IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.11, 12:29
cześć wszystkim mam takie zapytanie otóż jadę pierwszy raz w życiu na wycieczkę za granicę wiąże się z tym że będe pierwszy raz leciał samolotem.czy to jest wstyd że nigdy nie byłem za granicą i że nigdy nie leciałem samolotem? jak wygląda ta cała odprawa i wgl.
proszę o odp.
Obserwuj wątek
    • Gość: aDI Re: zapytanie IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.11, 13:01
      Zaden obciach... Kazdy kiedys lecial pierwszy raz i mial malego stresa. Temat jest naprawde prosty i intuicujny. Podpatrzysz osoby stojace przed toba i nie bedzie zadnego klopotu.
      Stajeszcze przed odprawa. Zostawiasz torby ktore leca jako bagaz rejsowy. Dostajesz karte pokladowa. Przechodzisz do odprawy paszportowej. Potem kontrola osobista. Zakupy na bezclowce - miej ze soba karte bo skoro lecisz poza UE to bedziesz mial lepsze ceny. Potem kierujesz sie do odpowiedniej bramaki na lotniku (Gate). Po okazaniu karty kieruja Cie do samolotu i heja... Sam lot zero stresu - jak w autokarze czy metrze.
      Gdybys mial jakies watpliwosci pisz.
      • Gość: adi Re: zapytanie IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.11, 13:04
        Ahaa. No jak juz Cie wysadza na lotnisku w tunezji to popatrz na ekran przy wyjsciu ktora tasma (line) obsluguje bagaze. I skieruj sie tam i czekaj na swoj bagaz... Mam wrazenie ze wiecej na prade nie musisz wiedziec ;))) Powodzenia
        • Gość: jerzy Re: zapytanie IP: *.olsztyn.vectranet.pl 21.05.11, 13:22
          Lepsze ceny na bezclowce beda w drodze powrotnej bo poki co niezaleznie gdzie sie leci jestes obywatelem UE wiec ceny na lotnisku w polsce lub innym kraju UE dla nas sa wyzsze-to tak dla uscislenia tematu.A sama odprawa itd faktycznie dziecinnie prosta.Na lotnisku nie zginiesz.Powodzenia
          • Gość: adi Re: zapytanie IP: *.home.aster.pl 22.05.11, 11:19
            Nie opowiadaj bzdur. Ceny uzaleznione sa od miejsca docelowego. Jak bedziesz kolejnym razem to zerknij na to ze masz podane dwie ceny. I przypomnij sobie ze gdy robilas zakupy proszono Cie o karte pokladowa - wlasnie po to zeby ustalic obowiazujaca Cie cene
            • Gość: maja Re: zapytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.11, 07:49
              Co ma piernik do wiatraka.Niezaleznie w jakim kierunku sie udajesz jesli jestes obywatelem ue to placisz wyzsza cene-oczywiscie obowiazuje to na lotniskach ue a karte pokladowa prosze w celu stwierdzenia ze masz prawo przebywania w strefie bezclowej.Nastepnym razem ty zerknij dokladnie jak to dziala i nie wpuszczaj ludzi w maliny.
              • Gość: Adi Re: zapytanie IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.11, 10:49
                Z malin to widac ze wlasnie wyszlas...Co z tego ze jestes obywatelem UE. Na jakiej podstawie mialo by Cie to dyskryminowac skoro wylatujesz poza Unie. Na lotniku sa dwie ceny - jedna obwiazuje osoby poruszajace sie w obszarze UE a druga poza. A jak masz watpliwosci to pogadaj moze z kims kto lata wiecej od Ciebie...
                Nie mam czasu szukac jakis dokladnych przepisow ktorych bys pewnie i tak nie zrozumiala wiec tak na szybko link www.airport.lodz.pl/pl/dla-pasazerow/strefa-wolnoclowa i cytat z tejze strony "Z zakupów w tej strefie skorzystać mogą wszyscy pasażerowie natomiast, z zakupów wolnocłowych tylko wylatujący do krajów spoza Unii Europejskiej oraz posiadający ważną kartę boardingową potwierdzającą ten fakt."
                • Gość: Adi Re: zapytanie IP: *.adsl.inetia.pl 23.05.11, 11:19
                  Gdyby Ci było malo i jeszcze nie miala byś checi chowac sie w maliny ...efly.pl/strona,54,sklep_wolnoclowy_duty_free_shop.html
                  • Gość: maja Re: zapytanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.11, 07:51
                    Czlowieku nie podniecaj sie tak.Widze ze czaisz sie przy kompie i tylko czekasz zeby pochalic sie swoimi watpliwymi informacvjami.Nie rzucaj mi tu przepisami bo i tak nie urosniesz w moich oczach.Ogolnie nowobogacki polak ktory na forum daje upust swoim frustracjom.Ja juz panu dziekuje haha
                    • Gość: Adi Re: zapytanie IP: *.adsl.inetia.pl 24.05.11, 09:04
                      Zupełnie sie nie podniecam. Wkurzam sie jedynie jesli ktos zarzuca mi "wpuszanie kogos w maliny" tym bardziej ze sam nie ma obsolutnie racji i bladego pojecia o sprawie... Podobnie jak Pani wiedze o cenach na strefie bezclowej oceniam Pani ocene mojej osoby. Oczywiscie nie majac zadnych argumentow najlatwiej zarzucic komus iz jest sfrustrowanym nowobogackim... Brawo!
                      • Gość: magbeth Re: zapytanie IP: *.play-internet.pl 24.05.11, 10:55
                        dobrze kolega mówi, nieważne skąd jesteś, ważne gdzie lecisz.. zawsz przy podjeściu do kasy pytaja o cel podróży i z karty pokładowej wbijają dane i wtedy określana jest cena... albo taniej albo drożej
    • Gość: jotkal Re: zapytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.11, 20:55
      forum.gazeta.pl/forum/w,21193,81534593,,ABC_lotniskowe.html?v=2
      • Gość: alicja Re: zapytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.11, 13:16
        Adi dobrze pisze i ma racje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka