Dodaj do ulubionych

Delphin El Habib

IP: *.centertel.pl 22.06.11, 12:26

Czy ktoś leci z Katowic 30.06 z SUNFun do Monasitu, Delphin el Habib? a może ktoś wie cos więcej o tym hotelu, jakieś wskazówki?
Obserwuj wątek
    • Gość: jasiek Re: Delphin El Habib IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.11, 14:36
      www.holidaycheck.pl wpisz tylko nazwe hotelu i zobaczysz sporo fotek i opinii.
      Opinie sa oczywiscie rozne ja tam bylem z rodzinka i bardzo polecam.Ogromna zaleta tego hotelu jest fakt ze znajduje sie w miescie monastir a nie monastir-scanes czyli ok.6 km.do najblizszego np sklepu.Poza tym w el habibie jest czysto i fantastyczna atmosfera.
      Pozdrawiam
      • Gość: iwa Re: Delphin El Habib IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.11, 12:11
        Dzięki za linka, tego jeszcze nie widziałam. Może napiszesz jeszcze coś więcej, może o plaży i jedzeniu, bo o tym jest najwięcej negatywnych uwag.
        • Gość: jasiek Re: Delphin El Habib IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.06.11, 12:34
          Zawsze sie znajda tacy co szukaja dziury w calym.Napisze krotko jedzenia jest sporo bardzo urozmaicone.Oczywiscie staraja sie gotowac tak aby smakowalo europejczykom ale mimo wszystko czuc w nim nutke arabskiego smaku.Jest w czym wybierac.Plaza faktycznie dosc waska/hotel jest samym miescie wiec o szeroka plaze raczej trudno.W ciagu dnia jest sprzatana slabowato im to wychodzi ale proby podejmuja...
          Wiele osob nastawia sie na bywanie na plazy ale animacje przy basenie sa tak rewelacyjne ze czesto wszyscy zostaja przy basenie a wypady nad morze sa sporadyczne.
          Ja i moja rodzinka bylismy bardzo zadowolenia z pobytu w el habibie.
          • Gość: iwa Re: Delphin El Habib IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.11, 13:18
            dzięki :-)
    • Gość: iwa Re: Delphin El Habib IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.11, 13:20
      A może masz opinię na temat wycieczki na Saharę z 2 dzieci (6i 8 lat). Tak zachwalają ale nikt nie pisze czy można sie wybrać z dziećmi.
      • Gość: byłem Re: Delphin El Habib IP: *.adsl.inetia.pl 23.06.11, 21:45
        Hej,
        Ja byłem na 2-dniowej Saharze z Sun&Fun i rzeczywiście było super, a co do dzieci to zależy jak znosza długie podróżowanie bo były momenty że z małą przerwą jechaliśmy i 4/5 godzin. Ogólnie sporo w różnych środkach lokomocji:) - autokar/bus, wielbłąd, bryczka, jeep, więc z chorobą lokomocyjną na pewno nie:). Wycieczka bardzo intensywna, ale warto się wybrać.
        Pozdrawiam
        • Gość: ewa1900 Re: Delphin El Habib IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.11, 08:20
          przeczytaj forum : Tunezja -Monastir Delphin el Habib napisałam co nieco.Pozdrawiam
    • Gość: Anita Re: Delphin El Habib IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.11, 23:08
      Polecam ten hotel,byłam w czerwcu 2010 i wróciliśmy zadowoleni.Niedawno wróciłam z Egiptu i tam hotele słabsze w porównaniu z Delphin El Habib.Naprawdę świetna atmosfera ,położenie,jedzonko i animacje.Polecam
      • Gość: ewa1900 Re: Delphin El Habib IP: *.dynamic.chello.pl 25.06.11, 13:20
        ........ a ja byłam..........a maju 2011 roku dwa tygodnie.I co ? zamiast plaży jeden wielki śmietnik.Jedzenie żadna rewelacja.Animatorzy starają się solidnie ale za to im płacą.Jeśli będą się obijać to ich zwolnią.Sami animatorzy........nie załatwią wszystkiego.Jak kupuję wczasy gdzie mam mieć plażę zdatną do użytku to mam mieć.Zdjęcia potwierdzające mój wpis są umieszczone wraz z opinia na Holiday check. Ludzie jak już musicie pisać to piszcie prawdę !!!Pracownikom BIUR PODRÓŻY po prostu dziękujemy!!
        • Gość: xs Re: Delphin El Habib IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.06.11, 08:53
          Pani ewo1900 z tego co obserwuje jest pani stala bywalczynia tego forum a wszelkie pani posty sa kasliwie -prosze o wytlumaczenia jesli w tunezji a dokladnie w el habibie jest tak beznadziejnie dlaczego ciagnie pania wlasnie w te rejony?
          Proponuje wypoczynek w polsce w jakims osrodku np na jeziorkiem gdzie komary doprowadzaja do szalu pogoda doluje a swadu stechlizny z domkow mieszkalnych nie wyzbedzie sie pani do konca wakacji.
          Zycze wiecej usmiechu i pogody ducha.
          • Gość: ewa 1900 Re: Delphin El Habib IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.11, 11:09
            już odpowiadam.........byłam w Tunezji nie pierwszy raz.W ubiegłym roku byłam dwukrotnie/maj i wrzesień/ w hotelu SAMARA w Sousse. Nie mogę powiedzieć marnego słowa o tym hotelu.Jeśli dodam ,że ukradziono nam tam obrączkę mojego męża .......nic dodać nic ująć.Tunezja jako kraj jest piękna - chociaż biedna.Może zabrzmi to nie ciekawie ale wybieram się tam jeszcze raz ale nie do Monastiru.A co do wycieczki nad jezioro,gdzie gryzą komary mam takie miejsce.Jest to wielkopolska.......i jadę tam 3 lipca !! Jeśli kupuje się wczasy w biurze podróży/ a jest to najpopularniejsza forma wyjazdów np.do Tunezji/ to każdy liczy na uczciwość tego biura.A praktycznie umowa jest tak sporządzona,że wszystko to działanie osób trzecich na co biuro nie ma wpływu.Biuro ma wpływ tylko na to żeby klient wpłacił pieniądze.Dlatego pisze prawdę i tylko prawdę.Dlaczego mam mówić,że plaża w Monastirze była piękna -jeśli to jest po prostu miejski śmietnik!!! Wybierając hotel przy plaży płacę za coś .A potem okazuje się,że ........ I kto kogo nabija w butelkę?Na każda swoja uwagę mam dokumentację fotograficzną.Pozdrawiam.A jeśli chcecie państwo wiedzieć więcej proszę pytajcie -chętnie odpowiem.Co do uwag to jeszcze jedno -reklamacje w biurze podróży złożylismy w 19 osób a to chyba o czymś świadczy.Chyba,że się mylę.
            • Gość: xs Re: Delphin El Habib IP: *.olsztyn.vectranet.pl 26.06.11, 13:40
              W kwestii biur podrozy i oczywiscie sporzadzanych przez nie umow z turystami moje odczucia pokrywaja sie z pani odczuciami.Owszem placimy i wymagamy tylko ze ja chce dostac to co widze w katalogu,nt czystosci plazy niestety nie ma zadnej wzmianki w materialach proponowanych przez dane biuro podrozy a o tym czy jest ona czysta czy brudna przekonujemy sie na miejscu.Ja bylam w ubieglym roku w el habibie i powiem szczerze ze plaza wygladala duzo lepiej niz np w hiszpanii o krecie juz nie wspomne a roznica cen miedzy wypoczynkiem w europie a tunezja jest ogromna na plus dla afryki oczywiscie.Nie bede sie upierala przy swoich racjach ale jadac do kraju arabskiego trzeba sie liczyc z tym ze jest tam inaczej niz w polsce choc o niebo lepiej niz we wspomnianej wyzej gracji.Takie sa moje odczucia ale kazdy ma prawo do swojego zdania.
              Pozdrawiam serdecznie
              • Gość: ewa1900 Re: Delphin El Habib IP: *.dynamic.chello.pl 26.06.11, 19:16
                dopowiem jeszcze tylko tyle,że w Sousse plaża hotelowa hotelu SAMARA to sama poezja: szeroka,czysta,żadnego szkła!!! żadnych śmieci.Bar na plaży -zarówno w wersji all jak i płatny .Nie było też żadnych tubylców .Plaża pilnowana przez obsługę hotelową. Zdjęcia na których jest plaża hotelu Delphin el Habibb są zamieszczone na Holiday check- jak równiez moje opinie o obu hotelach.Pozdrawiam i chętnie służę "namiarami" na super jeziorko w Polsce.......komary oczywiście czasami gratis ! Pozdrawiam.
    • Gość: forecaster Re: Delphin El Habib IP: *.erlm.siemens.de 26.06.11, 20:31
      Z własnego doswiadczenia wiem, ze na wypoczynek na plaży nie nastawiam się raczej na zagranicznych wyjazdach, a jadąc do krajów arabskich zwłaszcza (polecam polskie piękne plaże, niespodzianki pogodowe w pakiecie:)), co do jedzenia to w Delphin el habib jedzenie jak to w Tunezji (czyli ogólnie w porządku, ale bez rewelacji), wypoczynek w tym hotelu generalnie uważam za udany, ale ja należe do tych co to jadą na wakacje a nie do hotelu i niewiele jest mi w stanie zepsuć urlop.
      Pozdrawiam,
      • Gość: xs Re: Delphin El Habib IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.11, 10:13
        A ja w 100 % zgadzam sie z poprzednim postem.Ja takze jade na urlop a nie do hotelu i staram sie nie doszukiwac dziury w calym nawet jesli cos jest nie halo....
        Za adres jeziorka serdeczne dzieki.Mieszkam na warmii wiec jestem obcykana w temacie jeziorek .plaz no i niesmiertelnych komarow itp.
        Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka