Dodaj do ulubionych

Prosze o info na temat hotelu Alyssa w Tunezji

29.04.05, 16:02
Wybieram sie tam z rodziną (ja z zona i 2ma corkami)Czy jest to hotel z
ktorego bedziemy zadowoleni? Jesli ktos tam byl to bede wdzieczny za jakies
info. Wstepnie mamy termin na 26.05
Obserwuj wątek
    • ordeo Re: Prosze o info na temat hotelu Alyssa w Tunezj 29.04.05, 18:17
      Witam. Na temat Alyssa Hotel skreśłiłem już parę zdań na forum. To hotel o
      niskim standardzie i stary. Cena jest adekwatna do tego, co otrzymasz na
      miejscu. Musisz nastawić się na podstawy, żaden komfort. Tak, jakbyś cofnął się
      o dość sporo lat wstecz. Wiem,że wyjazd dla czteroosobowej rodziny to spory
      wydatek, ale polecam dopłacić i wybrać coś też 3* - lepszego. W Tunezji wielkim
      plusem są hotele z all inclusive. Wtedy cały dzień jesz i pijesz w cenie
      oferty. Szczególnie polecany rodzinom, które chcą solidnie wypocząć i dobrze
      zjeść.Po powrocie opisz swoje wrażenia na forum, aby inni mogli z nich
      skorzystać. Życzę udanego wypoczynku!
      • zuzannatomek Re: Prosze o info na temat hotelu Alyssa w Tunezj 29.04.05, 22:37
        Dzieki za odpowiedz. Jesli chodzi o allinclusive to juz przemyslelismy ten
        temat i stwierdzilismy ze nie warto
        • temida70 KONIECZNIE... 30.04.05, 20:26
          Jeśli nie byliście jeszcze w Tunezji, to bez namysłu weźcie wersję all
          inclusive. Już tłumaczę dlaczego. Na zwykłych warunkach jedzenia jest mało i
          niezbyt apetyczne dla naszego podniebienia. Po prostu w tym momencie nie macie
          wyboru kilkunastu dań tak, jak na all in. Jeśli będziecie chcieli żywić się
          dodatkowo na mieście (czego nie polecam ze względu na brak higieny
          przygotowywanych potraw, a szkodzących naszemu ustrojowi, szczególnie
          dzieciom), to stracicie dużo, dużo więcej kasy niż z opcją all in!!!
        • kasik1112 Re: Prosze o info na temat hotelu Alyssa w Tunezj 08.05.05, 21:31
          poza tym dodam ze napoje do posilkow sa platne w hb - cola ok 2 dinary jak
          sobie policzycie to wyjdzie wam na pewno duzo mniej z all
        • vogel2001 Alyssa 16.05.05, 10:53
          Jedziemy do Alyssa w lipcu, prosze was o informacje na temat tego hotelu,
          Warto, czy mamy zmienic. Pozdrawiam
      • zuzannatomek Re: Prosze o info na temat hotelu Alyssa w Tunezj 29.04.05, 22:47
        ordeo napisał:

> Witam. Na temat Alyssa Hotel skreśłiłem już parę zdań na forum. To hotel o
        > niskim standardzie i stary. Cena jest adekwatna do tego, co otrzymasz na
        > miejscu. Musisz nastawić się na podstawy, żaden komfort. Tak, jakbyś cofnął
        się
        >
        > o dość sporo lat wstecz. Wiem,że wyjazd dla czteroosobowej rodziny to spory
        > wydatek, ale polecam dopłacić i wybrać coś też 3* - lepszego. W Tunezji
        wielkim
        >
        > plusem są hotele z all inclusive. Wtedy cały dzień jesz i pijesz w cenie
        > oferty. Szczególnie polecany rodzinom, które chcą solidnie wypocząć i dobrze
        > zjeść.Po powrocie opisz swoje wrażenia na forum, aby inni mogli z nich
        > skorzystać. Życzę udanego wypoczynku!

3* i lepszego ??? My 1-szy raz do Tunezji wiec nic mi to nie mówi. Moze podaj
        jakies hotele - bede wdzieczny. Ja juz raz zmienialem z Nour El Kantoui :)
        W sumie to liczylismy wersje z alliclusive ale biorąc pod uwagę że dla dzieci
        (3 i 8 lat) i tak bede musiał jkaies frytki czy pizze kupowac bo w hotelu nie
        bedzie im smakowac, to troche szkoda mi kasy. Alkoholu to my z żoną za 1500 nie
        wypijemy :) Ale wracając do rzeczy - czy myslisz ze mozemy byc bardzo
        niezadowoleni? W sumie to nie zamierzam spedzac duzo czasu w hotelu.Kiedy tam
        byles? W biurze OasisTour mowia ze tam jakies remonty robia.
        • ordeo Re: Prosze o info na temat hotelu Alyssa w Tunezj 30.04.05, 20:00
          JEDNA BARDZO WAŻNA SPRAWA, O KTÓREJ MUSISZ WIEDZIEĆ. Dzieciakom nie kupuj nic
          do jedzenia poza hotelem. "Oni" uwielbiają robić przysmaki na szybko - płucząc
          wszystko w kranówce, a co nam baaardzo szkodzi, ponieważ nie jesteśmy
          przystosowani do ich flory bakteryjnej. W tym momencie pochorują Ci się
          dzieci.Dlatego polecam all in szczególnie rodzinom z pociechami. Wtedy możesz
          wybrać to, co maluchy lubią np. naleśniki, frytki, jajecznicę i wiele wiele
          innych smaczności. Pozdrawiam. A...3* lub więcej to hotele o lepszym
          standardzie. Nie schodźcie poniżej 3 dobrych i sprawdzonych gwiazdek.
        • ordeo Re: Prosze o info na temat hotelu Alyssa w Tunezj 30.04.05, 20:02
          Jeśli cenisz spokój w bardziej kameralnm miejscu (nie w zatłoczonym mieście,
          gdzie plaże są przzepełnione) polecam z Oasisa miejscowość Bordj Cedria
          niedaleko Tunisu. Napisz kiedy wybieracie się.
          • inabell Re: Prosze o info na temat hotelu Alyssa w Tunezj 01.05.05, 20:17
            Byłam w Bordj Cedria w hotelu Medi Sea Club z niemieckim biurem podróży.
            Włąśnie wróciłam. Wspaniała, spokojna miejscowość. Hotel super! Jestem jeszcze
            pod urokiem i pozytywnym wrażeniem..
    • leec50 Re: Prosze o info na temat hotelu Alyssa w Tunezj 01.05.05, 19:57
      Byłem w Alyssa pod koniec sierpnia.Mieszkałem w budynku bocznym 3-
      piętrowym,czysto,codzienne sprzątanie.[w bungalowach trochę narzekano].W
      Tunezji standart hoteli jest -1 w stosunku do reszty świata.Klimatyzacja ok,co
      do wyżywienia dla mnie w porządku,dużo i urozmaicone (było dużo dzieci inie
      słyszałem narzekań).Basen ok. stare leżaki, duży plus-plaża na terenie.Dobre
      położenie,do Souse można spacerem lub taxi(3.5 DT).Dla dzieci w porcie El Kantoi
      (30 min plażą lub ciuchcią lub taxi ok 3 DT)wesołe miasteczko.Byłem z Ecco-
      Holiday i za tą cenę-1600zł było ok. Pozdrawiam
      • andromeda68 Re: Prosze o info na temat hotelu Alyssa w Tunezj 01.05.05, 20:08
        Wybacz, ale nie zgadzam się z Twoim postem. Wróciłam niedawno z Alyssa i dla
        mnie ten pobyt był horrorem mimo, iż zapewniano mnie inaczej. Tam czas
        zatrzymał się 20 lat temu. Może dla ludzi żyjących od wypłaty do wypłaty to
        luksus, ale ja nikomu nie polecam wakacji w tym obiekcie. To sprawa
        indywidualna, ale lepiej dopłacić i przeżyć super wakacje. Bungalowy....to już
        w ogóle przeżytek.
      • joasiaczek5 Re: Prosze o info na temat hotelu Alyssa w Tunezj 01.05.05, 20:13
        Nie będę rozpisywać się na temat hotelu, bo wszystko w kilkunastu postach
        zostało ujęte.Twój komentarz pozytywny jest jedyny w stosunku do całej reszty.
        Hotelem (o ile można go tak nazwać) byłam ROZCZAROWANA. Nie polecam. Trochę już
        zwiedziła, ale to były moje nieudane wakacje. Dlaczego coś takiego się
        sprzedaje?!
      • vogel2001 Do leec50 16.05.05, 10:56
        Daj znac cosik dokladniej o tym Hotelu Alyssa. Wybieramy sie tam w lipcu z
        trzylatkiem. nie musimy miec luksusow, takiem mamy w domu. Daj znac czy warto i
        w ogole jakies blizsze informacje, co tam warto zobaczyc. Moj mail:
        lidkaptak@yahoo.de
    • zzbyszek1 Re: Prosze o info na temat hotelu Alyssa w Tunezj 13.05.05, 21:34
      Zanim Wy przyjedziecie, to ja już tam będę tydzień :) Wyjeżdżam 19-go maja.
      Napewno się spotkamy w afryce. Do zobaczenia;)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka