bogna54 21.05.04, 13:32 Czy mogę zażywać Activelle mając problemy z żylakami/ bolące nogi/- na żylaki nie biorę żadnych leków, mam kłopoty z układem krążenia/zimne ręce i nogi/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika.antepowicz Re: ACTIVELLE - a żylaki 21.05.04, 13:54 Na pewno byłabym ostrożna- jeśli jednak w przessłosci nie było żadnych epizodów zakrzepowych, poza tym jeśli w badaniu dopplerowskim tętnic i żył nie ma objawów zakrzepicy - raczej nie ma przeciwskazań- ale na pewno decyzja nalezy do lekarza zajmującego sie Pani problemami naczyniowymi Odpowiedz Link Zgłoś
bogna54 Re: ACTIVELLE - a żylaki 23.05.04, 16:45 Pani dr moja doki mnie nie pytała o żylaki i nic na ten temat nie mówiła ale ja na forum wyczytałam o problemach jakie mogą powstać po tych tabletkach - nie wiem co robić czy skontaktować się z moim lekarzem czy przyjmować leki i zobaczyć jak się będę czuła. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.antepowicz Re: ACTIVELLE - a żylaki 23.05.04, 20:04 Myślę,ze bezpieczniej skonultować się z lekarzem rodzinnym- ale tak jak wspomniałam problem nie tkwi w zylakach tylko w genetycznie uwarunkowanej nadkrzepliwosci i innych czynnikach ryzyka( palenie, hyperlipidemia- hypercholesterolemia) Ale jesli była Pani w ciazy, rodziłą dzieci czy przyjmowała Pani poigułki antykoncepcyjne i nie występowały w.ówczas żadne objawy mogace sugerować niebezpieczeństwo powikłań zatorowo- zakrzepowych to mozna zacząć przyjmować preparat Odpowiedz Link Zgłoś