Dodaj do ulubionych

Dimess Mahdii-wylot 5.07 z WRO

27.06.07, 22:14
Ktos byl w tym hotelu? Jakies wrazenia?
Chetnie poczytam wszystkie:)
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: Dimess Mahdii-wylot 5.07 z WRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 17:24
      www.travelzone.pl/?show=hotele;hotelID=1216
      • Gość: and Re: Dimess Mahdii-wylot 5.07 z WRO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.07, 18:01
        ja też wylatyję 5-07 do dimess z całą rodzinką z Wrocławia
        • mmarusia Re: Dimess Mahdia-wylot 5.07 z WRO 05.07.07, 08:53
          No to spotkamy sie na lotnisku :) Ja bede z mezem i 8latka.Mam duze oczy i po
          tym mnie rozpoznasz:)
    • Gość: baskaa_89 Re: Dimess Mahdii-wylot 5.07 z WRO IP: 195.136.118.* 04.07.07, 22:37
      Szkoda ze lecicie wczesniej. Mam wielka nadzieje ze ktos bedzie lecial w ten
      dzien co my.Może jak zdążycie to napiszcie cos odrazu po przylocie jaka
      pogoda,jak hotel, i co tam ciekawego. to moze zdaże przczytać zanim wylece bo
      wylot mam z 12 na 13 o 02,10 w nocy. Pozdrawiam i zycze udanego wypoczynku :*
      • mmarusia Re: Dimess Mahdia-wylot 5.07 z WRO 05.07.07, 08:57
        Gość portalu: baskaa_89 napisał(a):

> Szkoda ze lecicie wczesniej. Mam wielka nadzieje ze ktos bedzie lecial w ten
        > dzien co my.Może jak zdążycie to napiszcie cos odrazu po przylocie jaka
        > pogoda,jak hotel, i co tam ciekawego. to moze zdaże przczytać zanim wylece bo
        > wylot mam z 12 na 13 o 02,10 w nocy. Pozdrawiam i zycze udanego wypoczynku :*

Basiu,obawiam sie,ze nie zdazymy Ci nic napisac przed Twoim wylotem.Z Wroclawia
        do domu mamy ok.100km.Jesli masz ochote to zadzwon 12go(nie wiem o ktorej mamy
        powrot)to powiem Ci jak bylo.Moj nr.0607418725.Mysle jednak ,ze pozytywne
        wrazenia zaleza od tego kto czego oczekuje.My za 2 os.dorosle + dziecko
        zaplacilismy niecale 3tys,wiec nie licze na luksusy :)
        • Gość: baskaa_89 Re: Dimess Mahdia-wylot 5.07 z WRO IP: 195.136.118.* 05.07.07, 09:55
          My za @ osoby zaplacilismy prawie 3 tys. tez nie oczekujemy luksusow :) chodzi
          nam bardziej jaka plaza i jak mniej wiecej poruszac sie do miasta i z powrotem.
          z pewnością zadzwonie i zapytam. ja wylatuje z katowic o 02,10 w nocy 12.07.
          udanego pobytu
          • maaw Re: Dimess Mahdia-wylot 5.07 z WRO 05.07.07, 17:03
            Tydzień temu wróciłam z Dimessa. Wrażenia opisałam na portalu Wakacje.pl w
            opiniach o hotelu. Co do komunikacji - jest bdb. Do Mahdii najlepiej jedzie się
            taksówką (3-4 dinary, wystarczy wyjść na ulicę, przystanąć i taksówkarze sami
            będą pytać czy chcecie jechać),z powrotem podobnie (w obrębie mediny samochody
            nie jeżdżą - zresztą medina jest malutka), Plaża jest niewielka, w sezonie może
            być tłok, parasolki i leżaki bezpłatne, woda płytka, cieplutka i czysta.
            Przejście do plaży ulicą w lewo po wyjściu z hotelu, wzdłuż takiego
            parkanu/płotu, na jego końcu będzie ulica w prawo i już widać morze.Nie jest
            daleko. Niestety all inclusive nie obowiązuje na plaży (zresztą nie ma tego w
            ofercie), ale w barku plazowym kawa kosztuje 1 dinara - np. na lotnisku
            płaciłam drożej.Jak wyjdziesz w lewo z hotelu to jakieś 500 m sa sklepy, także
            spozywcze. Pamiątki polecam jednak kupowac w sklepiku koło hotelu - taniej niż
            w medinie i pan dla klientów z Dimess daje zniżki. W hotelu na przeciwko, po
            drugiej stronie ulicy jest oddział banku - kantor, tam mozna wymienić
            pieniądze. Sam hotel jest "niemłody" ale czysty, jedzenie dobre, choć trzeba
            się nastawić na francuskie słodkie sniadania tzn. kawa i croissant (pyszny).
            Obsługa sympatyczna, nic nie ginie, a że sa nachalni - cóż to mentalność
            Arabów. Trzeba przymknąć oko na brud panujący poza terenem hoteli (także tych
            5-cio gwiazdkowych!), dostosować się do innej kultury i sposobu życia (także
            jedzenia) i po prostu wyluzować. Jeśli nie nastawisz się na złote klamki, wanny
            z jaccuzzi i kotlety schabowe trzy razy dziennie - będziesz zadowolona. Życzę
            dużo słońca i ... zazdroszczę wyjazdu. Jesli masz jakieś inne pytania - śmiało,
            zjrzę tu jeszcze i chętnie odpowiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka