Dodaj do ulubionych

Mandaty za kobiecy topless na plaży

26.06.07, 10:18
Nie wiem, czy to jest zgodne z duchem feminizmu, nie wiem, co to dokładnie
oznacza "być feministką", więc ciekawa jestem, co na to feministki:
Podobno od tych wakacji kobiety w Polsce opalające się topless na plaży będą
karane mandatami. Męzczyżni w Polsce opalający się topless na plaży, ba,
nawet łażący topless po budowach, wiejskich szosach z kosą na ramieniu - nie!
Uważam, że to dyskryminacja kobiet w czystej postaci. Dlaczego uważa się
żeńską klatkę piersiową za rzecz wstydliwą, a męską - nie? Dlaczego gołe
kobiece piersi na plaży totaka obraza ludzkiej wstydliwości? Moja znajoma
karmiła piersią dziecko w miejscach publicznych a nawet w kościele i nikt jej
o to nie robił wyrzutów. Ergo: Normalini ludzie nie robią wielkiego halo z
widoku kobiecych piersi. Dlaczego nasze prawo robi z tego wielkie halo? Czy
chce w ten sposób ponizyć kobiety?... Co o tym myslicie?
Im dłużej żyje w tym kraju, tym bardziej zastanawiam się, kto tu jest
nienormalny. Czy nienormalne jest to, że ja nie widzę nic obraźliwego w
gołych piersiach na plaży czy karmiących niemowlaka czy nawet widocznych pod
przezroczystą bluzką? Czy normalna bym była, jakby mnie na taki widok
przechodził dreszcz zgorszenia, obrzydzenie i niechęci?.. Wydaje mi się, ze
to raczej ja jestem normalna a ci co się brzydzą - nienormalni. Czekam na
wasze opinie: Jak wy to czujecie?..
Obserwuj wątek
    • bitch.with.a.brain Re: Mandaty za kobiecy topless na plaży 26.06.07, 10:51
      Ja odmówię przyjęcia mandatu i powołam się na konstytucę, która zakazuje
      dyskryminacji ze względu na płeć i zapewnia obywatelom równość wobec prawa.Zakaz
      odsłaniania tułowia dla połowy obywateli jest dyskryminujący.
    • kochanica-francuza Obrzydzenie, zgorszenie i zażenowanie 26.06.07, 12:44
      to TRZY różne rzeczy.

Ustalmy, o czym mówimy, i może nie piętnujmy określeniem "nienormalni".
      • bitch.with.a.brain Re: Obrzydzenie, zgorszenie i zażenowanie 26.06.07, 13:13
        ja akurat mówię o dyskryminacji nie o nienormalności.
      • yesamin Re: Obrzydzenie, zgorszenie i zażenowanie 26.06.07, 13:14
        Nie zamierzam tu prowadzić sporu o kastegorie, tylko dowiedziec się o uczucia,
        jakie wywołuje w innych kobietach opisana przeze mnie sytuacja. Sama tez
        napisałam, co czuję i jaki rodzaj emocji, moim zdaniem, krąży wokół tematu.
        Emocje nie sa ścisle definiowalne i można je wyrażac używając słów, które,
        zdaniem posiadającego te emocje, oddadzą istotę rzeczy.
        Jeśli chcesz sporu o kategorie, to nie ze mną, gdyż ja chcę rozmowy o emocjach,
        czyli nasze oczekiwania sa rozbieżne.
        • kochanica-francuza No właśnie, i piszesz 26.06.07, 13:16
          Czy normalna bym była, jakby mnie na taki widok
          przechodził dreszcz zgorszenia, obrzydzenie i niechęci?..

Czyli o JAKICH emocjach piszesz? Jakoś te emocje musimy nazwać, prawda?
          • bitch.with.a.brain Re: No właśnie, i piszesz 26.06.07, 13:18
            Po prostu okreslenie normalny/nienormalny jest nie do zdefiniowania. Ja odczuwam
            obrzydzenie na widok pająka, ktoś na widok piersi.
            • kochanica-francuza Re: No właśnie, i piszesz 26.06.07, 13:22
              Ja odczuwam zażenowanie na widok części intymnych wyeksponowanych publicznie,
              niezależnie od ich estetyki/atrakcyjności. Odczuwam także ZAŻENOWANIE na widok
              migdalących się publicznie parek. Każdy może swoją partnerkę trzymać za krocze,
              tylko dlaczego akurat przy stacji metra Centrum? Chyba sypialnia byłaby
              odpowiedniejsza?
              • kochanica-francuza Re: No właśnie, i piszesz 26.06.07, 13:23
                Choć topless na plaży jest akurat bardziej naturalny niż przejrzysta bluzka na
                ulicy .
              • bitch.with.a.brain Re: No właśnie, i piszesz 26.06.07, 13:28
                ale przeciez pojęcie częsci intymnych jest czysto kulturowe. Jeżeli
                dekonstruujemy rózne kwestie kulturowe to dlaczego nie zająć się akurat tym.
                dlaczego właściwie tułów kobiecy ma być intymny a męski nie? czy chodzi tylko o
                wypukłości? Jeśli tak to moja klatka piersiowa jest mniej intymna niż to co
                zaprezentował na plazy np poseł Maksymiuk:)
                • kochanica-francuza Re: No właśnie, i piszesz 26.06.07, 13:31
                  bitch.with.a.brain napisała:

> ale przeciez pojęcie częsci intymnych jest czysto kulturowe.

Owszem, i w tej kulturze wyrosłam.

> wypukłości? Jeśli tak to moja klatka piersiowa jest mniej intymna niż to co
                  > zaprezentował na plazy np poseł Maksymiuk:)

Nie same, ale ich rolę. Wypukłości posła M. nie są erogenne. :-)
                  • bri Re: No właśnie, i piszesz 26.06.07, 13:35
                    Z mojego doświadczenia wiem, że klatka piersiowa i sutki to u mężczyzn często
                    bardzo erogenne strefy.

Zresztą jeśli mielibyśmy zasłaniać akurat sterfy erogenne to niektórzy
                    musieliby chodzić non-stop w szaliku i nausznikach ;)
                    • bitch.with.a.brain Re: No właśnie, i piszesz 26.06.07, 13:37
                      otóż to, to żaden argument. Wyrosłyśmy też w kulturze patriarchalnej co nei
                      znaczy,że musimy bezkrytycznie przyjmować jej wzorce
                      • kochanica-francuza Zdaje się, ma być o emocjach? 26.06.07, 13:42
                        Piszę o swoich emocjach i nie wydaje mi się, żebym musiała je argumentować.
                        Zwłaszcza w sposób racjonalny, co już jest absurdem. Emocje to nie racjonalność.
                        Bitch może sobie chodzić goła po mieście, jeśli jej emocjom to odpowiada , a
                        moim emocjom odpowiada zgorszenie i zażenowanie na taki widok.
                        • kochanica-francuza Re: Zdaje się, ma być o emocjach? 26.06.07, 13:43
                          W ogóle jeżeli mamy się bawić w "twoje emocje są złe, popracuj nad nimi z
                          użyciem krytycznego umysłu" to ja się wypisuję. Już to przerabiałam z illiterate.
                    • kochanica-francuza Źle się wyraziłam, moja wina 26.06.07, 13:40
                      bri napisała:

Mam na myśli, że nie są to strefy szczególnie budzące zainteresowanie płci
                      przeciwnej.
                      • bri Re: Źle się wyraziłam, moja wina 26.06.07, 13:44
                        Nie? Piękny męski tors to jedna z seksowniejszych rzeczy u mężczyzn, jak dla
                        mnie. W filmach uwielbiam sceny kiedy przystojni faceci wystepują bez koszuli.

Parę dni temu miałaś za złe dziadkowi, że koszulę miał rozpiętą "dla efektu
                        seksowności". Musisz więc też to zauważać.

Może po prostu krępuje Cię nagość innych ludzi, niezależnie od płci?
                        • kochanica-francuza A wiesz? 26.06.07, 13:47
                          Owszem, krępuje mnie publicznie. Na ulicy. Ulica to nie miejsce na rozbieranie się.
                          • bri Re: A wiesz? 26.06.07, 13:51
                            Hm... Ja się zastanawiam. Na pewno nie jest miło spotkać onanistę w autobusie,
                            ale już goły tors u facetów zupełnie mnie nie krępuje, tak samo wielkie dekolty
                            czy przezroczyste bluzki u kobiet. W sumie na ulicy żadnej z gołymi piersiami
                            nie spotkałam i ciężko mi sobie to wyobrazić, ale nie wydaje mi się, żeby miało
                            mnie to krępować pod warunkiem, że nie będę musiała jej naśladować. Pewnie bym
                            się trochę gapiła bo ludzkie ciało jest takie ciekawe.

• pavvka Re: A wiesz? 26.06.07, 13:53
                              Ja mam tak samo.
                              • kochanica-francuza Jak ja czy jak bri? nt 26.06.07, 13:56
                                • pavvka Re: Jak ja czy jak bri? nt 26.06.07, 13:58
                                  A pod czyim postem się wpisałem?
                                  • kochanica-francuza I ty puffek przeciw mnie? ;-))) 26.06.07, 14:04
                                    Obrażam się. ;-))) Idę się uczyć, bleeeee. :-(
                                    • pavvka Re: I ty puffek przeciw mnie? ;-))) 26.06.07, 14:19
                                      Nie jestem przeciwko. Możesz się oburzać na co tylko chcesz dopóki nie domagasz
                                      się wprowadzenia ustawowego nakazu noszenia burek na ulicy.
                                      • bitch.with.a.brain Re: I ty puffek przeciw mnie? ;-))) 26.06.07, 18:41
                                        otóż to, dopóki czyjeśc prywatne wstręty nei mają wpływu na prawo to jest ok
                                      • kochanica-francuza Zaraz tam burek 26.06.07, 21:58
                                        Co to za obsesja jakaś, posługiwania się samymi skrajnościami?
                                        • pavvka Re: Zaraz tam burek 27.06.07, 15:50
                                          No dobra, burka jest pewnym symbolem, zapewne przesadzonym, ale chodzi o
                                          zasadę.

Owszem, zdarzało mi się westchnąć w duchu na ulicy na widok panien o rozmiarze
                                          w pasie 120cm i z kwintalami celulitu lansujących się z odsłoniętymi brzuchami
                                          i w miniówach (zwłaszcza w UK widuje się takie cuda), ale i tak uważam, że nic
                                          mi do tego jak inni ludzie się ubierają. Zawsze można odwrócić wzrok.
                                          • kochanica-francuza Re: Zaraz tam burek 27.06.07, 22:12

> i w miniówach (zwłaszcza w UK widuje się takie cuda), ale i tak uważam, że nic
                                            > mi do tego jak inni ludzie się ubierają. Zawsze można odwrócić wzrok.

A ja uważam, że ulica jest miejscem publicznym. Ja też nie robię tam tego, co w
                                            domu - nie dłubię w nosie, nie śpiewam "Marsylianki" . Więc od innych oczekuję,
                                            żeby również nie narzucali mi swojej prywatności.
                                            • bitch.with.a.brain Re: Zaraz tam burek 27.06.07, 22:23
                                              właśnie wyobraziłam sobie, jak siedzisz przed kompem w domu, dlubiesz w nosie i
                                              śpiewasz "Marsylianke":)
                                              • kochanica-francuza Re: Zaraz tam burek 27.06.07, 22:32
                                                bitch.with.a.brain napisała:

> właśnie wyobraziłam sobie, jak siedzisz przed kompem w domu, dlubiesz w nosie i
                                                > śpiewasz "Marsylianke":)

Trudno jest śpiewać dłubiąc w nosie. Te akurat dwie czynności wykonuję zawsze
                                                oddzielnie. ;-)
                                            • pavvka Re: Zaraz tam burek 28.06.07, 12:53
                                              A ja uważam, że świat byłby fajniejszy gdyby ludzie nie wstydzili się śpiewać
                                              Marsylianki na ulicach.
                                              • kochanica-francuza Pavvka, ale ja mam fatalny gust muzyczny 28.06.07, 13:05
                                                pavvka napisał:

> A ja uważam, że świat byłby fajniejszy gdyby ludzie nie wstydzili się śpiewać
                                                > Marsylianki na ulicach.

Niekoniecznie bliźnim musi się podobać to co mnie i w mojej aranżacji.

O dłubaniu w nosie jakoś nie wspomniałeś.
                                                • kochanica-francuza To śpiewaj 28.06.07, 13:06
                                                  REFRAIN

Aux armes, citoyens !

Formez vos bataillons !

Marchons, marchons !

Qu'un sang impur...

Abreuve nos sillons !

COUPLETS

I

Allons ! Enfants de la Patrie !

Le jour de gloire est arrivé !

Contre nous de la tyrannie,

L'étendard sanglant est levé ! (Bis)

Entendez-vous dans les campagnes

Mugir ces féroces soldats ?

Ils viennent jusque dans vos bras

Égorger vos fils, vos compagnes.

Aux armes, citoyens ! Etc.

II

Que veut cette horde d'esclaves,

De traîtres, de rois conjurés ?

Pour qui ces ignobles entraves,

Ces fers dès longtemps préparés ? (Bis)

Français ! Pour nous, ah ! Quel outrage !

Quels transports il doit exciter ;

C'est nous qu'on ose méditer

De rendre à l'antique esclavage !

III

Quoi ! Des cohortes étrangères

Feraient la loi dans nos foyers !

Quoi ! Des phalanges mercenaires

Terrasseraient nos fiers guerriers ! (Bis)

Dieu ! Nos mains seraient enchaînées !

Nos fronts sous le joug se ploieraient !

De vils despotes deviendraient

Les maîtres de nos destinées !

IV

Tremblez, tyrans et vous, perfides,

L'opprobre de tous les partis !

Tremblez ! Vos projets parricides

Vont enfin recevoir leur prix. (Bis)

Tout est soldat pour vous combattre.

S'ils tombent, nos jeunes héros,

La terre en produit de nouveaux

Contre vous tout prêt à se battre.

V

Français, en guerriers magnanimes

Portons ou retenons nos coups !

Épargnons ces tristes victimes,

A regret, s'armant contre nous ! (Bis)

Mais ce despote sanguinaire !

Mais ces complices de Bouillé !

Tous ces tigres qui, sans pitié,

Déchirent le sein de leur mère !

VI

Amour sacré de la Patrie

Conduis, soutiens nos bras vengeurs !

Liberté ! Liberté chérie,

Combats avec tes défenseurs ! (Bis)

Sous nos drapeaux que la Victoire

Accoure à tes mâles accents !

Que tes ennemis expirants

Voient ton triomphe et notre gloire !

VII

Peuple français, connais ta gloire ;

Couronné par l'Égalité,

Quel triomphe, quelle victoire,

D'avoir conquis la Liberté ! (Bis)

Le Dieu qui lance le tonnerre

Et qui commande aux éléments,

Pour exterminer les tyrans,

Se sert de ton bras sur la terre.

VIII

Nous avons de la tyrannie

Repoussé les derniers efforts ;

De nos climats, elle est bannie ;

Chez les Français les rois sont morts. (Bis)

Vive à jamais la République !

Anathème à la royauté !

Que ce refrain, partout porté,

Brave des rois la politique.

IX

La France que l'Europe admire

A reconquis la Liberté

Et chaque citoyen respire

Sous les lois de l'Égalité ; (Bis)

Un jour son image chérie

S'étendra sur tout l'univers.

Peuples, vous briserez vos fers

Et vous aurez une Patrie !

X

Foulant aux pieds les droits de l'Homme,

Les soldatesques légions

Des premiers habitants de Rome

Asservirent les nations. (Bis)

Un projet plus grand et plus sage

Nous engage dans les combats

Et le Français n'arme son bras

Que pour détruire l'esclavage.

XI

Oui ! Déjà d'insolents despotes

Et la bande des émigrés

Faisant la guerre aux Sans-Culottes

Par nos armes sont altérés ; (Bis)

Vainement leur espoir se fonde

Sur le fanatisme irrité,

Le signe de la Liberté

Fera bientôt le tour du monde.

XII

O vous ! Que la gloire environne,

Citoyens, illustres guerriers,

Craignez, dans les champs de Bellone,

Craignez de flétrir vos lauriers ! (Bis)

Aux noirs soupçons inaccessibles

Envers vos chefs, vos généraux,

Ne quittez jamais vos drapeaux,

Et vous resterez invincibles.

COUPLET DES ENFANTS

Nous entrerons dans la carrière,

Quand nos aînés n'y seront plus ;

Nous y trouverons leur poussière

Et la trace de leurs vertus. (Bis)

Bien moins jaloux de leur survivre

Que de partager leur cercueil

Nous aurons le sublime orgueil

De les venger ou de les suivre.

Enfants, que l'Honneur, la Patrie

Fassent l'objet de tous nos vœux !

Ayons toujours l'âme nourrie

Des feux qu'ils inspirent tous deux. (Bis)

Soyons unis ! Tout est possible ;

Nos vils ennemis tomberont,

Alors les Français cesseront

De chanter ce refrain terrible :

• bri Re: Pavvka, ale ja mam fatalny gust muzyczny 28.06.07, 13:09
                                                  A co jest wstydliwego w śpiewaniu na ulicy? Ja to robię ciągle.

Zdarza mi się zawstydzić tylko wtedy kiedy złapię się na tym, że nieświadomie
                                                  nucę piosenki zasłyszane na MiniMini.

"Kiedy Tessy oraz Noddy mają coś ochotę zjeść
                                                  I do smaków na talerzu także słodki wpleść
                                                  Coś co zjadłby też z ochotą i dostojny lord
                                                  JAGODOWY TORT, JAGODOWY TORT!!!"
                                              • pavvka Re: Zaraz tam burek 28.06.07, 13:07
                                                Nawet mi się ostatnio zdarzyło głośno śpiewać na ulicy po wypiciu większej
                                                ilości piwa :-D
                                                • kochanica-francuza Marsyliankę??? nt 28.06.07, 13:08
                                                  • pavvka Re: Marsyliankę??? nt 28.06.07, 13:12
                                                    Nie, nie znam tekstu Marsylianki.
                                                  • pavvka Re: Marsyliankę??? nt 28.06.07, 13:14
                                                    Śpiewałem "Jeszcze się tam żagiel bieli". Nie ma to jak feministyczne piosenki
                                                    ("bo męska rzecz być daleko, a kobieca wiernie czekać") hehehe
                  • yesamin Re: No właśnie, i piszesz 26.06.07, 17:45
                    Oooo! Kochaniutka!.. Sutki męskie to właśnie jedne z nielicznych na męskim
                    ciele strefy warte pobudzania! Na mapach stref erogennych męskich zaznaczone są
                    wieloma ciaśniutko skupionymi kropkami...
    • bri Re: Mandaty za kobiecy topless na plaży 26.06.07, 13:21
      W Radio PIN dementowali dzisiaj tą informację.
      • yesamin Re: Mandaty za kobiecy topless na plaży 26.06.07, 17:47
        No to spox, aczkolwiek wcześniejsza wersja brzmiała wysoce prawdopodobnie!
    • tad9 dobry pomysł.... 26.06.07, 16:26

... chociażby z powodów estetycznych. Większość biustów, które widać na plażach,
      to nie kształtne piersi, ale - nie bójmy się tego powiedzieć - dość
      odstręczające cyce. Skoro natąpił zanik samokrytycyzmu wśród plażowiczek - niech
      wkracza prawo!
      • pavvka Re: dobry pomysł.... 26.06.07, 16:41
        Mam nadzieję, że Ty, Tadzie, jesteś wystarczająco urodziwy, bo inaczej prawo
        może wkroczyć nakazując Ci zakrywanie twarzy przed wyjściem na ulicę.
        • evita_duarte i ladnie to tak... 26.06.07, 16:42
          pavvka napisał:

> Mam nadzieję, że Ty, Tadzie, jesteś wystarczająco urodziwy, bo inaczej prawo
          > może wkroczyć nakazując Ci zakrywanie twarzy przed wyjściem na ulicę.

wspolforumce slowa z ust wyjmowac? he?
          • pavvka Re: i ladnie to tak... 26.06.07, 16:50
            Oj, mogłaś powiedzieć to samo jeszcze raz innymi słowami.
            • evita_duarte Re: i ladnie to tak... 26.06.07, 16:52
              nie moglam wyjales mi moje wlasne z buzi no!
              • pavvka Re: i ladnie to tak... 26.06.07, 16:53
                Mam Ci je włożyć z powrotem? :-P
                • evita_duarte a fuj :P 26.06.07, 16:55

• kochanica-francuza Nie świntuszyć na forum! 26.06.07, 22:10
                    od tego są inne fora ;-)
                    • pavvka Re: Nie świntuszyć na forum! 27.06.07, 08:31
                      Ale ja na nich nie bywam :-)
        • bri Re: dobry pomysł.... 26.06.07, 16:46
          Nie wiem jak to jest, że mnie tyle rzeczy w życiu omija ;)

Co roku jestem nad polskim morzem a wszystkie gołe cycki, jakie widziałam na
          plaży dałoby się policzyć na palcach jednej ręki.
          • tad9 Re: dobry pomysł.... 26.06.07, 16:50
            bri napisała:

> Nie wiem jak to jest, że mnie tyle rzeczy w życiu omija ;)
            >
            > Co roku jestem nad polskim morzem a wszystkie gołe cycki, jakie widziałam na
            > plaży dałoby się policzyć na palcach jednej ręki.

Bo też w Polsce nie jest pod tym względem najgorzej. Ale wybierz się - na
            przykład - do Chorwacji. Albo - nie daj Boże! - do Hiszpanii. Hiszpańskie plaże
            okupują niemieckie turystki w wieku późnobalzakowskim. Można dośtać jakiegoś
            urazu....

A co do zasłaniania się mężczyzn. Mężczyzna - to nie jest zjawisko estetyczne. A
            kobieta - owszem.
            • pavvka Re: dobry pomysł.... 26.06.07, 16:51
              Hmm, jeśli nieestetyczne, to chyba tym bardziej należy zasłaniać?
              • bri Re: dobry pomysł.... 26.06.07, 16:51
                To samo sobie pomyślałam. Czytasz dziś w myślach ;)
                • pavvka Re: dobry pomysł.... 26.06.07, 16:52
                  Eee, to się akurat samo nasuwało.
                  • pavvka Re: dobry pomysł.... 26.06.07, 16:55
                    Ale Tad chyba za siebie mówi, bo wielu mężczyzn jest estetycznych.
            • pavvka Re: dobry pomysł.... 26.06.07, 16:51
              A tak w ogóle, jaki to jest wiek późnobalzakowski?
              • tad9 Re: dobry pomysł.... 26.06.07, 16:56
                pavvka napisał:

> A tak w ogóle, jaki to jest wiek późnobalzakowski?

45 i w górę. A co do estetyki - zjawisko nieestetyczne to nie jest zjawsko nie
                estetyczne. Nieestetyczne = sytuujące się poza estetyką. Zjawisko nie estetyczne
                = brzydkie. Tak to należy rozumieć.
                • bene_gesserit Re: dobry pomysł.... 26.06.07, 18:57
                  A, dzieki za wyjasnienie.

W takim razie prosze, zebys jakos zaslanial swoje posty. Najlepiej tak, zeby
                  ich nie bylo widac. Wydaja mi sie byc wysoce nieestetyczne i dlatego uwazam, ze
                  nie powinienes ich wystawiac na widok publiczny.
            • bitch.with.a.brain Re: dobry pomysł.... 26.06.07, 18:39
              niestety wielu mężczyzn to zjawiska nieestetyczne, tu masz rację
      • kochanica-francuza Bo właścicielki najpiękniejszych biustów 26.06.07, 22:00
        bynajmniej ich nie pokazują, tylko kryją w stanikach.

• kochanica-francuza Za to większość mężczyzn, których widać na plażach 26.06.07, 22:02
        to nie dumni właściciele męskich sylwetek , ale - nie bójmy się tego powiedzieć
        - dość odstręczające hominidalne stwory. Wielkie brzuchy, cienkie i wątłe nóżki,
        włos przełysiały, tyłek obwisły z mięśniami pośladkowymi w stanie zaniku. Do
        tego kartoflowata gęba i samoocena godna Apollina Belwederskiego.
        • six_a Re: Za to większość mężczyzn, których widać na pl 27.06.07, 11:17
          tako rzecze forumowa miss i właścicielka najpiękniejszego biustu na świecie
          ukrytego skrzętnie w staniku model forteca.

ależ Ty sobie obrzydzasz ten padół, bleh :)
          • kochanica-francuza to był kontrpost na post tada 27.06.07, 22:14
            six_a napisała:

> tako rzecze forumowa miss i właścicielka najpięko

Co to jest stanik model forteca? Możesz zalinkować?

nie zauważyłaś celowej powtórki pewnych sformułowań i określeń?
            • six_a Re: to był kontrpost na post tada 28.06.07, 12:51
              przynajmniej przy miss nie protestujesz :)
              eee tam, linki i linki, forum linków normalnie
              otóż model ten jest w fazie intensywnej burzy mózgów, ale wyślę Ci prototyp,
              żebyś nie musiała epatować w wielkim mieście.
              nie no, jak nie, jak tak? zawsze zauważam, gdy ktoś się do znudzenia powtarza,
              a nawet doceniam :)
              • kochanica-francuza Re: to był kontrpost na post tada 28.06.07, 12:57
                six_a napisała:

> przynajmniej przy miss nie protestujesz :)
                > eee tam, linki i linki, forum linków normalnie
                > otóż model ten jest w fazie intensywnej burzy mózgów, ale wyślę Ci prototyp,
                > żebyś nie musiała epatować w wielkim mieście.

czym epatować?

> nie no, jak nie, jak tak? zawsze zauważam, gdy ktoś się do znudzenia powtarza,
                > a nawet doceniam :)

jakaś ty miła, jaka sympatyczna
                >
                • six_a Re: to był kontrpost na post tada 28.06.07, 13:21
                  no golizną, mówiłaś, że nie lubisz jak ktoś, więc chyba pilnujesz, żeby samej
                  też nie, czy nie?

oszywiździe, że miła i sympatyczna, w każdym razie nie zaserwuję Ci 'wal się!'
                  możesz spać spokojnie :)
              • kochanica-francuza Re: to był kontrpost na post tada 28.06.07, 12:57
                six_a napisała:

> przynajmniej przy miss nie protestujesz :)
                > eee tam, linki i linki, forum linków normalnie

nie podoba się? nie trzymamy cię tutaj
                • six_a Re: to był kontrpost na post tada 28.06.07, 13:23
                  a to Ty jesteś grupa trzymająca władzię?
                  wydawało mi się, że to forum publiczne, czujesz się na miejscu mię wypraszać?
                  serio?
                  hehehe
        • kochanica-francuza Re: Za to większość mężczyzn, których widać na pl 27.06.07, 22:15
          A uwaga o najpiękniejszych biustach była wynikiem obserwacji dokonanych na Cote
          d`Azur. Jako że na plaży najbardziej lubię gapić się na bliźnich i psy. ;-)
          • six_a Re: Za to większość mężczyzn, których widać na pl 28.06.07, 13:18
            dżizas, znowu zasłużyłam na trzy odpowiedzi :)
            kot d'azor widziałam z raz czy dwa, ale psów nie mieli, był zakaz, a biusty i
            owszem byli, a skąd wiesz, że pod stanikiem są te lepsze? bo to wymaga chyba
            zajrzenia do stanika jednak, szczególnie że staniki to teraz takie, że w środku
            właściwie może niczego nie być, a wygląda, jakby było?
            tak tylko pytam retorycznie, nie musisz odpowiadać :)
    • 3.14-czy-klak Re: Mandaty za kobiecy topless na plaży 27.06.07, 11:41
      ja to se mysle, ze tu chodzi o zapobieżenie protekcjonizmowi-nie od dzisiaj
      wiadomo, ze lepsze posady dostaja kobiety z fajnym biustem
      i teraz jak taki pracodawca na plazy se powybiera co lepsze szt(cz)uki, to
      potem te inteligentniejsze beda miały mniejsze szanse na pracę
      słusznie w sumie:) popieramy ten zakaz
      • pavvka Re: Mandaty za kobiecy topless na plaży 27.06.07, 11:57
        O, cholera, to wychodzi, że ja do tej pory w niewłaściwych miejscach pracy
        szukałem. Trzeba było tylko chodzić na plażę, a pracodawcy(czynie) by mnie sami
        (e) znaleźli(lazły).
        • 3.14-czy-klak Re: Mandaty za kobiecy topless na plaży 27.06.07, 12:01
          proponuje przed wykonaniem powazniejszych decyzji konsultacje ze mna - moze byc
          na forum, 3 pierwsze porady gratis:)
          • pavvka Re: Mandaty za kobiecy topless na plaży 27.06.07, 12:03
            OK, to na początek poradź mi jakiej marki lodówkę i pralkę warto kupić.
            • 3.14-czy-klak Re: Mandaty za kobiecy topless na plaży 27.06.07, 12:25
              lodówka tylko westfrost 2 agregaty chyba ze kasa gra rolę ale one sie mieszczą
              w tych sensownych
              pralka to ciezka sprawa wiekszośc dobrych marek wykupili włosi - ja bym
              pomyslał na simensem bo bosch jest robiony w łodzi - chyba ze tez wyższa grupa
              cenowa wchodzi w rachubę?
              pozostało 1 zyczenie:)
      • bitch.with.a.brain Re: Mandaty za kobiecy topless na plaży 27.06.07, 12:35
        Fajność biustu zależy od patrzącego i jego upodobań.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka