Gość: SEBASTIAN IP: 80.54.207.* 05.09.08, 13:43 mam pytanko czy jest jakakolwiek odprawa po przylocie do tunezji na lotnisku w monastirze???czy tylko odbieramy bagaże ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomek Re: odprawa monastir? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.08, 14:58 Na lotnisku w monastirze sa dzikie tlumy turystow.Najgorsza jest odprawa paszportowa.Niekonczace sie kolejki.Trzeba miec paszport i wypelniony kwit ktory rozdaja w samolocie.Nastepnie przejscie przez bramke wykrywajaca niebezpieczne przedmioty.Oczywiscie siedza tam tunezyjczycy ale nikt nie zwraca uwagi co przenosisz.Na koniec odbior bagazy.Nawet sprawnie to idzie nie to co w polsce.Gorsza jest odprawa powrotna tam dopiero dzieja sie sceny dantejskie.Zadnej organizacji wszyscy niezaleznie od kierunku lotu odprawiaja sie przy tych samych stanowiskach.Ale spoko da sie przezyc.Najgorszy jest ten ramadan.Zero alkoholu w sklepach zero dyskotek na miescie. Udanych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: odprawa monastir? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.08, 15:10 Dziś wróciłam z Tunezji i nieprawdą jest, że nie ma dyskotek podczas ramadanu. Owszem są i to wiele, ale bawią się na nich głównie turyści, choć i miejscowych widziałam. Po przylocie do Monastiru jest odprawa paszportowa i sprawdzenie bagażu podręcznego. Odpowiedz Link Zgłoś
tomfix1 Re: odprawa monastir? 05.09.08, 15:21 I trzeba mieć ten kawałek kwitu co wypełnialiśmy zdaje się w samolocie a podczas przylotu odrywali go i oddawali nam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: odprawa monastir? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.08, 17:07 Ja tez wrocilam wczoraj z tunezji.I nie prawda jest ze wszystko jest podczas ramadanu tak jak przed .Jezeli sa dyskoteki to tylko w hotelach.Miejscowe dyskoteki sa pozamykane.Jest ramadan i koniec.Podobnie z alkoholem.W hotelu prosze bardzo ale w sklepach nie zobaczysz ani buteleczki.I nie ma wyjatku ze jestes turystka.Ramadan i koniec.Identycznie jest z dyskotekami.Prosze nie wprowadzac blednych informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JurekD Re: odprawa monastir? IP: 85.89.170.* 05.09.08, 17:34 Nie mogę się z tym zgodzić. Sam kupiłem whisky 2.09.2008 (a więc już w okresie Ramadanu) w sklepie w Port El Kantaoui. Ruch zamiera zupelnie na ok 1,5 godziny po zachodzie słońca (muszą się najeść) Potem jest OK. może nie zupelnie tak samo jak za dnia, czy poza Ramadanem, ale niewilka różnica) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JurekD Re: odprawa monastir? IP: 85.89.170.* 05.09.08, 17:30 Jest dokładna odprawa paszportowa. Zabierają jedną część wnisoku wizowego wypełnionego w samolocie. Drugą część lepiej trzymać do odlotu i wtedy zabierają tę część. Jak nie mamy kwitu musimy wypełnić jeszcze raz. Po przylocie kolejka na ok 10 min. do odprawy paszportowej. Nam bagaże wyjechały na tasmie Bratysława - Praga a nie z naszego lotu. Odprawy celnej nie mieliśmy. Celniczka tunezyjska pokazywała tylko ręką żeby przechodzić. Arabowie przylatujący maja szczegółową kontrolę. kontrola bagażu podręcznego przy przylocie i wylocie to lipa. Nie interesowali się tym co jest na monitorze. Gdy osoba zapiszczy w bramce to poproszą żebyś wyjął co masz w kieszeniach, ale spoko, z kulturą (ale to na wyjeżdzie). Przy wylocie odprawy bagażowe podzielone na przewożników (linie lotnicze) Infromacje na monitorach w miarę poprawne chociaż często są jakieś pomyłki. Alkohol najlepiej kupić w samolicie (1 l balantynki 13 euuro) Odpowiedz Link Zgłoś