Dodaj do ulubionych

Chlamydia Mycoplasma Pneumoniae

IP: *.dynamic.chello.pl 10.10.15, 17:18
Witam, mam na imię Oskar mam 27 lat, bardzo proszę o pomoc i nakierowanie mojej osoby w dalszym kierunku odnośnie wysokich wyników:

Chlamydia pneumoniae Przeciwciała w kl. IgG 65,42 RU/ml
wynik ujemny: poniżej 16,0
wynik niejednoznaczny: 16 - 21,9
wynik dodatni: powyżej 21,9

Mycoplasma pneumoniae Przeciwciała w kl. IgG 62,41 RU/ml
wynik ujemny: poniżej 16,0
wynik niejednoznaczny: 16 - 21,9
wynik dodatni: powyżej 21,9

ASO, ilościowo
ASO 279,00 IU/ml
norma 0 - 200

Czy jest sens robić dalsze badania w innych klasach IgM IgA, jeżeli jest prawdopodobieństwo iż infekcje mam od 2-3 lat? W tym momencie wydaje mi się że mogą one wyjść niemiarodajnie (tj. niskie wartości).

Paciorkowiec badany wymazem z gardła mógł się już przenieść?

Objawy jakie mi towarzyszą to m.in. strzelające stawy ( stawy barkowe, nadgarstki, kolana; kilkanaście razy na dzień ) Przy spacerze powyżej 30 min ból w kolanach i dolnym odcinku kręgosłupa ( lędźwie ). Opuchnięty węzeł chłonny od około 1,5 roku, zaczerwienione gardło + opuchniete i podziurawione migdałki. Słaba koncentracja i pamięć, stany lękowe i depresyjne. Biały nalot na języku świadczący o pasażerach w jelitach + przerost flory bakteryjnej ( candida ).

Czekam na wyniki w kierunku gronkowca.

Co dalej robić od czego zacząć? Jest jakiś lekarz na śląsku który mógłby mnie dalej poprowadzić?

Proszę o pomoc jestem wrakiem sad
Obserwuj wątek
    • Gość: Mari Re: Chlamydia Mycoplasma Pneumoniae IP: *.e-wro.net.pl 07.03.16, 17:37
      Aha, zapomniałem napisać, przyczyną twoich dolegliwości mogą być też same migdały o których wspominasz, które być może wymagają usunięcia, szczególnie, że masz podwyższone ASO. To także powinieneś rozważyć z lekarzem.
    • roksana8908 Re: Chlamydia Mycoplasma Pneumoniae 24.06.16, 17:24
      Mam takie same objawy wymaz z gardła prawidłowy natomiast mam boreliozę mykoplazma wyszła mi w badaniach na koinfekcje bb aso 380 chlamydia brak mykoplazma igg 60 igm 12 -> norma 11 ciekawa jestem jakie teraz masz wyniki i czy ktoś Cię pokierował żebyś zrobił badania w kierunku boreliozy
      • p0rsche911 Re: Chlamydia Mycoplasma Pneumoniae 24.07.16, 18:34
        Czy to znaczy ze majac dodatnia chlamydie i takie objawy to ma sie tez borelioze?
    • p0rsche911 Re: Chlamydia Mycoplasma Pneumoniae 24.07.16, 18:32
      Mam takie same objawy ,wrecz identyczne! I bardzo podobne wyniki na chlamydie.
      Ciekawy jestem czy pozbyles sie tej choroby
    • mizares Re: Chlamydia Mycoplasma Pneumoniae 02.08.16, 20:14
      Witam Oskar.

Mam bardzo podobne objawy do Twoich, tzn. strzelające i bolące stawy (wszystkie) + kręgosłup. Opuchnięte węzły chłonne podżuchwowe, zaczerwienione gardło + bolące i podziurawione migdałki. Do tego też bolące uszy.
      Proszę o informację czy udało Ci się wyleczyć. Jeśli tak, to napisz coś więcej, co u Ciebie zdiagnozowano, czym byłeś leczony, jak długo. Ewentualnie jakiś namiar na lekarza który Ci pomógł.
      Napisz cokolwiek, proszę smile, moje stawy też są w ruinie.
      • pko241976 Re: Chlamydia Mycoplasma Pneumoniae 12.12.16, 19:18
        Mizares! i co u Ciebie? u mnie Mycoplasma IgG 141RU/ml dodatni od 22, a Chlamydia pneumonia IgG 101 dodatni od 22 , bolą mnie ścięgna od uszu do klatki piersiowej, kłują uszy, obrzęki stawów i troczków ścięgien i nie wiem co dalej z tym robić....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka