Dodaj do ulubionych

Triady to dziady

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.07.07, 21:55
Oni często każą sobie dopłacac, jak już klienta mają w ręku.
Tyle im mogę zrobic, o! A na pewno więcej z nimi nie pojadę
Obserwuj wątek
    • Gość: darek Re: Triady to dziady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 21:59
      zawsze jak cena paliwa wzrasta to i cena wycieczki! miej pretensje to szeikow
      naftowych a nie do nich...
      • kellys16 Re: Triady to dziady 07.07.07, 22:07
        A jak cena paliwa spada to zwracają nadwyżkę!? Jeszcze o tym nie słyszałem ani
        nie odczułem, leciałem z nimi dwa razy nigdy cena nie spadła!
        • Gość: darek Re: Triady to dziady IP: *.pg.com 08.07.07, 07:47
          mysle ze to forum nie jest po to by debatowac ze ktos musial doplacic i tu sie
          uzalac...
          • janan2 Re: Triady to dziady 08.07.07, 09:03
            Gość portalu: darek napisał(a):

> mysle ze to forum nie jest po to by debatowac ze ktos musial doplacic i tu sie
            > uzalac...
            Po to właśnie jest forum,służy wymianie doświadczeń.Na te tematy nigdzie nie
            można się nawet poużalać,bo niby gdzie na stacji CPN czy w MF które sztucznie
            podnosi podatki do paliw aby dodać w formie dopłat dla Samo-Brony bo im się
            należy.To nie szejkowie tylko prawidłowość wakacyjna co rok podnieść ceny
            paliw,na wykopki już spadną.To granda że biura podnoszą ceny ofert,ta
            prawidłowość trwa od wielu lat i można ją przewidzieć.Za rok będzie to samo.
            • Gość: darek Re: Triady to dziady IP: *.pg.com 08.07.07, 10:21
              no to proponuje poleciec z neckermannem,lecialem w tym roku i placilem tyle ile
              bylo na umowie!!a po za tym pamietam jak raz lecialem z triada w umowie jest
              klauzula ze bioro moze podniesc cene wycieczki jesli paliwo wzrosnie,tak wiec
              jesli ktos to podpisuje to ma swiadomosc ze moze zaplacic wiecej wiec w czym
              problem?
              • Gość: baboo78 Re: Triady to dziady IP: *.chello.pl 08.07.07, 10:37
                Leciałem z triadą w tym roku i ceny mi nie podnieśli. Samolot jest czarterowany
                i są to linie zazwyczaj należące do kraju do którego lecisz, przewidzieć czy tam
                ceny paliwa wzrosną czy nie jest raczej trudno. Przewoźnik podnosi cene, więc
                Triada robi to samo, oczywiście mogła by być tak miła i podwyżke zapłacić z
                własnej kieszeni ale nie wierzmy w cuda. Triada jest tanim!!! biurem i nie
                liczmy że jak zapłacimy 2tys to nas bedą traktować jak królów. Triada to jest
                przerób masowy i z tym się liczmy wybierając tą firme. Ja nie nażekam tutaj, dwa
                razy z nimi leciałem, raz było dobrze raz kiepsko ale trzeci raz też wybiore
                triade bo jest najlepsza z najtańszych. (moim zdaniem oczywiście a ja się w
                ogule nie znam)
              • janan2 Re: Triady to dziady 08.07.07, 10:54

> no to proponuje poleciec z neckermannem,lecialem
                Fakt.to kwestia wyboru i podpisanej umowy.Trzeba czytać między wierszami i
                odkryć pułapki,wtedy mniejsze zdziwienie.Prawidłowość jest jednak taka że na
                wakacje paliwo zawsze drożeje.Polecam więc raczej piesze lub rowerowe
                pielgrzymki.Nie słyszałem też o fakcie aby lecąc do np. Wenezueli czy Emiratów
                ich liniami,gdzie paliwo jest tańsze od wody,obniżono cenę.Problem jest w
                Polsce.Należy obłupić tych co się jaszcze ruszają gdziekolwiek,niech przestaną i
                będą bierni.Podatkami w nich i innymi opłatami,dodać tym z Samej-Brony im ciągle
                żle i mało.
                • Gość: darek Re: Triady to dziady IP: *.pg.com 08.07.07, 12:44
                  wyluzuj!! za te pare groszy nie warto glowki meczyc ze cos zdrozalo,skoro kogos
                  stac poleciec do cieplej tunezji to i stac doplacic,pomysl ze jest od groma
                  ludzi co marza o wyjezdzie nad rzeczke w swoim wojewodztwie...a nie triada czy
                  inne biora zagraniczne
                  • Gość: baboo78 Re: Triady to dziady IP: *.chello.pl 08.07.07, 13:15
                    Zgadzam się z przedmówcą. Lecą tacy na inny kontynent, jeszcze do tego samolotem
                    :) normalnie do AFRYKI i jeszcze narzekają.
                  • janan2 Re: Triady to dziady 08.07.07, 13:15

> wyluzuj!!
                    Co prawda to prawda.Szkoda czasu na bezproduktywne pisanie.
                    • Gość: darek Re: Triady to dziady IP: *.pg.com 08.07.07, 14:17
                      no i koniec watku!
                      • Gość: Piter Re: Triady to dziady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.07, 15:03
                        wiecie co, jak kogos nie stac na wyjazd to po co sie udziela? a jesli chodzi o
                        stwioerdzenie ze jak stac kogos na wyjazd do np.tunezji to stac i na doplaty-to
                        nie zawsze jest orawda. my z dziewczyna czasem zbieramy na styk zeby wyjechac za
                        granice do grecji czy bulgarii i taka doplata w wysokosci 80 zl jest dla nas
                        obciazajaca poniewaz moze prawic iz nie bedziemy w stanie wykupic danej
                        wycieczki.w zeszlym roku kolowalem 150 zl dwa dni przed wykupieniem wycieczki
                        gdyby doszlo jeszce 80 zl za doplaty to juz bym nie dal rady.nie wyjezdzaja
                        tylko ci co maja kupe kasy, ja nie mam ale potrafie soebie odlozyc i wyjechac.
                        • Gość: piter Re: Triady to dziady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.07, 15:05
                          i nie zgadzam sie ze stwierdzeniem ze triada jest najlepszym biurem wsrod
                          najtanszych:/ nie wiem kto to napisal ze to smiechu warte. po pierwsze wcale nie
                          jest najtansze, a po drugie to wlasnie triada ma najwiecej skarg wsrod biur
                          turystycznych. o wiele lepsza jest itaka -tania, alfa star-wyjezdzalem i spisalo
                          sie extra i tez tania, slyszalem o innch tez biurach ale nie bylem wiec nie
                          wiem.triada to tragedia jak sie slucha ludzi....
                          • Gość: werak Re: Triady to dziady IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.07.07, 23:08
                            To nie ważne, robią nas na 10 czy 80 zl. Chodzi o fakt.
                            Zawierają umowę i się z niej nie wywiązują. W mojej umowie brak punktu o
                            możliwości podwyżki lub (hahah) obniżki. A podpisywalem inną
                            Loty rezerwują dużo wcześniej, pewnie tez podpisują klauzulę o możliwości
                            podwyżki. Jak inne biura
                            I jak dziś w gazecie widzę reklamy wyjazdow promocyjnych za tyle a tyle to już
                            widzę ciąg dalszy zabawy czyli pismo o konieczności dopłaty.
                            Musiałem pojechac do biura osobiście, dostałem pokwitowanie recznie
                            pisane. 'Może pan zrezygnowac', zamiast "przepraszamy"
                            • Gość: piter Re: Triady to dziady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 01:34
                              mozliwosc doplat jest zawsze w umowie, czasem po prostu inaczej to nazywaja,
                              jako koszty niezalezne od nich. wybierajcie biura ktore maja wliczone wszystko
                              oplaty juz wtedy noe bedzie niespodzianek:) takie jest alfa star i chyba itaka.
                              alfa teraz informuje ze beda doplaty do lotow do bulgarii i tunezji wiec
                              oficjalnie wszystkich powiadamia wiec do kogo pretensje?czytac umowy to wszystko
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka