Gość: mag IP: *.magma-net.pl 12.09.08, 20:32 Właśnie wróciłam z tyg. pobytu solo w Sousse Marabout - chętnie odpowiem na pytania :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Toshi Re: singielka-TUI-Marabout IP: *.gprs.plus.pl 12.09.08, 23:30 Witam Cię-jak jest w tym Marabucie,często reklamowanym jako dobry i ponoć zachwalany przez Polaków?Jakie warunki,pokoje,serwis jedzenie,animacje?Jak daleko do Sousse pieszo i czy autobus" pasuje". Dzięki za news-y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mag Re: singielka-TUI-Marabout IP: *.magma-net.pl 13.09.08, 10:22 mi hotel bardzo odpowiadał - w kwestii pokoju to nie mam porównania (pierwszy raz w arabskim kraju spędzałam urlop), ale jest ładny i przede wszystkim czysty - codzinnie sprzątanie, wymiana ręczników, itd. należy oczywiście zostawić pokojówce napiwek :) jedzenie b.dobre - do wyboru do koloru, poza daniami głównymi na kolację (mięsa, ryby, czasami owoce morza) duży wybór surówek. Na deser super ciasta! Animacja codzinnie wieczorem inna tematyka - był m.in. fakir, wieczór folkorystyczny (tańce brzycha), jakiś kabaret. Do tego w ciągu dnia aquaaerobik, siatkówka plażowa, piłka wodna - wszytski free. Do centrum Sousse (Medina) jest jakieś 30 min. spacerkiem, ale po drodze jest już wiele sklepów, restauracji itp. Można pojechać taką ciuchcią za 2 dinary (wystarczy zatrzymać, jak będzie przejeżdżać) lub taxi (cena 2-3 dinary - tu trzeba się targować) - za złapaniem nie ma problemu - sami się bedą domagać, żeby Ciebie zawieść do miasta basen przy hotelu duży, do tego zaraz z terenu basenu wchodzi się na prywatną, dużą plażę (brak mało kulturalnych tubylców). Jeśli komuś nie zależy na opcji All (W maraboucie jest tylko HB) to gorąco polecam - nie wiem czego więcej można by od hotelu wymagać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toshi Re: singielka-TUI-Marabout IP: *.gprs.plus.pl 13.09.08, 21:16 Dzięki Ci mag.Ja już kilka razy byłam w Tunezji,więc zmniejszają mi sie opcje przyzwoitych,tanich hoteli a do badziewia nie chciałabym trafić.Zawsze biorę HB Mój sezon trwa od jesieni do końca marca/wracając w poł kwietnia/Zawsze trafiam na śliczną pogodę, jest spokojnie i tanio.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś