Gość: Miska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 11:49 Czy orientuje sie ktos ile kosztuje wyslanie smsa do Polski?? no i odebranie bo zapewne za to tez sie placi;/ dzieki za info:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agutek Re: SMS do Polski - jaki koszt???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 12:06 zależy jaka sieć. ja w plusie płaciłam około 1,60zł za odebranie się nie płaci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miska Re: SMS do Polski - jaki koszt???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 20:55 dzięki, ja tez jestem w Plusie:) a czy jeszcze mogę uzyskać info na temat kosztów połączeń za minute??:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agutek Re: SMS do Polski - jaki koszt???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 22:48 jakoś w przybliżeniu 7,50zł za minutę połączenia ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: noona Re: SMS do Polski - jaki koszt???? IP: *.chello.pl 24.08.08, 22:58 minuta 7 zł jeżeli dzwonisz, jak odbierasz telefon hmm.. nie pamietam cos kolo 5 chyba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miska Re: SMS do Polski - jaki koszt???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.08, 23:02 Ok, dzieki za info:) ale swoja droga niezle te ceny...;/ chyba sam sms pozostaje bo inaczej to rachunek mozna ladny natrzaskac;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ik Re: SMS do Polski - jaki koszt???? IP: *.chello.pl 25.08.08, 06:58 sms 2 zł,minuta 7 zł - sieć play. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: SMS do Polski - jaki koszt???? IP: 83.238.144.* 25.08.08, 23:39 W Play nie 7 zł za minute, ale 5,25 zł.Odebranie połączenia 4zł za minute.SMS 2 zł.Play podaje, że mają umowę z Orascom, ale jest to trochę mylące, ponieważ jest to nazwa operatora obsługującego sieć Tunisiana do której nasz telefon się zaloguje.Korzystałem też z simplusa; taryfa team7(o ile taryfa ma tu jakieś znaczenie).Tu możemy zalogować się do sieci Tunisie Telecom(w skócie TunTel), ponieważ jest tańsza od Tunisiany.Wykonanie rozmowy i odbieranie 4 zł/min, SMS 2 zł.W każdej sieci odbieranie sms-ów jest bezpłatne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ik Re: SMS do Polski - jaki koszt???? IP: *.chello.pl 26.08.08, 13:58 Andrzej napisał(a): > W Play nie 7 zł za minute, ale 5,25 zł.Odebranie połączenia 4zł za > minute.SMS 2 zł.Play podaje, że mają umowę z Orascom, ale jest to > trochę mylące, ponieważ jest to nazwa operatora obsługującego sieć > Tunisiana do której nasz telefon się zaloguje.Korzystałem też z > simplusa; taryfa team7(o ile taryfa ma tu jakieś znaczenie).Tu > możemy zalogować się do sieci Tunisie Telecom(w skócie TunTel), > ponieważ jest tańsza od Tunisiany.Wykonanie rozmowy i odbieranie 4 > zł/min, SMS 2 zł.W każdej sieci odbieranie sms-ów jest bezpłatne jasne, to może ty masz 5,25, bo mam biling i mam 7 zł, poza tym dostałam smsa nawet z taką sumą jak włączyłam w tunezji telefon. A poza tym płaciłam 10 zł za minute z tego co wyczytuję z bilingu, ale napisane było ze 7 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej do "ik" IP: *.adsl.inetia.pl 26.08.08, 18:58 Jasne!Ja tak mam, moja rodzina i moi znajomi również.Trzeba było włączyć usługę "tani roaming" i wtedy masz 5,25 za minutę!!Włączenie usługi jest bezpłatne i nie sprawia żadnego problemu!!No to w końcu masz w billingu 7 czy 10 zł, bo już nie rozumiem i w sumie mnie to nie interesuje.Nie rozumiem również tego ataku na mnie!Nie ja naliczam Ci opłaty w roamingu i wszelkie wątpliwości chyba powinny być wyjaśnione z operatorem.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ik do Andrzeja IP: *.chello.pl 27.08.08, 08:10 jeśli nnie sprawdzasz moich rozmów to się odczep. Smsa dostałam w Tunezji ze minuta 7 zł, nie oszukuję przecież. A w bilingu płace 10 zł za minutę, nie 7. A jak włączyłeś taniej to się ciesz, widocznie play ma dwie taryfy. Nie czepiaj się bo tyle płaciła.m. Ja telefon brałam tylko po to żeby mnie budzik budził. Jakbym miała zamiar korzystać z niego jak w polsce to napewno bym przełączyła. A że zdarzyło się zadzwonić to trudno. Nie rozpaczam nad tym, bo mnie jeszcze na to stać, jak wczasy było mnei stac to i rozmowa do Polski, no nie? Ja tylko napisałam ile minuta i nie mów że tka nie jest. Bo jak ktoś z play pojedzie i nabije tak samo jak ja to pozniej bedzie miał do Ciebie pretenesje ze Ty masz tanszą sieć Play, hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: do "ik" IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.08, 22:04 Niestety roaming Play nie jest rozgraniczany na jakieś tam taryfy.I w ogóle kto tu kogo się czepia?Jeżeli masz jakieś pretensje i coś Ci się nie zgadza,to udaj się do operatora bo ja nim nie jestem.Może wyjaśnijmy.Ja mam tel w abonamencie, Ty może na kartę.W abonamencie roaming jest zawsze aktywny nawet gdy nie jeździsz za granicę.Usługa "tani roaming" to nie inna taryfa, to po prostu usługa obniżająca koszty roamingu.Naprawdę ciężkie do pojęcia, prawda?Przedstawiłem faktyczne koszty korzystania z roamingu, a jeżeli komuś nie będzie się zgadzało jak Tobie, to może złożć reklamację u operatora a nie wyżalać się bezpodstawnie na forum.A tak poza tym to ile masz lat dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ik do andrzeja IP: *.chello.pl 28.08.08, 08:02 mój telefon jest tez na abonament, chłopcze, jak zniżamy się do poziomu nastolatków. Mi nie zlaezy ile wychodzi za minutę, naprawdę, jak mnei stac na wczasy za 10 tyś to co ma dorzeczy minuta 7 czy 10 czy 20 zł na moją kieszeń. Moja kieszeń jest pełna, mam kase. Ja tlyko napisałam odpowiedź na forum ile płaciłam za minutę, a ty jak płaciłes inaczej to nie przeczw mojej odpowiedzi ze nie mam racji , moge dołączyć fakturę, bez przesady. Moj telefon nie przełączył się widocznie na inną taryfę , moze dlateg że włączyłam go na chwilę i zadzwoniłam.Gdybym moze miałą włączony przez cały pobyt to moze coś by się przełaczyło, chodź nie sądzę. Skończmy temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: do "ik" IP: *.ip.netia.com.pl 28.08.08, 17:22 Poziom nastolatków wcale nie musi być niski, ale mam poważne wątpliwości co do Twojej zdolności rozumienia czytanego tekstu!Nie obchodzi nikogo na jakie wczasy Ciebie stać, bo innych stać na dużo droższe i nie chwalą się jak dzieci.W wątku chodzi o to jakie są koszty, a nie ile Ty płaciłaś więc podałem faktyczne koszty korzystania z roamingu w Tunezji dla abonentów sieci Play.Nie wiem czemu piszesz ciągle o jakiejś innej taryfie?Telefon w roamingu nie przełącza się na żadną inną taryfę, nadal masz taką samą taryfę jak w Polsce, a tylko korzystasz z roamingu.Roaming - wiadomo - jest zawsze droższy niż korzystanie z telefonu w kraju.Po włączeniu usługi (nie taryfy)"tani roaming", połączenie wykonywane kosztuje 5,25 zł/min; połączenie odbierane 4 zł/min; SMS 2 zł.Jaśniej już się nie da.Samo w telefonie nic się nie przełącza, a w Playu można korzystać tylko z sieci Tunisiana podczas pobytu w Tunezji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ik do Andrzeja IP: *.chello.pl 30.08.08, 11:45 Każdy płaci za tyle jaką ma taryfę. Wiem ze w tunezji były dwie taryfy, bo rezydenci o tym wspominali. Mi nie potrzebne było bo nie korzystałam z telefonu. Ale w pewnym momecnie musiałam i widocznie płaciłam tyle ile było w tamtej taryfie. wiem ze mi się wyświetlało Tunisiana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do"ik" Re: do Andrzeja IP: *.adsl.inetia.pl 31.08.08, 19:54 Rezydenci owszem wspominają, ale nie o 2 taryfach tylko o 2 sieciach - Tunisiana i Tunisie Telekom (TunTel).Wudaje się Tobie, że rezydenci znają taryfy polskich operatorów?Oni siedzą w Tunezji po kilka lat i sami korzystają z tunezyjskich sieci.Po prostu mylą ci się pojęcia: sieć-taryfa-usługa, a to trzy różne rzeczy.Powtarzam, że w sieci Play nie ma różnych taryf w roamingu w tym samym kraju, jest tylko usługa "tani roaming", którą można sobie włączyć lub nie.Sama się nie włączy.Po włączeniu tej usługi korzystamy z roamingu taniej - tak jak napisałem wczesniej.Bez tej usługi korzystamy wg stawek podawanych przez operatora i podawanych w sms- ach roamingowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: SMS do Polski - jaki koszt???? IP: *.adsl.inetia.pl 29.08.08, 23:51 Nie pamiętam dokładnie w którym wątku, ale ktoś pisał na tym forum, że sms-y w Plusie(abonament)są zaliczane w pakiecie i płacił 70gr.Chyba to zależy od wybranej taryfy i tego co w niej jest.W ogóle to chyba najprościej byłoby zadzwonić do Plusa i zapytać, ale czasem konsultanci nie potrafią udzielić nawet prostej informacji, a co dopiero szczegółowej na temat roamingu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola Re: SMS do Polski - jaki koszt???? IP: *.acn.waw.pl 25.08.08, 14:43 W erze 1,49 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: archates Re: SMS do Polski - jaki koszt???? IP: *.wlb.vectranet.pl 30.08.08, 15:12 1,85zl sms polaczenia przychodzace 2,5zl wychodzace 7,5zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alka Re: SMS do Polski - jaki koszt???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.08, 20:48 Lepiej dzwonić z niebieskich budek - 3 minuty rozmowy-1 DT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: SMS do Polski - jaki koszt???? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.08, 12:27 w orange 2 zł sms z tunezji do polski a z polski do tunezji 70 gr Odpowiedz Link Zgłoś
photo-alphol Re: SMS do Polski - jaki koszt???? 26.08.08, 19:23 plus gsm - 1.51 pln Odpowiedz Link Zgłoś