sziaerazm 19.08.07, 23:31 co uwazacie za (stereo)typowo kobiece/ meskie cechy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sziaerazm Re: fem/ macs! 20.08.07, 09:59 hej, chlopczyku, malo wiesz o kobietach Odpowiedz Link Zgłoś
sziaerazm Re: fem/ macs! 20.08.07, 10:00 wiec jamochlony, gabki sa typowo kobiece/ meskie? Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: fem/ macs! 20.08.07, 18:14 Nie, nie - jamochłony są jak Kazia: płci nieokreślonej. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: fem/ macs! 20.08.07, 13:37 Wez sobie poszukaj badan Sandry Bem, i tego, co Kwiatkowska robila przed zrobieniem polskiej wersji Inwentarza Plci Psychologicznej. Tam jest o stereo/typach duzo i jasno. Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: fem/ macs! 21.08.07, 09:28 kobiece; tipsy, wystające ze spodni stringi,kolczyk w pępku, plastikowe buty szpilki,debet na karcie, sliska skóra po kremie, pisk na widok myszy+wskoczenie na stół,nieumiejetność picia, wariacja na punkcie cycków i brzucha,ciągłe odchudzanie się, uzywanie płynu do higieny int. i tamponów, golenie nóg...już męskie; opiekuńczość, rozsądek,punktualność, dbałość o wygląd,zamiłowanie do porządku, no chyba wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: fem/ macs! 21.08.07, 09:48 3.14-czy-klak napisała: > męskie; dbałość o > wygląd,zamiłowanie do porządku To chyba metroseksualne? Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: fem/ macs! 21.08.07, 12:42 z metroseksualnych to puder na twarz tylko znam i rózowe skarpetki Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: fem/ macs! 21.08.07, 12:55 Ech, to ja jeszcze nie mam ani jednego ani drugiego. Muszę się bardziej postarać. Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: fem/ macs! 21.08.07, 13:01 a uważasz się za metro? to moze w sygnaturce to umieść?:) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: fem/ macs! 21.08.07, 13:20 Noszę różowe koszule, więc chyba się kwalifikuję? Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: fem/ macs! 21.08.07, 13:58 No co Ty, on nosił zawsze tylko niebieskie. Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: fem/ macs! 21.08.07, 14:24 nie wiem czy zawsze? parę razy go pokazali w różu:) no chyba ze to w fotoszopie było?:) a niebieskie to policjanci nosza:) Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: fem/ macs! 21.08.07, 14:29 Ostatnio to go nawet w sukni ślubnej pokazali ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: fem/ macs! 21.08.07, 14:30 A nie, przepraszam. To jest jednak strój baletnicy. www.wprost.pl/tygodnik/?I=1287 Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: fem/ macs! 21.08.07, 15:22 teraz widać:) ale koszuli nie ma rózowej:( Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: fem/ macs! 21.08.07, 16:13 Stroju baletnicy też nie mam. Więc chyba jednak nie jestem metro. Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: fem/ macs! 21.08.07, 20:27 a moze stajesz nieraz nagi przed lusterm i grasz na skrzypcach?;) to bylby dowód nie zbity:) Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: fem/ macs! 22.08.07, 08:44 Czasem staję, ale nie umiem grać na skrzypcach. Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: fem/ macs! 22.08.07, 10:08 to moze takie pitu pitu tylko uprawiaj tez sie łapie na metro:) Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: fem/ macs! 22.08.07, 11:36 z tańszych instrumentów moge polecić gre na bąku, ale to juz nie to samo. Image kosztuje jednak. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: fem/ macs! 22.08.07, 11:38 A jakbym sobie zrobił atrapę skrzypiec z tektury, toby nie wystarczyło? Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: fem/ macs! 22.08.07, 11:40 a smyk z czego? włosie z tektury? no obciach na maksa Odpowiedz Link Zgłoś
bri Re: fem/ macs! 22.08.07, 13:30 Wygodniej zrobić sobie włosy na Rubika. Jak do tego założysz różową koszulę to nikt nie będzie miał wątpliwości, że jesteś metroseksualny. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: fem/ macs! 22.08.07, 13:36 Eee, wcale nie wygodniej. Musiałbym je sobie codziennie prostować. Już chyba wolę te skrzypce. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: fem/ macs! 22.08.07, 15:00 Niewygodna, i na włosy szkodzi. Wiem, wiem, żeby być metro, trzeba wielu wyrzeczeń. Chyba jeszcze do tego nie dorosłem. Odpowiedz Link Zgłoś
karolana Re: fem/ macs! 21.08.07, 09:58 kobiece stereotypy zgoda, a jesli chodzi o meskie... buahahaha dbałość o wyglad? porzadek? hehehehe - rzucanie mokrego ręcznika na podłogę - trzydniowy zarost - rzeczy nadające sie do prania i ... nadające sie do prania, ale jeszcze można w nich chodzić - nieużywanie dezodorantów iiii mogłabym tak długo pamiętaj, ze mówimy o STEREOTYPACH, a nie o faktach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: fem/ macs! 21.08.07, 12:43 ??????? nie wiem z kim sie zadajesz?????? ja piszę z autopsji Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: fem/ macs! 22.08.07, 08:48 Rozumiem, że ten pisk na widok myszy i debet na koncie to też cecha kobiet wzięta z autopsji..? Odpowiedz Link Zgłoś
karolana Re: fem/ macs! 22.08.07, 15:49 > ??????? nie wiem z kim sie zadajesz?????? > ja piszę z autopsji ech... no wiec jeśli piszesz o doświadczeniach własnych, to napisz wprost, a nie ładuj tego w wątek o STEREOTYPACH, bo wybacz, ale zamiłowanie do porządku NIE jest STEREOTYPOWO przypisywane facetom, tak samo jak opiekuńczość, zaś twojej wypowiedzi sens jest taki - kobiece jest be, męskie jest cacy. jak już jedziemy po stereotypach, to może dorzuć kilka cech "kobiecych" np. empatia, opiekuńczość właśnie, wrażliwość i inne takie oraz "męskich" typu brutalność, prymitywizm, itp. poza tym wariacja na punkcie cycków i brzucha raczej kojarzy mi sie z facetami, plastikowych butów nikt już (mam nadzieję!!) nie nosi, skóra po kremie nie jest śliska, chyba że używa się nieodpowiedniego kremu, nie znam ŻADNEJ dziewczyny, która piszczy i wskakuje na stół(a jak nie ma stołu??) na widok myszy, debety na karcie robią różnie często faceci, a stringi wystające ze spodni mają nie kobiety, tylko dziewczynki, w przedziale wiekowym 12-19 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: fem/ macs! 22.08.07, 16:02 autopsja to równiez doswiadczenia stwierdzone naocznie - co moze oznaczać zobaczone;) P.S. nie mam zadęcia na powaznie filozoficzne wywody:) wszystko co piszę ma na celu wywołanie usmiechu, no moze refleksji więc prosze mi nie tłumaczyć co chaciałem pokazać pisząc to co napisałem, jeszcze nie nie jestem ubezwłasnowolniony;) Odpowiedz Link Zgłoś
karolana Re: fem/ macs! 22.08.07, 16:16 > P.S. nie mam zadęcia na powaznie filozoficzne wywody:) wszystko co > piszę ma na celu wywołanie usmiechu, no moze refleksji więc prosze > mi nie tłumaczyć co chaciałem pokazać pisząc to co napisałem, > jeszcze nie nie jestem ubezwłasnowolniony;) jeśli twoim zamiarem było wywołanie uśmiechu i/lub refleksji, to niestety, przykro mi cię rozczarować - nie udało ci się. i nie chodzi o "zadęcie" tylko o grę fair. prezentowanie tylko negatywnych i śmiesznych cech jednej i tylko pozytywnych cech drugiej płci nie ma w sobie nic zabawnego ani skłaniającego do refleksji, może natomiast wkurzyć osoby płci pierwszej, nie sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: fem/ macs! 22.08.07, 16:29 I don't qrd think so dla mnie ma:)a jeśli Cie to wkurza (tzn takie głupoty) to juz jest smiesznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
karolana Re: fem/ macs! 22.08.07, 16:40 > I don't qrd think so > dla mnie ma:)a jeśli Cie to wkurza (tzn takie głupoty) to juz jest > smiesznie:) jeśli tak uważasz, to już tylko kwestia twojego poziomu, bez komentarza, pa Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: fem/ macs! 22.08.07, 16:52 ale mi przywaliłas buuuuuu:( ;) no to Ci pa:) Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: ja nie gole nog bo pustelnica jestem :P 21.08.07, 14:37 no to co? pokazywali wczoraj w tefale odkrywki archeologiczne no w jednej był przyrząd do depilacji nóg z kości czy z czegos tam:) Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: ja nie gole nog bo pustelnica jestem :P 22.08.07, 12:52 Nie wiadomo, czy to byl wynalazek dla kobiet, czy dla mezczyzn. Gdyz np w takim starozytnym Rzymie i rownie starozytnej Grecji mezczyzni golili sobie nie tylko oblicza, ale i klatki piersiowe - i to wylacznie ze wzgledow estetycznych. Sportowcy, ktorzy nota bene wystepowali calkiem nago, golili/depilowali cale cialo. Nie wiem tylko, czy razem z 'okolica bikini' czy bez. Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: ja nie gole nog bo pustelnica jestem :P 22.08.07, 13:21 Nie wiem > tylko, czy razem z 'okolica bikini' czy bez. chyba jednak bez:( bikini wynaleziono znacznie później:) Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: ja nie gole nog bo pustelnica jestem :P 22.08.07, 13:24 Cudzyslow rowniez :) A z tego, co sobie przypominam ze starozytnej ikonografii, to jednak 'z'. Odpowiedz Link Zgłoś
pavvka Re: ja nie gole nog bo pustelnica jestem :P 22.08.07, 15:05 Nie wyglądają mi na wygolonych w tych rejonach: www.buffalo.edu/news/hires/hermes1.jpg www.shunya.net/Text/Herodotus/images/GreekStatue.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-czy-klak Re: ja nie gole nog bo pustelnica jestem :P 22.08.07, 15:29 czy pojęcia starożytna oraz ikonografia nie wykluczają sie wzajemnie?:) Odpowiedz Link Zgłoś