IP: *.play-internet.pl 06.04.11, 19:55
Dzień dobry.
Nie chciałabym, żeby ktoś się ze mnie wyśmiewał, ale wstydzę się o tym porozmawiać z mamą. Może któraś z Pań powie mi czy to normalne. Chodzi o to, czy to normalne, że muszę codziennie chodzić z wkładką, inaczej miałabym mokro w majtkach. Czy każdej kobiecie wypływa śluz, czy coś może jest nie tak? Kiedyś coś czytałam o upławach. Jak to właściwie jest?
Dziękuję za odpowiedzi.
Pozdrawiam,
Magda
Obserwuj wątek
    • mewa000 Re: Plamy 06.04.11, 20:41
      Śluz to normalna rzecz, w okresie płodnym jest go więcej. Może być koloru białego, żółtego i przezroczysty.
      Upławy występują przy jakiś zakażeniach, np grzybicy. Wtedy śluz nie jest "gładki" tylko taki bardziej grudkowaty, ma kwaśny zapach i możesz odczuwać pieczenie. Wtedy trzeba odwiedzić ginekologa
      • aaaniula Re: Plamy 07.04.11, 16:06
        nie wiem ile masz lat, ale myślę, że warto zrobić wymaz. Owszem śluz normalna rzecz, ale ciężko nam tu określić czy to tylko śluz, czy może jakiś stan zapalny. Czujesz swędzenie? Nieprzyjemny zapach? Jak wygląda ta wydzielina?
    • lidek0 Re: Plamy 09.04.11, 16:25
      Poszłabym do lekarza i zbadała tą wydzielinę.
    • 2.niuniadwa Re: Plamy 15.04.11, 18:08
      to nic strasznego,każda kobieta chyba TO miała,jeśli wstydzisz się mamy
      możesz pogadać z lekarzem,gdy mnie się to przytrafiło bralam
      LaciBios-femina i przeszło,jak widzisz na to jest lekarstwo,żeby cię
      trochę uspokoić dodam ,że zdarza się tak np.po kuracji
      antybiotykowej,trzymaj się ,kobito

• kasicasiasia Re: Plamy 18.04.11, 10:06
      Upławy to normalna rzecz, jednak gdy zmieniają barwę na żółtą, brązowawą oznacza to, że zaczyna się coś dziać z Twoją florą bakteryjną. Ja również polecałabym jakiś probiotyk, lacibiosFemina jest jak najbardziej ok. Jeżeli z barwą nic się nie dzieje, natomiast chodzi o ilość, to też spróbuj przyjmować probiotyk i obserwuj swoje upławy, powinno być coraz lepiej. Zakładam, że nie jesteś "małą" dziewczynką, która takich suplementów łykać nie powinna.
      • Gość: emka ???? IP: *.2-4.cable.virginmedia.com 18.04.11, 12:15
        "Upławy to normalna rzecz,..."
        Już dzięki samej nazwie upławy to nie jest normalna rzecz.
        Upławy to nieprawidłowa wydzielina z pochwy.

Co innego normalna wydzielina z pochwy- są kobiety, które zwiększoną wydzielinę-śluz- obserwują w dniach płodnych cyklu, a są takie co mają "urodę" mokra i zawsze mają zwiększoną ilość wydzieliny.
    • Gość: matylda Re: Plamy IP: *.home.aster.pl 18.04.11, 17:33
      A przyjmowałaś moze wczesniej jakiś probiotyk,zeby chociaz spróbowac odbudowac flore bakteryjną ?
      Bo moze w ta strone przy takich upławach powinnas iśc.Spróbuj przez jakiś czas pobrac chociazby lacibios femine.Moim zdaniem powinno pomóc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka