Dodaj do ulubionych

Po czym poznać oszusta

25.07.06, 14:40
Jeżeli to forum ma służyć konstruktywnej wymianie opinni może powinnyśmy
sobie stworzyć jakiś przybliżony sposób postępowania nieuczciwego
Tunezyjczyka. Jeżeli ktoś został oszukany niech powie po jakim czasie się
zorientował i jak to wyglądało.
Obserwuj wątek
    • mk9911 Re: Po czym poznać oszusta 25.07.06, 14:58
      Wszystkie poniższe objawy powinny wywołac natychmiastowy gromki śmiech:
      1. w knajpie "zapomniał" portfela
      2. nie wiedziec czemu jest smutny, a na dociekliwe pytania odpowiada,
      że "właśnie stracił pracę"
      3. nie ma pracy, bo grał zawodowo w piłkę, miał kontuzję i nie może grać, a
      przez karierę piłkarską (zapowiadał się świetnie) nie skończył żadnej szkoły
      4. pójdzie z Toba na zakupy i pomoże uzyskac niższa cenę (biorą prowizję)
      5. KULTOWE - chora mama lub tato na którą trzeba przysłać kasę na operację.
      Jak coś jeszcze przypomnę to napiszę!
      • wild.honey Re: Po czym poznać oszusta 25.07.06, 15:08
        Dzięki bardzo.Mam jeszcze kilka pytań w takim razie:
        1. Jak oni wyobrażają sobie przesłanie tej kasy?
        2. Proszą o nią w kraju czy już po powrocie z wakacji?
        3. Czy - poza oczywiście gadką - stosują jakieś zabiegi, żeby uśpić czujność
        dziewczyny?

mk9911, w jakiej miejscowości w Tunezji mieszkasz??
        • mk9911 Re: Po czym poznać oszusta 25.07.06, 17:23
          1. Przesłanie kasy - Western Union :-))) Bardzo proste i skuteczne
          Niektórzy potrafią się z tego utrzymywać, mając kilka lub kilkanaście kobiet z
          różnych krajów.
          Tutaj uwaga do Panów Polaków - nie macie za kogo się wstydzić - największą
          liczbę stanowią Holenderki i Niemki, potem Rosjanki, a dopiero wtedy - Polki.
          2. proszą po powrocie głównie, jak juz dobrze przygotuja grunt sms-ami i
          telefonami, a co bardziej edukowani mailami. Na miejscu moga prosić o telefony,
          aparaty etc. O to głównie co masz ze sobą. Może Ci tez zginąc drobna kwota z
          torebki, którą na chwilę zostawiłaś.
          3. Poza gadką stosują - zapraszanie do domu, przedstawianie rodzinie i
          przyjaciołom, którzy oczywiście mają się zachwycac kandydatką i mówić jaki to
          on jest zakochany, jak całą noc nie śpi, bo o niej myśli etc. To jest normalne,
          że nawet 1 czy drugiego dnia znajomości kogos przyprowadza, nikogo to nie
          dziwi. Tunezyjczycy sa otwarci, ciekawi świata i ludzi, więc traktuja
          dziewczyny bardzo przyjaźnie (całe rodziny). Jeśli masz ochote na lokalną
          kolację - spróbuj, nic ci nie grozi w sensie naruszenia nietykalności
          osobistej, okradzenia etc. Siostra, bratowa lub mama zrobi kuskus, posiedzicie,
          pogadacie.
          Nasze kultury różnią się od siebie dośc poważnie. W Polsce chłopak jak gnia
          unika zapoznania z rodziną, rozmów o ślubie etc. a tutaj - to jest podstawa i
          pierwszy krok.
    • alutka_31 Re: Po czym poznać oszusta 26.10.06, 23:54
      twoj scenariusz sie sprawdza..bedac wtunezji poznalam goscia..dokladniej
      animator :)spotykalismy sie a po paru dniach zginal mi telefon i kasa..nie
      podejrzewalam go no bo jak moglam..przeciez byl taki kochany ..nawet podsunal mi
      mysl kto mogl to zrobic.hehe..po powrocie nie odzywal sie do mnie przez jakies
      dwa tyg az tu pare dni temu nappial esa co tam u mnie i ze teskni..ze nie pisal
      bo ma problemy.zapytalam jakie a on ze potrzebuje 300$ bo wlasnie stracil prace
      bo zamykaja hotel.nie odpowiedzialam mu jednoznacznie ze nie bo chcialam go
      sprawdzic(wiadomo ze nie wysle bo nie jestem az tak glupia )powiedzial ze odda
      jak tylko znajdzie prace i ze mam mu zaufac ...ze teskni,kocha itd itp.aaa...no
      i te pieniadze mialabym mu wyslac przez western union:)maja niezly bajer i to
      nietylko w oczach:)
      • olusia2284 Re: Po czym poznać oszusta 27.10.06, 00:22
        Powiem to samo co koleżanka Alutka 31 :) Oni lubią bajerować, a najczęstszym
        przypadkiem jest właśnie to iż proszą swoje "ukochane" o wysłanie pieniędzy, bo
        bo rzekomo stracili pracę, mamusia jest chora itp. Po drugie jak ciągle Ci
        mówi, że jesteś Tą jedyną ... chce Cię po prostu rozkochać i zauroczyć, żebyś
        potem go wspierała finansowo ... Wiesz, koleguja się z nimi, umawiaj się na
        dicho czy kawę czy spacer po plaży, ale nic im nie stawiaj, bo jak już raz to
        zrobisz, to od Ciebie za każdym kolejnym spotkaniem będą wyciągać kasę :/ Ja na
        szczęście nie spotkałam takiego typa - nie wyciągnął ode mnie ani dinara :) A
        kontakt z nim mam do teraz i ani razu nie poprosił mnie o kase, pomimo tego ,
        że nie był bogaty :)Pozdrawiam
        • alutka_31 Re: Po czym poznać oszusta 03.11.06, 20:07
          wlasnie moj "habibi"zmniejszyl stawke na 200$..hehe..nie odzywal sie przez tydz
          no i wczoraj zaczal "slodzic"w esach jak on teskni,ze nie moze zyc dluzej beze
          mnie ble ble...no i za trzecim esem poprosil o kase..co za.....kurcze nawet nie
          wiem jak nazwac jego zachowanie.....
          • ewusia01 Re: Po czym poznać oszusta 04.11.06, 13:13
            heheh widzisz jaka droga mu jestes Alutka:)
    • anika39 Re: Po czym poznać oszusta 07.11.06, 08:24
      Moja historia jest równie podobna.
      Na początku bardzo milutki bajerował że hoho. Przez dwa tygodnie nic nie chciał
      więc troche uspił moją czujność. Ale w wieczór poprzedzajacy wyjazd poprosił
      mie o to czy możemy sie wymienic telefonami. On miał jakśąś starą nokie ja sony
      eriksona z kolorowym wyświertlaczem. Aż mu sie oczy świeciły widzac go. Daam mu
      ten telefon dlated=go ze znalazłam go w polsce na dyskotece i mi sie nie
      podobał w dodatku szwankował :) Po powrocie do polski pisał i sie przymilał po
      paru dnich napisał ze telefon padł i teraz nie ma wogóle i zasugerował zebym
      dała kase. Nie dałam wiec sie nie odzywał. Odezwał sie po 3 tyg. Pisał i
      dzownił codziennie aż po ok 2 miesiącach przygotowywania gruntu nastapił to
      czego sie spodziwałam. Kit brzmiał nastepująco: Miał wypadek na motorze i ma
      niesprawną noge. Nie może pracowac i potrzebuje rechabilitacj która jest bardzo
      droga. Ma wysłac kase obojętnie ile ale mu to bardzo pomoże. Od tamtej pory
      olałam go całkowicie i nie odbieram tel. na sms tez nie odpisuje. Miną juz
      prawie rok ale on sie nie poddaje systematycznie raz na pare tygodni sie
      odzywa. moze niedługo sie znudzi. Zobaczymy
      • alutka31 Re: Po czym poznać oszusta 10.11.06, 18:09
        ja to sie spodziewam ze moze gdzies tak za pare tygodni "moj habibi"sie odezwie
        i poprosi o 100$:)dziwne jest to ze jego kolega animator ktory ledwo mowi w
        dwoch jezykach znalazl prace w innym hotelu a on biedactwo nie moze znalezc
        chociaz bardzo dobrze mowi w trzech...
        • alutka31 Re: Po czym poznać oszusta 10.11.06, 18:12
          wspomnial mi cos jeszcze ze jezeli nie zaplaci czegos tam to pojdzie do
          wiezienia..hmmm??..jaka ja jestem niedobra i nieczula na jego krzywde :)))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka