tad9 02.12.05, 17:05 .... - za czy przeciw? Oczywiście nawiązuję do wydarzeń belgijskich. A więc - za czy przeciw???????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abaddon_696 Powiem w ten sposób: 02.12.05, 17:08 Skoro adoptować mogą pary hetero, nie widzę powodu, by nie mogły tego robić pary homo. Oczywiście, ja jestem zwolennikiem wychowywania dzieci przez społeczeństwo, ale to inna kwestia. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 02.12.05, 17:24 Uwazam ze wlasciwie mozna by im dac takie prawo. Ale pod pewnymi warunkami -np. pary hetero mialy by ZAWSZE pierwszenstwo -poprzedzone powino byc to baardzo dokladnym wywiadem srodowiskowym -jeszcze jakies warunki by sie znalazly ;-) Z tym sie czesciowo wiaze prawo do zawierania malzenstw homo. Temu jestem przeciwny jak i wogole regulacji malzenstw i zwiazkow miedzyludzkich prze odgorne przepisy. Powinna to byc zwyczajna dobrowolnie podpisana umowa i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 02.12.05, 17:29 > Uwazam ze wlasciwie mozna by im dac takie prawo. Oooo? Ale chyba zdajesz sobie sprawę, że mógłbyś być wychowywany przez parę gejowską? Bo lesbijki wolą wychowywać dziewczynki. > Z tym sie czesciowo wiaze prawo do zawierania malzenstw homo. > Temu jestem przeciwny jak i wogole regulacji malzenstw i zwiazkow > miedzyludzkich prze odgorne przepisy. > Powinna to byc zwyczajna dobrowolnie podpisana umowa i tyle. Tzn ja nie mam nic przeciw małżeństwu, o ile sprowadza się ono do znaczenia symbolicznego a nie instytucjalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
snegnat Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 02.12.05, 17:47 > Oooo? Ale chyba zdajesz sobie sprawę, że mógłbyś być wychowywany przez parę > gejowską? Bo lesbijki wolą wychowywać dziewczynki. To może by wprowadzić przepis, że lesbijki mają prawo do adopcji, ale tylko chłopców a geje mogą adoptować tylko dziewczynki? ;-D A teraz poważnie... W ogóle uważam pomysł z adopcją dzieci przez pary homoseksualne, za zły. Dziecko powinno wychowywać się w domu z mamą i tatą a nie z mamą i mamą czy tatą i tatą. Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 02.12.05, 17:55 > To może by wprowadzić przepis, że lesbijki mają prawo do adopcji, ale tylko > chłopców a geje mogą adoptować tylko dziewczynki? ;-D O ile wiem to w UK tak właśnie jest:) > W ogóle uważam pomysł z adopcją dzieci przez pary homoseksualne, za zły. Dzieck > o > powinno wychowywać się w domu z mamą i tatą a nie z mamą i mamą czy tatą i tatą > . A czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 02.12.05, 18:01 a dlaczego lesbijki maja prawo adoptowania chlopca a geje dziewczynek? Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 02.12.05, 18:13 It wasn't my idea:) Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 02.12.05, 18:58 W zasadzie nie jest to takie pozbawione sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 02.12.05, 19:08 moim zdaniem jest...jaki tu sens?? Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 02.12.05, 19:51 Głeboko ukryty ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
sagittarius954 Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 02.12.05, 19:20 Po zalegalizowaniu związku , w wypadku rozejścia się partnerów opiekę nad dzieckiem przejmuje państwo lub rodzina zastępcza . Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 02.12.05, 19:59 chyba zbyt gleboko:/ Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 02.12.05, 20:04 Z celnoscia masz ostatnio problemy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 02.12.05, 20:09 bo kicham i mam dreszcze:/ Odpowiedz Link Zgłoś
mamalgosia Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 02.12.05, 20:48 zdecydownaie przeciw, ale widzę, że na tym, forum jestem odosobniona Odpowiedz Link Zgłoś
rg83 Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 02.12.05, 21:59 przeciw seksualność dziecka kształtuje się pod wpływem otoczenia (oczywiście najbliższe otoczenie jakim są w tym przypadku obaj ojcowie :) ma wpływ największy) istnieje duże prawdopodobieństwo że tak wychowany dzieciak będzie miał nieco "zwichniętą" psychikę co w przypadku chłopców najprawdopodobniej spowodóje że sami w przysżłośći będą gejami do abaddona wychowywanie dzieci przez społeczeństwo... ty chyba na głowę upadłeś szwedzi to już przerabiali i nie wyszło im to już najlepiej ile jest miłości w tym społeczeństwie, ile ciepła ile troski o inną osobę... tego dziecku nic nie zastąpi........... Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 02.12.05, 22:01 a jak ksztaltuje sie seksualnosc dzieci w domach dziecka? Wyksztalca sie pedofilia bo są otoczone dziecmi? Zreszta skad biora sie homoseksualisci wsrod dzieci wychowywanych w rodzinach hetero? Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 02.12.05, 22:32 To w końcu jesteś za czy przeciw? Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 02.12.05, 22:35 za oczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
rg83 Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 02:12 > a jak ksztaltuje sie seksualnosc dzieci w domach dziecka? nie naciągaj... wiadomo przecież że dzieci dużo wynoszą z domu, nawet podświadomie np. jeśli małżeństwo rodziców nie było udane dzieci mogą czuć niechęć do jego zawierania, jeśli w domu panowała przemoć to w przyszłości same mogą ją stosować itd. > Zreszta skad biora sie homoseksualisci wsrod dzieci wychowywanych w rodzinach > hetero? równie dobrze mogą to wynosić spoza domu ale chyba jeśli taka sytuacja zaistnieje w rodzinie to prawdopodobieństwo będzie o wiele większe... Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 10:24 No tak, ale problem z tym, ze większość gejów, przynajmniej tych znanych mi, a moi znajomi to włąściwie w większości geje, miala normalne rodziny -ojciec + matka i nie powiedziałabym, żeby ich rodzice jakoś specjalnie się kłócili czy nie kochali, nie, wręcz przeciwnie... A jednak oni wolą facetów...więc coś ta teoria w łeb bierze... Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 11:26 przynajmniej tych znanych mi, a > moi znajomi to włąściwie w większości geje A feee z kim ty sie zadajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 15:30 No wląsnie z ludżmi, których uważam za mądrych , rzeczowych i niezwykle wrazliwych. Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 02.12.05, 22:32 > seksualność dziecka kształtuje się pod wpływem otoczenia (oczywiście najbliższe > > otoczenie jakim są w tym przypadku obaj ojcowie :) ma wpływ największy) > istnieje duże prawdopodobieństwo że tak wychowany dzieciak będzie miał > nieco "zwichniętą" psychikę co w przypadku chłopców najprawdopodobniej > spowodóje że sami w przysżłośći będą gejami Nawet jeśli to prawda, to co złego w tym, że chłopiec wyrośnie na geja? Gorsi są czy co? > wychowywanie dzieci przez społeczeństwo... ty chyba na głowę upadłeś > szwedzi to już przerabiali i nie wyszło im to już najlepiej O ile wiem rodziny w Szwecji wciąż funkcjonują, więc nie wiem o co chodzi. Jestem za wychowywaniem społecznym, bo uważam, że jest to lepsze od wychowywania przez rodziców, których sobie nikt nie wybiera. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 02.12.05, 22:46 > O ile wiem rodziny w Szwecji wciąż funkcjonują, więc nie wiem o co chodzi. > Jestem za wychowywaniem społecznym, bo uważam, że jest to lepsze od > wychowywania przez rodziców, których sobie nikt nie wybiera. Spoleczenstwa tez sobie nikt nie wybiera...rozumiem ze jestes rowniez za wychowaniem spolecznym w momecie keidy np. krajem rzadza partie ala LPR i PiS ? Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 02.12.05, 22:52 Chyba nie do końca mnie rozumiesz... Nie opowiadam się za wychowaniem partyjnym, tylko społecznym. Główną instytucją wychowawczą powinna być szkoła, bachory powinny przede wszystkim uczyć się życia społecznego przez kontakty z rówieśnikami. Oczywiście, biologiczni rodzice mieliby prawo spędzać czas ze swoimi dziećmi, ale opresyjna funkcja wychowawcza byłaby z nich zdjęta, relacje byłyby oparte wyłącznie na uczuciu. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 02.12.05, 22:56 Ło matko > rówieśnikami. Oczywiście, biologiczni rodzice mieliby prawo spędzać czas ze > swoimi dziećmi, ale opresyjna funkcja wychowawcza byłaby z nich zdjęta, relacje > > byłyby oparte wyłącznie na uczuciu. Tobie sie nigdy nie znudzi takie gadanie ? Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 02.12.05, 23:01 > Tobie sie nigdy nie znudzi takie gadanie ? Nie:) Poglądy mam już w miarę ustabilizowane:) Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka15 Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 02:41 Sa dzieci, ktore prawie nikt nie chce :brzydkie(niestety, w opinii adoptujacych),pokryte wrzodami,niedorozwiniete psychicznie,z chorobami genetycznymi. I ci "zboczeni", geje, daja tym dzieciom dom, milosc, bezpieczenstwo.Gdyby nie oni te dzieci bylyby skazane na >Bezduszne domy dziecka, obojetne opiekunki(czasem okrutne)<.Mozecie wyobrazic sobie trgedie dziecka, ktorego matka nie chce.Jestem za prawem do adopcji dla homoseksualistow. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 11:29 Bardzo wiele rodzin z ....za granicy chce adoprtowac polskie uposledzone i niedorozwiniete dzieci(bo u siebie nie maja nawet na takie szans)...wiec nie wyolbrzymiaj problemu i nie rob z prawa do adopcji dla homoseksualnych par jedynego lekarstwa na takie problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
rg83 Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 02:25 > Nawet jeśli to prawda, to co złego w tym, że chłopiec wyrośnie na geja? Gorsi > są czy co? to że to nie jest NORMALNE kapujesz... wiem że wśród gejów są porządni kolesie i nawet nie przeszkadza mi to że robią ze sobą to co ja z dziewczyną (jeśli potem zachowują się normalne) ale patrząc na większość społeczności gejowskiej mam odczucia nagatywne (zresztą prawie wszyscy moi znajomi) >O ile wiem rodziny w Szwecji wciąż funkcjonują no ja też to wiem ale niektóre raczej w formie luźnej układanki >Jestem za wychowywaniem społecznym, bo uważam, że jest to lepsze od > wychowywania przez rodziców, których sobie nikt nie wybiera. science fiction :) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 09:36 Ja jak patrzę na większośc spolecnzości hetero tez mam negatywne odczucia:/ czy dlatego odebrać im prawo do adopcji? Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 15:03 To nie jest argument. Para hetero jest naturalnym otoczeniem dla bachora. Bo tak się przyjęło, że za wychowywanie są odpowiedzialni rodzice (choć wiadomo że ja tego nie popieram:))) Tak więc para hetero jest z góry narzucona przez naturę. W związku dwóch gejów bym się nigdy nie urodził, i bym się nieźle wk**wił, gdyby ktoś wrzucił mnie do takiego środowiska, bo to "politycznie poprawne". Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 17:06 nie wszystkie dzieci wychowuja sie w zwiazkach w ktorych sie urodzily - tylko np z mamą i jej nowym facetem i to jakos tez jest uznawane i akceptowane. rownei dobrze móglbyś sie urodzic w zwiazku a potem meiszkac z tatą i jego facetem.a mamusie i jej dziewczyen odwiedzac w weekendy Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 17:54 > rownei dobrze móglbyś sie urodzic w zwiazku a potem meiszkac z tatą i jego > facetem.a mamusie i jej dziewczyen odwiedzac w weekendy To się nazywa handel dzieckiem i tyle. Jak gej chce mieć bachora, to niech sobie spłodzi ze swoim mężem. Wiara w odbyt czyni cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
snegnat Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 18:02 > Jak gej chce mieć bachora, to niech sobie spłodzi ze swoim mężem. W pełni się z tym zgadzam. Skoro to jest naturalne to niech sami sobie dzieci robią ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 10:28 ale patrząc > na większość społeczności gejowskiej mam odczucia nagatywne (zresztą prawie > wszyscy moi znajomi) Ja mam takie same odczucia patrząc np. na heteroseksualną społeczność dresów. Problem tkwi w tym, ze patzry sie zawsze na to, co najgłosniej wrzeszczy, nawet jak nie ma nic do powiedzenia. Identycznie patrzy sie na katolików przez moherowe berety, a kazdy z nas wie, że są normalni, dobrzy katolicy, którzy nie maja z tym szurnietych ruchem Radia Maryja nic wspólnego. tak samo, jak sa geje, którzy nie chcodzą z gołym tyłkime na parady miłości , ot i wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
muszek0 Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 07:54 jak na razie matka natura tak tak pcha machinę ewolucji, że naturalnym jest dwu płciowe spłodzenie i wychowanie potomka. "prawo homoseksualistów do adopcji", no tak, święte słowa, a prawo dziecka do sprzeciwu przeciw idiotycznym eksperymentom. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 10:34 Zapewnei wszystkie te dzieci, które biją ich tatusiowie, tak, że niemowlęta mają wstrząs mózgu i lądują na intensywnej terapii itp, też są przeciwne naturalnemu heteroseksualnemu ojcostwu...Ja jestem za tym, zeby ludzie mieli dzieci, kiedy ich chcą i jesli je kochają - inaczej, to naprawdę nie ma sensu mie żadnych dzieci, ani swoich, ani adoptowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 15:07 A dlaczego dzieciak ma być postawiony przed faktem dokonanym i na siłę "wcielonym" do środowiska gejowskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 15:31 A dleczego ma byc postawiony przed faktem dokonanym i mieć naturalnego ojca sadystę, tłukącego go bez powodu? Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 10:23 Zdecydowanie przeciw. Adopcja ma służyć dobru dziecka, a nie dowartościowaniu się dorosłych. Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 12:48 No i znów nadeszła pora , żeby odświeżyc dyskusje o naturze homoseksualizmu - czy jest on wrodzony czy nabyty. Nikt tego nie wie , dyskusje trwaja , gdzieniegdzie z pianą na uściech.Ja skłaniam się za tezą ,że skłonności sa wrodzone , dodatkowo ,że seksualizm ludzki jest bogaty i skłonności homo czy hetero mieszają się ze sobą w różnym stopniu u poszczególnych osób = ergo : jesli nie ma już pewnych skłonności , homoseksualizmu nie można się nauczyć , ani nim zarazić. W takim wypadku chlopiec wychowany przez pare gejów może być hetero , ale jasne ,że nie będzie miał typowej rodziny i może się z tego powodu nabawić problemów ze soba , podobnie dziewczynka ( to dla tych , co chcą gejom dawać w adopcję dziewczynki ). Gdyby jednak zachowania homoseksualne moznabyło w jakiś sposób sprowokować wychowaniem czy innymi czynnikami , to też jeszcze niczego nie przesądza - dwaj geje mogą być przykładem odpychającym adoptowane dzieci od takiego rodzaju seksu , tak mysle. Ważniejsze dla mnie byłoby cos innego.Po pierwsze ; nie sądze ,że zaraz się ustawi kolejka gejów do ślubu i adopcji .Po drugie : ci , co się jednak ustawią w kolejce moga to czynić z róznych przyczyn i to należałoby zbadać. A co do negatywnych wzorców seksualności , to rodzina tradycyjna potrafi ich dostarczac bardzo wiele i nikt się tego nie czepia. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 13:16 > A co do negatywnych wzorców seksualności , to rodzina tradycyjna potrafi ich > dostarczac bardzo wiele i nikt się tego nie czepia. A co to za negatywne wzorce seksualnosci ktorych moze dostarczyc tradycyjna rodzina ? Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 15:29 Najpowszechniejszy to zdaje sie kazirodztwo, często zakończone macierzyństwem córki z własnym ojcem... Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 15:30 Ale to ejst margines. A pisalas tak jak by to byla regula. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 15:33 Margines, nei margines...Jesli popatzreć ile pobitych dzieci trafiło w ciagu ostatniego roku do szpitala, to juz taka rzecz przestaje byc marginesem. Nie jest marginesem to, ż eojciec jest alkoholikeim, a cała rodzina przez 20 lat sie z tym zmaga...To nie jest margines. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 15:35 To ejst margines...niewielki ulamek spoleczenstwa Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 15:40 Poczytaj statystyki , a przede wszystkim posłuchaj ludzi, jesli dotzresz do nich tak głęboko, że będą sie chciali otworzyć i mówić, bo to sa rzeczy, które sie ukrywa tak głeboko jak tylko można...W Polsce wódka towrzyszy kazdemu krokowi, ale uzależnionych to przeciez nie ma , to margines..Włąsnie , że to nie jest margines. Odpowiedz Link Zgłoś
snegnat Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 15:49 > Poczytaj statystyki , a przede wszystkim posłuchaj ludzi, jesli dotzresz do > nich tak głęboko, że będą sie chciali otworzyć i mówić, bo to sa rzeczy, które > sie ukrywa tak głeboko jak tylko można...W Polsce wódka towrzyszy kazdemu > krokowi, ale uzależnionych to przeciez nie ma , to margines..Włąsnie , że to ni > e > jest margines. Skoro to nie jest margines to znaczy, że marginesem musi być rodzina, w której się nie chla tylko pije i to i tak okazjonalnie. Qrcze… nie wiedziałem, że wychowywałem się w rodzinie z marginesu społecznego :-| Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 15:59 To ty to powiedziałes, nie ja. Mówiąc o czyms, że jest marginesem minimalizuje się znaczenie sprawy- to nie rodzina musi chlac non stop z kazdej okazji i bez okazji, wystarczy, że ojciec chla i cała rodzina na tym cierpi. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 17:08 a jakei są wzorce seksualnosci dziecka wychowanego tylko przez mame?masturbacja?:) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 04.12.05, 12:40 bleman napisał: > A co to za negatywne wzorce seksualnosci ktorych moze dostarczyc tradycyjna > rodzina ? Służę pierwszym z brzegu przykładem : dziewczynka w pewnym okresie rozwoju zaczyna kokietowac swojego ojca .Idealna reakcja z jego strony , to okazanie ,że ja kocha , akceptuje, ale stanowcze ale łagodne odrzucenie tej zalotności i okazanie , że jest związany z mamą. Reakcja powodujaca zle skutki to np kazirodztwo ( o tym pisala juz apokalipsa), ale niekoniecznie - ojciec moze byc sam tak zmieszany sytuacja ze zaczyna ublizac corce , bic ja itp. Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga ciąg dalszy 04.12.05, 13:04 > ale niekoniecznie - ojciec moze byc sam tak zmieszany sytuacja ze zaczyna > ublizac corce , bic ja itp. Skutkiem tego może być późniejsze wiązanie seksu z brutalnością pzrez tą dziewczynkę. Następny przykład - tad9 przypomniał nam niedawno wierszyk Jachowicza o Julku , który ssał palec i za karę przyszedł krawiec, obciął mu palce nozyczkami "płacze Julek ,zal niebodze, a paluszki na podłodze" tak się to cudo kończy .Oczywiście samym wierszykiem trudno zrobic synowi kuku,musi jeszcze być cos , co sprawi ,że dziecko uwierzy w tak okrutną karę .W późniejszym zyciu będzie się lękac kobiet w nieuświadomionej , ale zakorzenionej obawie przed późniejszą karą .Wierszyk ten jest zresztą bardzo perfidny - krawiec przychodzi po jakims czasie , nie wiadomo kiedy.Ech , przykłady mozna mnożyć w nieskończonośc. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 04.12.05, 13:05 kocia_noga napisała: > bleman napisał: > > > > A co to za negatywne wzorce seksualnosci ktorych moze dostarczyc tradycyj > na > > rodzina ? > > Służę pierwszym z brzegu przykładem : dziewczynka w pewnym okresie rozwoju > zaczyna kokietowac swojego ojca .Idealna reakcja z jego strony , to > okazanie ,że ja kocha , akceptuje, ale stanowcze ale łagodne odrzucenie tej > zalotności i okazanie , że jest związany z mamą. > Reakcja powodujaca zle skutki to np kazirodztwo ( o tym pisala juz apokalipsa), > > ale niekoniecznie - ojciec moze byc sam tak zmieszany sytuacja ze zaczyna > ublizac corce , bic ja itp. Ja myślę,że znacznie częściej jednak to ojcowie "kokietują" córki.Odwrotnie niż tu w tym przykładzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 14:25 A czymże różni się babcia z mamą lub mama z ciocią od np dwóch pań teges chcących wychować razem cudze lub nawet swoje dziecię?.Zakładam,że homo nie sypiają przy dzieciach ,tak jak każda z par hetero,robi to za zamkniętymi drzwiami.To hipokryzja nadal twierdzić ,że dwie kobiety wychowają gorzej,skoro na każdym kroku są niepełne rodziny podpierane babciami and siostrami mam. e tam Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 17:11 zlotoslanos napisała: > A czymże różni się babcia z mamą lub mama z ciocią od np dwóch pań teges > chcących wychować razem cudze lub nawet swoje dziecię? Mieszkając czas jakiś w dzieciństwie z Mamą i jej przyjaciółką, odpowiadam: bo NIE współżyją ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 17:16 a skad ta pewnosc???:D Ja ci moge powiedziec inaczej - 20 lat z mamą i tatą meiszkalam i tez nei widzialam ich wspolżycia Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 18:25 bitch wyjęłaś mi to z ust.Też starszych nie widziałam.I nie żałuję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Po przemyśleniu jednak 03.12.05, 14:59 dochodzę do wniosku, że nie ma bata. Sam bym nie chciał mieć dwóch "tatusiów" i nie życzę tego nikomu:) A les mogą se robić bachory przez zapłodnienie in vitro:) Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: Po przemyśleniu jednak 03.12.05, 15:03 abaddon_696 napisał: > dochodzę do wniosku, że nie ma bata. Sam bym nie chciał mieć dwóch "tatusiów" i > > nie życzę tego nikomu:) > A les mogą se robić bachory przez zapłodnienie in vitro:) > > > Jednak BACHORY to przegięcie w nazewnictwie.Masz szczęście mając tatusia i mamusię ,doceń to,niebędąc bachorem nieubliżaj dzieciom z niepełnych rodzin. Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: Po przemyśleniu jednak 03.12.05, 15:04 A czy ja gdzieć im ubliżyłem? Sam też przecież byłem bachorem. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: Po przemyśleniu jednak 03.12.05, 15:10 Niepodoba mi się to nazewnictwo-bachor.Na wstępie szereguje.A to ,że nie ma się ojca w mieszkaniu nie jest żadną ujmą.Czasami wręcz zaleta , dla zdrowomyślenia matki. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Po przemyśleniu jednak 03.12.05, 15:31 Dlatego to ejst trudna kwestia. Czy mamy prawo wypaczyc dziecko ? Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Po przemyśleniu jednak 03.12.05, 15:36 Wypacza to sie drzwi i potem sie nie zamykają...Jeśli ktoś by mi dał wybór - wychowuje cię : A) patologiczna rodzina alkoholowa B) dom dziecka C) dwójka gejów czy lesbijek wybrałabym c. Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: Po przemyśleniu jednak 03.12.05, 15:39 No ale nie ma wyboru. W patologicznej rodzinie hetero mogłaś się urodzić i nie miałabyś na to wpływu. W rodzinie gejów nie, bo to biologicznie niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Po przemyśleniu jednak 03.12.05, 15:42 A niby dlaczego to biologicznie niemozliwe? Nikt sie nie rodzi zaprogramowany na 200% gejostwa. Nierzadko, a nawet bardzo czesto ci ludzie mają za sobą normalne, heteroseksualne małżęństwo i dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: Po przemyśleniu jednak 03.12.05, 15:48 Mi chodziło o parę gejowską. To przecież jasne, że gej może stworzyć rodzinę z kobietą i spłodzić dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Po przemyśleniu jednak 03.12.05, 15:58 I logiczne jest też , że potem może odejśc, ewentualnie ona może odejść, a on zostaje z dzieckiem. Iluś facetów wychowuje swoje dzieci samotnie, może być więc to równiez gej z dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Po przemyśleniu jednak 03.12.05, 16:04 Tak troche OT Gdzies czytalem ze samotni ojcowie lepiej wychowuja dzieci(dzieci maja potem mniej problemow z psychika itd.) niz samotne kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Po przemyśleniu jednak 03.12.05, 16:13 Moze ironicznie, ale muszę tak:)))) Już dawno udowodniono, że mężczyzni lepiej robią wszystko - zapewne leoiej by tez miesiączkowali i rodzili, gdyby tylko chcieli, więc nie watpię, że dzieci tez wychowuja lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: Po przemyśleniu jednak 03.12.05, 15:37 Mi głównie chodzi o to, że dzieciak będzie z góry postawiony przed faktem dokonanym - będzie z założenia zmuszony do akceptacji środowiska gejowskiego. Ja homo jako ludzi absolutnie akceptuje, ale nie wiem, czy wytrzymałbym w permanentnym towarzystwie dwóch panów co robią to ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Po przemyśleniu jednak 03.12.05, 15:45 Kurcze, a czy nie przeszkadza ci to, że dziecko od małości w kazdej rekalmie jest narażone na ciągłe oglądanie pana i pani, którzy robią to wciąż ze sobą , dostają orgazmu pod prysznicem, rozpinają im sie guziki od bluzek na widok loda itp, a dzieciak w ogólenie wie, o co tu biega? Ja chciałam zwrócić uwagę na to, że homoseksualiści nie zyją samym seksem, oni też coś lubia, czegoś nie, gdzieś pracują, mają urodziny, obchodza święta itp...a tu wychodzi, że to robiątylko heteroseksualiści, a homo tylko sie za przeproszeniem rzną w odbyt na oczach kazedo... Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: Po przemyśleniu jednak 03.12.05, 15:47 Mi nie o to chodziło. Pytanie: czy człowiek ma prawo nie akceptować homoseksualizmu, czy nie? Jeśli nie, to poparcie dla adopcji jest oczywiste. Jeśli tak, to adopcja nie powinna być dozwolona. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: Po przemyśleniu jednak 03.12.05, 16:01 A dlaczgo nam stanowić o innych?Kto orzeka czym jest patologia a czym nie?Kto powiedział ,że my jesteśmy normalni?Z tą hipokryzją:co ludzie powiedzą?A co mówią jak tata łata mamę,mama wrzeszczy,dzieci piszczą,drzwi strzelają? Nic. Dziecko chowie się dobrze bo c z a s e m widzi trzeźwego tatę i uśmiechniętą mamę? Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: Po przemyśleniu jednak 03.12.05, 16:04 Nie twierdzę, że homoseksualizm jest patologią. Ale to nie oznacza przecież, że muszę go akceptować, prawda? Więc nie wiem, czy to moralne, żeby nieświadome dzieci były z góry postawione przed faktem dokonanym. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: Po przemyśleniu jednak 03.12.05, 16:07 Nikt nie każe Ci akceptować za to mile widziana byłaby tolerancja- żyj i daj żyć innym. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Po przemyśleniu jednak 03.12.05, 16:11 Niestety tolerancja wedlog srodowisk homoseksualistow == bezgraniczna akceptacja Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: Po przemyśleniu jednak 03.12.05, 16:15 Dlaczego aż tak?Zaufać bezgranicznie ad hot? Nie. Czy wiesz jakie są procedury by tzw " normalna rodzina bezdzietna" mogła zaadoptować dziecko?Jakie kryteria? Przecież wiadomo,że nie każdemu i nie wszystkim.Po odpowiednim prześwietleniu,przeszkoleniu,opinii środowiskowej,próbie czasowej... Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: Po przemyśleniu jednak 03.12.05, 16:03 Ok, ale dla mnie to takie samo pytanie, jak czy człowiek ma prawo nie akceptować przemocy. I wszystko we mnie mówi :TAK, ma prawo, bo przemoc jest zła. A iluś ludzi , mimo to, leje swoje dzieci, choć jest ich naturalnymi rodzicami. I taki dzieciak musi kilka, albo kilkanascie razy trafić do szpitala, zanim ktoś zajarzy, że trzeba coś zrobić. I tutaj pytanie - czy powinno sie takie dzieci odbierać rodzicom? Ale czy dom dziecka nie jest czyms równie złym? itp, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: Po przemyśleniu jednak 03.12.05, 16:05 W przypadku przemocy zawsze lepszy jest jego brak. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: Po przemyśleniu jednak 03.12.05, 16:12 Akurat po ostatnich wydarzeniach wydarcie z przemocy domowej znanej i wsadzenie na siłę w środowisko obce,gdzie fala przemocy tzw fala (dom dziecka,pogotowia opiekuńcze itp) nie wydaje mi się dobrym posunięciem.Szkoda,że tak słabo u nas działa rodzina zastępcza do czasu co dalej?Co sąd rodzinny postanowi. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka15 Re: Po przemyśleniu jednak 03.12.05, 16:48 Daczego odrzucamy cos, czego nie jetesmy w stanie zrozumiec? Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Po przemyśleniu jednak 03.12.05, 17:11 a czy człowiek ma prawo nei akceptowac blondynow? jesli tak to nie powinno byc adopcji. a dlaczego zmuszać dziecko żeby w ogole akceptowalo seksualnosc?Przecież to obrzydliwe, wkladanie, jakies wymiany plynow ustrojowych,spocone ciała...bleee:D Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: Po przemyśleniu jednak 03.12.05, 18:08 Demagogia. Skoro decyduje kolor włosów to nikt nie powinien mieć prawa do adopcji (co nie byłoby złe). Blondyn może mieć dziecko z blondynką, a ponieważ nie wybieramy sobie rodziców, tym dzieckiem pary blond może być ktokolwiek. Gej nie może mieć dziecka ze swoim partnerem, ktoś je im musi dać. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka15 Re: Po przemyśleniu jednak 03.12.05, 18:13 Polacy byli tolerancyjni,jak >murzynek Bambo<byl w "Czytance"."Kochalismy"caly swiat.A terz wylazi nasza natura. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Po przemyśleniu jednak 03.12.05, 17:10 a czy panowie robia to przy dziecku? Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: Po przemyśleniu jednak 03.12.05, 17:12 Zastanawiam sie jaki wplyw na dziecko ma wogole to ze zobaczy jak rodzice/opiekunowie uprawiaja sex ? Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: Po przemyśleniu jednak 03.12.05, 17:13 to chyab zalezy od dziecka. Tak naprawde seks jest tylko kulturowo objety tabu i od tego wszystko zalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
snegnat Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 17:32 Trzeba odpowiedzieć sobie na pytanie... Czy w imię poprawności politycznej można przeprowadzić eksperyment na dziecku? Dziecko wychowywane przez dwóch tatusiów może być szczęśliwe póki jest w domu z tatusiami. W końcu taki maluch nie wie, że mógłby mieć mamusie, w ogóle pojęcie mamy było by dla niego obce. Problem pojawiłby się gdyby poszedł do szkoły. Dzieci są brutalne i na pewno by mu dokuczały gdyby dowiedziały się, że ma dwóch tatusiów. Ciekaw jestem jak by postępował rozwój dziecka, które za to, że ma dwóch tatusiów było by szykanowane. Mogę tylko zgadywać, ale sądzę, że jego życie nie było by łatwe. Społeczeństwo nie jest tolerancyjne i za brak społecznej tolerancji zapłaciło by niewinne dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 17:34 z tego wzgledu dzieci grube i z wadą wzroku powinny byc uśmiercane,bo dzieci w skzole czy przedszkolu sa dla nich okrutne:/ Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 17:35 Ja mam lekka wade wzroku i nawet w LO koledzy sie troche z tego nabijali. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 17:38 widziales zjdecia,ale moge ci powiedziec,że w dzieciństwie byłam okropna brzydulą i nacierpialam sie z tego powodu bardzo:( Trzeba walczyc z nietolerancja w spoleczenstwie, w grupie dzeci wychowawca powinien dbac o to,żeby nikt nei był szykanowany. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 17:39 w dzieciństwie byłam okropna > brzydulą i nacierpialam sie z tego powodu bardzo:( Nie mozliwe, czyzby "syndrom" brzydkiego kaczątka ? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 17:39 w najbardziej klasycznym wydaniu:) Brzydkiego, grubego kaczątka w okularach i ciuchach z bazaru:/ Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 17:41 ehehehe Niemozliwe...to tak jak Joanna brodzik z wąsikiem ? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 17:43 możliwe możliwe:/ Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 17:44 I co sie smucisz, martwic s\powinnie sie ci co maja przewlekle objawy ;-) jak np. ja ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 17:46 no w sumie po twoich wypowiedziach sie spodziewalam,ze masz przewlekle:D Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 17:47 Nie wiem czemu ten usmiech na koncu twojej wypowiedzi mnie denerwuje ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
bitch.with.a.brain Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 17:47 ja też nie wiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
snegnat Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 17:57 W idealnym społeczeństwie geje i lesbijki mogli by mieć własne dzieci, nie było by żadnych patologii i wszyscy byli by tolerancyjni. Ale my nie żyjemy w idealnym społeczeństwie i dlatego uważam, że geje i lesbijki nie powinij mieć prawa do adoptowania dzieci. Społeczeństwo nie jest jeszcze gotowe na taki eksperyment. Dopiero gdy znikną problemy z paradami równości, LPR nie dostanie się do sejmu a ojciec dyrektor umrze wraz ze swoim radiem, dopiero wtedy pojawi się szansa na to by przeprowadzić ten eksperyment. Ja wiem, że dziś bycie poprawnym politycznie jest cool, trendy i cosmo, ale za taki eksperyment zapłacą dzieci a nie ludzie, którzy go wprowadzili w życie. Odpowiedz Link Zgłoś
bleman Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 18:03 > Ja wiem, że dziś bycie poprawnym politycznie jest cool, trendy i cosmo, ale za > taki eksperyment zapłacą dzieci a nie ludzie, którzy go wprowadzili w życie. Słusznie prawi. Odpowiedz Link Zgłoś
abaddon_696 Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 18:05 A nietolerancja społeczeństwa swoją drogą... Ciągle jeszcze żaden gejofil mi nie odpowiedział, dlaczego niby dzieci mają na skutek czyjejś decyzji (a nie własnego wyboru) trafić do środowiska homoseksualistów? Odpowiedz Link Zgłoś
totalna_apokalipsa Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 18:30 Bo to jest pytanie retoryczne . Równie dobzre mógłbyś zapytac, dlaczego dzieci mają na skutek czyjej decyzji, a nie własnego wyboru byc Polakiem, Niemka , czy Francuzem, albo Irakijczykiem, czy Pakistanką, jak równiez chłopcem, albo dziewczynką. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotoslanos Re: prawo adopcji dla homoseksualistów - ..... 03.12.05, 18:44 Już pisałam powyżej ,że takie same zasady jakie odnoszą się do rodzin zastępczych lub adopcyjnych, by przesiewały rodziny jak to o pisze gejofilskie.Ostre są kryteria bo dzieci to nie zabawka a mimo to zdarzają się pomyłki,więc z pewnością TU byłyby jeszcze ostrzejsze kryteria .Ale,żeby były trzeba najpierw stworzyć prawo adopcyjne zezwalające nań.Nadal uważam,że niespółkujemy przy dzieciach i nasze sypialnie nic nie mają wspólnego z wychowywaniem.I tak są takie modele rodzin skrzętnie niezauważane przez przeciwników. Odpowiedz Link Zgłoś