24.07.09, 11:39
Czy ktos był w Tunezji z biurem Itaka?? W sousee i wie w jakie dni
organizują i ile kosztują wycieczki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Roma Re: Itaka IP: 89.174.163.* 24.07.09, 23:07
      Sahara niedziela/poniedziałek lub wtorek/środa 185dinarów;
      Takrouna,Sidi Khelifa środa lub piątek 38din,
      Tunis, Kartagina, Sidi Bou Said wtorek lub sobota 74din,
      Friguia Park środa 35din,
      Medinat Al Zahra poniedziałek 62din
      • Gość: wyluz3 Re: Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 08:38
        Dzięki mam pytanie czy na sahare to juz jest całkowita cena czy
        trzeba dopłacać? a może wiesz jak oni prowadzą te wycieczki ?
        • Gość: Roma Re: Itaka IP: 89.174.163.* 25.07.09, 20:45
          Sahara kosztuje 150din ale obowiązkowo trzeba dopłacić za jeepa 35din, po prostu
          program wycieczki tak jest ułożony że cała grupa musi się przesiąść na autka ;)
          i jechać dalej, więc wychodzi 185din. Dodatkowo można jeszcze przejechać się na
          wielbłądzie za 20 din ale to już dla tych którzy chcą. To najlepsza wycieczka!
          Wyjazd z hotelu ok.6.30 lub 7.00, do przejechania jakieś 1200 km, powrót na
          kolację następnego dnia, przy czym w hotelu na pustyni nie śpi się za długo bo
          ok. 3.00 jest pobudka żeby zobaczyć wschód słońca. Nie spotkałam osoby która
          byłaby niezadowolona z tej wycieczki.
          • Gość: Roma Re: Itaka IP: 89.174.163.* 25.07.09, 20:55
            są jeszcze organizowane takie wycieczki:
            Medinat Al Zahra-widowisko z laserami, poniedz.62 din wyjazd przed 18.00, powrót
            ok. północy
            "Jeszcze dalej niż północ"-rzymska Dougga, korkowe lasy, jazzowa Tabarka,
            punicki port Bizerty poniedz/wtorek 175din
            ale z naszej grupy nikt na nich nie był, o szczegóły pytaj rezydenta.

• Gość: wyluz3 Re: Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.09, 20:59
              Bardzo dziekuję! a moze masz jeszcze jakies wskazówki>
          • Gość: ins. Re: Itaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.09, 07:59
            jazda na wielbłądach lub dorożkach - nasza ta przejażdżka trwała o ok.30min krócej, bo ci co wielbłądy prowadzili zobaczyli że nadciąga mocny deszcz, więc wróciliśmy - i akurat wtedy lunęło.

My wstawaliśmy o 3.40. Wschodu słońca nie zobaczyliśmy przez wielkie ciemne chmury. Natomiast nasza podróż jeepami została przerwana - dojechaliśmy do miasteczka 'gwiezdnych wojen' i się wrócić musieliśmy, bo... no właśnie, na początku tej jazdy była ulewa, która niezłe szkody powyrządzała. Tak więc w grupie osób z którymi ja byłam - poznałabyś kilka mocno niezadowolonych ludzi.

Mnie się i tak podobało.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka