Dodaj do ulubionych

Hemoroidy po porodzie.

19.12.04, 13:11
W trakcie porodu powstaly u mnie hemoroidy.Lekarz przepisal mi tabletki Detralex i czopki hemoral.Jak długo mogą się utrzymać dolegliwości?Czy może być konieczny zabieg chirurgiczny?
Obserwuj wątek
    • Gość: biedronka Re: Hemoroidy po porodzie. IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 19.12.04, 14:46
      Prawda jest taka, że hemoroidów nie mozna całkiem wyeliminować przy pomocy
      czopków, kremów itd. Te środki mają za zadanie przede wszystkim łagodzić objawy
      (ból, swędzenie) i hamować dalszy rozwój istniejących już hemoroidów. Na
      zabiegi chirurgiczne kierowane są osoby z bardzo nasilonym schorzeniem. Jeśli
      przepisane leki nie przyniosą Ci ulgi porozmawiaj z lekarzem i zapytaj o inne
      formy leczenia.
    • magdh26 Re: Hemoroidy po porodzie. 20.12.04, 13:28
      Czy są jakieś leki, czopki na hemoroidy wydawane bez recepty? Jesli tak, to
      jakie.
      • handi Re: Hemoroidy po porodzie. 27.12.04, 19:18
        Hej Madziu, mnie również dopadły.. Bez recepty jest na pewno maść Posterisan H.
        Ja jednak dostałam czopki Aesculan na receptę i wstrętny Mentoparafinol do
        picia.
        • Gość: l79 Re: Hemoroidy po porodzie. IP: *.crowley.pl 28.12.04, 17:06
          handi, ze wszystkich wymienionych w tym poscie watkow akurat twoj posterisan h
          jest na recepte
    • Gość: myszz polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 21:22
      żel : neo aesculan, wyprobowanysmile
      • nataliamackowiak Re: polecam 27.12.04, 21:32
        Ja "brałam" czopki Hemorektal i maść Neo-aesculan. Pomogły mi odrazu-juz po 1
        dniu stosowania. Ta maśż ma taką plastikowa końcówkę tak że mozna wewnątrz
        stosować. Polecam. Po 10 dniach stosowania i super rezultatach-odstawiłam oba
        leki. Są bez recepty. Polecam!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka