10.03.14, 10:32
Witam
Mam kilka pytan, poniewaz bedzie to pierwszy wyjazd do Tunezji .
Ktory hotel polecacie Sentido Rosa Beach czy Khayam Garden Beach?
Co warto zobaczyc w Monastyrze , Sousse?
Czy warto jechac do Tunisu, Kartaginy .
Czy bezpieczny jest transport publiczny ?
Co polecacie zjesc na miescie chodzi mi o lokalne przekaski , przysmaki .
Dziekuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: & Re: marzec IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.03.14, 14:41
      Hotel Rosa Beach jest bardzo dobry. Przed hotelem zatrzymują się autobusy w obie strony ( trzeba pomachać. Wysadzają też na rządanie raczej ) Drugiego nie znam.Odnośnie atrakcji w obu miastach poczytaj info w necie i przewodnikach. O Tunis i Katraginę też trudno pytać bo odpowiedź jest raczej oczywista.Transport publiczny jest bezpieczny ( w każdym razie był )O gastronomii też poczytaj.
    • Gość: mlm Re: marzec IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.14, 23:24
      Hotelu nie znam, ale okolice owszem - poza hotelami brud, moim zdanie Monastir i Soesse nieciekawe, zauroczeni jednak byliśmy wyjazdem na Sahare - polecam, naprawdę dobrze wydane pieniądze - ta wycieczka to jak dla nas sens wyjazdu do Tunezji.
      • Gość: & Re: marzec IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.03.14, 15:54
        nie zniechęcaj . Mieszkam w mieście wojewódzkim a syf na każdym kroku w centrum miasta. Chcesz cywilizacji to wybieraj np. Hiszpanie. Do Tunezji jedzie sie poznać region, ludzi, zwyczaje itp. Za pierwszym razem mnie ta inność też przeszkadzała ale czy my Polacy jesteśmy idealni,otoczenie i środowisko OK ? Nic nas nie razi, nie wkurza ? Później byłam wielokrotnie i OK. Teraz tęsknię za tamtym klimatem, atmosferą suku,melodyjnym głosem mezuina z meczetu, cieplutkim , bielutkim piaseczkiem. Wakacje to wypoczynek, wyluzowanie, trzeba przymknąć oko na niektóre sprawy a na pewno nie krytykować i oceniać oczywiście na minus.
    • Gość: Anka Re: marzec IP: 193.107.198.* 21.03.14, 12:13
      Byliśmy w strefie turystycznej Skanes. Do Monastyru pojechaliśmy busikiem - zatrzymał się na pomachanie ręką. Wróciliśmy autobusem, kierowca zapytał z jakiego hotelu i zatrzymał się przy nim. Monastyr zwiedziliśmy cały : Ribat - basztę, zamek - polecam świetne widoki na miasto i morze, mauzoleum Burghiby, krótki wypad do mediny, chodziliśmy promendą przy morzu a nawet uliczkami miasta - dosłownie obok okien omów mieszkańców Monastyru. Wypad na cały dzień. Polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka