seerus 19.07.05, 13:31 Witam. Prosze o wszelkie spostrzeżenia dotyczącego tego hotelu. Jakieś wskazówki, wspomnienia, porady i odczucia. Dziekuje z góry. SEERUS Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izzaa Re: EL HANA BEACH, SOUSSE 22.07.05, 22:12 wspomnien cala masa:)) widna - nie chcialo mi sie na nia czekac wiec, ktorego razu pobieglam po schodach..jestem na pietrze okazalo sie, ze ta ktora mialam jechac stanela miedzy pietrami..ufff Minus hotelu - chyba kazdy z ulicy ma mozliwosc wejsc tam i bez roblemu poruszac sie po nim.. Odpowiedz Link Zgłoś
cairo7 Re: EL HANA BEACH, SOUSSE 22.07.05, 22:59 Ale są i plusy-centrum miasta<no ok.hałas bardzo prawdopodobny>,super jedzonko,fajny klub nocny lub inne w okolicy,zresztą tu też i cena mówi wszystko<moim zdaniem tanio>.Jeżeli dobrze poczytasz co cie czeka i się na to zdecydujesz bedziesz zadowolony<brak lodówki-ale to częste w Tunezji,brak tv.Plaża za ulicą....pewnie płatne leżaki...?-ja chodziłem na inny hotel,tam gdzie było boisko do siatki,ale teraz jest i tu na ogrodzie.2 baseny otwarte,2 kryte...mowie o calym kompleksie.Wybór należy do ciebie-powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
miab Re: EL HANA BEACH, SOUSSE 23.07.05, 23:11 Byliśmy tam 4 dni (7-10 lipca), po czym za dopłatą przenieślimy się do Marhaba Club. El Hana Beach to stary, wielki hotel. Jego największy minus to brud. Karaluchy duże i małe w pokojach ( my mieliśmy małe, znajomi dużego) były największym przegięciem. Niedosprzątane pokoje (wielkie zacieki na oknach, syfiaste łazienki) to tak na dodatek. Zamiast łóżek - wylane z betonu podesty. Okna od ulicy = kiepski widok. Od morza - ok (byle wysoko). Na zewnątrz jest głośno (nam to akurat nie przeszkadzało, lubimy takie klimaty). Plaża hotelowa jest brudna bo jest przy promenadzie i traktowana jest przez tubylców niemal jak plaża plubliczna (czytaj morze niedopałków i śmieci). Opinie ludzi z El Hany - jest fajnie jak nie jestesmy w pokoju:) Jedzenie porażka - 1,5 gwiazdki to max. Zero urozmaicenia. W Polsce tak karmią w hotelach jednogwiazdkowych. Na stołówce brakuje łyżeczek (nie było ani jednej w ciągu 4 dni, filiżanek, a z obsługą trzeba się o wszystko wykłócić. Przez 4 dni przeżylismy zalanie hotelu wodą (pękła rura i z kranu leciała "herbata") i kilka awarii wind. Plusy - ogród z palmami, położenie blisko centrum i mediny (dla niektórych to minus), tanie sklepy naprzeciwko. Basen ujdzie. Moja rada - jak dostaniesz słaby pokój na początku to albo od razu daj w łapę na recepcji 20 dolarów, albo zrób awanturę, że masz w pokoju karaluchy i żądasz wymiany na inny. Nie gaś na noc światła w łazience (robale wtedy nie wyłażą). Ale najlepiej zmnień hotel. Nawet w trakcie i bez skrupułów. Tak słabej trójki nie widziałem w Turcji, Egipcie, Hiszpanii, Francji i w Polsce. Szczególnie pod względem czystości. Z kolei Marhaba Club polecam z całego serca. Jedzenie na poziomie 4 gwiazdek, czystość wzorowa. Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-hotele Re: EL HANA BEACH, SOUSSE 24.07.05, 13:45 Byłem rok temu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=193&w=14333611&v=2&s=0 Generalnie następnym razem wybrałbym miejscowość El Kantoui, może w Sousse jest bardziej "lokalnie", no ale na ulicach wieczorami o godz 21-22 bardzo mało turystów po knajpach, wszędzie tubylcy, w El Kantoui wieczorami panuje zupełnie inny klimat. Stiwi. Odpowiedz Link Zgłoś
mraulin Re: EL HANA BEACH, SOUSSE 25.07.05, 00:59 Zgadzam się z przedmówcą. W Sousse zbyt wielu tubylców - strach przejść ulicą z lepszym aparatem na wierzchu. Wyjścia oczywiście w sezonie możliwe dopero około odziny 19:00 (byliśmy w El Hana Beach 08.07 - 22.07) - wcześniej można się usmażyć... lepiej w tym czasie poleżeć nad basenem lub na plaży (lepiej na płatnych leżakach 2 dinary za dzień ale warto dla bezpieczeństwa). Hotel słabej jakości... następnym razem jak będę chiał się wybrać do kraju gdzie pogoda jest gwarantowana i żar z nieba się leje od rana do wieczora i nie będzie to Europa czy Egipt wybiorę się do El Kantoui. Super czyste miasteczko, ładne i wszędzie można się ewentualnie dostać (jadąc taxi nie warto siętargować tylko kazać włączyć taksometr). Aha bym zapomniał... nie polecam biura Selectours - kiepski rezydent nam się trafił - arab Sami, który wszystko i wszystkich miał w d***e. Byłem świadkiem ciężkiej gadki więc nie próbowałem z nim niczego załatwiać - miało się wrażenie, że co gębę otworzy to kłamie... W El Kantoui mieli innego rezydenta i byli zadowoleni więc może Selectours za szybko skreślam, jednak ja się uprzedziłem. Gościu (SAMI) miał prośbę do jednej z uczestniczek wycieczki aby ta się postarała i go zwolniła z kontraktu z Selectours, który on nieszczęśnie podpisał na zbyt długi okres, a oni nie chcą go wywalić... (NO COMMENTS). Długo by jeszcze opowiadać o beznadziejnym jedzeniu jakie serwuje ten hotel, jednak ja jestem zadowolony z pogody. Klimat arabskiej biedy, brudu (tylko tam można go spotkać wszędzie) i postawy: wszystko mi wisi był do przewidzenia więc o nim nie piszę... Polecam wycieczkę na Saharę - jednak oby nie z SELECTOURS - znajomi, którzy przyjechali z nami i wybrali innego organizatora mieli więcej wrażeń na jeepach i w oazie górskiej, nasza pilotka trochę się chyba spieszyła do drugiej pracy i skróciła Jeepy (w czasie których odwiedza się górską oazę) no ale może to tylko my mieliśmy pecha... Podsumowując wakacje udane, pogoda jak drut - lotnisko w Warszawie przywitało nas deszczem:) który z resztą nam po 2 tyg upałów w cale nie przeszkadzał... Odpowiedz Link Zgłoś
seerus Re: EL HANA BEACH, SOUSSE 25.07.05, 07:11 No rozumiem. Skąd więc te sprzeczne opinie na temat hotelu. W poprzednich postach pisali ludzie ze są zadowoleni z Hotelu i z żarcia. Dlatego sie zdecydowałem na ten hotel. Nie uwierzycie za jakie pieniadze. Z EXIM TOURS wylot 26 sierpnia z Krakowa za 1399 zł za 14 DNI!!!!!!!!!!!!. SEER Odpowiedz Link Zgłoś
antidotumm Re: EL HANA BEACH, SOUSSE 25.07.05, 13:34 Nie lam sie! Powszechne jest, ze na temat hotelow mozna spotkac skrajnie rozne opinie! Nie martw sie, tylko ciesz sie wakacjami! Wez pod uwage, ze Polacy czesto wybieraja najtanszy hotel a oczekuja standardu Hiltona... Niestety. Ja tez biore pod uwage ten hotel, ale jeszcze nie wiem na 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-hotele Re: EL HANA BEACH, SOUSSE 26.07.05, 13:30 Za te pieniądze (1399 2tyg) będziesz zadowolony, aczkolwiek ja osobiście jak już wcześniej pisałem, więcej do Sousse bym nie pojechał. Jeśli ktoś był w Egipcie to Sousse to taka Hurghada, gdzie wieczorami w knajpkach głównie tubylcy, a El Kantoui to taki Sharm, gdzie wieczorami pełno turystów, czy tubylców na poziomie (nie wiem jak teraz po zamachu w Sharmie, chodzi jedynie o porównanie). W Sousse czułem się naprawdę dziwnie wieczorami z dziewczyną, bardzo dobry lokal z sziszą i różnymi napojami ze świeżych owoców - to fan klub PSG tuż niedaleko El Hana Beach, ale co z tego, gdziekolwiek się wieczorem nie pójdzie, to pełno samych facetów, jeszcze ja się tam jakoś czułem, ale kobieta niezręcznie trochę, zwłaszcza że blondynka przykuwała wzrok tubylców. W El Kantoui wieczory są bardziej "cywylizowane", a że jest drożej, to już nie każdego tubylcę stać. Odpowiedz Link Zgłoś