wiarusik 29.03.07, 01:29 Kiedyś słyszałem,że muzycy zespołu The Prodigy wkurzyli się na pewną feministyczną organizację i w ramach odreagowania powstało to sławne i zacne dzieło: youtube.com/watch?v=559AC7Ah-i8 Bez Feministek świat byłby nudny;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiarusik Re: Feminizm jest inspirujący 29.03.07, 01:29 BTW Czy wasze życie wygląda podobnie?;) Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Feminizm jest inspirujący 29.03.07, 01:40 To najbardziej feministyczny klip, jaki widzialam, wiec albo ta legenda jest nieprawdziwa, albo chlopakom nie wyszlo. Wyszlo natomiast, ze podobnie hardcorowych filmikow puszczac mlodziezy w mtv nie wolno (cenzura spowodowala, ze powstaly okrojone wersje, a i tak nie wolno bylo puszczac tego przed 22 bodaj), bo pokazuja swiat z punktu widzenia niegrzecznej dziewczynki. Wolno natomiast pokazywac dzieciom klipy milion razy bardziej wulgarne i dosadne - byleby dziewczynki w nich przedstawione byly grzecznymi, milutkimi zwierzatkami- do-rzniecia. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Feminizm jest inspirujący 29.03.07, 01:42 On jest wybitnie antyfeministyczny;) Nie widzisz ironii?;) Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Feminizm jest inspirujący 29.03.07, 01:43 Pokaz paluchem, w ktorym miejscu jest tam ironia. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Feminizm jest inspirujący 29.03.07, 01:46 Babka zachowuje się jak facet(i jak 1szy raz to widziałem to byłem przekonany że to facet),dosyć wulgarnie i prostacko,a na samym końcu widzimy w lustrze,że to była kobieta;) Teledysk śmieje się z tych,które chcą być takie jak faceci. Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Feminizm jest inspirujący 29.03.07, 01:55 Co jest konkretnie smiesznego i ironicznego z kobiety, ktora korzysta z wc? Goli nogi? Zaklada sportowy obuw? Pije przed wyjsciem i wciaga kreske? Idzie do klubu go-go i zachowuje sie nieprzystojnie? Podrywa inna kobiete i kocha sie z nia? Zaloze sie, ze sa tysiace takich kobiet - zapewne niektore z nich maja wyglad uroczych blondyneczek, jak aktorka z klipu. Tyle, ze to w twoim wiarusikowym malym rozumku pomiescic sie nie moze. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Feminizm jest inspirujący 29.03.07, 02:00 Jeśli uwazasz,że wciąganie kreski,żyganie w miejscach publicznych,awanturowanie się,kradzież,jazda po pijaku i shicie,potrącanie przechodniów,molestowanie,zadawanie się z dziwkami i to tej samej płci,jest wporzo,to ja nie mam więcej pytań;) Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Feminizm jest inspirujący 29.03.07, 02:04 No widzisz, nie kapujesz. Nie chodzi o moralna ocene tych dzialan, bo to nie jest historyjka z moralem. Chodzi o to, ze nie kazda kobieta musi byc biernym, subtelnym motylem, albo poswiecajaca sie w imie dobra ludzkosci matka, albo superseksualna suka. To sa archetypy patriarchatu, do ktorych czlonkowie patriarchatu sa przyzwyczajeni i dlatego nie pojmuja niczego, co jest inne, co jest poza dulsko ciasna perspektywa tego typu pojmowania rzeczywistosci. A chodzi o to, ze kobieta moze byc tez kawalem lobuzicy, ktora ma w nosie co o niej sadza wiarusiki tego swiata, bo one i tak nie kapuja, Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Feminizm jest inspirujący 29.03.07, 02:11 Właśnie szukam takiej rasowej łobuzicy i nie mogę znaleźć;) Znasz jakąś?;) Kobieta jest jaka jest.Szukasz(cie) dziury w całym. Jeśli nie chce balangować,to po co ją zmuszać? Właściwie balangują bez waszego przyzwolenia,więc o co chodzi? Czy chodzi o to,że jak dziewczyna ma wielu partnerów,to myślę o niej ze dziwka? Dla mnie jest dziwką i nie można zmienić mojego punktu widzenia.Pytanie czy w ogóle mój punkt widzenia takie szanowne,feministyczne grono interesi?Mam nadzieję,że nie,więc mogę dalej myśleć swoje;) Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Feminizm jest inspirujący 29.03.07, 02:23 Sam sie plączesz. Twoja, uksztaltowana przez patriarchat perspektywa kazala ci myslec podczas pierwszego ogladania klipu, ze chodzi o faceta. I - oho - okazalo sie, ze jednak jest to blondynka o subtelnych rysach, wiec wiarusik pomyslal 'o, ironia, o, zart, bo ona chce byc taka jak facet, a wychodzi na to, ze sie niegrzecznie zachowuje, o jakie to smieszne'. Wlasnie o to chodzi - zeby kobiety mogly sie zachowywac, jak maja ochote, a nie jak tego oczekuje waska perspektywa patriarchatu. Mam wrazenie, ze nadal nie lapiesz, wiec przyklad: zlinkowalam blog feministyczny, a jedna z pierwszych wypowiedzi ktoregos z (patriarchalnych) trolli (a calkiem mozliwe, ze to o ciebie samego chodzilo) bylo 'ale one sa brzydkie'. Czyli znowu: kobieta nie moze byc taka, jaka chce (bez makijazu, bez operacji plastycznej itd, kobieta ma byc pociagajaca seksualnie, i to jest najwazniejsze. A ten klip mowi 'ona moze byc taka, jaka sie sobie podoba, jaka chce, zdanie twoje czy wujka Ryska ja nic nie obchodzi'. To zreszta dotyczy facetow, ale nikt jakos nie wpadl na pomysl nakrecenia klipu, w ktorym _ktos_ szykuje dzieciaki do szkoly, sprzata, gotuje, pierze, robi zakupy, prasuje, uklada w szafkach, pomaga dzieciakom w lekcjach, zajmuje sie pomoca rodzicom, a potem szykuje sie na przyjscie - tu suspens - zony, zeby byc pieknym i wdziecznym 'odpoczynkiem wojowniczki'. W meskim wykonaniu, jakbys nie skapowal. Ten klip to proba rozszerzenia perspektywy - jak widac na twoim przykladzie, smutno nieudana. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Feminizm jest inspirujący 29.03.07, 02:35 Nie pisuję w blogach feministycznych;) Aż tak mi się nie nudzi;) Ależ kobiety mogą być jakie chcą i są jakie chcą.Tyle,że nie każdą muszę lubić,czy nie każda musi mi się podobać taka jaka jest.Ale to przecież ogólna zasada dotycząca każdego człowieka,którą niestety nie pojmie Twój illiteratowaty rozum;) Kobiety zachowują się tak,by podobać się mężczyznom,a mężczyźni by podobać się kobietom.Jeżeli mnie babochłop brzydzi,to za Chiny mnie nie zmusisz do zadawania się z nim;)Chcesz zmienić moje poczucie smaku,ale po wielu latach jedzenia polędwicy nie przerzucę się na salceson(to tak,żeby Ci zobrazować te trudne zagadnienie). Jeżeli macie odwagę mówić o facetach w dość niewybredny sposób,to oni mają również prawo niewybrednie oceniać wasz wygląd;)Przecież walczycie o równe traktowanie,nieprawdaż?;) Rozmowę dokończę jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: Feminizm jest inspirujący 29.03.07, 09:25 > Tyle,że nie każdą muszę > lubić,czy nie każda musi mi się podobać taka jaka jest. I to by było na tyle, dalsze dyskusje są zbędne. Zajmij się tymi, które lubisz, od reszty wara. Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: Feminizm jest inspirujący 29.03.07, 12:54 Czemu tak wiele czasu spędzasz na forum, gdzie są same feministki, które jak piszesz w ogóle Cie nie interesują? Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Feminizm jest inspirujący 29.03.07, 16:45 Trochę interesują,ale nie aż tyle by ganiać je po całym necie;) Odpowiedz Link Zgłoś
karolana Re: Feminizm jest inspirujący 29.03.07, 12:50 Illiterate, wiesz, jest tu w Hiszpanii taki spot dotyczący rownouprawnienia, gdzie wlasnie facet krząta się po mieszkaniu, w fartuszku, zajmuje sie dziećmi i czeka aż zona wróci z pracy. Fajne to. A co do reszty... jak taki Wiarusik ma zajarzyć. Jemu sie nawet nie miesci w głowie, ze jakas kobieta ma w głębokim poważaniu, czy mu sie podoba, czy nie i co on o niej myśli... Odpowiedz Link Zgłoś
takete_malouma Przywilej zawodowych buntowników 29.03.07, 04:47 illiterate napisała: > No widzisz, nie kapujesz. > > Nie chodzi o moralna ocene tych dzialan, bo to nie jest > historyjka z moralem. Chodzi o to, ze nie kazda kobieta > musi byc biernym, subtelnym motylem, albo poswiecajaca > sie w imie dobra ludzkosci matka, albo superseksualna > suka. To sa archetypy patriarchatu, Nazywanie tego patriarchatem tuszuje odwieczny współudział, współodpowiedzialność i współwinę kobiet. > do ktorych czlonkowie ... i członkinie... > patriarchatu sa przyzwyczajeni i dlatego nie pojmuja niczego, > co jest inne, co jest poza dulsko ciasna perspektywa tego > typu pojmowania rzeczywistosci. "Nie aprobują" to nie to samo, co "nie pojmują". Przywilejem zawodowych buntowników i buntowniczek jest gloryfikowanie wartości i zachowań, których nie da się zmieścić w zdrowo funkcjonującym społeczeństwie. Buntownicy/buntowniczki nie troszczą się o stabilność systemu społecznego, który nazywają po prostu Systemem, bo ich zasadniczym celem jest właśnie rozwalenie go i zbudowanie na jego gruzach "nowego ładu". Gdy jednak do owego budowania nowego ładu przychodzi, buntownicy/buntowniczki szybko odkrywają z czego da się budować, a z czego nie. Wówczas nieodmiennie wprowadzają totalitaryzm, bo nie potrafią tego, co potrafił stary system, który zjadł zęby na konfliktach społecznych. > A chodzi o to, ze kobieta moze byc tez kawalem lobuzicy, Dla kogóż to jest nowina? > ktora ma w nosie co o niej sadza wiarusiki tego swiata, ... bo ma w nosie ten świat i marzy jej się inny, najlepiej zaludniony innymi, "nowymi ludźmi". Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Przywilej zawodowych buntowników 29.03.07, 12:15 takete_malouma napisał: > Nazywanie tego patriarchatem tuszuje odwieczny współudział, współodpowiedzialno > ść i współwinę kobiet. O, widze postep, bo do tej pory skupiales sie raczej na 'udziale kobiet' i 'winie kobiet'. Bez 'wspol-'. Hm - congrats, jednak ewoluujesz i to w calkiem dobrym kierunku. A ja nie od dzis ani nie od wczoraj pisalam, ze kobiety sa zagorzalymi strazniczkami patriarchatu, wiec sie odtenteguj. > > do ktorych czlonkowie > > ... i członkinie... Co to jest, poprawnosc polityczna? Malouma, nie poznaje cie :) Jakis przelom. > > patriarchatu sa przyzwyczajeni i dlatego nie pojmuja niczego, > > co jest inne, co jest poza dulsko ciasna perspektywa tego > > typu pojmowania rzeczywistosci. > > "Nie aprobują" to nie to samo, co "nie pojmują". Akurat w tym przypadku wiarusik w sposob ewidetny 'nie pojmowal'. Pisalam o nim i o jemu podobnych, ktorych, mam wrazenie, jest sporawo. Nie, nie mam na dowod tego wrazenia zadnej listyfieberta. > Przywilejem zawodowych buntowników i buntowniczek jest gloryfikowanie wartości > i zachowań, których nie da się zmieścić w zdrowo funkcjonującym społeczeństwie. > Buntownicy/buntowniczki nie troszczą się o stabilność systemu społecznego, któ > ry nazywają po prostu Systemem, bo ich zasadniczym celem jest właśnie rozwaleni > e go i zbudowanie na jego gruzach "nowego ładu". Gdy jednak do owego budowania > nowego ładu przychodzi, buntownicy/buntowniczki szybko odkrywają z czego da się > budować, a z czego nie. Wówczas nieodmiennie wprowadzają totalitaryzm, bo nie > potrafią tego, co potrafił stary system, który zjadł zęby na konfliktach społec > znych. Tak, bunt jest niczym wiecej, niz zachowaniem wpisanym w system przeciw ktoremu powstaje. Ja jednak nie widze w tym klipie nic buntowniczego. Rozszerzenie perspektywy postrzegania plci to nie jest bunt, nie ma tez nic wspolnego z rewolucja. > > A chodzi o to, ze kobieta moze byc tez kawalem lobuzicy, > > Dla kogóż to jest nowina? Jak widac z powyzszej dyskusji - dla wiarusikow. > > ktora ma w nosie co o niej sadza wiarusiki tego swiata, > > ... bo ma w nosie ten świat i marzy jej się inny, najlepiej zaludniony innymi, > "nowymi ludźmi". A to ja nie wiem. O ktorej kobiecie rozmawiamy, bo sie gubie? Mi np marzy sie swiat, w ktorym kazdy robi to, na co ma ochote - a jedyna granica jest nie sredniowieczna norma spoleczna, a cierpienie drugiego czlowieka. Mysle, ze i 'starzy ludzie' sa do tego zdolni, ale potrzeba wiecej klipow takich jak ten, ktory zainspirowal niniejszy watek. Ty deklarujesz, ze zajmujesz sie muzyka, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
takete_malouma Re: Przywilej zawodowych buntowników 29.03.07, 15:00 illiterate napisała: > takete_malouma napisał: > > > Nazywanie tego patriarchatem tuszuje odwieczny > > współudział, współodpowiedzialność i współwinę > > kobiet. > > O, widze postep, bo do tej pory skupiales sie raczej > na 'udziale kobiet' i 'winie kobiet'. Bez 'wspol-'. Łżesz. > A ja nie od dzis ani nie od wczoraj pisalam, ze kobiety > sa zagorzalymi strazniczkami patriarchatu, wiec sie odtenteguj. Nazywając TO patriarchatem SKUTECZNIE ZASŁANIASZ komunikat, że kobiety są TEGO zagorzałymi strażniczkami - i nie daruję tych strażniczek, bo to też wybielanie: sugestia, że kobiety zaledwie "strzegą" czegoś, co wyłącznie mężczyźni "zrobili". > > > A chodzi o to, ze kobieta moze byc tez kawalem lobuzicy, > > > > Dla kogóż to jest nowina? > > Jak widac z powyzszej dyskusji - dla wiarusikow. Toteż moje pytanie było retoryczne. > A to ja nie wiem. O ktorej kobiecie rozmawiamy, bo sie gubie? Mi > np marzy sie swiat, w ktorym kazdy robi to, na co ma ochote - a > jedyna granica jest nie sredniowieczna norma spoleczna, a > cierpienie drugiego czlowieka. No więc w klipie bohaterka napastuje seksualnie drugiego człowieka (1:30-1:35). > Mysle, ze i 'starzy ludzie' sa do tego zdolni, ale potrzeba > wiecej klipow takich jak ten, ktory zainspirowal niniejszy watek. Taak, więcej lesbijskiego napastowania w MTV, więcej "dobrych gwałtów" według Ensler itd. itp. > Ty deklarujesz, ze zajmujesz sie muzyka, prawda? W odróżnieniu od. Odpowiedz Link Zgłoś
lolyta Re: Feminizm jest inspirujący 29.03.07, 14:03 a nie jest w porzo? wytlumacz mi dlaczego, pliz. Odpowiedz Link Zgłoś
takete_malouma Re: Feminizm jest inspirujący 29.03.07, 04:33 > Pokaz paluchem, w ktorym miejscu jest tam ironia. Tego żadania nie da się spełnić, bo ironii nie ma tam w jakimś miejscu, tylko w całości. Generalnie tak sobie kombinuję, że jeśli robię klip pro-coś tam, to nie zohydzam w nim tego czegoś. "Niegrzeczna dziewczynka" - a cóż to w ogóle za konstrukt i na jakich nie wypowiedzianych założeniach się opiera? Przypomina mi się wierszyk - nigdzie nie publikowany, czwartoobiegowy - którym Miki Dzierzbik aka Mikyloi Deribaxi skomentował obraz Bogackiej "Dziewczynka wchodzi do dziury" oraz własne komentarze artystki na temat dziełka: DZIEWCZYNKA WCHODZI DO DZIURY A co mnie, cholera, obchodzi, Że dziewczynka do dziury wchodzi Zapragnąwszy zbadać ciemność? Że "nie podlega nikomu", Kto by na "jej suwerenność" Ostrzył zęby po kryjomu? Dlaczego to jej zaglądanie Ma nieść heroiczne przesłanie Godne oprawienia w ramy? Mimo czego i wbrew czemu Ona włazi do tej jamy Zuchwale i po swojemu? Na pewno Odwieczny Wróg - tata - Za śmiałość zdobywania świata Powlecze małą za nogi, W patriarchalnych zamknie dybach... A wy, towarzyszki drogie, W te strachy wierzycie chyba! Odpowiedz Link Zgłoś
illiterate Re: Feminizm jest inspirujący 29.03.07, 12:02 Klip nakrecili faceci, w odpowiedzi na prostesty feministek. Prostesty dotyczyly slow piosenki ('change my pitch up, smack my bitch up' - to jest calosc tekstu). Chlopaki odpowiedzieli na protesty w sposob wyjatkowo inteligentny. Co to ma jednak wspolnego z tworczoscia czwartoobiegowego poety tego nie rozumiem. W dyskusji z kolega w. powyzej nie pisalam o heroizmie - raczej skupilam sie na smutnych ograniczeniach, ktore sprowadzaja przewrotnosc takiej akurat perspektywy do plaskiej jak nalesnik anegdotki. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Feminizm jest inspirujący 29.03.07, 01:43 Tzn. nie jest przeciw feminizmowi jako takiemu,ale na pewno śmieje się z postaw niektórych feministek. Odpowiedz Link Zgłoś
karolana Re: Feminizm jest inspirujący 29.03.07, 13:04 czyli według ciebie dziewczyna, która pije, nosi sportobuty, chodzi do klubów go-go, ćpa i jest lesbijką z założenia jest feministką? czy może według ciebie feministki (niektóre) tak się zachowują? bo tak się chciałam zorientować w twojej percepcji kobiet o poglądach feministycznych...A w ogóle, nie rozumiem, dlaczego ten klip z facetem w roli głównej nie poruszyłby tak bardzo... Nie rozumiem, dlaczego facet MOŻE się tak zachowywać, a kobiecie NIE WYPADA. To jest coś, co od małego próbuję pojąć i ani w ząb. Nie twierdzę, że jazda po pijaku i dawanie w żyłę jest OK, bo sama nigdy tego nie zrobiłam i nie mam zamiaru, ale gdyby to był facet... nie byłby to aż taki problem...dlaczego? czy mężczyzna jest mniej człowiekiem niż kobieta ? a może to kobieta jest mniej człowiekiem? niech mnie ktoś oswieci!! tylko plizz, bez tych bzdetów o "naturze" bo skoro są kobiety i jest ich całkiem sporo, które się zachwoują w sposób odbiegajacy od stereotypów, znaczy, że argument natury jest jakby z dupy :P Odpowiedz Link Zgłoś
takete_malouma Re: Feminizm jest inspirujący 29.03.07, 15:26 karolana napisała: > A w ogóle, nie rozumiem, dlaczego ten klip z facetem w roli > głównej nie poruszyłby tak bardzo... A z facetką poruszył? Jakoś nie odnotowałem tego poruszenia. Chyba fabrykujesz poruszenie, którego nie ma. > Nie rozumiem, dlaczego facet MOŻE się tak zachowywać, a > kobiecie NIE WYPADA. To jest coś, co od małego próbuję > pojąć i ani w ząb. Małemu Newtonowi niania mówi w ramach bajki na dobranoc, że jabłka spadają, a gruszki nie. Chłopiec wierzy niani i nigdy tego sam nie sprawdza, po czym - zamiast odkryć prawo powszechnego ciążenia - marnuje życie na dociekaniu, dlaczego gruszki nie spadają. Jesteś w podobnej sytuacji: uwierzyłaś w bajkę feministycznej niani i usiłujesz zrozumieć zjawisko, które zwyczajnie nie zachodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
turbomini Re: Feminizm jest inspirujący 29.03.07, 15:46 Czasem mam wrażenie, że tak bardzo pracujesz nad ciętą ripostą, że tylko ty sam ją w pełni rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Feminizm jest inspirujący 29.03.07, 16:52 Sport buty są tutaj po to,by zakamuflować płeć tej osoby;) Gdyby ubrała szpilki,wtedy wszystko jasne;) To,że faceci to robią,nie jest ok;) To są patologie. Kobiety są potencjalnymi matkami i najlepiej gdyby nie wpajały swojemu potomstwu zachowań,które są zgubne dla społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
lolyta pewnie ze jest inspirujacy 29.03.07, 03:30 zainspirowal na przyklad ze 20 lat temu powstanie piesni (na melodie 'she's got it' zespolu Bananarama) "myj gary, dziewczyno, myj gary, jak tych garow nie umyjesz, nie przezyjesz". Piesn byla wykonywana w miejscach typu Jarocin i sie nawet dochrapala jakiejs nagrody publicznosci bo zespol zapowiedzial ze nie zejda ze sceny i beda katowac swoja muzyka dopoki nie dostana wystarczajacych owacji zeby sie zalapac na nagrode. Boszzz to byly czasy lza sie w oku kreci. Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: pewnie ze jest inspirujacy 29.03.07, 13:36 Nosz kurde,już mam sklerozę.Nie pamiętam ani Bananaramy ani tej pieśni :( Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: pewnie ze jest inspirujacy 29.03.07, 13:41 Jak możesz nie pamiętać Banamaramy? Zacznij brać Bilobil i to natychmiast! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: pewnie ze jest inspirujacy 29.03.07, 13:50 bri napisała: > Jak możesz nie pamiętać Banamaramy? Zacznij brać Bilobil i to natychmiast! ;) Juz lecę do apteki. Odpowiedz Link Zgłoś
lolyta Re: pewnie ze jest inspirujacy 29.03.07, 13:49 zdaje sie ze to mialo tytul "Vewnus' tak w ogole: shes'got it, (myj gary) yeah, baaaaaby, she's got it (dziewczyyyno, myj gary) I'm your Venus (jak tych garow) I'm your fire (nie umyjesz,) at your desire. (nie przezyjesz). Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Nie no, Lolyta 29.03.07, 13:51 Venus to pamiętam,ale tej Bananaramy nie.Jedyny zespół z tamtego okresu jaki pamiętam to chyba Kury.Tysz pikny. Odpowiedz Link Zgłoś
lolyta Jakim cudem 29.03.07, 13:59 z calego tego plodnego niezwykle dla roznych gatunkow muzyki pamietasz jedynei najlepiej wlasnie Kury? Znaczy dobre Kury nei sa zle, ale dlaczego wlasnie to ugrupowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
kocia_noga Re: Jakim cudem 29.03.07, 19:35 lolyta napisała: > z calego tego plodnego niezwykle dla roznych gatunkow muzyki pamietasz jedynei > najlepiej wlasnie Kury? Znaczy dobre Kury nei sa zle, > ale dlaczego wlasnie to ugrupowanie? > Płodne dla mnie sa lata 60.(własnie mi się plącze po głowie "Mona Lisa"Cole'a) i 70.Potem to juz czasem cos w ucho wpadło,a Kury to był kultowy zespół na czacie,gdzie bywałam kilka lat,to i się utrwalił. jestem pokolenie wczesniej i mam prawo do sklerozy. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Feminizm jest inspirujący 29.03.07, 16:43 Tak patrząc na to co panie wypisujecie dochodzę do wniosku,że dziwka jest very good pod warunkiem,że zamówiona przez kobietę;) Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Feminizm jest inspirujący 29.03.07, 16:48 Bravo dla autorów tego klipu;) Mniej rozgarnięte feministki tłumaczą go sobie na swoją korzyść,dzięki czemu autorzy mogą spać spokojnie;) Odpowiedz Link Zgłoś