zuzannatomek 29.04.05, 16:02 Wybieram sie tam z rodziną (ja z zona i 2ma corkami)Czy jest to hotel z ktorego bedziemy zadowoleni? Jesli ktos tam byl to bede wdzieczny za jakies info. Wstepnie mamy termin na 26.05 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ordeo Re: Prosze o info na temat hotelu Alyssa w Tunezj 29.04.05, 18:17 Witam. Na temat Alyssa Hotel skreśłiłem już parę zdań na forum. To hotel o niskim standardzie i stary. Cena jest adekwatna do tego, co otrzymasz na miejscu. Musisz nastawić się na podstawy, żaden komfort. Tak, jakbyś cofnął się o dość sporo lat wstecz. Wiem,że wyjazd dla czteroosobowej rodziny to spory wydatek, ale polecam dopłacić i wybrać coś też 3* - lepszego. W Tunezji wielkim plusem są hotele z all inclusive. Wtedy cały dzień jesz i pijesz w cenie oferty. Szczególnie polecany rodzinom, które chcą solidnie wypocząć i dobrze zjeść.Po powrocie opisz swoje wrażenia na forum, aby inni mogli z nich skorzystać. Życzę udanego wypoczynku! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzannatomek Re: Prosze o info na temat hotelu Alyssa w Tunezj 29.04.05, 22:37 Dzieki za odpowiedz. Jesli chodzi o allinclusive to juz przemyslelismy ten temat i stwierdzilismy ze nie warto Odpowiedz Link Zgłoś
temida70 KONIECZNIE... 30.04.05, 20:26 Jeśli nie byliście jeszcze w Tunezji, to bez namysłu weźcie wersję all inclusive. Już tłumaczę dlaczego. Na zwykłych warunkach jedzenia jest mało i niezbyt apetyczne dla naszego podniebienia. Po prostu w tym momencie nie macie wyboru kilkunastu dań tak, jak na all in. Jeśli będziecie chcieli żywić się dodatkowo na mieście (czego nie polecam ze względu na brak higieny przygotowywanych potraw, a szkodzących naszemu ustrojowi, szczególnie dzieciom), to stracicie dużo, dużo więcej kasy niż z opcją all in!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kasik1112 Re: Prosze o info na temat hotelu Alyssa w Tunezj 08.05.05, 21:31 poza tym dodam ze napoje do posilkow sa platne w hb - cola ok 2 dinary jak sobie policzycie to wyjdzie wam na pewno duzo mniej z all Odpowiedz Link Zgłoś
vogel2001 Alyssa 16.05.05, 10:53 Jedziemy do Alyssa w lipcu, prosze was o informacje na temat tego hotelu, Warto, czy mamy zmienic. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zuzannatomek Re: Prosze o info na temat hotelu Alyssa w Tunezj 29.04.05, 22:47 ordeo napisał: > Witam. Na temat Alyssa Hotel skreśłiłem już parę zdań na forum. To hotel o > niskim standardzie i stary. Cena jest adekwatna do tego, co otrzymasz na > miejscu. Musisz nastawić się na podstawy, żaden komfort. Tak, jakbyś cofnął się > > o dość sporo lat wstecz. Wiem,że wyjazd dla czteroosobowej rodziny to spory > wydatek, ale polecam dopłacić i wybrać coś też 3* - lepszego. W Tunezji wielkim > > plusem są hotele z all inclusive. Wtedy cały dzień jesz i pijesz w cenie > oferty. Szczególnie polecany rodzinom, które chcą solidnie wypocząć i dobrze > zjeść.Po powrocie opisz swoje wrażenia na forum, aby inni mogli z nich > skorzystać. Życzę udanego wypoczynku! 3* i lepszego ??? My 1-szy raz do Tunezji wiec nic mi to nie mówi. Moze podaj jakies hotele - bede wdzieczny. Ja juz raz zmienialem z Nour El Kantoui :) W sumie to liczylismy wersje z alliclusive ale biorąc pod uwagę że dla dzieci (3 i 8 lat) i tak bede musiał jkaies frytki czy pizze kupowac bo w hotelu nie bedzie im smakowac, to troche szkoda mi kasy. Alkoholu to my z żoną za 1500 nie wypijemy :) Ale wracając do rzeczy - czy myslisz ze mozemy byc bardzo niezadowoleni? W sumie to nie zamierzam spedzac duzo czasu w hotelu.Kiedy tam byles? W biurze OasisTour mowia ze tam jakies remonty robia. Odpowiedz Link Zgłoś
ordeo Re: Prosze o info na temat hotelu Alyssa w Tunezj 30.04.05, 20:00 JEDNA BARDZO WAŻNA SPRAWA, O KTÓREJ MUSISZ WIEDZIEĆ. Dzieciakom nie kupuj nic do jedzenia poza hotelem. "Oni" uwielbiają robić przysmaki na szybko - płucząc wszystko w kranówce, a co nam baaardzo szkodzi, ponieważ nie jesteśmy przystosowani do ich flory bakteryjnej. W tym momencie pochorują Ci się dzieci.Dlatego polecam all in szczególnie rodzinom z pociechami. Wtedy możesz wybrać to, co maluchy lubią np. naleśniki, frytki, jajecznicę i wiele wiele innych smaczności. Pozdrawiam. A...3* lub więcej to hotele o lepszym standardzie. Nie schodźcie poniżej 3 dobrych i sprawdzonych gwiazdek. Odpowiedz Link Zgłoś
ordeo Re: Prosze o info na temat hotelu Alyssa w Tunezj 30.04.05, 20:02 Jeśli cenisz spokój w bardziej kameralnm miejscu (nie w zatłoczonym mieście, gdzie plaże są przzepełnione) polecam z Oasisa miejscowość Bordj Cedria niedaleko Tunisu. Napisz kiedy wybieracie się. Odpowiedz Link Zgłoś
inabell Re: Prosze o info na temat hotelu Alyssa w Tunezj 01.05.05, 20:17 Byłam w Bordj Cedria w hotelu Medi Sea Club z niemieckim biurem podróży. Włąśnie wróciłam. Wspaniała, spokojna miejscowość. Hotel super! Jestem jeszcze pod urokiem i pozytywnym wrażeniem.. Odpowiedz Link Zgłoś
leec50 Re: Prosze o info na temat hotelu Alyssa w Tunezj 01.05.05, 19:57 Byłem w Alyssa pod koniec sierpnia.Mieszkałem w budynku bocznym 3- piętrowym,czysto,codzienne sprzątanie.[w bungalowach trochę narzekano].W Tunezji standart hoteli jest -1 w stosunku do reszty świata.Klimatyzacja ok,co do wyżywienia dla mnie w porządku,dużo i urozmaicone (było dużo dzieci inie słyszałem narzekań).Basen ok. stare leżaki, duży plus-plaża na terenie.Dobre położenie,do Souse można spacerem lub taxi(3.5 DT).Dla dzieci w porcie El Kantoi (30 min plażą lub ciuchcią lub taxi ok 3 DT)wesołe miasteczko.Byłem z Ecco- Holiday i za tą cenę-1600zł było ok. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andromeda68 Re: Prosze o info na temat hotelu Alyssa w Tunezj 01.05.05, 20:08 Wybacz, ale nie zgadzam się z Twoim postem. Wróciłam niedawno z Alyssa i dla mnie ten pobyt był horrorem mimo, iż zapewniano mnie inaczej. Tam czas zatrzymał się 20 lat temu. Może dla ludzi żyjących od wypłaty do wypłaty to luksus, ale ja nikomu nie polecam wakacji w tym obiekcie. To sprawa indywidualna, ale lepiej dopłacić i przeżyć super wakacje. Bungalowy....to już w ogóle przeżytek. Odpowiedz Link Zgłoś
joasiaczek5 Re: Prosze o info na temat hotelu Alyssa w Tunezj 01.05.05, 20:13 Nie będę rozpisywać się na temat hotelu, bo wszystko w kilkunastu postach zostało ujęte.Twój komentarz pozytywny jest jedyny w stosunku do całej reszty. Hotelem (o ile można go tak nazwać) byłam ROZCZAROWANA. Nie polecam. Trochę już zwiedziła, ale to były moje nieudane wakacje. Dlaczego coś takiego się sprzedaje?! Odpowiedz Link Zgłoś
vogel2001 Do leec50 16.05.05, 10:56 Daj znac cosik dokladniej o tym Hotelu Alyssa. Wybieramy sie tam w lipcu z trzylatkiem. nie musimy miec luksusow, takiem mamy w domu. Daj znac czy warto i w ogole jakies blizsze informacje, co tam warto zobaczyc. Moj mail: lidkaptak@yahoo.de Odpowiedz Link Zgłoś
zzbyszek1 Re: Prosze o info na temat hotelu Alyssa w Tunezj 13.05.05, 21:34 Zanim Wy przyjedziecie, to ja już tam będę tydzień :) Wyjeżdżam 19-go maja. Napewno się spotkamy w afryce. Do zobaczenia;))) Odpowiedz Link Zgłoś