magdalena1811 11.03.05, 13:15 Nie chodzi co prawda o mnie, a o moją Mamę. Patrzę jak się męczy i chciałabym jej trochę ulżyć. Czy znacie jakieś środki NIEHORMONALNE które łagodzą objawy menopauzy??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nchyb Re: MENOPAUZA 11.03.05, 13:37 W aptekach są środki typu soyafem lub akoś tak. Są to specfiki z tzw. fitohormonami, czyli w przybliżeniu hormonami roślinnymi. Wiele z nich jest właśnie (w urposzczeniu pisząc) m.in. z soją. Zresztą wielu lekarzy twierdzi, że soja łagodzi niekorzystne objawy menopauzy. Jako przykład potwierdzający podaje się Japonki, spożywające dużo produktów sojowych ( a także owoców morza), wśród których problemy z objawami związanym z menopauzą występują ponoć znacznie rzadziej niż u np. Europejek. Środki te dostępne są w aptekach bez recepty. Przy łagodzeniu objawów pomocna może być również stosowna dieta, kiedyś podawałam link do ogólnych zaleceń, alejakoś nie mogę teraz naleźć. Było toortalu fit.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: MENOPAUZA IP: *.adsl.inetia.pl 11.03.05, 15:02 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=20920531&a=20927652 Odpowiedz Link Zgłoś
jadwiga_r Re: MENOPAUZA 11.03.05, 16:55 Jeżeli masz na myśli pocenie , a u mnie wychodziło ciepło na twarz, to zastosowałam dziurawiec w płynie i Terpichol /preparat ziołowy. Terpichol przyjmowałam 1 na noc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: MENOPAUZA IP: 81.15.161.* 28.06.05, 14:36 preparat FEMINON -homeopatyczne kropelki Odpowiedz Link Zgłoś