Dodaj do ulubionych

Hotel Samara Sousse Tunezja

10.06.13, 10:31
Hej .. wybieram się do hotelu Samara 27.07.13 może ktoś z Was też tam jedzie? :)
Obserwuj wątek
    • natala0007 Re: Hotel Samara Sousse Tunezja 10.06.13, 10:53
      mój błąd .. jadę 24.07 :)
      • domicellab Re: Hotel Samara Sousse Tunezja 20.07.13, 22:50
        Hej, z jakim biurem byłaś. Nie mogę znaleźć oferty a chcę tam jechać w październiku. Proszę o info, z góry dzięki)))
        • natala0007 Re: Hotel Samara Sousse Tunezja 21.07.13, 20:33
          ja dopiero jadę teraz w środę. jadę z biurem oasis tours, a wycieczkę kupiłam u travelzone bo wszystko przez neta sie załatwia
          • Gość: gosia Re: Hotel Samara Sousse Tunezja IP: *.adsl.inetia.pl 04.08.13, 22:13
            ja mam wylot 08.08.2013r. i nie wiem czy sie bać czy nie..moze ktoś z was leci ?z katowic?
            • Gość: gość Re: Hotel Samara Sousse Tunezja IP: *.dynamic.chello.pl 05.08.13, 06:23
              Byłam w tym hotelu w zeszłym roku...i nie zatęskniłam za tym hotelem ani przez chwilę. Czytam to forum bo ciekawi mnie które biuro prócz Oassisa ten hotel jeszcze sprzedaje bo trzeba być chyba desperatem aby tam ludzi wysyłać.
              • Gość: gosc Re: Hotel Samara Sousse Tunezja IP: *.play-internet.pl 05.08.13, 07:45
                Napisz chociaż dlaczego tak uważasz, bo zwykła krytyka mało tutaj wnosi
                • Gość: gosia Re: Hotel Samara Sousse Tunezja IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.13, 08:28
                  Ja nie lece do samary po to zeby w niej sedzieć 24h na dobe,wazne ze jest gdze spać czy zażyć kąpieli czy coś zjeść. Dla mnie liczy sie morze,plaża, centrum a jezeli akurat w samarze nie bedzie nic godnego do jedzenia w co wątpie bo raczej w opcji all kazdy cos znajdzie dla siebie to na miescie tez mozna zjesc, samara nie jest luksusowym hotelem to raz i dobrze o tym wiem ,gdybym chciała luksusy chociaz w ogole nie sa mi one do szczescia potrzebne to wybiore inny hotel z 4 czy 5 gwiazdkami gdzie bym w nim spedzała cały czas. A takiego czegoś nie chce wiec wybrałam tani hotel bez luksusów;) Kazdy człowiek ma inne wymagania i to dlatego są zdania podzielone w kwestii np hotelu samara. Nie zamierza psuć sobie urlopu przez to ze np nie wiem coś jest zepsute czy łózko nie wygodne. Także wiecej optymizmu ;) Jak myślicie jest tam bezpiecznie ?
                  • Gość: aniaaa1 Re: Hotel Samara Sousse Tunezja IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.13, 08:32
                    Leci ktos poczatek sierpnia do souuse i samary ?
                    • Gość: gosc Re: Hotel Samara Sousse Tunezja IP: *.szczecin.mm.pl 05.08.13, 08:54
                      Myślę, że jest bezpiecznie (w miarę) przynajmniej w hotelu i okolicy :) Ja jadę 08.08. do Khayam Garden :)
                      • Gość: sandra Re: Hotel Samara Sousse Tunezja IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.13, 10:08
                        hotel samara chyba jest dalej od kahyam garden. Mysle ze na mieście bedzie spokojnie i bezpicznie i można normalnie funkcjonować i sie nie zamartwiać ;) ja lece tez 08.08.2013r do sousse
            • Gość: adam Re: Hotel Samara Sousse Tunezja IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.13, 10:10
              podroze.dziennik.pl/swiat/galeria/434024,1,turysci-w-tunezji-sa-bezpieczni.html pisza ze turyści bezpieczni ;p poniżej forum
              • natala0007 Re: Hotel Samara Sousse Tunezja 05.08.13, 11:22
                właśnie wróciłam z Tunezji z hotelu Samara .. ogólne wrażenia nie są złe.. basen nie był brudny jak niektórzy piszą. stołówka bardzo ładna i przyjemna jedzenie ok.. w sumie w hotelu nie spędziłam zbyt wiele czasu. ale większych zastrzeżeń nie mam..
                • Gość: sandra Re: Hotel Samara Sousse Tunezja IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.13, 11:31
                  wrociłaś dzsiaj ? byłaś sama? jak wrazenia? dawałaś coś do paszportu zeby miec lepszy pokój ? było czyto ? a jak na mieście ?
                  • natala0007 Re: Hotel Samara Sousse Tunezja 05.08.13, 12:31
                    wróciłam w piątek . do paszportu nic nie dawałam bo to był szczyt sezonu i wątpie żeby mieli wolne te "lepsze" pokoje. ogólnie w pokoju nie było źle w sumie do hotelu szłam tylko prysznic brać. miałam w łazience jednego karalucha - wychodził z szafki pod umywalką ale potraktowałam go perfumem i więcej sie nie pokazał. ja byłam sama w Tunezji ponieważ jechałam do chłopaka który tam mieszka. trzeba uwazac bo są drobne kradzieże. pilnujcie torebek - szłam sobie z moim chłopakiem po mieście, szła kobieta - tunezyjka, podjechał chłopak z dziewczyna na skuterze i wyrwali jej z rąk torebkę .. ona nic biedna nie mogła zrobić. chcecie więcej informacji to piszcie chętnie odpowiem na pytania
                    • Gość: sandra Re: Hotel Samara Sousse Tunezja IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.13, 13:06
                      teraz mam mnóstwo pytań do ciebie haha;) troche cie pomęcze bo wylatuje właśnie tam za 3 dni ;p naczytałam sie duzo złych opini na temat tego hotelu i juz jestem załamana tym wszystkim, zalezy mi na odpoczynku na plazy tak wiec kilka pytań;
                      - miałaś dziennie sprztane pokoje? dawałaś tylko pieniadze czy jakies drobiazgi( bo pisali oczekoladach i herbatach owocowych ), zgineło ci coś w pokoju ?
                      - jaka była obsługa sprztaczki,kelnerzy czy rezydenci? nachalni ?
                      -jedzenie jakie? miałaś all czy hb ? i jak wygladała stołówka?
                      -poznałs tam kogoś? wiekszość polaków? duzo ludzi?
                      - miasto bezpieczne i plaża?( wieczorami szło chodzic np na plazy )?
                      -ile miałaś ze soba pieniedzy?
                      -hotel z zewnatrz robi dobre wrazenie?
                      Ja lece na tydzień właśnie i nie wiem co mam juz myśleć,mam nadzieje ze odpiszesz na moje pytania bo mam mentlik w glowie juz;p
                      • natala0007 Re: Hotel Samara Sousse Tunezja 05.08.13, 19:45
                        hehe więc po kolei:)
                        pokoje były sprzątane chyba co 2 dzień nie wiem bo u mnie nie było co sprzątać, ponieważ mnie nie było w hotelu prawie wcale. szłam tylko prysznic brać, nawet tam nie spałam hehe ale raz dałam sprzątaczce 2 dinary. później już nic bo stwierdziłam że i tak nie ma co sprzątać.
                        w pokoju nic mi nie zginęło a miałam wszystko na wierzchu, ale wiesz przezorny zawsze ubezpieczony - jak masz coś kosztownego to lepiej wykup sobie sejf - i od razu mówię że nie wiem ile kosztuje:P
                        sprzątaczki bardzo miłe. zapewne poznasz duuzo ludzi ja poznałam Mustafe czy jakoś tak bardzo sympatyczny i pomocny facet, jak czegoś nie wiesz wal do niego jak w dym. on przeważnie siedzi koło basenu na stanowisku gdzie robią tatuaże z henny :)
                        ja miałam opcję all ale tak jak mowiłam prawie w ogóle nie byłam w hotelu. na stołówce byłam 2 razy i jedzenie bardzo mi smakowało:)
                        w hotelu bardzo duzo jest polaków i ruskich.. napewno kogos poznasz. nie ma takiej opcji żeby tam do Ciebie ktoś nie zagadał. a no i jest taki Alibaba - tak ma na imie i bedzie chcial cie namowic na wycieczke na sahare albo gdzieś ale powiesz mu ze nie chcesz i wiecej cie nie bedzie o to męczył. odejdzie i powie nara nara daj dolara :)
                        wieczorem lepiej nie wychodz sama. jak cos w zawsze w towarzystwie i koniecznie pilnuj torebki jak idziesz gdzies to jest podstawowa zasada. na plazy pelno ludzi ale sa miejsca ze mozna spokojnie posiedziec :) ja wzielam ze soba 200euro i mialam kase na styk ale to dlatego ze jadlam poza hotelem ;p z zewnatrz hotel super recepcja tez fajnie zrobiona w rozne smieszne swiatelka :) ogolnie fajnie :) i chętnie pojechałabym tam drugi raz :)
                        • Gość: sandra Re: Hotel Samara Sousse Tunezja IP: *.xdsl.centertel.pl 05.08.13, 19:50
                          Troche mnie pocieszylas no :)) jade z chlopakiem wlasnue tam wiec mysle ze nachalni nie beda.. Moze z twojej stroby beda jakies rady ?
                          • Gość: ala Re: Hotel Samara Sousse Tunezja IP: *.xdsl.centertel.pl 05.08.13, 20:06
                            Jest tam bezpiecznie ?
                            • natala0007 Re: Hotel Samara Sousse Tunezja 05.08.13, 20:09
                              jest bezpiecznie jak nie jestes sama na ulicy .. jak jestes sama to pilnuj torebki i tyle. na kazdym rondzie jest policja takze nie bedzie tak zle . nie bojcie sie ;)
                              • Gość: sandra Re: Hotel Samara Sousse Tunezja IP: *.xdsl.centertel.pl 05.08.13, 20:18
                                Dzieki wielkie:* naczytalam sie tyle zlych opini na temat hotelu ze namieszalo mi w glowie :)
                                • natala0007 Re: Hotel Samara Sousse Tunezja 05.08.13, 20:51
                                  bedzie dobrze :) po prostu baw sie dobrze :)
                                  • a.gnieszka36 Re: Hotel Samara Sousse Tunezja 05.08.13, 22:17
                                    Natala 0007 mam do Ciebie pytanie - masz w Tunezji chłopaka a nocowałaś w hotelu - dlaczego? Pytam bo mogę lecieć do kolegi (oczywiście Tunezyjczyka) który codziennie nalega żebym przyjechała do niego do domu a nie do hotelu. Ale mam pewne obawy, że może mi się coś stać. Znam go od 2lat ale były to tylko 3 spotkania 2 tygodniowe. Ostatnio w Sousse byłam w maju 2 tyg. i chociaż miałam wykupiony hotel nie nocowałam w nim.
                                    • natala0007 Re: Hotel Samara Sousse Tunezja 06.08.13, 09:01
                                      pisałam że do hotelu szłam tylko prysznic brać :P w hotelu pierwszą noc spałam tylko a tak to mnie tam praktycznie nie było
                                      • Gość: basia Re: Hotel Samara Sousse Tunezja IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.13, 09:06
                                        Czemu nie zamieszkalas u niego tylko w hotelu ? Bo nie rozumiem
                                      • a.gnieszka36 Re: Hotel Samara Sousse Tunezja 06.08.13, 09:57
                                        Nie zrozumiałaś mnie Natala. Chodzi mi o to, że bez sensu jest płacić za hotel jak dużo taniej wyszłoby wykupić sam przelot np. we wrześniu na 3tyg. sam przelot w obydwie strony to koszt 1200,00 w innych terminach ceny podobne. Lasty są nawet za ok. 500zł. W takiej cenie nie znajdziesz żadnego hotelu.
                                        • natala0007 Re: Hotel Samara Sousse Tunezja 06.08.13, 10:54
                                          wcale nie ... za przelot trzeba zaplacic minimum 1300zł .
                                          • a.gnieszka36 Re: Hotel Samara Sousse Tunezja 06.08.13, 11:09
                                            Gdybym nie była pewna nie pisałabym o takiej kwocie. Wejdź sobie na stronę www.tui.pl przed chwilą sprawdzałam. Zależy z kąd chcesz lecieć - mnie akurat interesuje wylot z W-wy ... i tak w terminie od 12.09.br wylot na 21 (w obydwie strony) 1.180,00 a jest też Last Minute z Poznania na 7 dni za 457zł. Wiem, że są też droższe ceny ale chyba nie o to chodzi?
                                            • natala0007 Re: Hotel Samara Sousse Tunezja 06.08.13, 11:42
                                              kurde ja szukałam i szukalam .. faktycznie tanie są bilety
                                              • natala0007 Re: Hotel Samara Sousse Tunezja 06.08.13, 11:47
                                                to ja nie wiem jak Ty to znalazłaś .. patrze właśnie na tą stronę i najtańszy bilet jest po 4973.95 nie 400zl tylko 4000zl
                                                • a.gnieszka36 Re: Hotel Samara Sousse Tunezja 06.08.13, 12:43
                                                  Szukaj w lotach czarterowych - podaję Ci link
                                                  www.tui.pl/bilety-lotnicze/przeloty-czarterowe?gclid=CJjPq7XR6LgCFUJa3god6zUAAg&ef_id=6N5On@A1JlQAAAnd:20130806104259:s
                                                  • domicellab Re: Hotel Samara Sousse Tunezja 06.08.13, 12:54
                                                    Natala mam wielka prosbe, odezwij sie na maila domicellab@gazeta.pl bardzo prosze)
                                                  • natala0007 Re: Hotel Samara Sousse Tunezja 06.08.13, 14:42
                                                    tak spoko tylko to jest na sierpień a ja chcialam we wrzesniu znowu leciec :P a we wrzesniu sa od 1100 :) ale nie wazne ;) dzieki ;)
                                                  • a.gnieszka36 Re: Hotel Samara Sousse Tunezja 06.08.13, 22:06
                                                    Natala a może wybierzemy się razem? mnie interesuje ten wylot 12 września z W-wy na 21 dni za 1180,00 Co ty na to? Podaję Ci mojego meila: Agnieszka77755@wp.pl
                                                    Jak będziesz zainteresowana odezwij się

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka