Gość: Agata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.06, 10:08 Czy ktoś był? Hotel ma ** i obawiam się, że może być bardzo kiepski. Nie zależy mi na luksusach, ale chciałabym nie mieć w pokoju robaków.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
antidotumm Re: Hotel Ennassim 18.07.06, 11:50 Przechodzilam kolo niego, wygladal bardzo sympatycznie! Ja mieszkalam niedaleko -el Hana Beach (100 m) gdzie mozesz spokojnie chodzic na przepiekne baseny - wejscie przez hotel lub lepiej od plazy. Hotel wygladal na czysty, zreszta Scan ma go od lat w swej ofercie, wiec musi byc dobry! NA PEWNO nie bedzie 'bardzo kiepski"! Odpowiedz Link Zgłoś
piootr3 Re: Hotel Ennassim 18.07.06, 21:43 Robali nie ma. Obsługa miła, jak podasz adres poczty, to prześlę fotki z pokoju. Kawa w hotelu paskuda, weź ze sobą grzałkę. Sniadania kontynentalne, nie pij ich lemoniad... To jest właściwie hotel baza, tani i tylko na noclegi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasio Re: Hotel Ennassim IP: *.devs.futuro.pl 19.07.06, 03:05 Jesli Kaiser **+ niewiele drozszy, to warto. Kaiser wprawdzie z 600 m dalej od mediny ale np. jedzenie super. Odsylam na forum wakacji.pl - w wyszukiwarce o tych 2 duzo znajdziesz, zwl. o Kaiser. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stasio Re: Hotel Ennassim IP: *.devs.futuro.pl 19.07.06, 03:06 Aha, z tym ze brak HB mozna sobie swietnie zrekompensowac jedzac w knajpkach. Np. 4 dinary koszt.dobra pizza (ok.10 zl). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Hotel Ennassim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.06, 10:17 Dzięki wielkie! Po przeczytaniu Waszych postów (oraz na wakacje.pl) uspokoiłam się i zdecydowałam na wyjazd. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
antidotumm Re: Hotel Ennassim 19.07.06, 11:58 Co do kawy w hotelu - to ja sporo jezdze i w 90% mi nie smakuje. Biore ze soba Nescafe w jednorazowych torebkach i zalewam - w wiekszosci hoteli jest wrzatek do herbaty. Kaiser istotnie wygladal bardzo ladnie (tez przejezdzalam obok)- w zyciu bym nie powiedziala, ze to hotel dwugwiazdkowy - podobno nie moze dostac 3* z uwagi na za maly basen. Enassim jest za to duuuzo blizej plazy. Odpowiedz Link Zgłoś
mediterraneo1978 Re: Hotel Ennassim 19.07.06, 13:54 Tak, Kaiser by mial 3 gwiazdki gdyby nie basen i ze z 400-500 m do plazy - moze tez to. Odpowiedz Link Zgłoś
abugaj5 Re: Hotel Ennassim 29.07.06, 21:11 Cześć Piotr ! Jedziemy 01.09.06 do Ennassim w Sousse. Napisz coś o hotelu i możliwościach zaklepania pokoju z widokiem na morze. Proszę o fotki abugaj@interia.pl. Dzięki Pozdrawiam Andrzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sejmon Re: Hotel Ennassim IP: *.chello.pl 20.07.06, 12:00 Wróciłem w zeszłym tygodniu z Enassim. Dla kogoś kto jedzie i nie przesiaduje non stop w hotelu jest to świetna baza. Schludnie i czysto, pokoje sprzątane codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Hotel Ennassim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.06, 12:21 Dziękuję, a powiedz jak samo miasto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sejmon Re: Hotel Ennassim IP: *.chello.pl 21.07.06, 10:42 Bardzo interesujące, hotel mieści się jakieś 10 minut spacerkiem od mediny na której ruch zaczyna się po 17 ze względu na upał.Ja polecam iść trochę wcześniej.W tych wąskich uliczkach jest duzo cienia i mało turystów co sprawia że przyjemniej się tach spaceruje a i można więcej się potargować ( bo prawie wszyscy klienci na plaży i tubylcy za wszelką cenę chcą coś wcisnąć..) poza tym warto pojechać kolejką do "starego " portu ( jakieś 30 minut jazdy za ok 10 zł) .Polecem też twierdzę w Monastirze i mauzoleum ich prezydenta w Skanes. To najbliższe miejsca warte zobaczenia .Można wziąć taxi bądz wynająć skuterek ( ja tak zrobiłem ) Dalej to już tylko autokarem...Kończe bo zanudzę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Hotel Ennassim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 10:49 Wiesz co ja się właśnie tam wybieram za tydzień ze scan holiday,powiedz mi jaka tam jest pogoda?Gdzie warto coś zjeść i tak miej więcej ile kaski potrzeba na 2 tyg.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Hotel Ennassim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 11:05 Ja jadę 01.09. Powiedz jeszcze proszę jak hotel wygląda w środku? Bardzo małe łazienki? I jeszcze co dają na śniadanie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sejmon Re: Hotel Ennassim IP: *.chello.pl 21.07.06, 15:25 Pogoda świetna , słońce pali ale że klimat suchy więc upał nie jest dokuczliwy, na plaży dużo się smarować :) Co do jedzenia to dookoła hotelu mnóstwo punktów z jedzonkiem .Ja jadłem chyba w każdym z nich i nie miałem przebojów , bardzo smaczne i tanie ( przynajmniej o połowę taniej niż nad naszym morzem np.ichni kebabik ok 5 zł,spagettiok 8zł, porcja kurczaka z frytkami i dodatkami ok 9 zł.) itd... Co do hotelu a dokładnie łazienki to nie jest duża ( ok 2,5 mkw.) ale w moim pokoju była toaletka z siedzonkiem ; Śniadanko zawsze to samo...jajko ,masełko, serek topiony, dżemik i bułeczka...kawa niestety nienajsmaczniejsza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Hotel Ennassim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 15:42 Jeszcze jedno pytanko :)Ile na plazy kosztują leżaki? Dzięki za wszystkie informacje i pozdrawiam gorąco :))) A czy ktos się wybiera 01.09 ze Scanem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sejmon Re: Hotel Ennassim IP: *.chello.pl 23.07.06, 22:58 Ja dawałem 3 dinary za 2 osoby za dzień...pozdrawiam i miłego wypoczynku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola_24 Re: Hotel Ennassim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 13:32 Hej, ja sie wybieram ze scan holiday dokładnie do tego samego hotelu-czyli Ennasim, na 2 tygodnie 01,09,06-15,09,06 w tym samym czasie. Miałam do wyboru Kaiser lub Ennasim, ale wiarygodne źródło- pan z sahelvoyages.com poradził mi bardziej ennasim,gdyż tam mieszkał przez pewien czas, przekonał mnie właśnie na hotelik bez basenu-i zdradził mi informację gdzie można sie kąpać w basenikach za darmo (niektóre hotele nie wiedza czy turysta jest ich , czy obcy taki tam bajzel).Jakby co to odezwij sie na maila karola133@wp.pl W więcej osób fajniej i bezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MARTA Re: Hotel Ennassim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 13:53 Wiesz co ja wybieram się do tego hotelu.Będę tam już w piatek:))) A zdradz coś więcej o tych basenikach na których mozna udawać hotelowych turystów,a wiesz gdzie można tam smacznie zjeść?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola_24 Re: Hotel Ennassim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 15:13 "a nieoficjalnie------> marhaba / el hana beach etc w sezonie jest taki ruch ze nie sa w stanie sprawdzisc czy korzystaja z nich swoi goscie czy z zewnatrz" Taki ciekawe informacje udało mi sie wyciągnąć jeżeli chodzi o basen. Facet który porównywał Ennasim i Kaiser, w tym pierwszym mieszkał pare ładnych miesięcy iwszystko było ok, a kaiser ma owszem basen-ale to trochę większa wanna. Jak decydowałam sie na wykupienie wypoczynku to była znaczna różnica 500- 700zł jeśli chodzi o cenę, a po co mam przepłacać , w szczególności za większą wannę. Lepiej te pieniądze wydac na szaleństwa. Ja jade pierwszy raz do Tunezji, ale jeśli chodzi o to ile pieniędzy ze sobą wziąśc to ja wraz z męzem biore 1000-1100$. Moim zdaniem lepiej mieć więcej niż potem się denerwować, ze zabraknie-bo kto mi pomoże?nikt!.Poza tym Tunezja jest takim krajem żę sie nie opłaca brać ofert All inclusive.Na mieście można tanio zjeść. No i nie zapomnijcie oczywiście o kielichu po jedzeniu-jeśli nie chcecie potem mieć sensacji żołądkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Hotel Ennassim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 15:51 A słyszałam, że lepiej kielicha przed jedzeniem :)) Jedziesz jakąś większą paczką? Bo ja z mężem, niestety znajomi nie mogli :( Pozdrawiam i do zobaczenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola_24 Re: Hotel Ennassim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 17:30 Jade z mężem, ale 8 września dolatuje z chłopakiem moja koleżanka. Planujemy sami pojechać do Tunisu i innych miasteczek, a na saharę jedziemy ze sahelvoyages.Jak możesz to napisz do mnie maila, to się jakoś zgadamy, pogadamy na parę tematów i może coś razem podziałamy w Sousse.podaje jeszcze raz maila karola133@wp.pl.Byłoby miło gdybyś się odezwała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Hotel Ennassim IP: *.orange.pl 25.07.06, 21:11 Postaram się jutro odezwać na emila, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: władek Re: Hotel Ennassim IP: *.mofnet.gov.pl 25.07.06, 13:55 Kaiser jest lepszy, ale Ennassim blizej centrum i tanszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Hotel Ennassim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.06, 13:57 A powiadz ile należy tam wziąść gotówki ,żeby przeżyć 2 tyg.??? A byłeś w którymś z tych hoteli??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sejmon Re: Hotel Ennassim IP: *.chello.pl 26.07.06, 00:54 Ja wydałem na 2 osoby na tydzień 200 euro i nie odmawiałem sobie niczego:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Hotel Ennassim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 09:33 A kupowałeś jakieś pamiątki, skórzane wyroby (podobno tanie), biżuterię itp? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sejmon Re: Hotel Ennassim IP: *.chello.pl 27.07.06, 20:23 tak , pamiątki, buty itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: władek Re: Hotel Ennassim IP: *.mofnet.gov.pl 31.07.06, 08:33 Miałam do wyboru > Kaiser lub Ennasim, ale wiarygodne źródło- pan z sahelvoyages.com poradził mi > bardziej ennasim Ktos tez pisal, ze po co przeplacac kilkaset zlotych. To zalezy - w 2005 r. Kaiser z HB byl w takiej promocji ze kosztowal chyba tyle co Ennassim. W tym roku Kaiser jest kilkaset zlotych drozszy. Czemu ? Bo byl zbyt chwalony na forum. Wiec moze odpuscmy ten wątek, bo za rok Ennassim zdrozeje. Odpowiedz Link Zgłoś