Dodaj do ulubionych

coś na wyregulowanie

03.07.04, 19:35
Jakie środki bez recepty można kupić na wyregulowanie (skrócenie wciąż
wydłużającego się, już ponad normę) cyklu ? Ile kosztują, czy mają jakiś
podobny skład i jaką skuteczność ? Hormony nie dają u mnie zbyt długotrwałego
efektu, chciałabym więc sięgnąć po coś innego bez obciążania wątroby, ale
żeby nie było to placebo. A może polecicie mi jakieś zioła ?
Obserwuj wątek
    • urbanchaos Re: coś na wyregulowanie 03.07.04, 20:03
      Castagnus
    • very_martini Re: coś na wyregulowanie 03.07.04, 22:44
      jak powiem coś o kulkach homeopatycznych, to i tak mi odpowiedz, że to właśnie
      placebo, co nie zmienia faktu, że homeopatycznie można bardzo ładnie
      wyregulować cykl, tylko wymaga to przeprowadzenia kuracji pod okiem lekarza.
      Przed planowaną kuracją ziołową jednak warto sobie zajrzeć w wątrobę.

16%VOL
      22%VAT

--
      takie tam... forum homeopatyczne
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
      • iselle Re: coś na wyregulowanie 03.07.04, 22:50
        very_martini: nie odpowiem, bo bardzo sobie chwalę Homeoptic smile Ja bym jednak
        chciała coś na własną rękę - są takie preparaty homeopatyczne ? (uniwersalna
        dawka i składniki).
        • very_martini Re: coś na wyregulowanie 04.07.04, 00:18
          No homeoptic są git!
          Na uniwersalny preparat szkoda kasy, podejrzewam, że dwie butelki jakiegoś
          kompleksu będą Cię kosztowac tyle, co wizyta u lekarza. Jest ich kilka, ale ja
          nie mam z nimi żadnego doświadczenia i naprawdę wychodzę z założenia, że żeby
          było to skuteczne, trzeba by fachowca. Ale namawiać nie będę, potem zerknę w
          moje ściągi z kompleksów.
          Iselle, a możesz powtórzyć to pytanie na forum homeopatia?
          a) wyjeżdżam na kilka dni i potem może mi uciec Twój post, a na homeopatii mam
          lepszą orientację w terenie
          b) tam jest więcej osób, które są w temacie, więc do mojego przyjazdu pewnie
          czegoś się dowieszwink
          c) wydaje mi się, że już poruszaliśmy tam ten temat, ale mogę się mylić.
          zajrzyj w stare wątki, a jak nie będzie, to śmiało pytaj, bo na tym forum jest
          grupka osób, które baardzo lubią odpowiadaćwink

16%VOL
          22%VAT

--
          takie tam... forum homeopatyczne
          forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=19760
          • iselle Re: coś na wyregulowanie 04.07.04, 00:30
            ok, bardzo dziękuję smile
    • Gość: Teresa Re: coś na wyregulowanie IP: *.net-serwis.pl 03.07.04, 23:51
      mieszanka odzywiajaca kobiece gruczoly hormonalne na bazie tradycyjnej medycyny
      chinskiej, bez hormonow rzecz jasna -ulatwia i normuje przebieg cyklu
      miesiaczkowego
      nie jest dostepna w sprzedazy ogolnej
      • Gość: magda010 Re: coś na wyregulowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.04, 17:06
        Zbadaj najpierw poziom hormonow, moze czegos masz za duzo i trzeba to zbic? Np.
        prolaktyne. Poza tym potwierdzam, ze Castagnus (ziolowy) reguluje cykl.
        • saba76 Re: coś na wyregulowanie 04.07.04, 19:04
          Wlasnie tez chcialam zapytac sie o hormony
          u mnie powdem nieregularnego okresu i wydluzajacego sie jest winna tarczyca-
          nadczynnośc a odkrylam to przez przypadek robiac na co innego badania.
          Lecze sie u endokrynologa i on potweierdził ze tak dzialaja hormony tarczycy-
          niestrasze ale warto zbadac ,moze to inny gruczą szaleje,moze to poprostu urok
          ale warto dojśc do tego zanim sie zacznie leczyć
          Homoopatia jest cudowna i jak tylko mozna to ja stosuje ,ale warto wiedzieć na
          co sie choruje i wten sposub przewidzieć reakcje naszego organizmu.
          Pozdrawiam Sabina
          • Gość: nina25 Re: coś na wyregulowanie IP: *.net.pl 04.07.04, 19:50
            Mnie lekarka polecila wlasnie takie ziolowe leki homeopatyczne:
            -Mastodynon :kropelki lub tabletki
            -Perionorm: kropelki
            -Castagnus

Ja zakupilam Mastodynon. Zaplacilam 20 zl. Trzeba go zazywac przez 3 miesiace.
            Pozdrawiam
            • iselle Re: coś na wyregulowanie 04.07.04, 20:07
              Hormony miałam badane kilka lat temu (płciowe) i brałam tabletki na wywołanie
              okresu. Niestety od tamtej pory cykl ma tendencje do zanikania, co jakiś czas
              ratuję się znów terapią hormonalną.. Ostatnio brałam Diane przez 8 miesięcy
              (najdłużej) i poprawa trwała może z 4-5 cykli po zakończeniu brania. Chcę się
              uwolnić z tej pętli. A ile kosztuje Perinorm (bez recepty jest ?) i Castagnus ?
              Aha, leczyłam się u lekarki ze specjalizacją z endokrynologii, ale nie zleciła
              mi żadnych badań..
              • Gość: nina25 Re: coś na wyregulowanie IP: *.net.pl 04.07.04, 20:37
                Mastodynon, Perionorm i Castagnus to leki dostepne bez recepty. Co do ceny to
                nie wiem, ale podejrzewam ze bedzie zblizona do Mastodynonu (20 zl na miesiac).
                Najlepiej zapytaj w aptece.
                • Gość: vika Re: coś na wyregulowanie IP: *.tychy.msk.pl 05.07.04, 06:39
                  Ja też łykam obecnie Mastodynon ale ja zapłaciłam za niego 32zł sad za 50ml. a
                  100ml kosztuje 58zł. Perionorm też piłam zapłaciłam za niego 16zł a castagnus w
                  tabletkach kosztuje 10zł za opakowanie w którym jest chyba 30 tabletek, nie
                  pamietam dokładnie.
                  • iselle Re: coś na wyregulowanie 05.07.04, 22:03
                    vika: bardzo dziękuję za odpowiedź smile Możesz mi jeszcze powiedzieć czy te
                    krople starczają na dłużej niż tabletki ? Może stąd ta cena smile
                    • Gość: ja też tak miałam Re: coś na wyregulowanie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.04, 22:35
                      od miesiąca biorę castagnus.u mnie kosztuje 9.45 i ma 30 tabletek, co starcza
                      na 15 dni, bo ważę ponad 60 kg.Jeżeli ważysz mniej niż 60 to starczy ci na
                      miesiąc.Efektów jeszcze nie widzę.mam kłopoty z prolaktyną
    • Gość: vika Re: coś na wyregulowanie IP: *.tychy.msk.pl 06.07.04, 06:28
      Pytasz na jak długo starczają kropelki, mi Perionorm jeszcze został a
      stosowałam go niecałe 2 miesiące, wiec sądzę że kropelki właśnie starczają na
      ok. 2-3 miesięczną kurację i na pewno są lepsze niż tabletki, takie jest moje
      zdanie. smile
      • iselle Re: coś na wyregulowanie 06.07.04, 09:44
        vika: hmm.. ale skoro nie poprzestałaś na jednym znaczy, że poprzednie nie
        podziałały ? Perionorm jest ziołowy czy nie ? (niestety nie znalazłam na necie
        informacji o nim, tylko o Mastodynonie).
    • Gość: vika Re: coś na wyregulowanie IP: *.tychy.msk.pl 06.07.04, 16:53
      Więc tak ja zaprzestałam na jednym nawet nie skończonym ponieważ byłam na
      konkretnej wizycie u lekarza ginekologa ( w końcu kompletnego i znającego się
      na rzeczy) i zrobiłam badania hormonków przez nią zalecanych i dostałam leki do
      zażywania (mam za niski poziom estradilu a co za tym idzie brak owulacji),
      zapytałam czy mogła by tu być antykoncepcja zamiast leków tych co mi chciała
      dać ona powiedziała ze jak najbardziej i dostałam pigułki antykoncepcyjne. A
      mastodynon łykam teraz bo zrobiły mi się zmiany mastoaptyczne w piersi i
      strasznie bola bo gruczoły stały się bardzo wrażliwe pod wpływem hormonów.
      Perionorm jest lekiem ziołowym, ale różni sie od mastodynonu tym ze nie ma
      interreakcji z innymi lekami a perionorm ma działanie dopamineragiczne owoców
      niepokalanka i moze nasislić działanie pigułek antykocepcyjnych jesli ktoś je
      bierze, a ja biorę więc mastodynon jest dla mnie odpowiedniejszy. Perionorm
      zawiera niepokalanek czyli tzw. agni casti fruct. wiec jest lekiem ziołowym.

Jesli masz jeszcze jakies pytanka to odpowiem bardzo chetnie i rozwieje
      jakiekolwiek twoje watpliwości.

Wiem że są jeszcze takie kropelki jak Agufem i też sobie chwalą je, no i
      pomocny jest na uregulowanie olejek z wiesiołka. Mojej koleżance pomógł
      przywrócić okres po 3 tygodzniach zażywania i jeszcze do tego jakies inne
      ziółka.
      • iselle Re: coś na wyregulowanie 06.07.04, 17:42
        Kupiłam dziś Castagnus, od jutra zacznę brać. O olejku z wiesiołka czytałam,
        moja koleżanka to brała, ale jej nie pomógł. Ja może go wypróbuję, bo na pewno
        nie zaszkodzi, a może pomoże na coś innego smile
        Nie pamiętam dokładnie co mi wyszło w badaniach kiedy po raz pierwszy zanikł mi
        okres (wskutek odchudzania), ale najprawdopodobniej właśnie w związku z
        niedoborem estrogenów, które jak wiadomo, związane są z ilością tkanki
        tłuszczowej w organizmie. Niestety pomimo tego że odzyskałam kilka kg, sytuacja
        nie poprawiła się.. Mamy więc chyba podobny problem. Z tym że ja nie potrzebuję
        na razie antykoncepcji, poza tym mam skłonności do depresji (po Diane bywały
        okropne dni) i 2 razy już w 1 cyklu brania pigułek pojawiała się infekcja
        narządów rodnych (nie wiem dlaczego ?) - tak więc do pigułek mi nie spieszno.
        Czytałam gdzieś, że w Mastodynonie też jest wyciąg z owocu niepokalanka..
        Niestety w żadnych wykazach nie znalazłam jak na razie pojemności Perionormu i
        nie wiem czy starczyłby na dłużej niż Mastodynon. O Agufemie jeszcze poszukam.
        Szukając czegoś o Perionormie natrafiłam na ciekawe forum: mamo-
        tato.home.pl/phpbb2/printview.php?t=717&start=0
        Prawdę mówiąc troszkę mnie przeraziły te długie listy leków jakimi faszerują
        się te panie smile Ale może kilka pozycji warto wypróbować. Na przykład taki
        Hormeel ciekawie wygląda..

• iselle Re: coś na wyregulowanie 06.07.04, 17:47
          www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8146
        • iselle Re: link wcześniejszy co nie wyszedł 06.07.04, 17:48
          mamo-
          tato.home.pl/phpbb2/printview.php?t=717&start=0
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka