IP: *.bytom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 20:22
Witajcie,
chcialam sie jutro wybrac zrobic badania hormonow (21 dc), zeby do lekarza
isc juz z wynikami. tylko nie wiem jakie to maja byc hormony bo nigdy takich
badan nie robilam. pomozecie?

aha czy trzeba byc na czczo?

pozdrawiam i dziekuje
goska
Obserwuj wątek
    • maretina Re: hormony 27.12.04, 09:13
      domyslam sie, ze 21 dc mialas oznaczac hormony pop owulacji.
      zapewne to progesteron i prolaktyna, moze jeszcze estradiol. na czczo musi byc
      robiona prolaktyna.
      co do reszty.... dziwnie Twoj lekarz zarzadzil, ze 21 dc... to jest termin
      dobry tylko wtedy, jak owulacja byla 21 dc. bowiem 7 dni po owulacji
      progesteron ma najwyzsza wartosc. jsli owulacje mialas pozniej niz 14 dc, to w
      badaniach progesteron moze wyjsc falszywie za niski.. identycznie bedzie, jesli
      owulacja byla wczesniej.
      • gooska Re: hormony 27.12.04, 09:49
        Witaj,
        dziekuje za wyczerpujaca informacje.chcialam sobie zrobic badania hormonow bo
        pol roku temu odstawilam tabletki i do tej pory jestem rozregulowana, mam
        straszne klopoty z cera i rosnie mi wasik sad na pewno przyczyna sa hormony. u
        lekarza jeszcze nie bylam bo straszne trudno dostac sie do mojej pani a innym
        nie ufam. Nie bede w takim robic tych badan tylko poczekam co poradzi mi
        lekarka. wydam mniej pieniedzy w laboratorium.
        • maretina Re: hormony 27.12.04, 10:38
          jesli pojawilo sie nadmierne owlosienie to moze warto zbadac tez testosteronwink
      • joisana Re: hormony 27.12.04, 09:53
        Myślę Maretinko, że dziewczyna chce sobie te badania zrobić na własną rękę, aby
        miec z głowy i nie chodzić dwa razy do lekarza.( Jeden raz po samo skierowanie
        i drugi z wynikami.)
        • Gość: o to wlasnie chodz Re: hormony IP: *.bytom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.12.04, 10:51
          wyjelas mi to z ust joisana ;0 ale teraz juz za pozno bo jestem po sniadaniu sad
      • maretina pomylka, 21 dc dobry jak owu byla 14:/nt 27.12.04, 10:37

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka