Dodaj do ulubionych

wymrażanie nadżerki

17.02.04, 09:20
Wybieram się na wymrażanie nadżerki, powiedzcie kochane jak wygląda takie
wymrażanie , czy jest bolesne (czy bezbolesne jak twierdzi moj gin), jak
długo trwa i czy jakoś specjalnie się do tego przygotować?
Obserwuj wątek
    • zagussia Re: wymrażanie nadżerki 17.02.04, 10:26
      było juz duzo o tym na forum..poczytaj sobie, a w skrócie...niektóre boli
      niektóre nie, jesli zle wykonane moze byc niebezpieczne i długo sie goi, z tego
      co wiem co jakis czas robi sie tam babel z płynem surowicznym ktry peka i tak
      az do zagojenia..ja jak na razie zdecydowałam sie na leczenie globulkami i
      płynem, jesli nei masz duzej nadzerki tez bym to polecała, chyba ze mas jzu
      gromadke dzieci i wszystko ci jedno to wtedy polecałabym wymrazanie albo inna
      mechaniczny sposób
      • szymka44 Re: wymrażanie nadżerki 17.02.04, 16:59
        ja podejmowalam kilka prob leczenia farmakologicznego, pozniej koagulacji
        chemicznej i nic. 2 lata temu zdecydowalam sie na wymrazanie. Zabieg trwal ok
        pol godz, nic nie bolalo, scierply mi troche nogi.
        Zabieg powinnas wykonac zaraz po miesiaczce, od gina dostaniesz z pewnoscia
        jakies leki, kwas mlekowy itp. Przez miesiac powinnas powstrzymac sie od
        stosunku - szyjka musi miec czas na wyleczenie.
        Rodzenie badz nie dzieci nie ma tu chyba duzo do rzeczy, jesli trafisz na
        profesjonaliste. Ja mam 26 lat, jeszcze nie rodzilam. Po zabiegu zadnych
        powiklan, do dzis nic sie nie odnowilo. Badz dobrej mysli i zycze Ci zdrowia!
    • monika.antepowicz Re: wymrażanie nadżerki 17.02.04, 20:44
      Trwa oko/lo 10 minut i jest okrrrropnie nieprzyjemne, a po zabiegu przez około
      6 tygodni wydobywa się zpochwy surowicza, troche lepka wydzielina w duzej
      ilości- efekt najpierw rozmrażania a potem gojenia tkanek. Efekt jest ładny,
      ale zabieg nie jest zbyt przyjemny!
    • moboj Re: wymrażanie nadżerki 17.02.04, 20:56
      miałam tak dużą nadżerkę, że wymrażanie miałam robione na trzy razy - etapami.
      sam zabieg nie jest bolesny. natomiast bolesne jest to, że do zabiegu trzeba
      użyć większego wziernika niż zwykle - lekarz musi przecież dobrze widzieć co
      robi.
      zabieg wykonuje się natychmiast po zakończeniu miesiączki. przez następne
      tygodnie trzeba niestety pomęczyć się z wodnistymi upławami, nie wolno chodzić
      na basen, kąpać się w morzu czy jeziorach. nawet w wannie nie powinno się brać
      kapieli. polecany jest tylko prysznic. nie wolno też współżyć, a przy kolejnej
      miesiączce nie powinno się używać tamponów.
      wymrażanie jest bardzo powszechnym zabiegiem, wykonywanym nawet u kobiet, które
      nie rodziły. to bezpieczny zabieg, wbrew temu, co się o nim opowiada.
      ja na początku dałam się skusić na solcogyn i tylko niepotrzebnie wydałam kasę
      na ten lek (7 zabiegów x 70 złotych, bo tyle solcogyn wtedy kosztował), bo
      nadżerka nie zmniejszyła się ani o kawałek. i szczerze mówiąc to o wiele gorzej
      czułam się po solcogynie niż po wymrożeniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka