Dodaj do ulubionych

Calimera Yati Beach - Djerba

09.07.14, 11:13
Byłam w tym hotelu z moim 5-letnim synem pod koniec czerwca i chciałabym się podzielić wrażeniami i spostrzeżeniami.
- jeśli nie znasz niemieckiego lub francuskiego, raczej się nie dogadasz z obsługą
- jedzenie raczej kiepskie (nie tylko moje zdanie), w 90% tunezyjskie i mało urozmaicone
- pokoje ładne, czyste, całkiem spore
- w niektórych pokojach są TV Samsung z gniazdkiem USB
- w sumie 3 baseny (1 z 3 fajnymi zjeżdżalniami, obok duży, główny i boczny, cichy i spokojny)
- kaucja za ręcznik plażowy to 10 Eur ale są stare, więc sugeruję wziąć z domu
- piękna plaża, cudowny, mięciutki piasek
- polska animacja (pani Agata nieźle sobie radziła) ale zajęcia są głównie w klubiku dla dzieci (rysowanie, klejenie, wycinanie)
- szybki transfer z lotniska - ok. 40 min
- w odległości kilkuset metrów (7 min spacerkiem) sklep z pamiątkami i supermarket
- raz na pobyt przysługuje rezerwacji w restauracji a'la carte - proszę sobie darować!!!! restauracja to kilka stołów z ławami na piasku obok plaży, żadnej karty nie ma, podają najpierw sałatkę, potem ostrą zupę pomidorową, następnie pieróg z rybą smażony w głębokim tłuszczu, ciasto i zieloną herbatę
Proszę nie płacić za wycieczkę fakultatywną na farmę krokodyli, ponieważ jest ona jakieś 2 km od hotelu (15 min na piechotę ale w upale lepiej podjechać taxi za 2-3 dinary). Zwykle krokodyle karmione są raz w tygodniu (zazwyczaj w niedzielę) ok. 16-17, Wtęp kosztuje 16 dinarów za dorosłego i 8 za dziecko. Automatycznie też pobierają 2 dinary za aparat.
Wycieczkę statkiem pirackim też właściwie można sobie odpuścić. Na statku można sobie zrobić zdjęcie z piratem i trochę z nimi potańczyć. Po ok. godzinie dopływa się (tak jak pozostałe 10 statków) do wysepki. Na plaży jest się 1,5 h, potem jest obiad (sałatka, kus kus, ryba z grilla i pieróg z nadzieniem z ziemniaków). Po obiedzie są skecze (tylko po francusku, niemiecku i włosku) a potem wraca się do hotelu. Plaża na tej wysepce jest właściwie taka sama, jak ta przy hotelu.
Piszcie jeśli macie jakieś pytania.
Obserwuj wątek
    • Gość: wjuga Re: Calimera Yati Beach - Djerba IP: *.internet.piotrkow.pl 09.07.14, 11:54
      Margaret dziękuję za cenne informacje. Lecę do calimera yati 16 lipca. Znam tylko angielski. Ale jestem zdziwiona bo w Tunezji byłam i nie było problemów. Napisz coś w jakiej części mieliście pokój bo inni piszą ze disco w nocy dokucza. ..
      • margaret745 Re: Calimera Yati Beach - Djerba 09.07.14, 12:00
        Mieliśmy pokój 533 (2 piętro, boczny widok na okolicę i troszkę na plażę). Moi znajomi mieli pokój 248 z widokiem na basen a inni 607 z widokiem na plażę ale na I p. i daleko od restauracji i głównego basenu.
        Disco (od 23 do 2) jest od strony głównego wejścia do hotelu, w osobnym budynku, więc mnie i moim znajomym nie dokuczało (nie słyszeliśmy). Ja przy rezerwacji poprosiłam o pokój blisko basenu i daleko od dyskoteki.
        Głośno jest od 21:30 do 22:30 jeśli się ma pokój przy basenie relaksacyjnym, bo w tym czasie jest wieczorne show w amfiteatrze (nie jest wysokich lotów ale i tak nie ma tam nic innego do roboty).
        • Gość: wjuga Re: Calimera Yati Beach - Djerba IP: *.internet.piotrkow.pl 09.07.14, 12:07
          Dzięki wielkie dużo mi pomogłaś. Jak mi coś wpadnie jeszcze to pozwolę sobie tu napisać. Pozdrawiam
        • Gość: wjuga Re: Calimera Yati Beach - Djerba IP: *.internet.piotrkow.pl 09.07.14, 12:27
          Acha .... napisz jeszcze proszę jak sytuacja z ewentualnym lekarzem, z jakim biurem byłaś i czy Polaków trochę było?
          • margaret745 Re: Calimera Yati Beach - Djerba 09.07.14, 12:56
            Lekarz (o ile pamiętam) jest albo na telefon albo ma dyżury w hotelu. Byłam z ITAKĄ. Trochę Polaków było (może 20-30 osób). Ja znajomych poznałam przy basenie (dzieciaki się zakumplowały).
            Woda jest w butelkach, w automatach jest Cola, Cola Light, Sprite a w dystrybutorze sztuczny i słodki sok pomarańczowy, cytrynowy i ananasowy. Znajomi dużo pili lokalnych drinków ale nie wiem co było w środku.
            Do kolacji podają piwo i wino (nie próbowałam).
            Aha, są 2 sale restauracyjne. W tej drugiej (większej) na śniadanie podają naleśniki/placki a na kolację lody (można przegapić, jeśli się je w innej sali).
            • Gość: wjuga Re: Calimera Yati Beach - Djerba IP: *.internet.piotrkow.pl 09.07.14, 13:06
              Super porady ! Ja też z I taką. Damy radę :-) pozdrowienia.
    • Gość: wjuga Re: Calimera Yati Beach - Djerba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.14, 14:12
      Jeszcze jedno pytanko: brać buty do wody czy nie? jak wygląda wejście do morza?
      • Gość: wjuga Re: Calimera Yati Beach - Djerba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.14, 15:28
        Acha.... i jak z leżakami na plaży i na basenach? Trzeba było zrywać się rano by rzucić ręcznik czy wystarczająca dla wszystkich ilość była?
        • margaret745 Re: Calimera Yati Beach - Djerba 11.07.14, 18:09
          Na plaży jest trochę małych kamieni przy brzegu i trochę dużych w wodzie ale wystarczy przejść kilka metrów w 1 lub 2 stronę, żeby ich uniknąć i trafić na piękny, mięciutki piasek.
          Proszę pamiętać, żeby wziąć z domu własne ręczniki plażowe, bo te hotelowe, czasy świetności mają za sobą.
          My chodziliśmy na basen przed 10 i nie było problemów ze znalezieniem wolnych ale być może dlatego, że sezon się chyba dopiero zaczynał, bo w ogóle nie było dużo ludzi w hotelu (na pewno nie było pełnego obłożenia). W basenach nigdy nie było ciasno. Pływało kilka, kilkanaście osób. Na plaży było zdecydowanie więcej wolnych leżaków niż przy basenie.
          • Gość: wjuga Re: Calimera Yati Beach - Djerba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.14, 08:07
            Dzięki Margaret za twoje cenne rady i wskazówki. Jesteś moją skarbnicą wiedzy na temat Calimera Yati :-) Teraz się już biorę na dobre za pakowanie walizek bo w środę raniutko mam wylot z Wawy. Pozdrawiam
            • margaret745 Re: Calimera Yati Beach - Djerba 14.07.14, 10:14
              Cieszę się że mogłam pomóc. Miłego pobytu :-)
              • Gość: gość Re: Calimera Yati Beach - Djerba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.14, 15:14
                A czy w tym hotelu jest dostęp do internetu???? Będę wdzięczna za informację.
                • margaret745 Re: Calimera Yati Beach - Djerba 14.07.14, 15:17
                  Jest ale płatny, przy recepcji jest stanowisko komputerowe (4 szt.). Kosztuje 2 Dinary za 15 min (zwykle tyle wystarczało mi do napisania maila i sprawdzenia poczty). Jest jeszcze cena za 30 i 60 min ale nie pamiętam.
                  • Gość: superslaw Re: Calimera Yati Beach - Djerba IP: *.dynamic.mm.pl 14.07.14, 18:09
                    A nie ma wi Fi w lobby ?u nas w dwu hotelach bylo bez problemu ..co prawda czasem spowalnial ale przegladnac strony dalo rade spokojnie
                    • margaret745 Re: Calimera Yati Beach - Djerba 15.07.14, 08:59
                      Być może jest ale na pewno płatne. To chyba jedyny hotel w Tunezji gdzie internet (mimo ze w lobby) jest płatny ;-) Wychodzi 4 zł za 15 min więc można przeżyć.
                    • kasia_2225 Re: Calimera Yati Beach - Djerba 14.08.14, 21:23
                      a powiedzcie mi jeszcze jak to jest z Internetem, jeśli ktoś ma wykupiony Internet w swojej sieci komórkowej czy taki będzie chodził bez problemu ??
    • safcia.1 spodziewałaś się polskiego jedenia w Tunezji?? 15.07.14, 10:26
      • margaret745 Re: spodziewałaś się polskiego jedenia w Tunezji? 15.07.14, 10:37
        Polskiego nie, ale mniej tunezyjskiego. Nie 1 raz byłam w Tunezji, byłam też w Turcji i Egipcie i w żadnym hotelu nie było tak kiepskiego, mało urozmaiconego i nie europejskiego jedzenia. Potwierdzili to znajomi, którzy również byli w innych hotelach. Wiadomo, że nie dogodzi się wszystkim ale to nie tylko moja opinia, więc pozwoliłam sobie ją przedstawić.
        • safcia.1 Re: spodziewałaś się polskiego jedenia w Tunezji? 16.07.14, 10:46
          Można mieć pretensje o mało urozmaicone menu ale o to że serwują lokalną kuchnie ? To jakby Tunezyjczyk przyjechał do Polski i miał pretensje że nie ma afrykańskiej kuchni...ludzie litości. Kuchnia to część ich kultury i tradycji którą teoretycznie turysta chce poznać jadąc tam...ale widać polscy turyści są inni niż wszyscy. Zatem inny kierunek lub lepszy hotel. Polacy często wybierają tanie hotele a potem maja pretensje że nie było luksusów.
          • margaret745 Re: spodziewałaś się polskiego jedenia w Tunezji? 16.07.14, 11:13
            4* hotel w cenie 4800 zł za 2 osoby, to chyba nie tani hotel. Idąc Twoim tokiem myślenia, w polskich hotelach powinna być tylko polska kuchnia, bo to w końcu częśc naszej kultury. Co za bzdura. Chcąc zasmakować lokalnej kuchni idę do miejscowych knajpek a nie męczę się w hotelowej restauracji. Jakoś inne hotele w krajach arabskich nie miały tego problemu, tylko Calimera.
            • safcia.1 Re: spodziewałaś się polskiego jedenia w Tunezji? 16.07.14, 11:47
              4* w Tunezji i Egipcie to jak 3 w Europie i każdy kto choć trochę podróżuje o tym wie, na forach często się o tym przypomina, dlatego wybieram 5* i dokładnie czytam Holidaycheck i Tripadvisor żeby nie było niespodzianek na miejscu.
              Za 2 tyg w Egipcie w 2012 r roku za 1 os. zapłaciłam 4500 (Hotel Premiere Le Reve Hurgada). Była kuchnia egipska i europejską. Za wysoki standard trzeba zapłacić.

Tak, jadąc do polskiego hotelu mam nadzieję że będzie kuchnia tajska i chińska....
              • margaret745 Re: spodziewałaś się polskiego jedenia w Tunezji? 16.07.14, 11:53
                Myślę, że powinnaś zmienić forum, bo ten wątek jest dla ludzi wybierających się do hotelu Calimera i chcących dowiedzieć się jak tam jest a nie dla tych, którzy z nudów bądź frustracji czepiają się komentarzy. Załóż wątek Hotel Premiere Le Reve Hurgada i tam się realizuj.
                • safcia.1 Re: spodziewałaś się polskiego jedenia w Tunezji? 16.07.14, 12:00
                  a ja myślę że mogę pisać tam gdzie uznam za stosowne, i jak każdy mam prawo mieć swoje zdanie.Jeśli nie umiesz na spokojnie przyjąć cudzych komentarzy i jedyne co możesz odpowiedzieć to jakieś pierdoły o frustracji to nie mój problem. atak nie zawsze jest dobrą formą obrony.powodzenia.
                  • margaret745 Re: spodziewałaś się polskiego jedenia w Tunezji? 16.07.14, 12:06
                    Powtarzam, że załozyłam ten wątek dla tych którzy wybierają się do tego hotelu i chcą się czegoś dowiedzieć. Ty ani się tam nie wybierasz ani tam nie byłaś, więc zupełnie nie rozumiem po co ta dyskusja.
    • Gość: Kasia Re: Calimera Yati Beach - Djerba IP: *.system-net.pl 21.07.14, 11:01
      hej mam kilka pytań powiedz jaka jest dyskoteka w hotelu warto się wybrać ?? czy ich alkohole da się pić ?? czy woda w morzu jest rzeczywiście taka piękna jak na zdjęciach ?? co twoim zdaniem warto zwiedzić ?? i jak ma się sprawa na djerbie z napiwkami
      • margaret745 Re: Calimera Yati Beach - Djerba 21.07.14, 11:08
        Byłam z 5-letnim synem, więc moje życie towarzyskie kończyło się po 23 ;-) Dyskoteka (z tego co słyszałam) świeciła pustkami (czasami zajrzało kilka osób). Pewnie zalezy to od turnusu.
        W ciągu pobytu raz wypiłam drinka (nie jestem fanką) i był OK ale moi znajomi pili codziennie i nie narzekali, wiec chyba są w porządku.
        Plaża przy hotelu i woda faktycznie są takie jak na zdjęciach. Jest spory odcinek mielizny (woda do kolan) ale potem jest głęboko i można popływać.
        Tak jak pisałam wcześniej, byłam tylko na 2 wycieczkach, więc tylko o nich pisałam. Byłam tam tylko przez tydzień i to z dzieckiem, więc nie miałam ochoty na zwiedzanie (tym bardziej w upale).
        Ja codziennie dawałam 1 Eur napiwku pani sprzątającej (3 razy ułożyłam nam coś fajnego z ręcznika).
        • Gość: Kasia Re: Calimera Yati Beach - Djerba IP: *.system-net.pl 22.07.14, 12:24
          bardzo ci dziękuje za odpowiedz bardzo mi pomogłaś a jeszcze mam pytanko powiedz bo słyszałam że trzeba uważać na żołądek bo jest tak jak w Egipcie biegunka i wymioty czy to prawda , powiedz z własnego doświadczenia . i jeszcze kilka pytanek , czy jest kantor w hotelu ? czy lepiej w Polsce wymienić na dolary czy euro ? na wielu zdjęciach sa stoły z wieloma słodkościami czy tak rzeczywiście tak jest czy to tylko do zdjęć ?? i jeszcze jedno jak jest na djerbie wieczorami chłodno bo nie wiem czy brać coś cieplejszego ?? czy dla dorosłych są jakieś fajne animacje ? i jeszcze raz dzięki za odpowiedzi ;)

• margaret745 Re: Calimera Yati Beach - Djerba 22.07.14, 12:35
            Jeśli chodzi o problemy żołądkowe, to ani ja ani moi znajomi nie mieliśmy żadnych.
            Walutę wymienia się w recepcji. Lepszy przelicznik ma Eur (ok. 2,2 o ile dobrze pamiętam a USD chyba 1,9). Z moich obserwacji wynika, że lepiej mieć EUR.
            Stół ze słodkościami jest 1. Jest kilka rodzajów ciastek (na bazie biszkoptu lub sernika), kremy podawane w dużych miskach i 2 lub 3 rodzaje ciast na paterach. Próbowałam kilku ale były za słodkie (tunezyjskie słodycze są słodkie, więc nie byłam zaskoczona). Moim zdaniem smakują jak słodycze z naszych supermarketów ;-) Za to do kolacji są lody (w dużej sali, w pojemnikach, kilka smaków). Zamiast słodyczy polecam pyszne melony.
            Jeśli chodzi o chłodne wieczory, to podczas naszego pobytu (od 20/06 do 2/07) było troszkę chłodno (mojemu dziecku zakładałam kurtkę dżinsową) po 21 (wiało od morza). Większość ludzi na wieczorne przedstawienia przychodziła w bluzach lub sweterkach ale 1 taka rzecz wystarczy.
            Jeśli chodzi o animacje dla dorosłych, to kilka razy widziałam jakieś konkursy w skokach do wody, rzucaniu piłką do celu. Wiem, że były mecze siatkówki i zumba/aerobik przy plaży.
            Cieszę się, że mogłam pomóc :-)
            Miłego wypoczynku w CYB
            • Gość: superslaw Re: safcia.1 IP: 217.117.130.* 23.07.14, 09:07
              Ja tak troszkę z innej beczki...Proszę napisz mi cos o hotelu La Premiere w hurgadzie , chętnie bym sie tam wybrała ...czy jest tam całodzienny program animacyjny? ( przyznam ze cały dzień to dla mnie za dużo)..
              • margaret745 Re: safcia.1 23.07.14, 09:33
                Ja jestem "specem" od Calimery. W Hurgadzie nie byłam, więc pytanie nie do mnie.
              • safcia.1 Re: safcia.1 23.07.14, 11:29
                Cześć, hotel od 16 lat, nie ma żadnych animacji dlatego go wybrałam, bardzo wysoki standard, począwszy od pokojów, skończywszy na wyżywieniu i obsłudze. w dzień spokojna muzyka przy basenach, wieczorem muzyka na żywo: jazz, swing rock. Polaków na turnusie maks 1 rodzina (drogo),Rosjan brak, sporadycznie niemcy, przeważnie Anglicy. Zagraniczne alkohole oryginalne w opcji All, dobrej klasy europejskiej 5*. Jeśli masz konkretne pytania odpowiem.
                a i dla mnie ważne: łagodne zejście plażą do morza (piasek), pomost obok.
                • margaret745 Re: safcia.1 23.07.14, 11:55
                  Mam prośbę, nie mieszajcie u mnie i załóżcie sobie własny wątek dotyczący hotelu w Egipcie, bo wepchnęłyście się do mojego wątku dotyczącego hotelu w Tunezji. Ni w 5 ni w 9.
                  • Gość: Asia Re: IP: 80.50.142.* 25.07.14, 09:05
                    W może ktoś wybiera się do Djerby w najbliższym czasie? Lecimy w środę (30.07) z Katowic ;)
                    • Gość: pirat Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.14, 18:38
                      mam pytanko.Czy jest w pobliżu jakiś aquapark?Oczywiście poza tymi zjeżdzalniami w hotelu.
                      • margaret745 Re: 28.07.14, 09:00
                        Raczej nie (gdyby był, rezydent by nam o nim powiedział). Hotel jest pośrodku niczego i z wyjątkiem kilku małych sklepików i knajpek w pobliżu nie ma nic.
                    • Gość: kasia Re: IP: *.system-net.pl 26.07.14, 10:49
                      hej my dopiero pod koniec sierpnia a do jakiego hotelu lecicie ??
                      • Gość: Asia Re: IP: 80.50.142.* 26.07.14, 20:40
                        do Calimera Yati Beach - Djerba ;);)
                        • Gość: kasia Re: IP: *.system-net.pl 28.07.14, 08:34
                          Asiu ale ci dobrze już zaraz lecicie mam nadzieje że po powrocie podeślesz parę fotek i informacji ;) a mogę wiedzieć w jakim wieku jesteś ??
                          • Gość: Asia Re: IP: 80.50.142.* 28.07.14, 09:43
                            Jasne, popstrykam i się pochwalę ;)
                            A Ty kiedy się wybierasz?
                            Jestem z rocznika 78 ;)
                            • Gość: aga Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.14, 12:17
                              czesc lecimy do calimery 20.08.-27.08 z dzieckiem czy ktoś sie tam wybiera w tym terminie?
                            • Gość: kasia Re: IP: *.system-net.pl 28.07.14, 13:06
                              my pod koniec sierpnia już nie mogę się doczekać życzę udanego urlopiku i czekam na recenzję
                              • Gość: kasia Re: IP: *.system-net.pl 29.07.14, 08:12
                                a czy wybiera się tam ktoś 10 września bo znajomi się wybierają ??
            • kasia_2225 Re: Calimera Yati Beach - Djerba 01.08.14, 17:16
              a możesz mi jeszcze powiedzieć czy w ciągu pobytu były jakies wieczorki tematyczne albo wieczory związane z ich kuchnią ??
              • centrum_sojka Re: Calimera Yati Beach - Djerba 02.08.14, 10:38
                Byliśmy w tym hotelu od 15.07.2014 do 30.07.2014. Akutat trafiliśmy na fajny okres, gdyż było święto narodowe oraz 25 lat tego hotelu, więc były odświętne kolacje. Poza tym nie było żadnych innych tematycznych kolacji.
                Ogólnie hotel czysty, ale np. chcąc mieć leżak trzeba wstać wcześnie aby sobie zarezerwować. Z ręczników nie korzystaliśmy.
                Nie ma internetu - my wykupiliśmy na 2 tygodnie zapłaciliśmy 40 euro, i cały czas zrywał - nie polecam.
                Ogólnie jedzenie do zniesiania, ale pod koniec tęski się za naszym jedzeniem.
                Wieczorem przy jednym z basenów jest dla dzieci mini disco trwa około 40min. potem jest show można sobie podarować!!!!!
                Jeżeli chcecie się czegoś dowiedzieć o hotelu i okolicach to są animatorki dla dzieci Agata i Natalia - udzielą wszytkich informacji.
                W okolicy nic nie ma prócz sklepu.

• kasia_2225 Re: Calimera Yati Beach - Djerba 02.08.14, 17:58
                  a czy do jedzenia były jakieś mięsa, makarony ?? czy alkohole sa dobre ?
                  czy korzystaliście z dyskoteki ??
                  • centrum_sojka Re: Calimera Yati Beach - Djerba 03.08.14, 20:18
                    Makarony były całkiem, calkiem, również ryż. Ziemniaki nie zawsze - często robią na słodko.
                    Z mięs głównie jedliśmy kurczaka, który był podawany w postaci duszonej, raz trafił się z grilla. Zdarzało się, że nie jedliśmy wogóle mięsa, gdyż głównie było wołowe, typu antrykot oraz wątróbki duszone. Oczywiście jest ich kuchnia czyli tażim, ale ja nie jadłam.
                    Zawsze są podawane ryby??? krewetki, ale nie specjalne.
                    Jeśli chodzi o sałatki również bywało różnie.
                    Alkohol to raczej woda. My próbowaliśmy tylko piwo i to ze spritem, wódkę - woda może ok. 30%, i pozostaliśmy na ginie z tonikiem /nie bierzcie z lodem/ - najlepsze robią przy basenie relaksacyjnym.
                    Z dyskoteki nie korzystaliśmy, gdyż mamy małe dzieciaki, inni mówili że dość kiepskie.
                    • kasia_2225 Re: Calimera Yati Beach - Djerba 06.08.14, 21:03
                      a mam jeszcze pytanie dotyczące alkoholu czy spotkaliście się tam z winami głównie chodzi mi o wina musujące albo szampany lub w ostateczności jakieś inne ? a czy piwo jest ich czy jakieś europejskie .
                    • kasia_2225 Re: Calimera Yati Beach - Djerba 06.08.14, 21:05
                      centrum_sojka mam pytanie do ciebie czy byliście na jakiś wycieczkach lub miejscach które są warte polecenia ??
                      • centrum_sojka Re: Calimera Yati Beach - Djerba 07.08.14, 09:46
                        Wycieczki, które proponuje rezydent to:
                        krokodyle,
                        objazdowa wokół wyspy
                        sahara - 2 dni.
                        Krokodyle nie opłaca się, byliśmy sami w niedzielę - z hotelu pieszo 15min., taksówką ok 5min.
                        objazdowa wokół wyspy też nic ciekawego, lepiej wziąść taksówkę.
                        Na saharze nie byliśmy, bo dzieciaki są zbyt małe. Z hotelu jedzie się 6 godz. autokarem, nocuje się w hotelu /podobno lepszej klasy niż Caslimera/. Główną atrakcją jest przejaźdżka jeepem. Znajomi, którzy byli na niej polecali, płacili 195 dinarów od osoby.

• margaret745 Re: Calimera Yati Beach - Djerba 04.08.14, 09:18
                Wieczorków tematycznych nie było. Jedynie zajęcia wieczorne, to show. Nic więcej nie ma. Tak jak pisałam wcześniej, raz na pobyt można zamówić sobie kolację w restauracji a'la carte, która nie jest ani restauracją ani tym bardziej a'la carte ale jak ktoś chce zjeść to samo co na normalną kolację, tylko w innym miejscu, to proszę bardzo.
                • kasia_2225 Re: Calimera Yati Beach - Djerba 07.08.14, 10:11
                  a mam jeszcze pytanie dotyczące alkoholu czy spotkaliście się tam z winami głównie chodzi mi o wina musujące albo szampany lub w ostateczności jakieś inne ? a czy piwo jest ich czy jakieś europejskie .
                  • centrum_sojka Re: Calimera Yati Beach - Djerba 07.08.14, 10:22
                    Jeśli chodzi o alkohol to wszystko jest ich, nawet bez banderoli, chyba przelewają do butelek, piwo również jest ich. W centrum Miodunu jest carrefour expres, można zrobić podstawowe zakupy. Taxówka do Miodum to ok. 3 dinary - 15min.
                    • kasia_2225 Re: Calimera Yati Beach - Djerba 08.08.14, 12:24
                      jak tak czytam wasze wypowiedzi to zaczynam się martwic o nasz pobyt w tym hotelu jedzenie marne , alkohol marny , leżaków brakuje :( mam nadzieje ze chociaż morze i plaża będzie tak piękna jak na zdjęciach . Marzy mi się żeby chociaż delfiny zobaczyć w naturalnym środowisku . A czy może ktoś z was latał na tym spadochronie za motorówka ??
                • kasia_2225 Re: Calimera Yati Beach - Djerba 14.08.14, 21:25
                  a powiedzcie mi jak to jest z Internetem , jeśli ktoś ma wykupiony w swojej sieci komórkowej , to czy z takiego można korzystać bez problemu ?? a czy w lobby jest za darmo i jak to wygląda ??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka