxara napisała:

> Nie moge wyslac do Ciebie maila (adresat nieznany?), kliknij moj adres a ja
          > wysle Ci maila zwrotnego, ok?

Widzę, że forum też "zbliża" ludzi, powstają prywatne sympatie i kontakty,
          tylko pozazdrościć.
          • xxara Re: Do juliana 07.04.07, 22:17
            Do Ciebie też mogę wysłać maila, jeśli ma to poprawić ogólnoforumowe relacje
            albo tego julianowego wysle Ci na carbon copy, chcesz?
            • kociak40 Re: Do juliana 07.04.07, 22:48
              Pani xxaro!

Mnie maile dotyczące juliana nie interesują, ale specjalnie do mnie, jak
              najbardziej, zwłaszcza od pań. Na pewno nie poprawi to ogólnoforumowych
              relacji, bo ja jestem niezmienny - "zawsze ten sam" - (kto to powiedział?)
              • xxara Re: Do juliana 07.04.07, 22:59
                "zawsze ten sam" zestaw - powiedział pasikonik na przyjęciu u wielkiej
                pajęczycy, gdy podano spaghetti z pajęczych nitek na liściach zielonej sałaty?
                • kociak40 Re: Do juliana 08.04.07, 12:03
                  "Zawsze ten sam" - to wyrażana opinia słowna Ksantypy o swoim mężu -
                  Sokratesie, przez którą on został filozofem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka