Dodaj do ulubionych

Scheherazade???

04.06.07, 07:29
Witajcie :-)
koncem sierpnia wybieram sie do Tunezji do Hotelu SCHEHERAZADE. Chcialam
spytac czy ktos tam juz byl?? Jakbyscie mogli to opowiedzcie jak bylo, albo
wyslijcie mi zdjacia ma maila gazetowego:-)
Z grory bardoz dziekuje!!!
papa
Obserwuj wątek
    • Gość: olowa Re: Scheherazade??? IP: *.toya.net.pl 05.06.07, 18:42
      my wybieramy się do tego hotelu na początku lipca , pieniążki już wpłacone
      więc odwrotu już nie ma .Z tego co czytałam to luksusów tam nie ma , ale
      należymy do tych osób , które z pewnością w hotelu będą tylko nocować , mam
      nadzieję , że nie będzie w nim aż tak strasznie , podobno położenie jest super i
      jedzenie tez nie złe jak pojedziemy to sie sami przekonamy.
      pozdrawiam
      • Gość: mtff Re: Scheherazade??? IP: *.geofizyka.krakow.pl 06.06.07, 07:22
        Jak super, ze wreszcie kogos znalazlam, kto jedzie do tego hotelu :-) Zycze
        udanych wakacji i bardzo prosze daj znac jak wrocisz, zeby opowiedziec o swoich
        wrazeniach, o kraju, o ludziach.
        Z gory wielkie dzieki :-)
        • Gość: olowa Re:mtff IP: *.toya.net.pl 07.06.07, 10:33
          pewnie że się odezwę jak tylko wrócimy , to wszystko napiszę , szukaj postów
          po 15 lipca .My juz się zaczynamy denerwować , bo to właściwie pierwszy nasz
          wyjazd w takie dalekie zakątki świata ale jestem optymistka , mysle że będzie ok
          , nie jestesmy zbyt wymagajacymi turystami , sporo podrozowalismy po Polsce i
          nie oszukujmy się tam dzie buszowaliśmy specjalnych luksósów nie było , a jak
          niektorzy pisza o robakach to myśle że przecież one żyją wszędzie no i trudno
          żeby ich nie spodkać , prawda ?
          pozdrawiam
      • Gość: r1 Re: Scheherazade??? IP: *.hcm.com.pl 06.06.07, 09:46
        polozenie ok to znaczy pomiedzy Souse a portem El Kantoi ale komunikacja
        super taxi tanie ,tak ze mozna i w te i te strone..polecam ELKatoi .
    • monia_now Re: Scheherazade??? 08.06.07, 18:55
      Bylismy w Scheherazade w maju.Hotel bardzo miły chociaz stary.Luksusow nie ma,
      ale jest czysto i zadnych robakow nie zaobserwowalam.Pokojowki sprzataja
      codziennie, co kilka dni wymieniaja posciel i reczniki.Sniadania dosc monotonne,
      ale kolacje pyszne.Wszystkie pokoje maja widok na morze, do ktorego jest
      doslownie kilka krokow.
      • Gość: olowa Re: Scheherazade??? IP: *.toya.net.pl 09.06.07, 18:55
        no to koleżanko pocieszyłaś mnie , a właściwie to mnie upewniłaś bo miałam
        przeczucie , że będzie tam ok
        dzięki pozdrawiam
    • naserek Scheherazade 11.06.07, 23:09
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22878&w=44674608&a=56569631
    • Gość: mtff Re: Scheherazade??? IP: *.geofizyka.krakow.pl 19.06.07, 08:39
      Ciekawe lineczki:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21193&w=64240917
      papa
    • Gość: asas! Re: Scheherazade??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 08:01
      W zeszlym tygodniu wrocilem z hotelu scheherazede jesli ktos ma jakies pytania
      to chetnie odpowiem :)
      • barbara9925 Re: Scheherazade??? 11.07.07, 08:48
        Hej mozesz coś napisać o panujących tam warunkach ?? Jest tam jeszcze mozliwość
        zrobienia sobie tatuażu z henny, czy jest tam sklepik i czy pracuje tam jeszcze
        fotograf Salah ? Czy na plaży nadal można korzystać ze sportów wodnych i czy
        leżaki na plaży nadal płatne? Dzięki z góry za odpowiedź pozdrawiam:)
        • angelikastanula Re: Scheherazade??? 11.07.07, 10:20
          hotel jest bardzo dobrze polozony.
          jest czysty i zadbany, ale nie jest hotelem luxusowym, czy tez przeznaczonym
          dla osob, ktore szukaja super atrakcji...
          atrakcje mozna znalesc na zewnatrz bo polozenie jest narpawde dobre :)
          pokoje czyste z widokiem na morze, a morze w tym miejscu sliczne i bardzo
          zadbane...
          polecam wsyzstkim, ktorzy chca miec normalny hotel na milym poziomie, ale bez
          zadnych luksosow ...
          jedzonko bardzo dobre w porownaiu z innymi hotelami :)

• Gość: asas! Re: Scheherazade??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 21:04
          Siemka warunki jak na trzy gwiazdkowy hotel super,mozna sobie zrobic tatuaz z
          henny na terenie hotelu ale przewaznie robia na plazy,sklepik z pamiatkami przy
          basenie jest czynny.Fotograf jest ale nie wiem czy ma na imie Salah:) Na plazy
          mozna skorzystac z sportow wodnych,lezaki niestety nadal platne 1,200
          dinara.Pozdrawiam i polecam ten hotel
      • Gość: arek Re: Scheherazade??? IP: *.centertel.pl 15.07.07, 19:52
        Witamy, wstępnie planujemy pobyt w tym hotelu 11 dni z biurem globetrotters
        mają dobrą cenę. Jakie są twoje wrażenia. Co z tymi posiłkami co 10 g.
        Interesuje nas w jakich godzinach sa podawane śniadania i obiadokolacje. Jaka
        była obsługa. Czy działala klimatyzacja? Słyszeliśmy że zawsz trzeba zostawiać
        jakiś napiwki po jedzeniu i sprzątaniu jakie są to kwoty? Chcemy wziąść ze sobą
        euro czy to jakiś problem z wymiana tej waluty? Mozna to zrobić gdzieś w hotelu
        czy w mieście? To nasz 1 pobyt w Tunezji. Ile pieniążków kosztuje sejf w hotelu
        i czy jest problem z lezkami na plaży? Mamy nadzieję że urlop sie udał. Troche
        nazbierało sie tych pytań, będziemy wdzięczni za jakiekolwiek wskazówki.
        Pozdrawiamy Justyna i Arek
        meil: arekm12@interia.pl
        • Gość: Maciek Re: Scheherazade??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 15:25
          Witam Serdecznie
          Wybieram się do tego hotelu od 1 sierpnia i prosiłbym osoby które wróciły
          niedawno o podanie orientacyjnych cen : napojów piwa , itp , przy basenie na
          plaży Dziękuję z góry i Pozdrawiam
          • Gość: olowa1 Re: Scheherazade??? IP: *.toya.net.pl 18.07.07, 11:35
            właśnie wróciliśmy z tego hotelu , jesteśmy bardzo zadowoleni,mówię za siebie
            bo były osoby które chciały zaraz wracać, nie wiem dlaczego , nie rozumiem no
            ale cóż jak to się mówi są gusta i guściki , więc może oni należeli do tych
            drugich.
            Jak już pisałam jesteśmy zadowoleni, hotel pięknie położony wszystkie pokoje z
            widokiem na morze, wiec co rano budził nas jego szum.Klimatyzacja działa różnie
            to znaczy raz mocniej raz słabiej , ale nie było nam zbyt gorąco ,ja nawet
            czasami w nocy przykrywałam się dodatkowym kocem bo marzłam.Cena za piwo w
            hotelowym barze to 1,9dinara , cola 1,1 d.Na śniadania ciągle to samo . ale ja
            zajadałam się pysznymi powidłami było ich 3 rodzaje,zawsze było pieczywo i
            placek do śniadania a kolacje to po prostu pychota, przytyliśmy po dwa kilo.A
            jak byliśmy bardzo głodni między posiłkami to chodziliśmy na paulet za 2
            dinary,żeby go zjeść trzeba wyjść z hotelu , skręcić w lewo i na rondzie w prawo
            w uliczkę tam są takie bary dla tubylców i można właśnie zjeść dobrze i tanio.
            Oczywiście nie obyło się bez jakiś incydentów z tunejzyczykami , bo oni tylko
            patrzą gdzie i jak człowieka oszukać, ale po pierwszym numerze juz byliśmy
            mądrzejsi , bo należy pamiętać że za nim coś kupisz najpierw spytaj o cenę,to
            samo jak wsiadasz do taksówki i najważniejsze nie kupować nic na plaży.
            Jeśli chodzi o samą Tunezję to pierwszy moj odruch to chciałam wziąć miotłę i
            pozamiatać no ale po kilku dniach się przyzwyczaiłam , szczególnie po wycieczce
            na Saharę wspaniałe wrażenia , widoki ,opowiadania przewodniczki , ciekawostki,
            ludzie.Uważam ,że wakacje w Tunezji bez Sahary to nie wakacje.No ale każdy
            decyduję za siebie.A ostatnio słyszałam opinię ,że Tunezja jest piękniejsza od
            Egiptu , nie wiem może kiedyś porównam.
            pozdrawiam
            • Gość: vym Re: Scheherazade??? IP: *.adsl.inetia.pl 19.07.07, 22:32
              Ja jestem jednym z tych nie zupełnie zadowolonych. Kilka drobiazgów:
              1.Na korytarzach karaluchy wielkości gołębi
              2.Podczas 7 dniowego pobytu dwukrotnie wieczorem plaża upstrzona extrementami w
              ilościach przkraczających wszelkie normy, jeśli takie są. Obok jest plaża
              publiczna pozbawiona toalet.
              3.Co noc muzyka do 4 rano na pełny regulator. Można oszaleć nie ma mowy o
              wyspaniu się.
              4.Jak ktoś nie lubi konfitur słodkich jak ulepek to na śniadanie codziennie
              jajka gotowane, jajecznica (poza standardami) i mortadela ( poza standardami)

A poza tym wszystko ok
              • Gość: zadowolony Re: Scheherazade??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.07, 21:54
                Ja rowniez bylem w tym hotelu 14 dni i przez ten okres nie zauwazylem na
                terenie hotelu karalucha normalnej wielkosci a co dopiero wielkosci golebia.Na
                plazy takze nie bylo nic ekstremalnego oprocz sportow:) Muzyka owszem dziennie
                byly imprezy ale bez przesady kto chcial mogl spokojnie spac.A jesli chodzi o
                sniadania to rzeczywiscie byly nie specjalne ale zjadliwe.Ale coz trzeba sie
                liczyc z tym ze to wypoczynek zagranica i w dodatku w kraju arabskim i nikt
                nam nie zaserwuje kuchni polskiej.A po drugie za taka cene nie ma sie co
                spodziewac luksusow i nalezy zdawac sobie sprawe z tego ze za takie pieniadze
                nikt nam nie zaserwuje kawioru , szampana i 5 gwiazdkowego
                hotelu.Pozdrawiam.Zadowolony w 100% :)
                • Gość: vym Re: Scheherazade??? IP: *.adsl.inetia.pl 23.07.07, 12:43
                  Sądzisz, że to wymyśliłem?? Podaj adres to prześlę ci zdjęcia. Nikt nie pisał o
                  kawiorze i szampanie nie ułatwiaj sobie polemiki. Nie mam specjalnych wymagań,
                  ale jeśli już zapłaciłem to a/ nie chcę karaluchów b/nie chcę ekskrementów na
                  plaży c/chcę aby oba posiłki były jadalne d/nie chcę codziennie do 4 rano
                  słuchać łomotu muzyki
                • Gość: mtff Re: Scheherazade??? IP: *.geofizyka.krakow.pl 23.07.07, 14:51
                  Witaj,
                  Wyjezdzam do tego hotelu 23 sieprnia i juz niemoge sie doczekac. Czymoglbys
                  przeslac mi jakies fotki na maila? Bylabym wdzieczna!
                  I jelsi ktos z Was na forum ma jakies zdjecia hotelu i okolicy to bardzo Was
                  prosze przeslijcie mi je na maila, z checia zobacze :-D
                  Pozdrowionka
                  mtff@gazeta.pl
                  • kleofas21 Re: Scheherazade??? 07.08.07, 18:10
                    ja terz jade 23 sierpnia z rodzinną pozdrawiam
    • Gość: mtff Re: Scheherazade??? - Sahel Voyages IP: *.geofizyka.krakow.pl 26.07.07, 08:29
      Czy ktoś z Was był na wycieczce z Sahel Voyages z Sousse?? Jakie są Wasze
      wrażenia? Chciałabym z nimi jechać na 2 dni na Sahare :-)
    • Gość: kleofas21 Re: Scheherazade??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 21:20
      czy mozna w tym chotelu wynając lodówke
      • Gość: kleofas21 Re: Scheherazade??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.07, 21:43
        mini barek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka