Dodaj do ulubionych

Riadh Palms Susa

IP: *.wat.edu.pl 01.06.06, 10:41
Jak to jest z tymi leżakami i parasolami na plaży? Jedne biura podają w
ofercie, że są odpłatne inne jak np. Scan że bezpłatne. Czy może zależy to od
opcji np w opcji all są bezpłatne w innej np HB płatne. Proszę o odpowiedz.
Jakiego rodzaju dostawki są w tym hotelu - polówki czy normalne łózka.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: kecajc Re: Riadh Palms Susa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 10:59
      Byłam w roku ubiegłym w sierpniu.Leżaki z materacami były odpłatne chyba po
      2 dinary. Przy basenie bezplatne. Dostawka w pokoju to łóżko jednosobowe
      stanowiące wyposażnie pokoju. Byłam w wesji HB ze SH, ale to chyba było bez
      znaczenia.
      • Gość: BB Re: Riadh Palms Susa IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 03.06.06, 19:33
        Dziękuję za odpowiedż. Pytam bo Scan w ofercie podaje zarówno nad basenem jak i
        nad na plazy parasole i leżaki - bezpłatnie. Pozdrawiam
        • Gość: Olai MArek Re: Riadh Palms Susa IP: *.zab.nat.hnet.pl 10.06.06, 23:03
          Ja wróciłam dwa dni temu z Tunezji, w hotelu Riadh Palms leżaki są bezpłatne,
          ale kto pierwszy ten lepszy... Jesli wstaniesz o godz. 7.00 to masz szansę na
          znalezienie leżaka i jego zarezerwowanie(poprzez położenie ręcznika na leżaku)
          niestety hotel jest ogromny a leżaków jak na taką liczbę pokoji(650) trochę
          mało:(
          • Gość: BB Re: Riadh Palms Susa IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 11.06.06, 13:38
            Dziękuję za odpowiedź. Problem z odpłtnoscią nie jest aż tak istotny ale lubię
            wiedzieć. Wyjeżdzam ze Skanem, i nie potrafili mi udzielić jednoznacznej
            odpowiedzi, a w ofercie na temat leżaków na plaży nie napisali nic. Jest
            wzmianka o parasolach. Zajmowanie - rezerwowanie miejsca widzę że standartowe
            jak w wiekszosci hoteli. 6 rano Helmuty lecą już z ręcznikami itd. Jeżeli byś
            była, byście byli uprzejmi podać kilka informacji praktycznych dotyczacych
            tego hotelu to byłbym zobowiazany. Jeżeli nie chcecie na forum to podam adres.
            Interesuje mnie np. czy zabierać ręczniki plażowe, która z restauracji jest
            bardziej przyjazna i mniej tłoczna, ktore pokoje sa głośne, czy zakonczył się
            juz remont- rozbudowa hotelu, na których wycieczkach byliście, jak nasi kochani
            rezydenci o ile to samo biuro itp. Pozdrawiam.
          • Gość: Mariola Re: Riadh Palms Susa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.06, 17:55
            Hej mam do was pytanie odnośnie hotelu czy jest on godny polecenia? jak
            wygladaja pokoje? Rozważam wybór właśnie Riadh Palms na wyjazd w lipcu. Jeżeli
            chodzi o rodaków czy jest ich sporo? Pozdrawiam Mariolka
            • Gość: Ja Re: Riadh Palms Susa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.06, 20:51
              Byłam w tym hotelu w maju i cóż mogę powiedzieć- do 4 gwiazdek to mu brakuje
              wiele. Hotel stary, coz remontują, śmierdzi farbą, a Polacy oczywiście zajmują
              najgorsze pokoje. W części hotelu robale!!! 4* w Egipcie to juz coś, a Tunezja
              niestety nie potrfi dbać o turystów. Leżaki darmowe dla all incl. ale niestety
              za mało jak na tak duży hotel. Plaża poza piaskiem niczym się nie wyróżnia.
              Stare wygiete parasole i to na palcach można policzyć. Obsługa w restauracji
              czy narach raczej miła ale ich angielski pozostawia wiele do zyczenia. Za to
              sprzątaczki beznadziejne i na dodatek wchodzą po kilka razy dziennie i nie wiem
              po co, bo sprzatają raz na tydzień. Wchodzą nawet jak wywiesisz na drzwiach
              karkę aby nie przeszkadzać. Ogólnie uważam że za drogo jak ten standart.
              • Gość: BB Re: Riadh Palms Susa IP: *.wat.edu.pl 12.06.06, 11:40
                Śledzac rózne opinie o tym hotelu ( na różnych forach) sa one czasami skajnie
                rózne. Począwszy od robali a skończywszy na sprzątaczkach. Jedni piszą że jest
                nieprawdą że są robale a sprzątaczki sprzątają codziennie wręcz je chwaląc inni
                potwierdzają Twoją negatywną opinię.Nie ma podstaw by nie wierzyć czy jednym
                czy drugim. Odnoszę czasami wrażenie, że jest lepsza i gorsza część hotelu.
                Czyli jak się trafi, lub zależy to od biura. Z jakim biurem byłaś? Jak jest
                naprawdę będę musiał się przekonac juz niedługo sam. Pozdrawiam.
                • Gość: Ja Re: Riadh Palms Susa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 18:04
                  Istotnie z moich obserwacji wynika, że robale zależą od części hotelu,
                  natomiast i ja i towarzystwo z robalami było z tego samego biura czyli EXIM.
                  Robale były w części nad restauracją główną. Oczywiście Polacy w większości
                  zajmowali górne piętra a windy często się psuły. Nawet nikt z obsługi nie
                  reagował na wyjące gongi chociaz było wiadomo, że to sygnał, że ktoś właśnie
                  utknął w windzie. Jak napisałam wczesniej to niby 4* a nawet nie ma lodówki w
                  pokoju. Są tylko stare TV 14" i bez pilota. Równie stare jak tapicerka w lobby
                  barze. Sztućce i talerze często tłuste niedomyte. Byłam już w 3 innych krajach
                  muzułmańskich i na podstawie tego hotelu i zachowania tunezyjczyków, Tunezję
                  oceniam najgorzej. Ogólnie za połowę tej ceny, którą biorą biura podróży to
                  można by pojechać- ale za połowę i ani grosza więcej.
                  • Gość: BB Re: Riadh Palms Susa IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 12.06.06, 21:53
                    Istotnie zgadzam się z Tobą że generalnie Tunezja jest relatywnie droga. Nie
                    podzilam opinii że jest najgorsza ( warunki pobytu ) z krajów muzułmańskich.
                    Istotnie nie zawsze 4 gwiazdki nie sa równe 4. Zapewniam Cie że w Egipcie jak i
                    np. w Turcji znajdziesz badziewie z 4 gwiazdkami. W Egipcie ja bym sie nie
                    odwazył na pobyt w 3 gwiazdkowym hotelu a w Tunezji tak. W Susa mieszkałem w
                    Marabucie i w Samarze ( teraz 4* )i zapewniam Cię że nie było żadnych wyżej
                    opisanych problemów. Wybrałem Riadh bo zwykle jezdzę ze Skanem a ciekawszego
                    hotelu głównie ze względu na lokalizację nie było. W innych biurach też w Susa
                    nie znalazłem nic ciekawszego, a po 2 pobytach mam trochę orientacji co do
                    połozenia hoteli i samego pobytu. A jakie wrażenia z Tunezji miałas z samego
                    pobytu - poza hotelem? Pozdrawiam.
                    • Gość: OlaiMarek Re: Riadh Palms Susa IP: *.zab.nat.hnet.pl 12.06.06, 22:08
                      W hotelu nie jest tak źle jak inni opisują.
                      Są dwie strony hotelu. Jedna z widokiem na miasto(blee) a druga na morze i
                      baseny. My oczywiście dostaliśmy tę pierwszą wersję ale spokojnie mogliśmy
                      zamienić nasz pokój na lepszy z widokami( za niewielką dopłatą ok 7 dinarów za
                      osobę, za dzień) ale warto było. Można zauważyć małe niedociągnięcia ale
                      ogólnie było w porządku. Wiadomo żadnej rewelacji nie ma ale spokojnie mogę Ci
                      go polecić.
                      • Gość: BB Re: Riadh Palms Susa IP: *.wat.edu.pl 13.06.06, 09:30
                        Myślę, że ta Państwa opinia jest bardzo wyważona i chyba taką opinię o tym
                        hotelu należy przyjąć. Mam prośbę odpowiedzcie mi co z ręcznikami na plażę.
                        Zajmują one zawsze dużo miejsca w bagażu a podobno serwuje takie reczniki hotel
                        ( tak jest w ofercie ) jak to wygląda w praktyce? Czy dają do pokoju, czy jest
                        wypożyczalnia, czy jeszcze inny wariant. W końcu trzeba czymś te miejsca na
                        lezakach zająć. Pozdrawiam i dziekuje za poprzednie odpowiedzi.
                    • Gość: Ja Re: Riadh Palms Susa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 22:08
                      Samo położenie istotnie swietnie- nad samym morzem i prawie w centrum.
                      Osobiście jednak wolę Egipt i tam też 3 razy wybrałam ten sam hotel w samym
                      centrum Sakali w Hurghadzie. Pogoda w Egipcie jest zawsze na bank, a w Tunezji
                      różnie to bywa. Jeżeli w maju podczas tygodniowego pobytu trafiają się w sumie
                      3 dni deszczowe to już jak dla mnie za wiele. Poza tym ich angielski pozostawia
                      wiele do życzenia, bo nawet w hotelu obsługa ma z tym problemy. Rozumiem że b.
                      kolonia francuska, ale to tak jakby chwalić Polaków że znają j.polski.
                      • Gość: BB Re: Riadh Palms Susa IP: *.wat.edu.pl 13.06.06, 08:34
                        To że w maju w Tunezji poda, czasami nawet 2 tygodnie jest prawie normą,
                        przynajmniej na przestrzeni ostatnich 10 lat. Wybacz ale pojechałas bez
                        przygotowania i orentacji w temacie pogody. Maj w Tunezji niesie ryzyko opadów.
                        Nie chcę tu bronić Tunezyjczyków ale jeżeli chodzi o angielski to na
                        konwersacje wybrał bym zupełnie inny kraj. Mysle że ta pogoda Cie tak zdolowała
                        i stąd tak negatywne odczucia. Jadac pierszy raz do Tunezji i chcąc coś
                        zobaczyć- zwiedzić , a jest co, potrzeba minimum 2 tygodni. Wrzesien jest
                        optymalnym terminem.Pomimo że Egipt bardzo mi sie podoba to jednak wolę Susa od
                        Sakali ( mysle o starej częsci Hurghady )jeżeli już porownujemy konkretne
                        miejsca, no ale to rzecz gustu. Z turystycznymi pozdrowieniami.
                        • Gość: Ja Re: Riadh Palms Susa IP: *.kat.wiih / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 08:45
                          Fakt co kto lubi :-) Pozdrawiam
                          • Gość: OlaiMarek Re: Riadh Palms Susa IP: *.zab.nat.hnet.pl 13.06.06, 17:27
                            Co do ręczników to radzę zabrać.
                            My nie wzieliśmy żadnego i to był nasz błąd :)
                            Pozdrawiamy
                            • Gość: BB Re: Riadh Palms Susa IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 13.06.06, 20:14
                              Dziękuję. Strasznie trudno coś więcej od Was wyciągnąć.Napiszcie jak to jest z
                              tymi restauracjami.Wyczytałem gdzieś, że idąc pierwszy raz ( schodząc ) nalezy
                              wejść do tej na prawo, jest nowa i luzniejsza czy to prawda.Pozdrawiam
                              • Gość: Ja Re: Riadh Palms Susa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 20:45
                                Trudno mi porównac te restauracje, ponieważ na początku maja tego roku ta o
                                której wspomniałeś była zamknięta. Myslę, że otwierają ją w pełni sezonu kiedy
                                będzie więcej gości. A czasem nawet nie było wyboru, bo lunch podawany był przy
                                plaży, a nie w restauracji, która była w tym czasie zamknięta. Ja miałam all
                                incl. więc nie korzystałam z innej płatnej restauracji. Co do ręczników na
                                plażę czy basen zgadzam się- lepsze swoje, bo nie musisz wystawać w kolejce-
                                może nie dosłownie, ale trzeba czasem poczekać, aż obsługa znajdzie czas dla
                                Ciebie. My mamy zegarki, a oni mają czas. Poza tym przynajmniej na swoich
                                ręcznikach masz swój brud :-)
    • Gość: mika Re: Riadh Palms Susa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.06, 21:38
      Tutaj szczegóły:
      www.ocenyhoteli.pl/index.php/hotele/zobacz/riadh_palms_
    • Gość: midas Re: Riadh Palms Susa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 01:29
      czesc
      sa bezplatne lezaki parasole materace i reczniki
      ale jesli chcesz miec atrakcyjne miejsce z parasolem i do lezaka dostac materac
      to na plaze trzeba sie wybrac o 5 rano
      a na basen o 6
      ja lubie plaze wiec 2 tyg wstawalem o 4,50
      czcialem zaplacic obsludze ale chetnych jest wiecej niz parasoli i lezakow
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka