Dodaj do ulubionych

Widzieliscie ten film?

03.07.06, 22:34
byl ze dwa tygodnie temu w pl tv.

register.imdb.com/title/tt0240402/
Obserwuj wątek
    • dziewice Re: Widzieliscie ten film? 03.07.06, 22:42
      nie mamy TV :-)

wasza_bogini napisała:

> byl ze dwa tygodnie temu w pl tv.
      >
      >
      > register.imdb.com/title/tt0240402/
    • bleman Nie mam TV 03.07.06, 22:51

• wasza_bogini no to na dvd albo w kinie? 03.07.06, 22:55

• wasza_bogini Re: Widzieliscie ten film? 03.07.06, 22:57
      ten tez byl niezly ale chodzi mi o ten pierwszy.

register.imdb.com/title/tt0118851/
      • kochanica-francuza Re: Widzieliscie ten film? 03.07.06, 23:00
        niet, a bo co?
        • wasza_bogini Re: Widzieliscie ten film? 03.07.06, 23:01
          bo chcialam pogadac o wrazeniach. tak mi sie nasunelo po watku o malenie.
          • bleman A ogladlas donnie darko ? :] 03.07.06, 23:06

• wasza_bogini a Ty ogladales Bolka I Lolka? 03.07.06, 23:25

• dziewice A Ty Roko i jego swiat ? :-) 03.07.06, 23:34
                wasza_bogini napisała:

>
                • kochanica-francuza Blem masz maila 03.07.06, 23:36
                  pt. "Praca" ;-)
                  • dziewice mam dla WAS POMYSL 03.07.06, 23:51
                    zamieszkajcie razem, kochajcie sie i miejscie duza gromadke dzieci :-)

szczerze Wam tego zycze :-)

ale warunek jest jeden, czasami bedziemy z Blemanem pic wodke
                    • bleman Co ty mnie tak na ta wodke namawiasz ;-) ? 04.07.06, 01:03

• dziewice Re: Co ty mnie tak na ta wodke namawiasz ;-) ? 04.07.06, 07:19
                        przeciez zartuje, sam prawie nie pije. ale kiedys mozna byloby podrinkowac.

bleman napisał:

>
                • bleman "Rocco" ? ;-) 04.07.06, 01:07

• dziewice Re: "Rocco" ? ;-) 04.07.06, 07:19
                    aha...:)
                    bleman napisał:

>
              • bleman Bolek i lolek ? to o tej parze gejow z 04.07.06, 01:00
                przyszytym biustem ? ;-)
      • bri Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 10:02
        Tak widziałam go, ale już niewiele pamiętam.
    • dziewice "dobry", a raczej nie do opisania slowami 03.07.06, 23:07
      film masz tutaj, a nie jakies telewizyjne gnioty.

Życie ukryte w słowach /La vida secreta de las palabras / Hiszpania,
      2005;

www.muranow.gutekfilm.com.pl/
      • wasza_bogini Re: "dobry", a raczej nie do opisania slowami 03.07.06, 23:15
        film, o ktorym pisze nie jest telewizyjnym gniotem.

znasz inne filmy wanga, ogladales Smoke, albo Brookly Boogie ?

jutro bedzie lulu on the bridge(byl w muranowie):

Wieczór filmowy Kocham Kino - Lulu na moście
        (Lulu on the bridge)

04.07.2006 (Wtorek), godzina: 00:25
        1998, USA
        czas trwania: 100 minut
        /dozwolone od lat 16/

reżyseria: Paul Auster

występują:
        Harvey Keitel, Mira Sorvino, Vanessa Redgrave, Willem Dafoe.

(LULU ON THE BRIDGE) Dramat obyczajowy, USA 1998 Scenariusz i reżyseria: Paul
        Auster Występują: Harvey Keitel, Mira Sorvino, Willem Dafoe, Gina Gershon, Mandy
        Patinkin, Vanessa Redgrave, Don Byron, Richard Edson, Victor Argo i inni Debiut
        reżyserski Paula Austera, pisarza, który stopniowo wchodził w świat kina, tak
        jak wcześniej powoli dochodził do pisarstwa. Zaczynał bowiem jako marynarz,
        później, podczas kilkuletniego pobytu w Paryżu, imał się różnych zajęć, by dziś
        móc się pochwalić prestiżowymi nagrodami literackimi i tłumaczeniami jego dzieł
        na 25 języków. W 1995 r. napisał na kanwie własnego opowiadania scenariusz do
        filmu Wayne‘a Wanga "Dym". Później już wspólnie z nim wyreżyserował kolejny
        obraz - "Brooklyn Boogie", a w końcu sam podjął się reżyserii swego kolejnego
        scenariusza przeznaczonego pierwotnie dla Wima Wendersa. Tak powstała "Lulu na
        moście" - poetycka, subtelna, łącząca realizm z elementami mistycznymi opowieść
        o miłości, ale też o ulotności naszych dążeń i pragnień, o kruchości życia,
        które - jak mówi do bohatera filmu jeden z jego przyjaciół - jest tylko iluzją.
        • wasza_bogini po tym opisie bedzieci chcieli wiedziec wiecej 03.07.06, 23:20
          a dziewic sobie wstawi do swojego bloga:

worldfilm.about.com/library/weekly/aa041601a.htm
        • dziewice Re: "dobry", a raczej nie do opisania slowami 03.07.06, 23:28
          ja tak tylko, nie znam sie. napisalem. lubie kino. to wszystko.
    • bri Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 10:01
      Widziałam go na DVD. A co? Moim zdaniem był koszmarnie nudny.
      • wasza_bogini Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 10:41
        to nie jest dziwne, bo Ty wolisz typ sportowy, a nie intelektualny.
        • bri Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 10:47
          Upraszczasz. Ja wolę tym sportowo-intelektualny. Akurat Jeremy Irons myślę, że
          jest równie wysportowany, co inteligentny. Po prostu ten film widziałam już
          bardzo dawno. A czemu w ogóle o to pytałaś?
          • johnny-kalesony Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 11:59
            bri napisała:

> Upraszczasz. Ja wolę typ sportowo-intelektualny.

Czy chodzi np. o sportsmena Wałujewa?

www.sme.sk/cdata/2441756/fakturant.jpg

www.ljplus.ru/img/valuev/valuev2.jpg

Pozdrawiam
            Keep Rockin'
            • bri Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 12:01
              Nie. Ale rozumiem Twój tok rozumowania. Zdjęcia kobiet, które tu czasem
              zamieszczasz pokazują kobiecość w równie karykaturalny sposób jak zdjęcie
              Wałujewa - męskość.
              • johnny-kalesony Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 12:18
                Zamieściłem zdjęcia boksera Wałujewa, ponieważ nie mam pewności, czy w ogóle
                jest on człowiekiem, czy też może rodzajem genetycznej krzyżówki z niedźwiedziem
                polarnym. Jak wiadomo w czasach zimnej wojny Rosjanie na pewno prowadzili jakieś
                genetyczne eksperymenty militarne, więc istnieje prawdopodobieństwo, że
                sportsmen Wałujew jest ich następstwem.
                Jeśli chodzi natomiast o karykaturalność kobiecości, to idealny przykłd
                znajdziesz również na moich stronach. Jest nim zdjęcie Kingi Dunin, której
                wizerunek - ku mojej rozpaczy - powoli staje się w naszym mocarstwie dla
                kobiecości normą.

Pozdrawiam
                Keep Rockin'
                • bri Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 12:26
                  Na szczęście nie Ty ustalasz normy kobiecości. Kinga Dunin jest kobietą i sam
                  ten fakt czyni ją kobiecą. To że nie zgadza się to z Twoim wyobrażeniem
                  kobiecości to tylko Twój problem.
                  • johnny-kalesony Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 12:41
                    Czy Kinga Dunin naprawdę jest kobietą?
                    Jako miłośnik koleżanek, płynów i rock'n'rolla (czyli Platońskiej trójjedni
                    piękna, dobra oraz prawdy) nie zaryzykowałbym tego przekonania.
                    Na pierwszy rzut oka natomiast Kindze Dunin znacznie bliżej do sportsmena
                    Wałujewa niż do Moniki Bellucci na przykład.

Pozdrawiam
                    Keep Rockin'
                    • bri Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 12:51
                      A Matka Teresa - ona też nie była podobna do Moniki, ona jak rozumiem też nie
                      była kobietą?

Nie chce mi się już z Tobą gadać. Ale wiedz, że dotarło do mnie co dla Ciebie
                      jest istotą kobiecości. I rozumiem teraz, że nawet 100% heteroseksualny facet w
                      sukience, na obcasach, z doczepionymi cyckami, sztucznymi rzęsami i w peruce
                      będzie dla Ciebie bardziej atrakcyjny i kobiecy niż przeciętna kobieta. EOT.
                      • johnny-kalesony Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 13:08
                        bri napisała:

> I rozumiem teraz, że nawet 100% heteroseksualny facet w
                        >
                        > sukience, na obcasach, z doczepionymi cyckami, sztucznymi rzęsami i w peruce
                        > będzie dla Ciebie bardziej atrakcyjny i kobiecy niż przeciętna kobieta. EOT.

Czy nie o to właśnie chodzi szermierzom poli-popu? Czy nie taka jest istota
                        koncepcji kulturowej tożsamości płci? W ujęciu genderowym płeć nie jest przecież
                        czymś stałym, tożsamym z człowieczeństwem. Jest rodzajem kostiumu, przebrania.

Transwestyci natomiast zawsze napawali mnie niesmakiem (jak np. Kinga Dunin i
                        generalnie cała czereda feministek).

Pozdrawiam
                        Keep Rockin'
                        • wasza_bogini Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 13:20

> Transwestyci natomiast zawsze napawali mnie niesmakiem

serio? ktos gdzies tutaj napisal, ze transi w 100% odpowiadaja potrzebom
                          wizualnym mezczyzn.

• bri Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 14:14
                            Na 100% odpowiadają potrzebom Johnnego, nie tylko wizualnym zresztą bo on na
                            pewno ma bardzo małego i w dodatku mu nie staje przez, co nie jest mężczyzną i
                            taki transwestyta to w sam dla niego koleżanka. Zresztą każdy wie, że
                            fetyszyści często stają się transwestytami. Nie mają innego wyjścia bo
                            otoczenie jakoś nie chce non-stop nosić skórzanych spódniczek itp. i z miłości
                            do tych gadżetów muszą je nosić sami.
                        • illiterate Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 14:14
                          Bo jasio nie moze zrozumiec urody roznorodnosci. Dunin powinna zapuscic wlosy,
                          farbowac je na kruczoczarno, malowac sie, nosic krotkie spodniczki, opięte
                          bluzeczki i obcasiki, jak zreszta kazda istota, ktora urodzila-sie-z-cipka.
                          Kobieta powinna nosic mundur kobiety - jesli odmawia, to jasio sie denerwuje.
                          Czemu, jasiu?
                          • wasza_bogini Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 14:18

> Kobieta powinna nosic mundur kobiety - jesli odmawia, to jasio sie denerwuje.
                            > Czemu, jasiu?

i to jest dobre pytanie.
                            • johnny-kalesony Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 14:47
                              Ponieważ jest to rock'n'rollowe i ładne a w ludzkiej naturze leży dążenie do
                              piękna rock'n'rollowego! :o)
                              Wreszcie - ponieważ jestem (aż boję się napisać, żeby nie zostać posądzony o
                              homofobię) heteroseksualny i ubóstwiam piękne koleżanki!

Pozdrawiam
                              Keep Rockin'
                              • wasza_bogini Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 14:48
                                dziekujemy Ci johny, ze nas ubostwiasz.
                                • johnny-kalesony Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 14:52
                                  Oprócz Bisi nie widziałem jeszcze żadnej pięknej feministki. Przyznam - jej
                                  zdjęcie w minióweczce które mi wysłała, wprawiło mnie w niemały dysonans
                                  poznawczy, za sprawą którego nie wiedziałem jak się zachować.

Pozdrawiam
                                  Keep Rockin'
                                  • bri Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 14:57
                                    Tak, kontakt z rzeczywistościa zazwyczaj jest szokujący osób jak Ty,
                                    pogrążonych w świecie własnych wyobrażeń.
                                  • illiterate Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 15:00
                                    I jak sobie z tym poradziles, jasiu?
                                    • pavvka Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 15:04
                                      A pamiętasz jak Jasio zareagował na seksowne zdjęcia Szczuki? Po prostu
                                      stwierdził "to nie jest Kazia". Pewnie z BWAB było podobnie - stwierdził "to
                                      nie jest feministka" i po kłopocie. Nie ma jak denial.
                                      • johnny-kalesony Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 15:10
                                        Stwierdziłem "to nie może być Kazia". Użyłem więc innego określenia, którego
                                        sens wyrażał powątpiewanie w tożsamość osoby widniejącej na zdjęciu, a nie
                                        kategoryczny osąd. Moja ocena sytuacji była uprawniona, ponieważ identyfikacja
                                        osoby ze zdjęcia była praktycznie niemożliwa.
                                        Dodam jedynie, że postanowiłem poszukać na własną rękę innych tego typu zdjęć
                                        Kazimiery w sieci i nic nie znalazłem!

Pozdrawiam
                                        Keep Rockin'
                                        • pavvka Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 15:20
                                          johnny-kalesony napisał:

> Stwierdziłem "to nie może być Kazia". Użyłem więc innego określenia, którego
                                          > sens wyrażał powątpiewanie w tożsamość osoby widniejącej na zdjęciu, a nie
                                          > kategoryczny osąd. Moja ocena sytuacji była uprawniona, ponieważ identyfikacja
                                          > osoby ze zdjęcia była praktycznie niemożliwa.

Oj, chyba troszeczkę się konfabuluje:
                                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=212&w=41479729&a=41491528
                                          • johnny-kalesony Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 15:33
                                            Przykro mi - nie jestem towarzyszem Stalinem albo Andy Dworkin i nie umiem
                                            siebie cytować, zwłaszcza z pamięci. Niemniej jednak - chyba przyznasz - z
                                            kontekstu mojej odpowiedzi wynikało mniej więcej to, co napisałem powyżej.

Pozdrawiam
                                            Keep Rockin'
                                            • pavvka Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 15:35
                                              Nie przyznam. "nawet w tym ujęciu twarz jest zupełnie inna" to jest kategorycny
                                              osąd.
                                              • johnny-kalesony Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 15:39
                                                To jest UZASADNIENIE mojego powątpiewania, nie zaś samo powątpiewanie. Uprzednio
                                                napisałem chyba, zwrócić uwagę racz, "nie wierzę, żeby była to Kazia". Mówiłem
                                                więc tylko za siebie, a mówienie za siebie nie może być poczytywane jako
                                                świadectwo stanowczości.

Pozdrawiam
                                                Keep Rockin'
                                                • illiterate Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 15:44
                                                  stanowczy
                                                  stanowczy «umiejący powziąć kategoryczną decyzję, nie ulegający wahaniom,
                                                  zdecydowany; będący wyrazem czyjegoś zdecydowania, nieodwołalny, niezmienny,
                                                  kategoryczny»
                                                  Stanowczy człowiek.
                                                  Stanowczy głos, ton.
                                                  Stanowcze zdanie, postanowienie.
                                                  Stanowcza decyzja, opinia.
                                      • illiterate Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 15:32
                                        No, to by sie zgadzalo z ksiazkowymi przypadkami ludzi, ktorzy biora stereotypy
                                        za prawde: jesli cos odbiega od stereotypu, tworza dla tego czegos pod-
                                        kategorie. Co tylko umacnia im papierowa wizje swiata.
                                    • johnny-kalesony Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 15:04
                                      Do dzisiaj nie mogę sobie z tym poradzić.

Pozdrawiam
                                      Keep Rockin'
                              • illiterate Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 14:58
                                Jasiu:
                                Dlaczego wszystkie kobiety powinny byc rock'n'rollowe?
                                Dlaczego to, co podoba sie Tobie powinno byc obowiazujaca wykladnia dla
                                wszystkich?
                                Dlaczego wszystkie kobiety powinny ubierac sie tak, zeby podobac sie Tobie?
                                Czemu tak trudno zniesc Ci istnienie tych, ktore ubieraja sie w sposob, ktorego
                                nie akceptujesz?
                                • johnny-kalesony Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 15:03
                                  Zapraszam do zapoznania się z treścią mojej sygnaturki i dokonania choćby
                                  pobieżnej analizy jej zawiłości narracyjnych.

Pozdrawiam
                                  Keep Rock and Rollin'
                                  • bri Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 15:09
                                    A po co w takim razie przesiadujesz na forum Feminizm gdzie brak tego towaru,
                                    na którym Ci wedle sygnaturki tak bardzo zależy?
                                    • johnny-kalesony Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 15:12
                                      Nie "przesiaduję". Ja na to forum zaglądam. Dzisiejsza bytność jest chyba jedną
                                      z bardziej zaangażowanych od dłuższego czasu.

Pozdrawiam
                                      Keep Rockin'
                                      • bri Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 15:14
                                        Po co w ogóle tu przychodzisz skoro odrywa Cię to od seksu?
                                    • wasza_bogini Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 15:13
                                      i to mnie najbardziej zastanawia.
                                      • wasza_bogini juz wiem, jasiu gra w malene! 04.07.06, 15:17
                                        "zobaczcie drogie panie, jakie te panie maja tylki."
                                        wy jestescie fe, one sa cacy (szczegolnie ta z zebami z NYC).
                                      • johnny-kalesony Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 15:27
                                        Ha! I mnie również ...
                                        Trudno mi wytłumaczyć to osobliwe zainteresowanie forum feministycznym. Tak
                                        naprawdę antyfeministą zostałem dopiero jakieś 3-4 lata temu, kiedy feminizm
                                        przekroczył granice rozsądku, przeistaczając się w bezmyślną, stadną ideologię
                                        tyranizującą ludzi obojga płci.
                                        "Wyzwolenie od stereotypów" samo stało się już stereotypem. Gombrowicz miał
                                        recję, wyśmiewając się z "nowoczesnych" na równi z "tradycyjnymi". Wszędzie, na
                                        każdym kroku należy uważać, żeby nie zboczyć w kierunku gęby, która tępawo każe
                                        nam spoglądać na swój uśmiech mandolinowy!

Tak więc - jednym z powodów mojej bytności może być (jak to ujął Ziemkiewicz)
                                        chęć ratowania koleżanek przed feministkami albo zwykła skłonność do wtykania
                                        kijaszka w mrowisko.

Pozdrawiam
                                        Keep Rockin'
                                        • illiterate Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 15:28
                                          No i ile kolezanek, jasiu, przez te 4 lata uratowales?
                                          • johnny-kalesony Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 15:36
                                            Wiesz ... to były zaledwie przelotne misje ratunkowe ...

Pozdrawiam
                                            Keep Rockin'
                                            • wasza_bogini Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 15:41

kobieta.wp.pl/gid,8300812,img,8300821,kat,26315,galeriazdjecie.html?T%5Bpage%5D=4
                                              • pavvka Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 15:50
                                                Ech, dać feministce linka i od razu się podnieca... ;-)
                                                • wasza_bogini Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 16:04
                                                  ja dbam o piekno dzohna, z niemieckim h w srodku ::)))
                                                  • pavvka Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 16:06
                                                    Eee, na to już za późno, zresztą takie długie majtasy są niefajne.
                                                  • wasza_bogini Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 16:08
                                                    masz racje, rzeczywiscie za pozno.
                                            • illiterate Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 15:41
                                              Rozumiem - ale konkretnie ile z tych misji zakonczylo sie sukcesem?
                                              • johnny-kalesony Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 15:47
                                                Wiem, że jesteś feministką, jednak ja - przykro mi - jestem gentlemanem, choć to
                                                teraz niezbyt poprawne politycznie.
                                                Na Twoje pytanie mogę odpowiedzieć, że było to grono koleżanek jak najbardziej
                                                wartych zapamiętania.

Pozdrawiam
                                                Keep Rockin'
                                                • bri Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 15:49
                                                  ROTFL. Myślałam, że prawdziwi gentelmeni pozwalają innym ocenić czy zasługują
                                                  na to miano.
                                                  • johnny-kalesony Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 15:56
                                                    Dlatego też właśnie w poprzednim poście dałem Ci taką możliwość.

Pozdrawiam
                                                    Keep Rockin'
                                                  • bri Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 16:08
                                                    Czy mógłby siebie nazwać gentelmenem ktoś, kto pisze tak jak ty o Kingdze
                                                    Dunin. Przyjmuję tu nawet Twoje założenie, że nie jest ona kobietą. Jeśli wobec
                                                    tego jest mężczyzną to powinieneś rzucić jej rękawicę w twarz i stanąć do
                                                    pojedynku a nie obsmarowywać ją za jej plecami, jak jakaś za przeproszeniem,
                                                    baba. To bardzo niemęskie!
                                                • illiterate Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 16:21
                                                  Nie pytam Cie o ich personalia, pytam o liczbe feministek, ktore nawrociles
                                                  samodzielnie. Nie zlamiesz zadnego kodeksu, jesli to zdradzisz. Smialo.
                                                  • johnny-kalesony Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 16:35
                                                    Wystarczająco wiele, żeby przyzwyczaić się do tej roli i na tyle niewiele, żeby
                                                    się nie odczuwać przesytu.

Pozdrawiam
                                                    Keep Rockin'
                                                  • illiterate Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 16:49
                                                    To musialo byc bardzo spektakularne. Szkoda, ze na liscie nie ma po tym sladu :(
                                                    A moglbys w ramach eksperymentu sprobowac nawrocic mnie?
                                        • bri Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 15:37
                                          Tak, Jasiu. Wielu rzeczy odnośnie swojej psychiki sobie nie uświadamiasz.
                          • bri Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 14:43
                            To proste, Jung już dawno to wyjaśnił. Johnny się boi, że się nie sprawdzi w
                            seksie więc chciałby żeby wszystkie kobiety nosiły stroje, przy których jest
                            największe prawdopodobieństwo, że mu stanie. W dodatku taka kobieca kobietka z
                            większym prawdopodobieństwem będzie zachowywać się kobieco czyli biernie, więc
                            w razie czego Johnny po prostu nie rzuci się na nia i tyle. A taka męska
                            kobieta to mogłaby sama jakieś seksualne żądania wobec niego wysuwać a przecież
                            Johnny nie jest pewien czy stanie na wysokości zadania więc ewentualne
                            zbliżenie musi sam zaplanować w najdrobniejszych szczegółach; nawet splot
                            włosów łonowych partnerki jest istotny. W zasadzie tyle jest szczegółów, które
                            mogą nie zagrać, że Johnny jest skazany na zabawę w wyobraźni, li i jedynie.
                            • johnny-kalesony Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 14:49
                              Ja na razie na przestrzeni kilku postów to raczej Ty, moja droga, całkiem
                              frapująco folgujesz swojej wyobraźni, śmiem zauważyć ...

Pozdrawiam
                              Keep Rockin'
                              • bri Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 14:52
                                Biorę z Ciebie przykład. I będzie jeszcze gorzej.
                                • wasza_bogini Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 15:06
                                  :)
                                • johnny-kalesony Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 15:15
                                  Jeżeli tylko zachowasz wenusjańsko-marsjańskie poczucie symetrii międzypłciowej,
                                  wcale mnie to nie zmartwi.

Pozdrawiam
                                  Keep Rockin'
                                  • wasza_bogini Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 15:18
                                    nastepny demiurg
                                  • bri Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 15:20
                                    Musiałbyś mi najpierw wyjaśnić co masz przez to myśli bo nie każdy się
                                    orientuje w Twoim schizoidalnym świecie.
                                    • johnny-kalesony Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 15:54
                                      Być może stał się nieco schizoidalny, odkąd w tym wątku równocześnie prowadzę
                                      rozmowę z trzema osobami, choć jakoś na razie mnie to nie męczy.
                                      Cóż tutaj roztrząsać ... Natura przemawia sama za siebie, więc koledzy rodzą się
                                      pod znakiem Marsa - boga wojny, a koleżanki pod znakiem Wenus - bogini miłości.
                                      Niestety, piramidlane oszutwo zwane teorią gender stara się wmówić całemu
                                      światu, jakoby wcale tak nie było.
                                      A współczesny feminizm właśnie genderami stoi, ponieważ gdyby nie ten cudaczny
                                      wymysł, aktywistki feministyczne nie miałyby już czym się zajmować, nie
                                      błyszczałyby w mediach, robiąc sobie na tych bzdurach intratne kariery.

Pozdrawiam
                                      Keep Rockin'
                                      • wasza_bogini nie gadaj tyle 04.07.06, 15:59
                                        spojrz na tego dzikusa:

kobieta.wp.pl/gid,8314576,img,8314585,kat,26363,galeriazdjecie.html?T%5Bpage%5D=6
                                        • wasza_bogini Re: nie gadaj tyle 04.07.06, 16:01
                                          jest i on:

wloski ogier:

kobieta.wp.pl/gid,8314576,img,8314583,kat,26363,galeriazdjecie.html?T%5Bpage%5D=2
                                          • johnny-kalesony Re: nie gadaj tyle 04.07.06, 16:05
                                            Być może będę niepoprawny politycznie, ale te zdjęcia jakoś mnie nie fascynują
                                            ... Gdybym był feministą Płaczkiem, albo Robertem Biedroniem zapewne byłabyś
                                            bardziej usatysfakcjonowana.

Pozdrawiam
                                            Keep Rockin'
                                            • wasza_bogini Re: nie gadaj tyle 04.07.06, 16:07
                                              bierz przyklad z pakerow.

wiesz ile oni kaski zarabiaja?
                                              • johnny-kalesony Re: nie gadaj tyle 04.07.06, 16:15
                                                Nie mam pojęcia ... Więcej niż Biedroń albo Niemiec ze składek?

Pozdrawiam
                                                Keep Rockin'
                                      • bri Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 16:05
                                        Widzę, że lubisz (w przeciwieństwie do większości kobiet tutaj) rozważania
                                        teoretyczne. I w teorii może wszystko Ci się zgadza.

Ale np. ja z własnego doświadczenia wiem, że brak mi wielu cech stereotypowo
                                        przypisywanych kobiet a mam kilka cech stereotypowo przypisywanych mężczyznom.
                                        Jestem znacznie bardziej bojowa niż wielu mężczyzn, których znam i mniej
                                        sentymentalna niż wielu mężczyzn, których znam, jeśli mam się odnieść do
                                        Twojego marsjańsko-wenusjańskiego rozróżnienia.

Jak rozumiem, Tobie się wydaje, że jesteś męski w rozumieniu cech stereotypowo
                                        przypisywanych mężczyznom? Otóż nie sądzę, żeby gawędzenie w damskim gronie o
                                        ciuszkach (a to właśnie tutaj przeważnie robisz) było męskim zajęciem.
                                        • johnny-kalesony Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 16:10
                                          Sądzisz, jakoby gawędzenie w męskim gronie o męskich uchodziło za bardziej męskie?

Pozdrawiam
                                          Keep Rockin'
                                          • bri Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 16:12
                                            Ty jesteś specjalistą od tego co męskie a co kobiece. Ty mi powiedz.
                                            • johnny-kalesony Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 16:22
                                              Sprokurowałem kiedyś kilka postów na forum "mężczyzna", ale były one zazwyczaj
                                              usuwane, ponieważ najwyraźniej raniły uczucia wrażliwych chłopców, którzy tam
                                              pisują. :D Kilka razy nawet mój nick obarczono nawet całkowitym zakazem wstępu,
                                              chociaż nie dałem ku temu żadnych mogących sprostać zarzutom powodów.

Nie wiem, ile masz lat, ale czy naprawdę teraz zainteresowanie kolegów
                                              koleżankami uchodzi za aż tak dziwne?

Pozdrawiam
                                              Keep Rockin'
                                              • bri Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 16:26
                                                Mężczyźni Cię wyrzucili - zabawne. Mam 31 lat. Ty się nie interesujesz
                                                koleżankami, przynajmniej tutaj ani słowa o tym. Ty się interesujesz zdjęciami
                                                koleżanek w dodatku tylko w pewnych specyficznych pozach i strojach.
                                  • wasza_bogini Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 15:48
                                    ten kolo jest z marsa:

kobieta.wp.pl/gid,8300812,img,8300815,kat,26315,galeriazdjecie.html?T%5Bpage%5D=7
                                    • johnny-kalesony Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 15:58
                                      No nie wiem, nie wiem ... Ta czapka sytuuje go gdzieś w okolicach snickersa ...

Pozdrawiam
                                      Keep Rockin'
        • bri Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 10:55
          A w ogóle to namieszałaś strasznie. Nudny był moim zdaniem "Centrum świata" z
          Saarsgardem (który jest oczywiście słodki jak cukierek i zmęczyłam ten film do
          końca tylko dla jego ślicznej buzi).

A "Chinese Box" był fajny ale widziałam go już dawno temu i pamiętam jak przez
          mgłę. Jeremy Irons też jest moim zdaniem bardzo atrakcyjny. Ale w ogóle to
          zbiór mężczyzn, których uważam za pociągających jest o wiele szerszy niż (i
          zawiera w sobie) zbiór mężczyzn, z którymi zdecydowałabym się wejść w związek.
          • wasza_bogini Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 11:27
            to Ty namieszalas. ja caly czas pisze o centrum swiata. wspomnialam o drugim
            filmie, zeby znawcy kina, ktorzy nie ogladaja tv, latwiej skojarzyli rezyserra,
            ale okazuje sie, ze i tak nie wiedza o kogo chodzi.

nie wiem, ktory aktor mial sliczna buzie, moim zdaniem zaden.
            ale mysle, ze mozna na film spojrzec od strony genderowej.
            mam rozne przemysl;enia, a raczej bardziej nieuchwytne wrazenia.
            dlatego bylam ciekawa czy ktos ogladaL.
            • bri Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 11:40
              No jakie masz te przemyślenia?
            • bri Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 12:10
              Ok, napiszę jakie we mnie ten film wzbudził przemyślenia. Producent myślał, że
              jak zrobi film, w którym atrakcyjna kobieta wielokrotnie będzie robić striptiz
              a do tego dorzuci się jeszcze sceny męsko damskiego-seksu i pozór
              intelektualności to wszyscy będą walić do kin.

Niestety nie wyszło, film miał marny box office, nawet tacy jak Johnny Kalesony
              o nim nie słyszeli mimo, że pani tam występuje w lateksie więcej niż raz, o ile
              pamiętam.

Ale zaznaczam, że jestem z kinem związana zawodowo więc trochę mam zboczoną
              perspektywę.
              • wasza_bogini Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 13:04
                nie wydaje mi sie, ze producent mial takie zalozenia, a juz na pewno nie wang,
                ktory robi filmy offowe, na ktore nie wala tlumy.
                lateks dotyczy pewnej sfery, i to chyba nie jest powod, zeby go nie umieszczac,
                poza tym akurat ten lateks tez byl raczej offowy.

ja spojrzalam na ten film od strony milosci, niemoznosci kochania, niemoznosci
                powiedzenia komus, ze sie kogos kocha.
                dlaczego?
                poza tym jest jeszcze jeden aspekt w tym filmie- milosc mezczyzny do kobiety,
                milosc, ktora jest nieszczesliwa?
                • bri Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 13:22
                  Hm... To dużo mówi ale szczególnie o Tobie. No wiesz - projekcja ;)

A tak na serio to napisz coś więcej bo "miłość, niemożność kochania, niemożność
                  powiedzenia komuś, że się kogoś kocha" oraz nieszczęśliwa miłość mężczyzny do
                  kobiety to tematyka tak średnio, co drugiego filmu.

Co Cię w tym filmie urzekło?
                  • wasza_bogini Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 13:30

> Hm... To dużo mówi ale szczególnie o Tobie. No wiesz - projekcja ;)

no, Ty zwrocilas uwage glownie na lateks;).

> A tak na serio to napisz coś więcej bo "miłość, niemożność kochania,
                    niemożność
                    >
                    > powiedzenia komuś, że się kogoś kocha" oraz nieszczęśliwa miłość mężczyzny do
                    > kobiety to tematyka tak średnio, co drugiego filmu.

jakiego drugiego?
                    ja caly czas mowie o jednym filmie. chodzi mi o to na przyklad, kiedy on chce,
                    zeby jej bylo dobrze, a ona mowi, ze wcale jej nie bylo dobrze. on placze, to
                    jest bardzo niszczace. ja to tez niszczy. trudno mi jest to wytlumaczyc ale to
                    jest takie cholerne mocowanie sie z samym soba. w sumie dosc powszechne obecnie.
                    • bri Re: Widzieliscie ten film? 04.07.06, 13:39
                      Hm... Ja to widziałam tak, że ona miała pokusę, żeby mu ulec i próbować z nim
                      stworzyć związek ale była przekonana, że wie jak się to skończy (rozczarowanie
                      dla obojga). I dlatego od razu storpedowała jego romantyczne zapędy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka