Dodaj do ulubionych

Rejsy statkiem

IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.02.09, 18:24
Witam,
Czy orientujecie sie czy w Hammamet jest możliwość przepłynięcia sie
statkiem pirackim tak jak w Sousse, jeżeli tak to czy macie jakiś
namiar gdzie można spr terminy ceny itp. Dzięki za pomoc
Pzdr
Jurek
Obserwuj wątek
    • Gość: czilla Re: Rejsy statkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 19:03
      Jest możliwość przepłynięcia się statkiem. Jeżeli masz na myśli napiary
      telefoniczne czy coś takiego to nie posiadam takowych. Jedynie mogę
      podpowiedzieć, że jeżeli będziesz już w Hammamecie to idź do portu i tam jest
      kilka budek, w których sprzedają bilety i tam udzielą Ci wszystkich informacji.
      Nie kupuj biletu w hotelu bo jest drożej niż w takiej takiej budce, a na statku
      i tak nie ma żadnego przewodnika czy tłumacza. Ja w zeszłym roku wytargowałam
      cenę biletu 2x mniejszą niż proponowali mi w hotelu.
      • Gość: evi Re: Rejsy statkiem IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 27.02.09, 01:42
        dokładnie w budkach przy porcie jest taniej! a na statku zabawa
        super:-)
        • Gość: Jurek Re: Rejsy statkiem IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.02.09, 09:02
          Super, dziękuje za odpowiedzi, a cenowo jak to wygląda/wyglądało, to
          tak z ciekawości:)
          Pzdr
          Jurek
          • Gość: jola Re: Rejsy statkiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.09, 14:02
            Wstepna cena w hotelach to okolo 40 dinarow od osoby. W porcie okolo
            25-30. A ja bezposrednio na statku zaplacilam 20 dinarów.
            • Gość: justyna Re: Rejsy statkiem IP: *.ip.telfort.nl 27.02.09, 15:11
              Zaciekawiliscie mnie :)
              Jaki statek, o co chodzi?
              Chetnie sie dowiem gdzie sie plynie, ile to trwa, i ogolnie co to za
              atrakcja :)
              Bedziemy w Sousse.
              • Gość: jack_06 Re: Rejsy statkiem IP: *.kalisz.mm.pl 27.02.09, 18:31
                Też jestem zainteresowany - i właśnie z portu Sousse. Może ktoś
                korzystał. Na co zwrócić uwagę, jak wygląda rejs, ile kosztuje, itp.
                JD
                • Gość: mazuro1 Re: Rejsy statkiem IP: 93.179.216.* 27.02.09, 19:58
                  Fajny rejs ale dla tych którzy naprawdę nie mają choroby morskiej.Płynąłem w zeszłym roku w Hammamecie z rodzinką.Morze było spokojne a mi wydawało się ze jestem twardy i niec mi nie będzie.Skorzystałem oczywiście z poczęstunku małą,biała tabletką(wiadomo czemu miała zapobiegać).Niestety nie pomogło,zaraz po wypłynięciu ja z córką i jeszcze sporo innych osób,które takze myślały że im się to nie przytrafi musielismy zejsć pod pokład.Nie będe opisywał co tam się działo bo nie wypada.Wiem tylko że "miejscowe wilki morskie" mieli ubaw po pachy.Ja tylko raz weszłem na główny pokład,wtedy gdy można było sobie skoczyć do morza.I chocby tylko dla tego skoku warto się wybrać na ten rejs.Ale warto sie dwa razy zastanowic bo mozna stracic kase i nic z tego nie miec.
                • Gość: czill Re: Rejsy statkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.09, 20:19
                  Ja za rejs też zapłaciłam 20 dinarów, ale początkowo chcieli trochę więcej.
                  Jeżeli ktoś lubi się bawić to uważam, że warto wykupić taką wycieczkę. Jest to
                  rejs statkiem "pirackim,na którym "piraci" zabawiają ludzi przez cały rejs np.
                  cały rejs gra muzyka, można tańczyć i są różnego rodzaju pokazy artystyczne.
                  Płynie się w jedną stronę (po drodze pokazują delfiny), dopływa się do jakiegoś
                  miejsca, tam statek się zatrzymuje i można sobie popływać skacząc ze statku albo
                  po prostu zejść bezpośrednio do wody, albo połowić ryby. Cały rejs trwa chyba
                  około 3 godzin. Jest wesoło i zabawnie.
    • Gość: aga Re: Rejsy statkiem IP: 82.160.224.* 05.03.09, 09:42
      mam b zle wspomnienia z rejsu bylismy z 6 letnim dzieckiem ,rejs
      nudny w upalny dzien wrecz meczacy .bylismy po poludniu byly lekkie
      fale po pewnym czasie caly statek byl zazygany przez pasazerow
      glownie tubylcow wiec nie mielismy raczej ochoty na posilek ktory
      tam serwowali.dobrze ze mialam picie ze soba po 40 min rejsu juz
      braklo napoi albo poprostu limit sie wyczerpal.muzyka na statku
      arabska glosna meczaca do bolu .po 3 godz rejsu bylismy szczesliwi
      ze to koniec ,tance na statku glownie przez mezczyzn nic ciekawego.
      • dlbdlb Re: Rejsy statkiem 05.03.09, 20:03
        To nie trzeba aż tak daleko jechać po takie atrakcje- ja pamiętam z dzieciństwa
        taką wycieczkę z Ustki. Moja mama i siostra razem z całym pokładem turystów to
        sobie prawie jelitka wypatroszyły, a ja jakoś przetrwałam.
        Minęło od tamtej pory wieele lat, ale mnie ten widok często tkwi przed oczami-a
        one zapomniały!
    • Gość: maciek Re: Rejsy statkiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.09, 22:51
      Witaj ja dostałem namiar na to:
      www.sahelvoyages.com/wycieczki/saf2d-lato.htm
      wybieram się ja saharę
      • Gość: evi Re: Rejsy statkiem IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 08.03.09, 23:48
        a nam się rejs bardzo podobał i zabawa była przednia!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka