Dodaj do ulubionych

prośba o informacje praktyczne

01.08.08, 13:30
Witam. Interesuje mnie kilka rzeczy. Potrzebuje informacji na temat:
Co można wywieść i przywieść?
Co można a co nie powinno się robić tam?
Gdzie są organizowane loty balonem?
Ile to jest 1 din na zł?
Zna ktoś jakieś podstawowe słowa po ich języku??
proszę o pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: pipi Re: prośba o informacje praktyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 13:34
      Orientacyjne kursy:
      1 USD - ok. 1,200 DT
      1 euro - ok. 1,4000 DT
      1 DT - ok. 3,20 zł.

SŁOWNICZEK
      dzień dobry - aslema
      do widzenia - bislema
      tak - ej
      nie - la
      dziękuję - szukran
      przepraszam - samahni
      ile - kadesz
      gdzie – fein

:)
      • tomfix1 Re: prośba o informacje praktyczne 01.08.08, 13:40
        Dziękuje i czekam na więcej info:D
        • Gość: klient Re: prośba o informacje praktyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.08, 14:27
          tu masz
          www.zdjecia-z-wakacji.blofish.eu/2008/07/21/suveniry-z-tunezji-wszystko-w-jednym-miejscu/
          co przywiozłem
          • jaga.beauty Re: prośba o informacje praktyczne 01.08.08, 15:25
            Jakie 3.20???? 1 dinar to około 2.30 zł.....
            • Gość: fg jaga IP: *.chello.pl 02.08.08, 10:45
              jaga dinar to 1,75 zł. Ty chyba również nie wiesz
          • Gość: :D Re: prośba o informacje praktyczne IP: *.piekary.net 01.08.08, 15:34
            jaka waga tego wszystkiego? Zmiescilas sie w 15kg bagazu? :))
            • Gość: MG Re: prośba o informacje praktyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 15:41
              Dlaczego 15?? bagaż normalny może ważyć 20 kg, a podręczny 5 kg
              • Gość: :) Re: prośba o informacje praktyczne IP: *.piekary.net 01.08.08, 15:45
                hm.. chyba w sumie 20kg
                U mnie: 15kg + 5kg podręczny
                • Gość: MG Re: prośba o informacje praktyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 15:47
                  nie, w sumie to 25:)
                  • Gość: :)) Re: prośba o informacje praktyczne IP: *.piekary.net 01.08.08, 15:48
                    Selectours..
                    Jak byk pisze 15 + 5 ;)
                    • Gość: MG Re: prośba o informacje praktyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.08, 15:54
                      pakuj się jak byk, ja miałem bagaż jak wielbłąd:))20+5,pozdro
                      • jaga.beauty Re: prośba o informacje praktyczne 01.08.08, 16:00
                        Po pierwsze biuro turystyczne nie ma nic do rzeczy jeśli choszi o
                        wagę bagażu! To zależy od lini lotniczych, i wagi bagażu się nie
                        sumuje. Bagaż główny to jedno a podręczny to drugie. I tak np. linie
                        Tunis Air mają ograniczenia takie: główny 20 kg, a podręczny 10kg.
                        • Gość: .... Re: prośba o informacje praktyczne IP: *.piekary.net 01.08.08, 16:13
                          dziekuje :)
                          • tomfix1 Re: prośba o informacje praktyczne 02.08.08, 06:23
                            To ile w końcu ten dinar wynosi?? 3,20 czy 2,30??:D
                            • tomfix1 Re: prośba o informacje praktyczne 02.08.08, 06:29
                              I jeszcze pytanie ile kosztowały te poszczególne suveniry i co mozna wywieść i
                              jakie ilości??
                              • Gość: JckS Re: prośba o informacje praktyczne IP: *.chello.pl 02.08.08, 07:27
                                To wszystko zależy za ile kupisz dolara. Kurs dinara w Tunezji tez
                                minimalnie sie wacha. Na poczatku lipca mnożyłem cenę w dinarach
                                razy 2 i dużo sie nie myliłem.
                                • tomfix1 Re: prośba o informacje praktyczne 02.08.08, 07:41
                                  czyli lepiej zabrać dolary ze sobą?? I za nie kupić dinary??
                                  • Gość: gość Re: prośba o informacje praktyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 09:42
                                    1 dinar w przybliżeniu równa się 1 dolar, w kantorze hotelowym
                                    wymieniając 50 dolarów otrzymałam 55 dinarów
                                    • tomfix1 Re: prośba o informacje praktyczne 02.08.08, 09:50
                                      Aha. a jak to wygląda w euro??
                                      • Gość: gość Re: prośba o informacje praktyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.08, 10:06
                                        nie wiem, bo wszyscy od nas mieli dolary, pewnie podobnie sie
                                        przelicznik kształtuje
                                        • tomfix1 Re: prośba o informacje praktyczne 02.08.08, 10:29
                                          ok. a może więcej słówek po arabsku?:D:D
                                      • avonka-avonka Re: prośba o informacje praktyczne 02.08.08, 10:35
                                        O ile sie nie mysle to 1 euro to ok. 1,8 dinara.
                                        • avonka-avonka Re: prośba o informacje praktyczne 02.08.08, 10:36
                                          Bardzo przepraszam za pomylke-oczywiscie 2,8 Dinara
                            • Gość: gbf Re: prośba o informacje praktyczne IP: *.chello.pl 02.08.08, 10:46
                              1,75 dinar
                              • tomfix1 Re: prośba o informacje praktyczne 03.08.08, 21:27
                                A ile to na przykład 10 dinarów na złotówki??
                                • Gość: JckS Re: prośba o informacje praktyczne IP: *.chello.pl 03.08.08, 21:45
                                  .........10 DT X 2 = 20 zł.
                                  Arabskie słówka można sobie odpuścić. Wszyscy używają mieszaniny
                                  angielsko-niemiecko-francusko-....polskiej. Z podstawami
                                  angielskiego nie zginiesz.
                                  • tomfix1 Re: prośba o informacje praktyczne 03.08.08, 21:49
                                    czyli jeśli chce sobie przeliczyć dinary na złotówki to pomnożyć przez dwa?? I
                                    co lepiej brać ze sobą?? euro czy dolary??
                        • Gość: gayia Re: prośba o informacje praktyczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.08, 11:54
                          Tunis Air - wczoraj odebrałam bilety - bagaż 15kg + 5kg podręczny
    • Gość: JckS Re: prośba o informacje praktyczne IP: *.chello.pl 03.08.08, 22:06
      To jest w sumie obojętne - róznice są groszowe. Dobrze jest mieć za
      to drobniejsze nominały. Z wymianą 100$ bywają w hotelu problemy.
      • tomfix1 Re: prośba o informacje praktyczne 03.08.08, 22:12
        aha. ok. a jaki okres by był lepszy jeśli chodzi o cenę wyjazdu tam. teraz czy
        na początku września??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka