Dodaj do ulubionych

Les Pyramides

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 12:01
Szukam wszelkich informacji na temat tego hotelu.Wyjeżdżam 10.08.2006r z
Katowic
Obserwuj wątek
    • Gość: Wasyl 70 Re: Les Pyramides IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 12:08
      Ja też tam jadę,wiec spotkamy sie na miejscu i zobaczymy czy te skromne 1700zł
      to kicha
      • cala_w_kwiatkach Re: Les Pyramides 28.07.06, 21:48
        kicha
      • Gość: benek@wp.pl Reto " wspaniała oferta Tridy: Les Pyramides IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 04.08.06, 23:42
        Pobyt w hotelu Les Pyramides, to najgorszy tydzień w moim życiu ! Wszędobylski
        brud, nieświeże pościele, ręczniki, obrzydliwe monotonne i b.mało urozmaicone
        jedzenie, pilnujący jak kapo kelnerzy, aby nie wynieść jakiegoś obrzydlistwa z
        nie klimatyzowanej, brudnej, nie sprzątanej jadalni z poplamionymi obrusami i
        serwetkami !!!!!! Horror.... Do tego impertynencka rezydentka Magda ! To
        wszystko zgotowało nam biuro podróży TRIADA !!!!!!! Trzygwiazdkowy ??????
        zapuszczony hotel
        • Gość: zofia-o@interia.pl Re: Reto " wspaniała oferta Triady Les Pyramides IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 04.08.06, 23:55
          Ostrzegam wszystkich, którzy wybierają się na wycieczkę z Biurem Podróży TRIADA.
          Jest to oszukańcze biuro, które zaoferowało nam "cudowny" wyjazd do hotelu Les
          Pyramides w Tunezji za 9000 zł tydzień / 5 osób / Jeszcze nigdy nie mieszkałam i
          nie jadłam w takim brudzie jak właśnie tam. Pościele, ręczniki, obrusy wszystko
          wy gląda jak używane i nie zmienione po poprzednim użytkowniku. Odradzam również
          wy- jazd w środku lata. Temperatura powyżej 40*C, ogromna wilgotność, horor....
    • dowoz.na.lotnisko.pyrzowice Re: Les Pyramides 28.07.06, 22:06
      Jeśli potrzebujesz dostać się z Katowic lub okolic na lotnisko w
      Pyrzowicach,Balicach lub na Okęcie to napisz do mnie maila-oferuję transport
      samochodem kombi z klimatyzacją, w tygodniu transport możliwy w
      godz.popołudniowych i wieczornych oraz nocnych , w weekendy 24h.Cena atrakcyjna-
      do uzgodnienia w zależności od ilości km.
      W razie zainteresowania proszę o kontakt mailowy:
      dowoz.na.lotnisko.pyrzowicemalpkagazeta.pl
    • Gość: Miro Re: Les Pyramides IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 11:38
      Właśnie z tamtąd wróciłem. Jedzenie nie za dobre i monotonne. Moja koleżanka
      natrafiła na robaka w pomidorach. W bugalowach też można spotkac takie troche
      wieksze prusaki. Plaża brudna, morze tez nie lepsze. Ogólnie tunezyjczycy to
      syfiarze.
      • Gość: Łukasz Re: Les Pyramides IP: 81.15.189.* 29.07.06, 13:16
        Zgadzam się w 100% z przedmówcą.Hotelowa plaża wygląda jak po wojnie, jest nie
        sprzątana, więcej jest niedopałków,śmieci niż piasku. Na lubiących ponurkować
        czeka również wiele atrakcji, w wodzie można znaleźć tampony, podpaski,
        prezerwatywy, puszki po piwie. Jedynym pozytywem jest to, że na plaży można
        czuć się bezpiecznie-hotel zapewnia ochrone, nad wszystkim czuwa ARBAJT
        SEKIURITY. Dodatkowo czas umila TUNEZYJSKIE NAMOLNE DZIECKO(prawopodobnie
        asystent pracownika ochrony),które wszystkim cudzoziemkom wyznaje miłość,śpiewa
        hepi bersdej i ukradkiem przesyła czułe pocałunki. W każdym razie DZIECKO
        haruje całymi dniami jak wół, wieczorem można je spotkać na hotelowej
        dyskotece. Wejście do hotelu wygląda jak do mięsnego PSS SPOŁEM, co do jedzenia
        to po dwóch dniach mdli na samo wejście do restauracji, nie wspomne o tym, że
        wykupując wczasy w LES PYRAMIDES trzeba się zaopatrzyć w środki typu
        LAREMID,STOPERAN- bywały dni, w których dość mocno czyściło(dziewczyne powaliła
        ciężka biegunka-3 dni w pokoju). Apropo pokoju. Przebywanie w nim również nie
        należy do przyjemności. Z klimatyzacji przeważnie leje się woda. Ciekawym
        rozwiązaniem techniczno-budowlanym są otwory wykonane w posadzce na tarasach,
        służące do odprowadzania wody. Dzięki temu oryginalnemu rozwiązaniu można
        zaobserwować urocze zjawisko wodne, mianowicie podczas sprzątania górnych
        kondygnacji na dolne balkony leci brązowa kasada rozmaitości...Dodatkowo na
        ścianie naszego tarasu(2 metry X 1 metr) mieliśmy grzyba. Rano po przebudzeniu
        można mieć "gości" w pokoju, do nas pewnego ranka zawitał dość pokaźnej
        wielkości karaluch. Na terenie hotelu kręcił się podejrzanie wyglądający
        mężczyzna-oficjalnie zwany SLIMEM(nikt nie zna jego prawdziwego nazwiska).
        Człowiek ten rzucał urok na turystów, żegnając się ze Slimem niektórzy
        najbardziej odurzeni padali na kolana i całowali jego złoty sygnet. Ów typ
        organizował "atrakcyjne" wycieczki fakultatywne, których ceny nagle ulegały
        zmianie bądź były odoływane z niewiadomych przyczyn. Skorzystaliśmy z jednej z
        nich-przejażdżce na wielbłądach. Slim wywiózł nas jakimś rozpadającym się
        wechikułem czasu na obrzeża miasta, gdzie jadąc w karawanie wielbłądów
        zwiedziliśmy wysypisko śmieci. Dodatkową atrakcją był znachorsko-zielarski
        wykład SLIMA na temat właściwości leczniczych tunezyjskich roślin. Cytuje
        SLIMA "są tak sktuczne że po przyłożeniu znika nawet bielizna". Z takich
        ciekawostek można jeszcze wspomnieć o Dyrektorze Hotelu, którego często można
        było spotkać na stołówce w trakcie jedzenia surowych jaj i pomidorów z
        robakami. Dyrektor przykładnie wszystko pożerał karcąc surowym wzrokiem
        niejadków z Polski. Również wieczorem nie sposób się nudzić. O 21 zaczynał się
        spektakl, którego program był przeplatany hitami muzycznymi z przed 10 lat
        (codziennie zresztą odtwarzana była ta sama płyta). Głównym punktem imprezy
        była gra w bingo i sekciarski-maniakalny taniec, któremu wszyscy wbrew sobie,
        targani jakaś dziwną energią ulegaliśmy.
        • Gość: Aneta Re: Les Pyramides IP: *.marton.net.pl / *.marton.net.pl 29.07.06, 15:19
          Człowieku, nie przesadzaj, bo nie uwierzę. Byłam tam, i nawet 30% yego co
          piszesz nie zauwazyłam, a uwierz mi podróżuję trochę. Zgodzę się z tym, że
          plaża jest niesprzątana, i że Tunezysczycy to flejtuchy, oraz z tym, że
          jedzenie jest monotonne. CO do reszty, to chyba masz jednak wybujała wyobraźnię
          i jest to konfabulacja.
        • martiness77 Re: Les Pyramides 30.07.06, 21:06
          Mega ROTFL :))))
          Wymieklem normalnie HAHAHAHAHAH !!!!!
          Kolega powinien komediopisarzem zostac :D :D :D
          A najlepsze, ze to prawda wszystko hehehehe :))))
        • Gość: gosia Re: Les Pyramides IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.14, 18:45
          czytalam i ręce opadają byłam w tym hotelu juz dwa razy i napewno nie jeden raz jeszcze w nim zagoszcze nierozumiem jak mozna pisać takie bzdury na temat tego hotelu obsluga jest bardzo miła jedzenie super pokoje czyste a ten syf na plaży to robia turysci zachowujacy sie jak bydlo wypuszczone ze stajni Moje zdanie jest takie jak chcesz spedzić milo czas i odpoczac to hotel jest super a ci któzy chca szampana do łózka to niech wynajmuja hotele z wieksza iloscia gwiazdek a nie chca tanio i jeszcze takie teksty na forum Nie chce sie nawet piosać o tych problemach żołądkowych ,kazdy na wstepie powinien wiedzieć ze wybiera sie do kraju gdzie flora bakteryjna w wodzie rózni sie od nasze stad problemy ,a pojawiaja sie rowniez takie problemy z żoladkiem jak sie nic nie robi tylko chleje calymi wieczorami to potem tak to sie konczy Jak by kazdy turysta stosował sie do zasad panujacych w tym miejscu to nikt nie pisał by takich bzdur
      • Gość: kaśka Re: Les Pyramides IP: *.aster.pl 03.08.06, 22:12
        Bo Cie chyba nie było w Egipcie! CZłowieku! Przy nich Tunezyjczycy to
        czyściochy!
        • sylwekmag Re: Les Pyramides 13.09.06, 09:49
          Gość portalu: kaśka napisał(a):

> Bo Cie chyba nie było w Egipcie! CZłowieku! Przy nich Tunezyjczycy to
          > czyściochy!

no mój drogi teraz to chyba przesadziłes porównując Egipt do Tunezji, byłem i
          tu i tu i porównijąc Egipt do Tunezji to jak porsche do syrenki, pewnie znowu
          naczytałes się bzdur. Les Pyramides 3* --brud, syf i ubóstwo, takie same 3* w
          Egipcie w Empire, super czyściutki hotel z niezłym jedzonkiem i bez insektów.
          Wiem bo byłem tu i tu.
    • Gość: Marta Re: Les Pyramides IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 14:52
      Byłam,widziałam i za ta cenę nie żałowałam
      • Gość: rob Re: Les Pyramides IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 18:01
        Słuchajcie unikajcie tego hotelu. To wszyskto co było powiedziane to prawda, polecieliśmy na 2 tygodnie ale najchetniej po 2 dniach bez zwrotu pieniedzy wrocilibysmy do domu. Jednak ostatni tydzien zrobilismy sobie 4 dniowa wycieczke po Tunezji, by byc jak najdalej od tego hotelu. Syf, kiła i mogiła! Jedzenie (żarcie)w Polsce zwięrzęta lepiej jadają!
        Sam fakt, iż nie znajdziecie w tym hotelu żadnego turysty z Niemiec, Włoch, Anglii (krajów starej Uni) świadczy o jakości!
        Ps. Dużo młodych (na obozach) piją i niestety piękne Polki puszczają się z Arabami! Aż przykro!!!
      • Gość: Bozena Re: Les Pyramides IP: *.zamek.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 12:10
        Byłam od 20 czerwca do 5 lipca 2006r.
        Musze przyznac ze nie załuje facet strasznie przesadza plaza była sprzatana co
        drugi dzien ochrona była i nic obcy nie miał prawa lezec na plazy.Mieszkałam e
        bungalowie na 2 p. Pokój byl sprzątany co dzien co drugi trzeci dzień dawałam
        po 1 dzinarze 3 razy miała zmienianą pościel. Na wycieczki jeżdziłam z meżem i
        córką sama autbusem za ok 4 dinary doTunisu ( autobus klimatyzowany )Potem
        kolejką do Kartaginy i Sisi..S. Taryfy sa bardzo tanie do centrum 1 Dinar ale
        trzeba umawiac się od razu.Zazdroszczę Tunezyjczykom znajomości języków.
        Jedzenie było bardzo dobre zwłaszcza obiadokolację każdy mógł się najeść do
        syta.Z piwem kłopot ale polecam sklep w Hammamet. Do Hammametu taryfa ok 6
        dinarów a autobus jest bardzo tani 700 milimów. Na bazarze polecam sie bardzo
        targować bo oni zawsze zaczynaja od 25 dinarów to znaczy że za 5 można kupić.
        Ale pleckam sklepy , w których są ceny i można kupić taniej. Polecam basen w
        hotelu obok (Kheops) do którego można chodzić na basen. Służę pomocą i
        wszelkimi poradami wyjaśnieniami jak zwiedzać gdzie jechać itp. oraz mogę
        wysłac zdjęcia z hotelu. Mój e-mail anbool@poczta.onet.pl
        • Gość: Miro Re: Les Pyramides IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 19:57
          Czy Ty czasami nie jestes rezydentką? "Jedzenie było dobre i kazdy mógł sie
          najeśc do syta"??!! Chyba Ci słońce mózg wypaliło
    • Gość: karolina Re: Les Pyramides IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 13:08
      wrocilam wczoraj z tego hotelu moge udzielic jakis informacj zdjecia jak cos to
      pisz na maila karolinka628@o2.pl
      • 55g Re: Les Pyramides 11.09.06, 08:46
        Wyjeżdzam do Les Pyramides 16 wrzesnia - na 2 tygodnie. Wiem, czytałam, ze syf,
        brud, itp. Czy ostatnio coś się tam zmieniło? Dajcie jakies rady jak tam
        przetrwać nie wkurzając sie zbytnio. Jakie wycieczki fakultatywne godne sa
        polecenia? Pozdro dla wszystkich LesPyramidowców
        • Gość: nika Re: Les Pyramides IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 11.09.06, 23:54
          w czerwcu bylo calkiem czysto i przyjemnie, wiadomo pozniej 2 miesiace
          najezdzaly tam tlumy Polakow to teraz jest pewnie syf;) lepiej nie mysl jak
          jest beznadziejnie, ile mu brakuje do ***** itp tylko ciesz sie wczasami i
          piekna pogoda;) i nie zapomnij o napiwkach dla sprzataczek
          • 55g Re: Les Pyramides 12.09.06, 22:06
            dzięki, nika. A ile im trzeba dawać i jak często?
            • Gość: nika Re: Les Pyramides IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 15:31
              Minimum sto dinarów na dzień
              • Gość: prawdziwa nika:) Re: Les Pyramides IP: 193.111.22.* 13.09.06, 22:17
                ja w ciagu 2 tygodni dalam sprzataczkom jakos ze 3-4 razy po dolarze czy tam
                dwoch i bylo ok, chodzi o sam gest chyba;)
            • Gość: prawdziwa nika Re: Les Pyramides IP: 81.15.189.* 13.09.06, 22:26
              a ja dostałam okres w nocy i cały prześcieradło załatwiłam buahahaha, z
              chłopakiem ładnie śmialiśmy, i później rano 2zł dałam sprzątaczkom
              • Gość: 55g Re: Les Pyramides IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 22:34
                Wiesz co nika jak ci nie wstyd takie głupoty wypisywac no forum. Całe to forum
                schodzi na psy. Chamstwo sie szerzy i tyle
            • Gość: prawdziwa nika Re: Les Pyramides IP: 81.15.189.* 13.09.06, 22:40
              55g,trzeba im dawać kilka razy dziennie po 3,4 euro i najlepiej samemu sprzątać
              pokój, żeby nie było jakiś nieprzyjemności, masz też gwarancje że wszystko
              będzie w idealnym stanie, generalnie sprzątaczki są tam chore i nie mają siły i
              czasu pracować
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka