Dodaj do ulubionych

Pirates Gate Resort

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.11, 14:32
Witam,

wybieramy się z rodzinką do tego hotelu w przyszłym roku i chciałam zapytać czy ktoś może tam był? Wszelkie opinie i rady mile widziane bo bardzo mało można znaleźć na ten temat w necie. Z góry wielkie dzięki ;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Ambra Re: Pirates Gate Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.12, 13:09
      Hej,

straszna cisza w temacie ;-(( nikt nie był w ostatnim roku?? Będę bardzo wdzięczna za wiadomość.
    • Gość: evet Re: Pirates Gate Resort IP: *.cdma.centertel.pl 16.01.12, 14:14
      Witaj
      Jest pare opinii na Holidaycheck.
      Myśle ze można jechac ,bo nauczyłam sie że na wszystkie za i przeciw,nalezy brac swoją poprawkę.
      Też zainteresował mnie ten hotel,chociaż po Egipcie, Tunezja juz tak bardzo mnie nie "nęci" :-)
      Pozdrawiam
      • Gość: Ambra Re: Pirates Gate Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.12, 10:51
        Dzięki! Czytałam te opinie na holidaychecku ale liczyłam, że może kotś był tam w ubiegłym roku (ostatnia ocena hotelu na pl stronie jest z 2010). Wszystkich którzy odwiedzili ten hotel niezmiennie zapraszam do podzielenia się uwagami ;-)
    • Gość: Pracownik bp Re: Pirates Gate Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.12, 17:45
      Nie polecam tego hotelu. Jako pracownik biura podróży byłem go niedawno zobaczyć i przyznaję szczerze - masakra! Brudne pokoje,robaki etc. Chociaż na pierwszy rzut oka wydaje się bardzo fajny,to później niestety rozczarowuje...
      • Gość: Ambra Re: Pirates Gate Resort IP: *.166.rev.vline.pl 29.03.12, 22:42
        Dziękuję za wiadomośc, choc przyznam, że czekałam na bardziej optymistyczne... Mógłbyś mi napisac dokładnie kiedy tam byłeś, masz może jakieś zdjęcia? Będę niezmiernie wdzięczna za odpowiedź.
        • Gość: Ambra Re: Pirates Gate Resort IP: *.166.rev.vline.pl 21.05.12, 22:55
          Puk puk, może tym razem będę miała więcej szczęścia ? :-) Lecimy z Łodzi 30 sierpnia :-)
          • Gość: weronika Re: Pirates Gate Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.12, 16:07
            Byłam tydzień temu w pirates. Opinia nie jest zle może przy brzegu pełno glonów ale to dosłownie chyba w całej tunezjii jak sie wejdzie dalej to już czyściutko. Hotel przyjemny w miare czysty w Tunezji dużo komarów jest wiec radze wziasc cos na ugryzienia. W hotelu robaków nie ma obsługa czasem denerwująca drinki marne bardzo marne trzeba mieć swoja wódke bo inaczej wypijesz 20 piw i zero % Trzeba dawać napiwki barmanom w postaci 1 dinara = około 2zł wtedy drink bedzie jak sie należy ale z tego co słyszałam jest tak we wszystkich hotelach. Pogoda fajna nie polecam wycieczki do Tunisu masakra i strata kasy na wlasna reke za grosze zwiedzilismy monastir i sus. Animatrzorzy spisywali sie na medal w 100% jedzienie tez bardzo dobre i deserów full.
            • Gość: Ambra Re: Pirates Gate Resort IP: *.166.rev.vline.pl 04.06.12, 22:50
              Witaj Weroniko,

ogromne dzięki za opinię i rady. Myślałam, że będziemy w tym roku pierwsi ;-) Mam nadzieję, że do sierpnia komary popadają od upałów ;-)
              Jeśli mogę Cię pomęczyc to pytanie o Tunis -bardzo chcielibyśmy zobaczyc.. Co zawiodło? Kiepska organizacja czy inne powody? Wypożyczałaś samochód czy ichniejszą komunikacją się przemieszczałaś i jakie były koszty? I ostatnie pytanie, jak się miewa molo? Może masz zdjęcia, którymi mogłabyś się podzielic? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
              • Gość: weronika Re: Pirates Gate Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.12, 23:05
                Zdjecia mam moge wysłac na miala molo w budowie jest. Nie wiem czy komary popadają bo jak ja byłam to było bardzo gorąco momentami nie szło po piasku ujść , jak mnie mrówka ugryzła to masakra kostka spuchła ze ho ho i bolało. Przemieszczaliśmy sie taksówką ostro trzeba sie targować szło przejechać do monastiru nawet za 6dinarów w jedną strone. I autobusem za pół dinara po prostu grosze. Tunis to nic sie nie zobaczyło jedzenie w restauracji w jakiejś spelunie wszystko twarde bleeee Mój mąż wybrał nurkowanie zamiast jechać do tunisu i mial racje tylko ja byłam w tunisie za kupe kasy nic nie warte. Ogólnie w monastirze jest bardzo ładnie na zamku w muzeum prezydenta . Ogólnie tunezja mnie nie zachwyciła bo wczesniej byłam na majorce gdzie było jak w bajce. :) Nie zapomnijcie na ugryzienia wziąć coś u własną wódke bo naprwde marde tam sa drinki poprostu oni jako naród nie pija alkocholu i dlatego tak jest . Byłam na słynnych sukach czyli ogromne targi i tam trzeba uważac bardzo na złodzieji robi sie sztuczny tłok i jest tak ciasno ze nie ma szans sie np zawrócic. w razie pytań moge na maila zdjecia wysłac rudcart@wp.pl
                • Gość: Ambra Re: Pirates Gate Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.12, 14:36
                  Dziękuję za podnoszące na duchu wieści i czekam na dalsze informacje z wakacyjnego frontu ;-)))
    • Gość: ev Re: Pirates Gate Resort IP: *.dynamic.chello.pl 09.07.12, 19:27
      Witam,

Ja wybieram sie 26 lipca wlasnie do tego hotolu. Mam coraz mniejsze obawy bo najnowsze zdjecia, ktore ktos dodal z 3 lipca na holiday check mnie pocieszyly. Mam nadzieje, ze to beda super wakacje. Jak wroce 9 sierpnia moge wyslac jakies foto :))))

Ambra dostalas juz jakies zdj od poprzedniczki?;)
      • Gość: kika Re: Pirates Gate Resort IP: *.teoc.pl 14.07.12, 15:25
        A jak pokoje?
        czy kwaterują Polaków w budynku głównym czy bungalowie? gdzie jest lepiej?czy są jakieś dyskoteki na terenie hotelu?chodzi mi o to czy wieczorem można spokojnie zasnąć.:)Planujemy wyjazd z 8 letnim dzieckiem.Leżaki i parasole na plaży są w cenie czy dodatkowo płatne?
        • Gość: Ambra Re: Pirates Gate Resort IP: *.166.rev.vline.pl 16.07.12, 22:38
          Witaj,

chętnie odpowiem na pytanie po powrocie czyli 13 września. Co do leżaków to pewnie zależy od bp z jakim jedziecie i wykupionej opcji. Co do dyskoteki to słyszałam, że jest ale pono nieszkodliwa ;-) A kiedy się wybieracie i skąd?
      • Gość: Ambra Re: Pirates Gate Resort IP: *.166.rev.vline.pl 16.07.12, 22:42
        Witaj :-)
        Zaraz zerknę na holiday bo troszkę z obiegu wypadałam....
        Zdjęcia dostałam i powiem tak, jak na afrykański kraj to nie jest chyba źle... Myślę, że w Europie to by nie przeszło jako 4*
        Jak chcesz czekam na adres meilowy i podeślę Ci te bezosobowe ;-) Oczywiście po powrocie czekam na Twoje. A z jakiego biura jedziecie?
        • Gość: kika Re: Pirates Gate Resort IP: *.teoc.pl 17.07.12, 09:45
          chcieliśmy teraz 19.07 ale niestety nie udało się bo raz biuro miało miejsca raz nie.z Rainbow tours.a Ty z jakiego biura wykupiłaś wycieczkę?
          • Gość: Ambra Re: Pirates Gate Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.12, 15:53
            Ja też z Rainbow tours :-) ale to dziwne, znikające miejsca?...
            • Gość: iza Re: Pirates Gate Resort IP: *.dynamic.lte.plus.pl 20.07.12, 11:45
              czesc ambra:) ja też jadę do pirates z rodziną 23 sierpnia z warszawy, również rainbow tours, pewnie poznamy się na miejscu:) czy mogłabym cię poprosić o fotki które dostałaś od będących już tam urlopowiczów? będę wdzięczna: izabelanawrot15@gmail.com
              • Gość: iza Re: Pirates Gate Resort IP: *.dynamic.lte.plus.pl 20.07.12, 11:47
                PS: moja koleżanka organizowała nam ten wyjazd i ona pracuje w rainbow , była tam i dlatego wybralismy to miejsce, podobno fajnie, a zdjęcia które prezentuje hotel dokładnie oddają to co jest na miejscu
                • Gość: Ambra Re: Pirates Gate Resort IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.12, 15:26
                  Hej Iza,

dzięki za wiadomość, to trochę uspokaja :-) Z drugiej strony zdjęcia też są różne więc.....
                  Ale nie martwmy się na zapas, niech po prostu będzie już 30-sty :-))) Doczekać się nie można..... :-))
              • Gość: szai Re: Pirates Gate Resort IP: *.30.51.42.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.07.12, 11:03
                Ja lecę 16.08 - 30.08.12 To będę na Was czekać
                Pozdrawiam
        • Gość: ev Re: Pirates Gate Resort IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.12, 22:30
          Z Rainbow Tours :) moj mejl evkwiat@o2.pl :)

no wedlug mnie to tez nie sa takie 'nasze' 4*, ale niech im bedzie:)
          • Gość: Lena Re: Pirates Gate Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.12, 14:45
            Ja dopiero w czwartek wróciłam z tego hotelu. Wycieczka z Rainbow tours, załatwiał przyjciel z biura podróży, powiedział, że mniej niż 4* w Tunezji brać nie ma co... Zróbcie zapas jednodolarówek, euraczków, bo już na lotnisku tragarze chcący zarobić wyrywają z rąk torby i ztarają się pomóc, potem jak już wymienicie na miejscu na dinary, to wystarczy dinarami płacić, oni ciągle czekają na napiwki, nawet mydła w pokoju nie da, jeżeli nie zostawisz dinara... My byliśmy z małym dzieckiem, 4 latka, żadnych chorób nie mieliśmy. Raczej jest w miarę czysto, pokoje duże, z balkonami. Statek piracki (molo) jest naprawiony, ale w morzu nadal wystają stare, zardzewiałe rury, ale to w sumie nie przeszkadza... Jedzenia dużo, każdy coś sobie znajdzie... Na wolnocłówce w Polsce radzę kupić alkohol, żeby sobie popijać w ramach dezynfekcji... jednak są tam wysokie temperatury... Mieliśmy all inclusive, więc leżaki są w cenie, ręczniki można dostać za kaucją (20 dinarów) w recepcji - wygoda, bo od słonej wody robią sie nieprzyjemne, a tak można codziennie wymieniać. Jest bezpłatny sejf przy recepcji, płacisz tylko 10 dinarów kaucji. Drinki faktycznie słabe, a jak już wspominali tu, po napiwku, jesteś super kumplem i dostajesz lepsze... Bardzo ważne jest to, że oni zbierają później jednorazowe kubki i je myją... Morze jest świetne... ciepłe jak zupa, brudne często przy brzegu, ale dalej jest juz ok. Z małym dzieckiem nie jeździliśmy na jakieś mega wycieczki, byliśmy tylko w zoo i na startku pirackim w Suss.
            • Gość: Iza Re: Pirates Gate Resort IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.08.12, 17:26
              Super, dzięki za opis, a czy mogłabym cie poprosić o jakieś zdjęcia hotelu? ja roześlę dalej do zainteresowanych:) ( ambra i szai ), również będę tam z małym dzieckiem i chciałam bardzo czysta plażę, a na fotkach nie wygląda to dobrze, ale uspokoilas mnie że tylko przy brzegu. A czy unikaliście konkretnego jedzenia żeby nie chorować? dziękuję i pozdrawiam. izabelanawrot15@gmail.com
              • Gość: Lena Re: Pirates Gate Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.12, 00:17
                Plażę codziennie rano czyszczą na terytorium hotelu, piasek jest rewelacyjny, bo bardzo drobny i mięciutki... moje dziecko uwielbiało lepić babki z niego... są jakieś wodorosty w wodzie i zależy od fali lub przypływu, że czasami jest tych fusów więcej, czasami mniej... Moje dziecko jadło przede wszystkim pizzę i naleśniki, które smażą na poczekaniu, rano można na śniadanie zamówić świeży omlet lub jajecznicę... Również moje dziecko jadło płatki z mlekiem i było ok... Kurczakiem z ziemniakami też nie gardziło... Generalnie niczego nie unikaliśmy, chociaż np. jogurtów z owocami robionych jakoś unikałam tak po prostu... są pyszne arbuzy i melony... ale mój syn lubi banany i nie było, więc kupowaliśmy od natrętnych handlarzy, co krążą na plaży... jest tam również duży basen, ale woleliśmy morze, bo po to tam jechaliśmy, również są leżaczki na trawie... zazwyczaj szłam rano na plażę z ręcznikami, zajmowałąm leżaki i szliśmy potem na śniadanie... są tam też restauracje tematyczne, zamówiliśmy włoską - nie polecam i byliśmy w tunezyjskiej (wszystko na terenie hotelu) trochę bardziej nam sie podobało... ale dla dzieci mało jedzenia... lepiej jeść w normalnej restauracji hotelowej...
                • Gość: Ambra Re: Pirates Gate Resort IP: *.166.rev.vline.pl 11.08.12, 00:20
                  Witaj Lena,

zdjęcia naprawdę super (P.S. dzięki Iza ;-)) i po minach widac, że było fajnie :-) Bardzo dzięki za obszerny opis i wszystkie podpowiedzi. Byliście może w Monastyrze? Korzystaliście z taksówek? Jeśli tak poproszę o rady :-) Nie mogę się już doczekac...
                  Pozdrawiam
                  • Gość: Lena Re: Pirates Gate Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.12, 09:25
                    Witaj Ambra!
                    W Monastirze nie byliśmy, bo nie mieliśmy potrzeby z małym dzieckiem po garówie i zatłoczonym mieście chodzić... Słyszałam, że ogólnie trzeba uważać na złodziei... Co mi jeszcze się przypomniało... trafiliśmy do Tunezji, gdy był Ramadan, święto muzułmańskie, co spowodowało, że było mało gości z Algerii, Libii i Maroka i mieliśmy komfort nie kąpiąc się z paniami w szatach...
    • Gość: gosc Re: Pirates Gate Resort IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.12, 04:51
      podejme temat, moze osoby, które były oraz inerersowały sie tym hotelem, opisza swoje wrazenia., aha i jak figlo club, czy warto szukac z nim hotelu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka