Gość: and-solar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.09, 12:30 Byliśmy w sierpniu w hotelu Medi sea koło tunisu z oasisem jakby jakieś pytania chętnie odp Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krzysiek Re: Medi Sea z oasis IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 30.08.09, 19:38 Cześć Jak daleko jest do Tunisu, ile sie tam jedzie pociągiem albo luaggiem i czym lepiej. ile kosztują przejazdy. Co ciekawego można w Tunisie i w okolicy zobaczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: and-solar Re: Medi Sea z oasis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.09, 11:37 do tunisu pociągiem 45 minut bilet 1.200 dinara , tyle że z hotelu do stacji długi spacerek ew taxi 2 dinary pociagi co pół godziny w tunisie stare miasto suk bazar , a dodatkowo blisko cartagina warto, proponuje wycieczke na własną ręke taksówką za cały dzień 40 dinarów i masz Tunis Cartagine i to miasteczko z reklam niebiesko białe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Medi Sea z oasis IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.09.09, 22:29 Witam, Czy to prawda ze trzeba wlozyc do paszportu pieniadze przy odbieraniu kluczy do pokoju, zeby dostać ladny pokoik?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: and-solar Re: Medi Sea z oasis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.09, 19:40 Weż najpierw pokój jaki ci dadzą jak bardzo nie bedzie pasował to mozna wrócic do recepcji i wtedy sprawę załatwic Odpowiedz Link Zgłoś
cieplanata Re: Medi Sea z oasis 04.09.09, 19:44 Czy ten hotel jest kolo hotelu Molka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: Medi Sea z oasis IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.09, 19:44 latwo sie dogadac na stacji ze chce bilet do tunisu?:) Odpowiedz Link Zgłoś
feebee78 Re: Medi Sea z oasis 18.09.09, 10:05 Witam serdecznie, Zastanawiamy się nad medi sea w pażdzierniku. Chcemy zwiedzac na własną rękę - co oprócz Tunisu można zobaczyć w okolicy? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Medi Sea z oasis IP: *.171.94.146.static.crowley.pl 18.09.09, 11:10 autobusem można dojechać do La Marsy i tam jest stacja końcowa ich kolejki, bez trudu nawet jak się nie zna języków (oni ewentualnie tylko po Francusku) kupuje się bilet i jedzie do Sidi Bou Side , do Kartaginy, do Tunisu. Jazda miła i przyjemna i ponieważ to stacja początkowa zawsze są miejsca siedzące. Nie pamiętam ile kosztuje bilet ale to sa naprawdę grosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulka4227 Re: Medi Sea z oasis IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.10, 14:54 Więc hotel bardzo fajny lecz ne dla wymagających! Było wiele skarg którym się dziwię.... Mi się baaaardzo podobała. Hotel zaraz koło morza. Można zpacerować po plaży bo jest bezpiecznie ale raczej w lewą stronę (tam gdzie są hotele) bo po stronie prawej bardzo zaczepiają :| Jeśli idzie 1 dziewczyna z koleżanką to je zaczepiają lecz jak idzie dziewczyna i chłopaka to nikt nic nie mówi. Lecz zaczepianie to nie jest takie że jak niektórzy mówią "ciągną za ręce!" "Obmacują!" - NIE! Mówią tylko Hello albo coś chcą porozmawiać :) Nie ma się co ich bać bo oni boją się policji. Na moim turnusie jeden arab tylko przytulił taką panią i od razu poszedł na parę miesięcy do więzienia. Boją się też policji bo sprawy w sądzie trwają tam bardzo krótko i jak zrobi się coś turyście to ma się jedną z cięższych kar i w więzieniu jest okropny rygor. Więc plaża do spacerowania jest bezpieczna po lewej stronie 95% a po prawej 20% (nie polecam tam chodzić!). Plaża raczej czysta ale bardzo wąska przy hotelu Morze- Część dla pływania przy hotelu jest specjalnie odgrodzona i pilnuje tam ratownik więc gdy tylko jakiś arab się tam zbliży to ochrona od razu go odgania. Morze raczej bezpieczne. Jest dużo krabów, które chodzą po nogach, ale rzadko szczypią. Nie są one powodem by nie pływać w morzu... Woda bardzo ciepła. Kiedy wpłynie się dalej w morze i nie czuje się już piasku to po kilku metrach jest płycizna :) Morze czyste. Niedaleko hotelu jest wypożyczalnia sprzętu typu banan, żagle, motorówka. Nad morzem są leżaki lecz trzeba je rano zajmować. Trzeba uważać w wodzie, bo jak ja byłam jeden arab odpłyną daleko materacem, spadł, zachłysną się i umarł. Jeden pan miał skurcz i tonął ale ratownicy go wyciągnęli. Złodzieje- Na plaży ukradziono mi dwa rączniki lecz poszłam do recepcji i przyprowadzono ochroniarza. W hotelu natomiast Polacy ukradli mi materac.. :| Pokoje- nie są duże. Ja miałam dużą łazienkę z wanną i prysznicem i balkon. W pokoju są czyste rączniki i prześcieradła. Codziennie jest dostarczany papier toaletowy i pokoju jest bardzo dobrze sprzątany. Nigdy nic mi nie ukradziono! Gdy się przyjedzie radzę dać recepcji jakiegoś dinara to dadzą lepszy pokój :) Jedzenie- monotonne. Na śniadanie może być: jajecznica, płatki, rogaliki, chleb maczany w jajku i podsmażany, bagietka, masło, grzanki, mleko, kawa, soki, serek topiony Na obiad: mięso z sosem, surówki kilku smaków, owoce, frytki, bagietka, napoje, ciastka, lody, kremy, parówki z wielbłąda, ryby wędzone, mięso wędzone Między obiadem a kolacjom: pizza, napoje, pączki, kanapki Kolacja: mięso z sosem, surówki kilku smaków, owoce, frytki, bagietka, napoje, ciastka, lody, kremy, parówki z wielbłąda, ryby wędzone, mięso wędzone (to samo co na obiad- lecz oczywiście świeże!) O 22- serwowane kanapki Picie- fanta, cola, sprite, alkohole, kawa, kakao, mleko, woda, sok z kaktusa (najlepszy taki czerwony!), sok pomarańczowy lub inny UWAGA: Nie radzę jeść dużo mięsa z wielbłąda i tamtejszych chipsów bo mozna dostać rozwolnienia i nie polecam na pierwsze dni jeść jakiegoś tutti frutti bo będzie się chorym przez tydzień! Leki: koniecznie coś na rozwolnienie, ból głowy, do samolotu gumy do żucia!, na ból brzucha itp. Woda- Nie pić wody z kranu! Może być w niej ameba i nie jeść sałaty bo jest myta bod bieżącą wodą Baseny- W hotelu są trzy baseny pierwszy- spokojny, zaraz koło morza, z ratownikiem, bez animacji, blisko stołówki, czysty drugi- z animacjami, głośny, jest tam dużo ludzi, z ratownikiem czysty trzeci- kryty, z ratownikiem, z saumom, nie polecam bo jest tam bardzo nudno W basenach nie ma zakazu skakania do wody :) Ludzie- 99,9% Polaków spotkałam tylko jedną Ruskę z dzieckiem i Niemca Zależy jaki trafi się turnus tacy są ludzie. Lecz większość to swołocz. Polacy są tam spijaczeni lecz nie wszyscy. Wiele to awanturnicy, ale nikt nie zaczepia. Wiele ma okropne wymagania i tylko chodzi i narzeka. Kultura- na stołówkę koniecznie trzeba iść ubranym! Nie można iść w stroju kąpielowym. Atrakcje- w hotelu jest pełen dostęp do sportów. Jest kort tenisowy boiska do siatkówki, koszykówki i piłki nożnej. W hotelu jest bilard- płatny 1dt. Mini disco o 20.00, a o 20.30 animacje które serdecznie polecam! :) Na drugim basenie o godzinie 10.00 jest aerobik a o 16 różne fajne zabawy typu konkurs rzutu lotek, bitwa na deskach itp. Po za hotelem- niedaleko hotelu jest mini aQua park z 3 zjeżdżalniami płatny 2dt za cały dzień. Niedaleko hotelu jest centrum z meczetem ( do meczetu nie wchodzić) z małymi sklepami. Przejażdżka na wielbłądach wielbłądy 7dt Wyjazdy- Tunis- można jechać taksówką 5dt lub pociągiem 2dt. W Tunisie są cudowne targi z ubraniami oraz wielki zegar POLECAM TAM JECHAĆ :) Safari- Koniecznie trzeba na nie jechać! Polecam z Sahel Voyages do jest taniej niż z OASISEM i więcej rzeczy się zobaczy! Jedzie się po Saharze na wielbłądach, zwiedza się jaskinie itp. Jest wspaniale! Koniecznie musicie na to jechać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doris Re: Medi Sea z oasis IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.10, 18:19 brawo agulka''''''''' informacje rzetelne..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liwiaaaaaaaaa Re: Medi Sea z oasis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 19:57 czy coś jeszcze możecie powiedzieć na temat tego hotelu? co jest oprócz niego w pobliżu - caribean chyba tak ale w lewą stronę macie może zdjęcia okolicy ??? Odpowiedz Link Zgłoś
necia27 Re: Medi Sea z oasis 07.03.10, 20:15 W tamtym roku bylismy tam w czerwcu.POLECAM!!! Minus jeden-sami polacy:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agulka4227 Re: Medi Sea z oasis IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.10, 21:40 Hmm można jak mówiłam iść na miasto tam są mini sklepiki i kilka restauracji. Jeśli chodzi o dyskoteki to są o 22.30 w Medi Sea lub w sąsiednim hotelu. PS: Na mieście przestrzegam przed meczetem bo poszłam tam i najpierw chciało mnie rozjechać auto, potem wyklęła mnie jakaś pani dopiero później jakiś pan pokazał nam jakieś 4 słupy otaczające meczet (jakieś 30m od niego) i wytłumaczył żebyśmy stąd szły "bo nie wolno" jeszcze tak źle trafiłam że akurat był piątek- ich święty dzień i wieczorna msza :| Odpowiedz Link Zgłoś
pimo282 Re: Medi Sea z oasis 17.03.10, 19:38 aqulka jeśli to nie jest problem podeślij mi proszę kilka zdjęć z hotelu plaży i basenu na maila gazetowego. My wybieramy się do Medi Sea w czerwcu 2010 4os dorosłe + 1dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
agulka4227 Re: Medi Sea z oasis 22.05.10, 12:29 Dużo zdjęć jest na profilu nk Medi Sea nasza-klasa.pl/#profile/28060113 Ja sama skorzystałam z tego profilu jak jechałam do Medi Sea ;D I poradziłam się ludzi jak tam jest :) Pozdrawiam założyciela bo bardzo mi pomógł ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Medi Sea z oasis IP: *.polkomtel.com.pl 31.05.10, 16:37 Hej. My też z żoną lecim ydo medi sea 10 czerwca na 2 tygodnie z Katowic. Kiedy wy tam będziecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pimo Re: Medi Sea z oasis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.10, 19:37 My lecimy 03-06 na 2 tygodnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Medi Sea z oasis IP: *.polkomtel.com.pl 01.06.10, 11:07 to wychodzi na to że tydzień się tam będziemy widzieć. Mam nadzieje że się spotkamy i może nawet będziemy trochę spędzać czasu razem bo im liczniej tym raźniej :) Poza tym wy już będziecie tam tydzień to możecie smiało opowiedzieć co Wam się podoba a co nie :D Pozdrawiamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skorpionka Re: Medi Sea z oasis IP: *.zdnet.com.pl 19.06.10, 17:46 Ja lecę 1.07.2010 na 2 tygodnie z 15 letnią dziewczynką. Wylot z łodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skorpionka Re: Medi Sea z oasis IP: *.zdnet.com.pl 25.06.10, 18:55 Co się stało z tym hotelem? Czytam opinie i mam stracha. W ubiegłym roku było adekwatnie do ceny a wtym? SZOK! Proszę o rzetelną opinię. Wyjazd tuż tuż. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pimo Re: Medi Sea z oasis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.10, 20:25 Byłem od 03-06 do 17-06-2010 Nie narzekam. Jeśli coś Cię interesuje pisz na mail. pimo@onet.eu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skorpionka Re: Medi Sea z oasis IP: *.zdnet.com.pl 27.06.10, 12:03 Pimo, dziękuję bardzo. Przeczytałam Twoje opinie, myślę, że to mi wystarczy. To będzie mój trzeci pobyt w Tunezji więc jakoś sobie poradzę. Martwily mnie niektóre opinie. Ale tak to już jest co osoba to inne wymagania. Wylatuję w czwartek. Mam nadzieję sie dobrze bawić. Jak będzie? Napiszę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Medi Sea z oasis IP: *.lublin.mm.pl 29.06.10, 23:09 Ja też jadę 1.07, tylko że na tydzien i z Gdańska wylatuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Medi Sea z oasis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.10, 23:31 Art, Pimo, Skorpionka, Karol i jakie wrażenia z tego hotelu? Również przerażają mnie niektóre ostatnie opinie o tym hotelu, a wybieram się tam z dwójką dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pimo Re: Medi Sea z oasis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 09:28 Wszystko było w porządku. Zgodne z ofertą i bez robactwa ! Hotel 3* to nie to samo co 4 lub 5* i musicie o tym pamiętać ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Medi Sea z oasis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 16:08 A czy zauważyłeś może w restauracji wysokie krzesełka do karmienia dla małych dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pimo Re: Medi Sea z oasis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 16:17 Widziałem jedno takie krzesełko. Stało przy drzwiach przez które wychodzi się na grilla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Medi Sea z oasis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 19:26 Dziękuję za informację. Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia1234 Re: Medi Sea z oasis 10.07.10, 20:26 a możecie napisać coś o pokojach? chodzi mi o ich usytuowanie. Na stronie biura jest informacja, że są od strony lądu. Czy to oznacza że wychodzą na ulicę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pimo Re: Medi Sea z oasis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.10, 23:19 Od okien do ulicy jest spora odległość. Starsza część hotelu ma pokoje z widokiem na morze. Nowa część niestety takich nie ma. Jest widok na basen (głębszy) i na ląd czyli miasteczko Borj Cedria. Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia1234 Re: Medi Sea z oasis 10.07.10, 23:37 Dzięki czyli całkiem nieźle. Nowsze pokoje to chyba lepiej? teraz już tylko odliczanie czas zacząć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skorpionka Re: Medi Sea z oasis IP: *.zdnet.com.pl 15.07.10, 21:12 Wróciłam z Medi Sea. Pimo, Twoje informacje są bardzo rzetelne. Dziękuję. Dodam, że obecnie jest "wysoki sezon" i w drugim tygodniu pobytu zrobiło się ciasno. Ogólnie w porządku, adekwatnie do ceny. Hotel dla Polaków można się poczuć jak nad Bałtykiem. Pozdrawiam, wszystkim wybierającym się do tego hotelu życzę udanego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia1234 Re: Medi Sea z oasis 16.07.10, 11:23 czego się nie robi dla dziecka :-) do tej pory jeździliśmy raczej w miejsca, gdzie Polaków było jak na lekarstwo, czasami tylko my. Ale córa się nudziła bez towarzystwa rówieśników. Dlatego tym razem wybraliśmy hotel z polską animacją - będziemy mieć ja choć na trochę z głowy :-) Odpowiedz Link Zgłoś