Dodaj do ulubionych

Kolejny przypadek

03.11.06, 13:59
Teraz dopiero nastapi wysyp zgloszen takich przypadkow. Miejmy nadzieje, ze
teraz juz nikt nie bedzie wyciszal. To juz oczywiscie nie jest tak medialne,
bo dziewczyna sie nie zabila:
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3717392.html
Wczoraj czytalam tez artykul o pobiciu chlopaka, tez w gimnazjum. "Koledzy"
sciskali mu jadra podczas kiedy inni trzymali. Dzieciak wyladowal w szpitalu.
To nie byl pierwszy traz kiedy go przesladowali.
Obserwuj wątek
    • takete_malouma Re: Kolejny przypadek 03.11.06, 14:07
      evita_duarte napisała:

> Teraz dopiero nastapi wysyp zgloszen takich przypadkow. Miejmy nadzieje,
      > ze teraz juz nikt nie bedzie wyciszal. To juz oczywiscie nie jest tak
      > medialne, bo dziewczyna sie nie zabila:

Nie tak medialne, bo _nie_ dziewczyna _i_ się nie zabiła. Przykładowo dla redakcji Faktu mniej medialne niż rozwód Mateusza Kusznierewicza.
      • takete_malouma Error! 03.11.06, 14:09
        > Nie tak medialne, bo _nie_ dziewczyna _i_ się nie zabiła.

Sores! W pośpiechu nie zauważyłem, że piszesz o dwóch różnych incydentach.
    • tad9 [...] 03.11.06, 18:48
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • cito1 Re: histeria? 03.11.06, 20:02
        Nie dosłyszałam szczegółów ale przed chwilą w Uwadze podawali przypadek
        doprowadzonego do samobójstwa chłopca, z miasta snu johnnego-kalesona. Tak był
        gnębiony, że nawet pił wodę z kałuży a oni też to nagrywali na telefon...

Tad nie przesadzasz z tym stwierdzeniem, że to histeria? Koszmar czuje ktoś komu
        nikt nie pomaga przerwać tego zaklętego kręgu, lub wystarczająco gdy ogląda
        ściany sal szpitalnych i zastanawia się jak to będzie jak wyjdzie...
      • jagoo Re: histeria? 03.11.06, 20:09
        Masz dzieci?
      • piekielnica1 Re: histeria? 03.11.06, 20:25
        tad9 napisał:

> To, co dawniej uważanoby za sztubacki żart
        > zyskuje wymiar niemal zbrodni.
        > Dawniej - być może -
        > przeszłyby nad takim incydentem dość lekko do porządku,

Chyba koleś lubiłeś się nieźle zabawiać - kiedyś?
        I bywałeś oprawcą? - bo nie ofiarą.

> teraz przeżywają traumę,
        > bo pod wpływem ogólnej histerii przekonane są, że spotkało je coś strasznego.

A to była czysta przyjemność?

• stephen_s Zamilcz, człowieku! 03.11.06, 20:36
        Ja rozumiem, że uwielbiasz trollować, ale są granice! Czy ty nie masz za grosz
        poczucia wstydu? ELementarnej moralności? Sumienia???

Dziewczynka została zgwałcona i nie żyje! Jak możesz to nazywać żartem, ty
        psychopato???????
        • cito1 Re: Zamilcz, człowieku! 03.11.06, 20:44
          stephen_s napisał:

> Ja rozumiem, że uwielbiasz trollować, ale są granice! Czy ty nie masz za grosz
          > poczucia wstydu? ELementarnej moralności? Sumienia???
          >
          > Dziewczynka została zgwałcona i nie żyje! Jak możesz to nazywać żartem, ty
          > psychopato???????

Brawo!
          • tomekpk Re: Zamilcz, człowieku! 05.11.06, 19:10
            Trzeba chyba bylo kiedys poczuc czym jest upokorzenie w szkole by zrozumieć jak
            trudno się żyje będąc ośmieszonym. Samobójstwa nie popełnia się z błachego
            powodu nawet w tym wieku. Ale to trzeba poczuć na własnej skórze aby zrozumieć.

cholera człowieka trafia jak słyszy, że to ofiara jest winna.
      • stephen_s Zgłosiłem post Tada do administracji 03.11.06, 20:49
        Post zgłosiłem do kasacji, a samego Tada do zabanowania. Osoby oburzone tym, co
        ten drań napisał, również o to proszę.

Są pewne granice podłości... Ile jeszcze ten osobnik będzie tego typu rzeczy
        wypisywał???
        • cito1 Re: Zgłosiłem post Tada do administracji 03.11.06, 21:03
          Pisząc swą odpowiedź nickowi tad9 zastanawiałam się nad jednym słowem "
          pie..sz " Pomna jakiś tam zasad, podałam przykład i opinię. Uświadomiłeś mi,
          że niedopuszczalne jest naigrawanie się z cudzych tragedii, bagatelizowanie w
          sposób perfidnie wysublimowany, tym bardziej jeśli chodzi o nasze dzieci.
          Również wysłałam zgłoszenie do administracji.
          ps. Nijak mi ta postawa nie pasuje do prowadzonego w poważnym tonie blogu nicka
          tad9, zatem jednak ten pan ma dwa oblicza. A jednym z nich to troll.
          • tad9 Re: Zgłosiłem post Tada do administracji 03.11.06, 21:50
            cito1 napisała:

> Pisząc swą odpowiedź nickowi tad9 zastanawiałam się nad jednym słowem "
            > pie..sz " Pomna jakiś tam zasad, podałam przykład i opinię. Uświadomiłeś mi,
            > że niedopuszczalne jest naigrawanie się z cudzych tragedii, bagatelizowanie w
            > sposób perfidnie wysublimowany, tym bardziej jeśli chodzi o nasze dzieci.
            > Również wysłałam zgłoszenie do administracji.

No dobrze, ale co tak strasznego napisałem? Że atmosfera społeczna stworzona
            wokół pewnych wydarzeń wpływa na to w jaki sposób uczestnicy tych wydarzeń je
            postrzegają i odczuwają? A cóż w tym oburzającego? Kinga Dunin - na przykład -
            napisała felieton, o tym, że "syndrom aborcyjny" powinien nazywać się "syndrom
            antyaborcyjny" albowiem jeśli kobieta czuje się po aborcji źle, to tylko
            dlatego, że aborcja przedstawiana jest jako zbrodnia. To co napisałem mieści się
            w poetyce Kingi Dunin. Skąd to oburzenie?

> ps. Nijak mi ta postawa nie pasuje do prowadzonego w poważnym tonie blogu
            >nicka tad9, zatem jednak ten pan ma dwa oblicza. A jednym z nich to troll.

Blog i forum FF to zupełnie inne sprawy.
            • cito1 Re: Zgłosiłem post Tada do administracji 04.11.06, 08:19
              Zły przykład. Na aborcję kobieta decyduje się sama, ma prawo czuć się źle.Ale
              ponieważ jest osobą dorosłą, może dotrą do niej takie argumenty jakie
              przedstawia m.in Kinga Dunun. Na przemoc, molestowanie, szczucie wręcz zbrodnię
              wśród dzieci, dzieci nie mają wpływu, bo nawet gdy zechcą by ktoś z dorosłych
              pomógł " nie czuć się źle " zjawi się nick tad9, który powie " dziecko czujesz
              się źle bo ta histeria to sprawia, fajowo jest, bawmy się, wmawiasz se a jest ok "
              • stephen_s Po co z nim dyskutujesz? 04.11.06, 10:43
                Przecież jemu właśnie o to chodzi: żeby napisać coś obscenicznego, a potem
                zgrywać idiotę i kazać sobie tłumaczyć, czemu to jest złe. Ale tym razem
                przesadził: jeśli facet nie rozumie, że ostra reakcja na gwałt i samobójstwo
                nastoletki nie jest "histerią" w odpowiedzi na "sztubacki żarr", to ma NIERÓWNO
                POD SUFITEM.

Zamiast z nim dyskutować, naciskaj na adminów, by go wreszcie stąd wyrzucili.
                • cito1 Re: Po co z nim dyskutujesz? 04.11.06, 11:02
                  Wyhamuj Stefan.
                  Nie Tobie decydować z kim mam mówić. To, że przegiął jedno ale swoje reprymendy
                  zostaw na innych. Ode mnie dwa kroki w bok.
                  • stephen_s Re: Po co z nim dyskutujesz? 04.11.06, 11:05
                    Nie chciałem reprymendować. Po prostu dziwię się, że wpierw sama zgłosiłaś go do
                    zabanowania, a teraz z nim dyskutujesz. Przecież robisz w tym momencie dokładnie
                    to, o co mu chodziło - żeby ktoś się męczył i udowadniał, czemu gwałt na
                    nastolatce nie jest "żartem".
                    • cito1 Re: Po co z nim dyskutujesz? 04.11.06, 11:14
                      Wczytaj się w moją odpowiedź. To nie dyskusja a obśmianie jego toku myślenia.
                      Bez odbioru. Miłego dnia.
              • tad9 Re: Zgłosiłem post Tada do administracji 04.11.06, 18:21
                cito1 napisała:

> Zły przykład. Na aborcję kobieta decyduje się sama, ma prawo czuć się źle.Ale
                > ponieważ jest osobą dorosłą, może dotrą do niej takie argumenty jakie
                > przedstawia m.in Kinga Dunun. Na przemoc, molestowanie, szczucie wręcz zbrodnię
                > wśród dzieci, dzieci nie mają wpływu, bo nawet gdy zechcą by ktoś z dorosłych
                > pomógł " nie czuć się źle " zjawi się nick tad9, który powie " dziecko czujesz
                > się źle bo ta histeria to sprawia, fajowo jest, bawmy się, wmawiasz se a jest o
                > k "

Nie wiem czy dobrze się rozumiemy. Dunin twierdziła, że kobiety mogą czuć się
                "winne" po aborcji z powodu atmosfery jaka została wokół aborcji stworzona. Nie
                wydaje mi się, by ta zasada nie miała obowiązywać i przy innych okazjach. Np.
                przy okazji gwałtu. Propaganda feministyczna czyni z gwałtu zło niemal
                metafizyczne, czy takie podejście nie może wpływać na uczucia zgwałconej (o ile
                przejmuje się ona feministyczną propagandą)? Być może jest tak, że feministki
                swoją propagandą przyczyniają się do cierpień kobiet.
                • cito1 Re: Zgłosiłem post Tada do administracji 04.11.06, 18:45
                  Nie chce mi się z Tobą gadać.
    • tomekpk Władca much 05.11.06, 19:34
      Nie raz w szkole musiałem walczyć na słowa i pięści. Nigdy jednak nie
      prowokowałem a jedynie broniłem swojej inności. Większość tego nie znosiła a
      dzieci są okrutne dokładnie jak we Władcy much. Czasem wychodziłem zwycięsko,
      czasem przegrany. To okrucienstwo pozostało i pozostanie jednak na zawsze jak
      zadrapanie. Pozostanie tym bardziej gdy spotyka nas za nic. Nie wychylamy się a
      oni nas znajdują, wyciągają i traktują "kopniakami".
      A jeszcze najczęściej tych którzy nie wytrzymują i wybuchają nazywa się winnymi.
      Jak widziałem rodziców tych chłopców mówiących że nic takiego przecież ich
      synowie nie zrobili...

"Nie chce żyć na Ziemi ale chce żyć" J.H.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka