Dodaj do ulubionych

rozwolnienie po alkoholu

24.05.10, 15:20
Wiem,że podobny wątek był już zakładany ale m moim przypadku nie chodzi o
rozwolnienie natychmiast po wypiciu alkoholu a nastepnego dnia rano. Budzę sie
z okropnym bólem brzucha i od razu musze lecieć do łazienki.Czesto towarzysza
temu wzdęcia.Bywa to szczegolnie krępujące keidy się u kogos nocuje. Czy macie
jakies sposoby by uniknac takich sytuacji? jakies tabletki , potrawy?
z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • deszcz.ryb Re: rozwolnienie po alkoholu 24.05.10, 16:43
      Nie pij tyle.

Poważnie - tzw. kac-kupa po alkoholu to norma; jak chcesz jej uniknąć, to poważnie ogranicz picie.
      • bogn.a Re: rozwolnienie po alkoholu 24.05.10, 16:50
        ale ja na prawde nie pije czesto ani też żadnych ogromnych ilosci . nie u
        kazdego objawia sie to tak ostro dlatego sie pytam.
        • nglka Re: rozwolnienie po alkoholu 24.05.10, 17:00
          Alkohol jest dla organizmu trucizną. Trucizny organizm pozbywa się na różne
          sposoby, jednym z nich jest biegunka w celu szybkiego wydalenia toksyn. i nie
          jest to nic niezwykłego.
          A nie u każdego się tak objawia, bo każdy organizm jest inny. Jeden tak ma po 2
          piwach, inny po kilku kieliszkach wódki nie ma.
          • bogn.a Re: rozwolnienie po alkoholu 24.05.10, 17:22
            dziekuje za opinie ale moze jednak jest ktos kto ma tak samo i znalazl jakis
            zloty srodek.
            • deszcz.ryb Re: rozwolnienie po alkoholu 24.05.10, 17:44
              Dziewczyno, nie rozumiesz? WSZYSCY mają to samo jeżeli wypiją za dużo! I [b]NIKT[/] na to nie ma rady!

Pytasz o lek na kaca, a tego do tej pory nie wynaleziono. Od paru tysięcy lat człowiek pije alkohol i do tej pory nic nie wymyślił, żeby go następnego dnia głowa nie bolała, nie rzygał i nie miał sraczki. Jeżeli jednak znajdziesz coś takiego, to przypuszczam, że pijacy z całego świata wystawią ci pomnik i obsypią cię złotem. Może Nobla dostaniesz, kto wie. tongue_out

Naprawdę, przeczytaj odpowiedź którą ci udzieliła koleżanka powyżej - alkohol to trucizna i musisz się pogodzić z tym, że twój organizm bardzo źle sobie z nim radzi. Może rzeczywiście nie pijesz za dużo, nikt cię tu nie posądza o alkoholizm, ale musisz pogodzić się z rzeczywistością, że powinnaś pić jeszcze mniej.
              • bogn.a Re: rozwolnienie po alkoholu 24.05.10, 21:06
                deszcz.ryb napisała:

> Dziewczyno, nie rozumiesz? WSZYSCY mają to samo jeżeli wypiją za dużo! I
                > [b]NIKT[/] na to nie ma rady!
                >
                > Pytasz o lek na kaca, a tego do tej pory nie wynaleziono. Od paru tysięcy lat c
                > złowiek pije alkohol i do tej pory nic nie wymyślił, żeby go następnego dnia gł
                > owa nie bolała, nie rzygał i nie miał sraczki. Jeżeli jednak znajdziesz coś tak
                > iego, to przypuszczam, że pijacy z całego świata wystawią ci pomnik i obsypią c
                > ię złotem. Może Nobla dostaniesz, kto wie. tongue_out
                >
                > Naprawdę, przeczytaj odpowiedź którą ci udzieliła koleżanka powyżej - alkohol t
                > o trucizna i musisz się pogodzić z tym, że twój organizm bardzo źle sobie z nim
                > radzi. Może rzeczywiście nie pijesz za dużo, nikt cię tu nie posądza o alkohol
                > izm, ale musisz pogodzić się z rzeczywistością, że powinnaś pić jeszcze mniej.
                Wyznaję zasadę"nie karmić trolla" soryuncertain
                • Gość: missy_poom Re: rozwolnienie po alkoholu IP: *.globalconnect.pl 24.05.10, 21:20
                  bogn.a napisała:

> Wyznaję zasadę"nie karmić trolla" soryuncertain

Zatem zastosuj ja do siebie i prestan trollowac, ile razy mozna pytac o cos, na
                  co juz dostalas odpowiedz? nie ma leku na kaca i wbij to sobie do glowy bo
                  zaczniemy myslec, ze alkohol szkodzi ci takze na szare komorki...
                  • bogn.a Re: rozwolnienie po alkoholu 24.05.10, 21:29
                    Gość portalu: missy_poom napisał(a):

> bogn.a napisała:
                    >
                    > > Wyznaję zasadę"nie karmić trolla" soryuncertain
                    >
                    > Zatem zastosuj ja do siebie i prestan trollowac, ile razy mozna pytac o cos, na
                    > co juz dostalas odpowiedz? nie ma leku na kaca i wbij to sobie do glowy bo
                    > zaczniemy myslec, ze alkohol szkodzi ci takze na szare komorki...
                    aha czyli jak Ty mi piszesz ze nie ma to nie ma? a co Ty jestes?lekarz?jak ci
                    sie watek nie podoba to napisz zeby go usuneli i nie wyzywaj sie tu. Oczekuje ze
                    napisza cos osoby ktore chca sie czyms ciekawym podzielic a nie idioci szukajacy
                    zaczepki.
                    • Gość: missy_poom Re: rozwolnienie po alkoholu IP: *.globalconnect.pl 24.05.10, 22:19
                      bogn.a napisała:

> aha czyli jak Ty mi piszesz ze nie ma to nie ma?

Przynajmniej trzy osoby w tym wątku już to piszą. Ile ma ci odpowiedzieć?
                      Pięćdziesiąt? Rodzinie też tak wiercisz dziurę w brzuchu aż padną jak muchy
                      dopóki ni powiedzą tego, co chcesz usłyszeć? Zastanów się zatem po co tu
                      piszesz: by usłyszeć o, co chcesz - czy to, co jest prawdą?

- a co Ty jestes?lekarz?

Skoro potrzeba Ci odpowiedzi lekarza to się do niego udaj. Proste!
                      Muszę być matematykiem by wiedzieć, że 2 + 2 = 4? Pomyśl, to na prawdę nie boli.
                    • sundry Re: rozwolnienie po alkoholu 25.05.10, 09:10
                      Myślisz,że istnieje tajemniczy lek na kaca,ale wiedzą o nim tylko
                      wybrańcy lekarze, a reszta musi umierać po przepiciu?big_grin
        • sundry Re: rozwolnienie po alkoholu 24.05.10, 18:53
          Ja tak mam nawet po dwóch piwachsmile
    • Gość: . Re: rozwolnienie po alkoholu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 17:49
      to tzw kac kupa, kazdy ja ma, nie ma na to sposobu - chyba ze jeden - po prostu
      nie pij
    • matya Re: rozwolnienie po alkoholu 24.05.10, 21:20
      bo alkohol to najwieksza trucicna!big_grin
      www.youtube.com/watch?v=uejrvomxvcg
      • Gość: gaba Re: rozwolnienie po alkoholu IP: *.dip.t-dialin.net 25.05.10, 12:33
        Skoro tak sie zle czujesz na drugi dzien, to po prostu przestan pic!
        Wystarczy lampka wina na cala impreze, albo w ogole NIC i mozna sie
        swietnie bawic.
        • Gość: Piterus Re: rozwolnienie po alkoholu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.04.14, 20:56
          Wybaczcie, ale jesteście żałośni i pokazujecie to odpowiadając nie na to pytanie, które zostało zadane. Czy ktoś tu mówi o kacu, czy złym samopoczuciu? A może pytanie dotyczyło dużych ilości alkoholu? Klepiecie w klawisze tylko po to, żeby klepać?

Odpowiadając na pytanie... Piję dużo i często. Prawie zawsze kolejny dzień jest cały... rozwolniony. wink Jakiś czas temu opracowałem sobie sposób na planowane imprezy. Espumisan (jedna sztuka co godzinę od początku imprezy), 2KC (dwie tabletki, gdy mam już dobrą fazę) i Smecta (szaszetka przed snem). Od - powiedzmy - roku nie obawiam się imprez poza domem. Zakładając, że nie chleję aż do wymiotów, powyższe zestawienie uznaję za w 100% skuteczne przynajmniej dla mnie.

Pozdrawiam.
          • Gość: Maciusiowka Re: rozwolnienie po alkoholu IP: *.212-91-26-0.dynamic.chello.pl 10.06.14, 19:01
            Koleżanka po prostu nie robi nic żeby do kaca nie dopuścić i takie skutki mogą byćsmile Sposób powyżej może i działa, ale mnie nie przekonuje za dużo tych różnych specyfików, kto by to pamiętał. Ja mam swój jeden saszetkę Alcovit Med zaraz po imprezie, a jak większe picie to nawet jedna jeszcze w trakcie i budzenie się rano u kogoś przestaje być krepujące no i dzień inaczej mijasmile
            • Gość: ewelinnka Re: rozwolnienie po alkoholu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.14, 09:55
              Co to jest Alcovit jak działa i gdzie go można dostać?
              • Gość: Anonimowoo Re: rozwolnienie po alkoholu IP: *.212-91-26-0.dynamic.chello.pl 06.07.14, 21:10
                Alcovit to wyrób medyczny dostępny raczej tylko w aptekach, można go też zamówić przez stronę www alcovit pl. To naturalny sposób na zabobieganie kaca, 100% krzemionka. Jest skuteczny a dla mnie to najważniejsze.
          • sandriks Re: rozwolnienie po alkoholu 10.09.14, 13:09
            dobre, nie dośc , że sie trujesz alkoholem do dokładasz do tego tonę chemicznych tabletek... bokiem ci to kiedyś wyjdzie człowieku!!!
    • Gość: Michał ból IP: *.dynamic.chello.pl 17.07.14, 14:30
      Ile chamstwa i agresji na tym forum. To ze dziewczyna następnego dnia po wypiciu wstaje z bólem brzucha nie jest normalne. Widać u Ciebie organizm jakoś wyjątkowo mocno reaguje na alkochol, być moze coś z nim nie tak, np. z wątrobą , żołądkiem itp.

Weż pod uwage ze alkochol wypłukuje substancje odzywcze z organizmu, dlatego nastepnego dnia brakuje magnezu, potasu i roznych mikroelementów ( objawia sie to kołataniem serca, złym samapoczuciem, lękami ). Gościu z karetki kiedys poradził mi jedną rzecz na mocnego kaca. Powereid + sok pomidorowy + jakieś owoce (najlepiej cytrusy ). Dotego unikanie wszystkiego co cięzkostrawne, i asolutnie tego co zwiększa ciśnienie ( kawa , redbul itp ). Po tym wszystkim człek lepiej sie poczuje , jednak nie wyeliminujesz tym problemów z bólem brzucha. WIĘKSZOŚC LUDZI MA ROZWOLNIENIE NA KACY ALE NIE BUDZI SIE Z BÓLEM BRZUCHA.

ps. Moze bierzesz jakies leki które wchodzą w interakcje a alko ? Np. biorąc leki na alergie czesto czlowiek staje sie mega senny po piwie
      • Gość: MaciekFaK Re: ból IP: *.sprintdatacenter.net 10.09.14, 06:53
        Dlatego może powinna spróbować Alcovitu który oczyszcza organizm i zapobiega dostaniu się alkoholu do krwiobiegu.
        • Gość: ww Re: ból IP: 5.134.65.* 15.10.14, 22:18
          jaki chamski spam nie mogę smile można spróbować nie pić jak się u kogoś nocuje i się wie jakie atrakcje będą po alkoholu
          może być to jakaś nadwrażliwośc jelit
      • Gość: AlkoHol Re: ból IP: *.cable.net-inotel.pl 01.03.16, 21:38
        alkoHol
    • anikssa Re: rozwolnienie po alkoholu 10.09.14, 12:26
      hehe, też po alkoholu mam kac-kupę tongue_out ale brzuch mnie nie boli wink
      • Gość: misia Re: rozwolnienie po alkoholu IP: 89.15.236.* 30.06.15, 10:17
        Ja mam biegunkę już 2 dzień po wypiciu kilku piw... ciekawe kiedy przejdzie. Nie mogę nic jeść i tylko leżę.
    • Gość: Tommy75 Re: rozwolnienie po alkoholu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.15, 14:19
      Ja mam najprowdopodobniej zespół jelita nadwrażliwego i czasami gdy mam wybrac sie gdzies w dluższa podróż musze sobie coś wypić by przytępić zmysły i nie stresować sie..problem polega na tym ze za kazdym razem po takim "znieczuleniu" jak i po kazdej imprezie mam problem wlaśnie z biegunką...caly dzień zmarnowany przez bieganie do toalety...dodatkowo przez takie akcje odzywaja sie powoli hemoroidy(ile tylek moze wytrzymac dziennych wizyt w toalecie)..ciag dalszy to zle samopoczycie,wyplukiwanue flory bakteryjnej itp...chyba jedynym wyjsciem jest poprostu unikanie alkoholu jak ognia...tylko pytanie jak radzic sobie w stresujacych sytuacjach z zespolem jelita nadwrazliwego...nie znalazlem jeszcze sposobu oprócz alkoholu by sobie jakos dac rade , mimo "cierpienia"dzien po...Ps.niestety przez biegunki po alkoholu nie decyduje sie na nocleg po za domem nigdy...
    • Gość: Wystrzałowa Re: rozwolnienie po alkoholu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.17, 12:55
      Tez tak mam. I nie można powiedziec ze to przez dużą ilość alkoholu bo biegunki mam po każdym wypiciu. Niezależnie od tego czy wypiła naprawdę sporo. Przykładowo wczoraj bylam u przyjaciółki i wypiłam dosłownie pol małego kufla piwa i to z sokiem. I dzisiaj i tak złe sie czułam. Więc rozumiem autorkę posta i nie ma co jej wmawiać że za duzo pije. Równie dobrze po lampce wina moze miec taki problem. Byc moze masz alergię na alkohol. I z tego co wiem na to nie ma sposobu. Jedynie wykluczenie picia.
    • alicjaparobczak Re: rozwolnienie po alkoholu 04.03.17, 10:13
      mój mąż tak miał Brał leki od żołądka a okazało się że ma ropień na trzustce. Ledwo uszedł z życiem. Rada jest taka ani kieliszka alkoholu do końca życia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka