wybredna 19.12.04, 13:11 W trakcie porodu powstaly u mnie hemoroidy.Lekarz przepisal mi tabletki Detralex i czopki hemoral.Jak długo mogą się utrzymać dolegliwości?Czy może być konieczny zabieg chirurgiczny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: biedronka Re: Hemoroidy po porodzie. IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 19.12.04, 14:46 Prawda jest taka, że hemoroidów nie mozna całkiem wyeliminować przy pomocy czopków, kremów itd. Te środki mają za zadanie przede wszystkim łagodzić objawy (ból, swędzenie) i hamować dalszy rozwój istniejących już hemoroidów. Na zabiegi chirurgiczne kierowane są osoby z bardzo nasilonym schorzeniem. Jeśli przepisane leki nie przyniosą Ci ulgi porozmawiaj z lekarzem i zapytaj o inne formy leczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
magdh26 Re: Hemoroidy po porodzie. 20.12.04, 13:28 Czy są jakieś leki, czopki na hemoroidy wydawane bez recepty? Jesli tak, to jakie. Odpowiedz Link Zgłoś
handi Re: Hemoroidy po porodzie. 27.12.04, 19:18 Hej Madziu, mnie również dopadły.. Bez recepty jest na pewno maść Posterisan H. Ja jednak dostałam czopki Aesculan na receptę i wstrętny Mentoparafinol do picia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l79 Re: Hemoroidy po porodzie. IP: *.crowley.pl 28.12.04, 17:06 handi, ze wszystkich wymienionych w tym poscie watkow akurat twoj posterisan h jest na recepte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszz polecam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 21:22 żel : neo aesculan, wyprobowany Odpowiedz Link Zgłoś
nataliamackowiak Re: polecam 27.12.04, 21:32 Ja "brałam" czopki Hemorektal i maść Neo-aesculan. Pomogły mi odrazu-juz po 1 dniu stosowania. Ta maśż ma taką plastikowa końcówkę tak że mozna wewnątrz stosować. Polecam. Po 10 dniach stosowania i super rezultatach-odstawiłam oba leki. Są bez recepty. Polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś