Dodaj do ulubionych

Tądzik rózowty latem

02.05.12, 14:44
Wiem, że to nie to forum, ale są tutaj dziewczyny, które zmagaj sie z tą okropną przypadłością. Od lat z tym walczę, od października dość intensywnie, kilka dni ciepła i leczenie na marne, nie opalałam si, nie wystawiłam do słońca, jak z tym radzić sobie latem,
jaki krem na lato z filtrem,
Przerabiałam skinoren, finace, metronidazol, i inne robione specyfiki robione na receptę, które są drogie Ale kremy te w większości nie nadają się do stosowania na lato.
Jak walczyc latem, dzisiaj czerwone place, grudki
Obserwuj wątek
    • estelka1 Re: Tądzik rózowty latem 02.05.12, 16:44
      Jeśli najmniejsze nawet słońce nasila u Ciebie problemy z trądzikiem, to sugeruję użycie nie tyle filtrów, co blokera (w sensie kremu oczywiście). Popytaj w aptekach
    • gryzelda71 Re: Tądzik rózowty latem 02.05.12, 16:58
      A jak walczysz z tym od lat?
      • just-a25 Re: Tądzik rózowty latem 03.05.12, 13:24
        mam to od jakiś 5 lat, wcześniej trądzik pospolity, od października, co miesiąc lub 2 razy w miesiacu dermatolog, brałam 4 m tetrarysal, jakieś papki na noc, metranidazol, skinoren, finace, jakies masci robione, a teraz pogoda to nasiliła, te maści nie moga mieć kontakt ze słońcem.
        • grave_digger Re: Tądzik rózowty latem 03.05.12, 14:39
          iwostin na naczynka filtr 30.
          tego używam przy moim trądziku na dzień.
          • grave_digger Re: Tądzik rózowty latem 03.05.12, 14:42
            https://polki.pl/work/privateimages/formats/V5_MT_LIFE/19422.jpg
            • grave_digger Re: Tądzik rózowty latem 03.05.12, 14:45
              dodam, że używam dwa razy dziennie rozex (metronidazol) i dwa razy w tyg. locacid. rano ten iwostin a na noc iwostin na noc - wymiennie z pharmaceris na trądzik różowaty.
              mi ta kuracja pomaga.
              • just-a25 Re: Tądzik rózowty latem 03.05.12, 14:51
                właśnie teraz mam zapisany rosex, co myslisz o tej maści, jeszcze nie wykupiłam
                • grave_digger Re: Tądzik rózowty latem 03.05.12, 14:55
                  stosuję rano i wieczorem. jest wydajniejsza niż metronidazol, bo jest w żelu, więc w ogólnym rozrachunku tańsza. szybko sie wchłania. po dwóch tygodniach łuszczy skórę, jak się złuszczyła, odnowiła, zmiany się zmniejszyły a skóra zrobiła mniej szorstka. mam zużyć dwie tubki i nie patrzeć, że sie polepsza.
                  • rosabell Re: Tądzik rózowty latem 03.05.12, 15:43
                    vitella ictamo probowalas?
                    • just-a25 Re: Tądzik rózowty latem 05.05.12, 17:05
                      wykupiłam rozex, do twego mam kwas borny, maść zglinki na noc robioną, w tabletkach betakaroten oraz zincas.
                      Jeszcze musze coś z filtrem kupić, o by pomogło
                      • just-a25 Re: Tądzik rózowty latem 11.05.12, 09:16
                        i zamiast lepiej jest gorzej, może ten rozex, wyglądam strasznie, piecze, boli, zaczekam do poniedziałku
                        • Gość: Maja Re: Tądzik rózowty latem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 10:09
                          Od kilku miesięcy tak jak Ty cierpię na trądzik różowaty, zupełnie nie wiem skąd to się wzięło na mojej twarzy.
                          Od kilkunastu dni stosuję na noc taką różową papkę robioną w aptece, chyba z metronidazolem i 2x dziennie metronidazol w tabletkach, do tego na dzień miejscowo maść metronidazol smile
                          Natomiast na dzień krem z filtrem 20 Iwostin.
                          Zauważyłam że objawy nasilają się jeśli wystawiam buzię do słońca więc staram się go unikać, tyle.
                          Życzę zdrówka!
                          https://encrypted-tbn1.google.com/images?q=tbn:ANd9GcTepKrBd7hSPWii4Z0qb65MDoka36yaFl-Zb8fXE3IrYKkGxh_u2Q
                          • Gość: just-a25 Re: Tądzik rózowty latem IP: *.promax.media.pl 11.05.12, 15:26
                            Nie wiem, jak u ciebie ale u mnie przy nasileniu występują dolegliwości bólowe, pieczenie, czasem jak by mi ktoś igły w twarz wbijal i czerwone plamy z łuskami. Chyba ten rozex zupełnie mi nie sluży, lepiej działał skinoren, finacea.
                            • Gość: Maja Re: Tądzik rózowty latem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.12, 16:33
                              No widzisz a ja właśnie żadnych objawów prócz zaczerwienienia i krost nie mam, nie boli, nie swędzi i nie piecze za to wygląda paskudnie wink
    • bardu Re: Tądzik rózowty latem 11.05.12, 11:38
      Od lat używam kremu z filtrem 50 - www.dobrykrem.pl/product_info.php/products_id/50 (przy okazji oszczędzam na make-upie). W okresach zaostrzenia choroby żel Rozex i woda borowa do przemywania twarzy rano i wieczorem. No i dieta - to podstawa. A więc żadnej kawy, mocnej herbaty, alkoholu, papierosów, tłustych, gorących i ostro przyprawionych potraw. Można się przyzwyczaić.
    • Gość: inka Re: Tądzik rózowty latem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.12, 13:23
      Witam,
      Ja stosowałam probiotyczne mydło w płynie. Nie ma żadnych przeciwwskazań w stosowaniu tego preparatu latem. Jestem z niego zadowolona, pomógł mi pozbyć się trądziku smile
      • salatka_owocowa Re: Tądzik rózowty latem 14.05.12, 13:52
        a La Roche rowniez znasz? Mi pomoga i jestem z niego bardzo zadowolona.
        www.iparfumerie.de/pflege/la-roche-posay/la-roche-posay-rosaliac-uv-beruhigende-tagescreme-fur-trockene-bis-sehr-trockene-haut-spf-15riche-anti-redness-moisturiser-40-ml/?utm_source=gogle-product&utm_medium=gogle-product&utm_campaign=gogle-product&gclid=CKvTu4Db_68CFQpj3wodyEerSA
        Powinnas dostac od swojego dermatologa probowke a jesli nie od niego to napewno z apteki.
        Sprobuj bo naprawde polecam.
        • Gość: bodzia Re: Tądzik rózowty latem IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.07.12, 14:59
          od pół roku walczę tak jak wy wszyscy,biorę jeszcze tetryrasyl w kaps. doustnie ,do smarowania metronidazol lub klindacin,zaznaczam że metro.mnie chyba uczulil bo byłam czerwona jeszcze gorzej i mój lekarz przepisal mi klidacin w zelu i punktowo smarowałam na pojawione grudkiczerwone.do demakijazu uzywam z pharmaceris żelu do twarzy (myd ło bez mydła)i poprawiam woda z ziaje miceralną a na koniec przemywam borasolem z apteki bez recepty i jakos wygladam . po tym nakładam zrobione na rec. boraasol z euceryna za 8zł 100ml.na twarz i szyję i rano tego nie zmywam tylko kładę krem bioderma z 5o filtrem i na to fluid z la roche i jest oky .mysle ze komus pomogę w zmaganiu się z chorobą ,bo w grudniu u.r. sama bylam jak wampirzyca obrzęk twarzy że nikt nie wierzył ze to ja.pozrwaiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka